Reprofit Ostrava
-
WIADOMOŚĆ
-
KasiaSB85 wrote:Niestety już immunolog ostatnio powiedział mi, że nie ma więcej pomysłów na mnie bo wszystkie badania jakie mógł mi zlecić to zrobił. Wszystkie badania o których piszesz miałam zrobione. Jedynie nie miałam szczepień limfocytami męża, ale do tego nie mam podstaw, aby to robić. Eh już nie wiem czego się czepić
No to moze faktycznie przebadany zarodek miałby szansę rozwiązać sprawę? Trzymam kciuki, żeby udało Wam się wyjść z tego impasu niewiedzy bo to jest takie trudne 😔Magan, KasiaSB85 lubią tę wiadomość
-
ONA tak bardzo się cieszę! ❤ trzymam mocno kciuki!
Kasiu bardzo mi przykro, że macie tyle niepowodzeń za sobą. Ta niewiedza i bezsilność jest najgorsza, bo nie wiadomo, w co można uderzyć. Przytulam mocno!KasiaSB85, Monika29 lubią tę wiadomość
26.10.2022 r. Reprofit Ostrava ❄️ 4AA
➡️7 dpt beta 72,18 ➡️9 dpt beta 147,70
➡️12 dpt beta 644,72➡️14 dpt beta 1507,05
➡️26 dpt ❤
➡️30.12.22 USG prenatalne 5.66 cm❤
➡️21+0 tc 03.03.23 USG połówkowe 483g. Córeczka❤
➡️26+4 tc 11.04.23 957g.➡️30+4 tc 1432 g.
➡️32+3 tc III USG prenatalne 1968 g.
➡️34+4 tc 2411 g. ➡️36+4 tc 2623 g.
➡️40+0 tc córeczka na świecie SN 3430g.
10.09.2024 r. Reprofit Ostrawa ❄️4AA
➡️6 dpt beta 59,52
➡️8 dpt beta 209,7
➡️10 dpt beta 508,1
➡️14 dpt beta 1927,0
➡️21 dpt pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
➡️28 dpt CRL 7,23mm, jest ❤️
➡️USG prenatalne CRL 6.66 mm, ryzyka niskie
-
ONA wrote:Dziewczyny, po 9 latach walki o dziecku, po wielu nieudanych procedurach, po 8 transferach wcześniejszych bez rezultatu, po poronieniu 2 lata temu, po 2 ciążach biochemicznych z zeszłego roku, po 2 odwołanych tranaferach w zeszłym roku, chce mi się skakać po tym 9 transferze.
Beta 7 dpt powyżej 100
9 dpt-217 beta
12 dpt-680.
Paśnik napisał, że zaczynamy walkę o utrzymanie ciążę. Czekają mnie wlewy z intralipidu co 3 tygodnie, biorę accofil po którym jestem mega zmęczona i chyba jeszcze doszczepianie limfocytami w ciąży. Ale jak chce się żyć 😀😀😀.
Trzymajcie za kropka i mnie kciuki. Kibicuje wam wszystkim.
Wow jakie bety, świetnie 🥰🥰🥰 gratulacje kciuki oczywiście mocno zaciśnięte ✊✊✊✊ będzie dobrze 😊Jeżóweczka lubi tę wiadomość
Starania od 2018
I in-vitro 2020- (poronienie 7tc) brak ❄️
II in-vitro 2020 (poronienie 7tc) 2❄️
2021 transfer ❄️ beta 0
2021 transfer ❄️ beta 0
III in-vitro 2022 brak zarodków
IV in vitro 2022 brak zarodków
V in- vitro 2022 1 zarodek, beta 0
2023 decyzja o AZ
20.02.2023 I transfer w Reprofit, beta 0,99😭
15.05.2023 II transfer w Reprofit
7dpt beta 44,51 prog 11,60
9dpt beta 104,43 prog 39,00
11dpt beta 295,40 prog 41,10
14dpt beta 1460 prog 25,00 -
ONA wrote:Dziewczyny, po 9 latach walki o dziecku, po wielu nieudanych procedurach, po 8 transferach wcześniejszych bez rezultatu, po poronieniu 2 lata temu, po 2 ciążach biochemicznych z zeszłego roku, po 2 odwołanych tranaferach w zeszłym roku, chce mi się skakać po tym 9 transferze.
Beta 7 dpt powyżej 100
9 dpt-217 beta
12 dpt-680.
Paśnik napisał, że zaczynamy walkę o utrzymanie ciążę. Czekają mnie wlewy z intralipidu co 3 tygodnie, biorę accofil po którym jestem mega zmęczona i chyba jeszcze doszczepianie limfocytami w ciąży. Ale jak chce się żyć 😀😀😀.
Trzymajcie za kropka i mnie kciuki. Kibicuje wam wszystkim.Starania 10 lat
36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️
[/url] -
KasiaSB85 wrote:Niestety już immunolog ostatnio powiedział mi, że nie ma więcej pomysłów na mnie bo wszystkie badania jakie mógł mi zlecić to zrobił. Wszystkie badania o których piszesz miałam zrobione. Jedynie nie miałam szczepień limfocytami męża, ale do tego nie mam podstaw, aby to robić. Eh już nie wiem czego się czepić
Kasiu skąd jesteś? Wiesz ,ja jestem zielona jeszcze w temacie ivf ,ale się narazie przygotowuje i postanowiłam ,że będę podchodzić bardziej holistycznie do tego , jak będzie to miało skutek się okaże... Interesuje się Totalną Biologią i chcę Wam tylko przekazać, że to nie tylko rola ciała jest ważna ,ale także umysł i nasza dusza muszą być gotowe ( wiem, dla niektórych to może brzemieć dziwnie Oczywiscie badania tez robię . Jak jesteś gdzieś ze Śląska to mogę Ci polecić osobę, która bardzo może w tym pomóc.KasiaSB85 lubi tę wiadomość
-
KasiaSB85 wrote:Tak pewnie że możesz pytać, oczywiście człowiek mądry jest dopiero po wszystkim, pewnie jakbym wiedziała albo jakby mi ktoś z lekarzy powiedział, żebym badała to pewnie bym to zrobiła. Ale jak to ja pomyślałam,że KD to pewnie będzie wszystko dobrze. Są zwolennicy badania i nie. Mi już przy pierwszym transferze, przy moich komórkach, odradziła klinika w Polsce badania bo miałam tylko dwa zarodki i mogły ulec uszkodzeniu podczas badania. Tym razem przystępowałam do transferu bez żadnych leków immunologicznych. Zdecydowaliśmy odrazu podać dwa zarodki, ale niestety bez powodzenia, ja mam problem , zagnieżdżeniem zarodków i już wszystkie próby z lekami i bez leków już mam za sobą. Czekam teraz na konsultacje co powie pani doktor. Jeszcze jadę w ciemno do immunologa może mnie przyjemnie co on powie...
KasiaSB85 lubi tę wiadomość
Starania 10 lat
[/url] -
Lea1111 wrote:Kasiu skąd jesteś? Wiesz ,ja jestem zielona jeszcze w temacie ivf ,ale się narazie przygotowuje i postanowiłam ,że będę podchodzić bardziej holistycznie do tego , jak będzie to miało skutek się okaże... Interesuje się Totalną Biologią i chcę Wam tylko przekazać, że to nie tylko rola ciała jest ważna ,ale także umysł i nasza dusza muszą być gotowe ( wiem, dla niektórych to może brzemieć dziwnie Oczywiscie badania tez robię . Jak jesteś gdzieś ze Śląska to mogę Ci polecić osobę, która bardzo może w tym pomóc.
-
Ja Wam powiem ze juz nie wiem co robic, co badac. Mam cala immunologie do zrobienia, wizyte u Pasnika niedlugo ale zero badan. Mialam sie za to wziac ale najpierw zbieralam kase a od 3 tygodni jestem chora, dowiadywalam sie ze musze byc zdrowa. No i teraz nie wiem czy wizyte przekladac czy co. Nie mam tez gwarancji ze zdaze miec wyniki.
Gdyby wszystko bylo ok to i transfer i wizyta mi sie pokrywa wiec ciezka sprawa tym bardziej ze mamy daleko. Cykam sie znowu przelozyc bo juz zamienialam sie dwa razy, czy mnie z kolejki nie wywala 🤣🙈
Druga sprawa, te co bralyscie Encorton. Jak sie czulyscie ? Ile przed transferem ? U mnie jest tak ze go dostalam w malej dawce tak na probe ale nie z kliniki. Chce sprobowac ale obawiam sie bo wiem ze sterydy to nie cukierki. -
Mysza123 wrote:Ja Wam powiem ze juz nie wiem co robic, co badac. Mam cala immunologie do zrobienia, wizyte u Pasnika niedlugo ale zero badan. Mialam sie za to wziac ale najpierw zbieralam kase a od 3 tygodni jestem chora, dowiadywalam sie ze musze byc zdrowa. No i teraz nie wiem czy wizyte przekladac czy co. Nie mam tez gwarancji ze zdaze miec wyniki.
Gdyby wszystko bylo ok to i transfer i wizyta mi sie pokrywa wiec ciezka sprawa tym bardziej ze mamy daleko. Cykam sie znowu przelozyc bo juz zamienialam sie dwa razy, czy mnie z kolejki nie wywala 🤣🙈
Druga sprawa, te co bralyscie Encorton. Jak sie czulyscie ? Ile przed transferem ? U mnie jest tak ze go dostalam w malej dawce tak na probe ale nie z kliniki. Chce sprobowac ale obawiam sie bo wiem ze sterydy to nie cukierki.
Co do encortonu to ja brałam, czasami bardzo duże dawki. W trakcie brania czułam się świetnie, po odstawieniu już gorzej. Podobno dawki poniżej 10mg nie mają właściwości leczniczych ale dziewczyny często mają zalecane właśnie takie małe.Starania 10 lat
[/url] -
mała wrote:Robienie badań immunologicznych w trakcie choroby mija się z celem, wyniki nie będą wiarygodne i trzeba je będzie powtarzać a przecież są bardzo drogie.
Co do encortonu to ja brałam, czasami bardzo duże dawki. W trakcie brania czułam się świetnie, po odstawieniu już gorzej. Podobno dawki poniżej 10mg nie mają właściwości leczniczych ale dziewczyny często mają zalecane właśnie takie małe.
Ja biore encorton na komorki nk. Teraz od 2 dnia cyklu przed transferem w dawce 5 mg. Nie czuje go kompletnie, choć z drugiej strony katar po przeziębieniu leczę 3 tydzień.
Przy poprzednim transferze brałam duża dawkę 20 mg. Miałam wtedy tez accofil i czułam sie paskudnie, ale pewnie bardziej po accofilu.
Po odstawieniu przez 2 mce miałam jeszcze morfologię rozjechana ale z drugiej strony pierwszy raz miałam prawidłowy poziom komórek nk.
-
Ja biorę encorton 10mg, miałam zalecone od immunologa żeby brać od początku cyklu ale z moim skąpym endo to się mijało z celem, więc w tym szczęśliwym cyklu zaczęłam brać od momentu kiedy wiedziałam że dojdzie do transferu. Ogólnie po wszystkich lekach czuję się dobrze, tylko accofil powoduje że boli mnie tak w górze jamy brzusznej.
-
Mysza123 wrote:Ja Wam powiem ze juz nie wiem co robic, co badac. Mam cala immunologie do zrobienia, wizyte u Pasnika niedlugo ale zero badan. Mialam sie za to wziac ale najpierw zbieralam kase a od 3 tygodni jestem chora, dowiadywalam sie ze musze byc zdrowa. No i teraz nie wiem czy wizyte przekladac czy co. Nie mam tez gwarancji ze zdaze miec wyniki.
Druga sprawa, te co bralyscie Encorton. Jak sie czulyscie ? Ile przed transferem ? U mnie jest tak ze go dostalam w malej dawce tak na probe ale nie z kliniki. Chce sprobowac ale obawiam sie bo wiem ze sterydy to nie cukierki.
Ja teraz jestem na encortonie 10 mg. Immunolog mi zlecił żebym zaczęła brać już ok 15 dnia w cyklu poprzedzającym cykl z transferem, więc długo w sumie . Czuję się na nim bardzo dobrze nic mi nie jest.
A co do badań to tak jak mała pisze, trzeba być zdrowym. Mnie przed badaniami panie też uczulaly żeby nie było żadnej infekcji.Starania od 2018
I in-vitro 2020- (poronienie 7tc) brak ❄️
II in-vitro 2020 (poronienie 7tc) 2❄️
2021 transfer ❄️ beta 0
2021 transfer ❄️ beta 0
III in-vitro 2022 brak zarodków
IV in vitro 2022 brak zarodków
V in- vitro 2022 1 zarodek, beta 0
2023 decyzja o AZ
20.02.2023 I transfer w Reprofit, beta 0,99😭
15.05.2023 II transfer w Reprofit
7dpt beta 44,51 prog 11,60
9dpt beta 104,43 prog 39,00
11dpt beta 295,40 prog 41,10
14dpt beta 1460 prog 25,00 -
ONA cieszę się bardzo że się udało i niech ta radość trwa 9 miesięcy, beta piękna ❤ trzymam kciuki za Was ✊✊✊✊
Mysza ja bralam encorton 10mg, ja zaczęłam brac pierwszy raz miałam ogromny apetyt , tylko. Więc musiałam się bardzo pilnować. Później już tego nie było . Zaczęłam brac chyba tydzien lub dwa przed transferem.Córka z zespołem wad genetycznych
Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
05.10.2022 transfer AZ 🥰
Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
09.11.2022 - jest ❤
12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
26.05 - 2600g synka
07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
-
KasiaSB85 wrote:Widocznie mam pecha...
Kochana, też mam przysłowiowego pecha, ale nie poddawaj się!!! Widocznie nasza droga jest dużo dłuższa do przejścia niż innych. Wierzę, że kiedy uda się każdej z nas, a jeśli nawet nie, to będzie taki moment, że mimo wszystko uznamy, że jesteśmy szczęśliwe 😃 Osobiście, póki będę mogła uzbierac jakąś gotówkę i podejsc do procedury i poki moje ciało nie odmówi mi posłuszeństwa, będę próbowała do skutku. Jeśli się nie uda, a biorę to pod uwagę, będę zła, rozżalona, smutna, niespełniona i przede wszystkim załamana, ale z drugiej strony będę wiedziała, że zrobiłam wszystko co moglam zrobić i jednocześnie będę wdzięczna wszystkim dookoła za to, że nie byłam z tym sama. W szcegolnosci mojemu mezowi, ze nie poszukal sobie mlodszej i "lepszej" , choc u nas nie ma stwierdzonej przyczyny niepowodzeń. Czasami mysle, ze kazde z nas powinno jechac oddzielnie do sanatorium i zobaczyc, ktoremu uda sie "przywiezc" dziecko do domu 🤣🤣🤣🙈 Jak sje nie uda, to wtedy będę się spełniała jako niezawodna i szalona ciocia 🫶 😃
Teraz pozwól sobie na odrobinę oddechu, zrob sobie przerwę tyle ile potrzebuje Twoja psychika i ciało. Ja właśnie tak zrobiłam i dzisiaj, po miesiącu wiem, że jestem gotowa działać dalej! 💪💪💪
Zatem czekam na to zielone światło! Póki co dzisiaj mam kontrolne usg, czy po poronieniu wszystko gra, czy wszystko sie oczyściło i mam nadzieję, że tak 🤗Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2023, 09:50
KasiaSB85, The_sleeping_beauty, Ewa3bit, Magra3, Jeżóweczka, Magan, Monika29, Monik4991 lubią tę wiadomość
-
To twoja pierwsza wizyta u Paśnika? Jeśli tak to może jedz bez badan ( powiesz ze byłaś chora). Będziesz miała zaliczoną wizytę a następną możesz mieć jyz teleporade ( on na 1 wizytę każe zawsze przyjechać). A mize część badań zrobisz u niego z tego co dziewczyny piszą to dużo badań u niego jest taniej.Magan lubi tę wiadomość
42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
Hej Dziewczyny! Zaglądam tu do Was od czasu do czasu i widzę, że jest coraz więcej szczęśliwych mamusiek
Gratulacje!
My podchodzimy do kolejnego transferu prawdopodobnie w kolejnym cyklu, ale jeszcze zobaczymy, jak się wszystko ułoży. Byłam u immunologa z najnowszymi badaniami, niestety nie pochwalił leków, które dostałam do poprzedniego transferu od ginekologa (za mocne i mogły w moim przypadku pogorszyć sprawę), trochę tak jak podejrzewałam. No ale sama tego chciałam, więc nie mam żadnych pretensji do nikogo. Teraz mam zlecone leki, które nie zaszkodzą, a tylko mogą pomóc - intralipid + immunoglobuliny. Strasznie ciężko dorwać immunoglobuliny w słowackich aptekach (szukam tam, bo w Polsce są dużo droższe), są duże braki w hurtowniach i jeśli ich tam nie kupię, to pojadę do Czech - tam są ciut droższe niż w SK, ale i tak tańsze niż u nas.Jeżóweczka, KasiaSB85, Magan, Monika29, Monik4991 lubią tę wiadomość
2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Salome wrote:Hej Dziewczyny! Zaglądam tu do Was od czasu do czasu i widzę, że jest coraz więcej szczęśliwych mamusiek
Gratulacje!
My podchodzimy do kolejnego transferu prawdopodobnie w kolejnym cyklu, ale jeszcze zobaczymy, jak się wszystko ułoży. Byłam u immunologa z najnowszymi badaniami, niestety nie pochwalił leków, które dostałam do poprzedniego transferu od ginekologa (za mocne i mogły w moim przypadku pogorszyć sprawę), trochę tak jak podejrzewałam. No ale sama tego chciałam, więc nie mam żadnych pretensji do nikogo. Teraz mam zlecone leki, które nie zaszkodzą, a tylko mogą pomóc - intralipid + immunoglobuliny. Strasznie ciężko dorwać immunoglobuliny w słowackich aptekach (szukam tam, bo w Polsce są dużo droższe), są duże braki w hurtowniach i jeśli ich tam nie kupię, to pojadę do Czech - tam są ciut droższe niż w SK, ale i tak tańsze niż u nas.
Przed drugim transferem miałam wlewy z immunoglobulin. Bez problemu kupiłam je we Lwowie. Na Ukrainie nie jest potrzebna recepta na nie i sa dużo tańsze niz w UE. Jedna dawka kosztowała mnie ok 2700 pln. W Polsce były wówczas nie do dostania. W Niemczech analogiczna dawka kosztowała 1200 euro. Żyje po ukraińskiej wersji nic mi nie było
Salome, KasiaSB85 lubią tę wiadomość
-
The_sleeping_beauty wrote:Przed drugim transferem miałam wlewy z immunoglobulin. Bez problemu kupiłam je we Lwowie. Na Ukrainie nie jest potrzebna recepta na nie i sa dużo tańsze niz w UE. Jedna dawka kosztowała mnie ok 2700 pln. W Polsce były wówczas nie do dostania. W Niemczech analogiczna dawka kosztowała 1200 euro. Żyje po ukraińskiej wersji nic mi nie było
Tak, wiem - taki był też początkowy plan, żeby jechać do Ukrainy, ale jednak mąż zdecydował, że nie ma co ryzykować wyjazdem do Lwowa, nigdy nie wiadomo, kiedy dojdzie do jakiegoś ataku, żadne miasto w Ukrainie nie jest teraz uznane za bezpieczne...2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Salome wrote:Tak, wiem - taki był też początkowy plan, żeby jechać do Ukrainy, ale jednak mąż zdecydował, że nie ma co ryzykować wyjazdem do Lwowa, nigdy nie wiadomo, kiedy dojdzie do jakiegoś ataku, żadne miasto w Ukrainie nie jest teraz uznane za bezpieczne...
Mieliśmy podobnie i dlatego szukaliśmy w Niemczech. Na Czechy i Słowację nie wpadliśmy 🤪 a potem jak zaczęliśmy pytać znajomych to okazało się, ze sporo ludzi kursuje regularnie do Lwowa - i Polaków i Ukraińców. W efekcie nie byliśmy tam osobiście. Na Ukrainie maja serwis analogiczny to polskiego gdziepolek. Nasz udział sprowadził sie wiec do sprawdzenia, w której aptece jest potrzebna nam dawka, przelewu oraz kupna wina w podzięce za fatygę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2023, 11:43
Salome lubi tę wiadomość