X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit Ostrava
Odpowiedz

Reprofit Ostrava

Oceń ten wątek:
  • Paulcia1988 Ekspertka

Wysłany: 5 września 2022, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia1988 wrote:
    Hej dziewczyny

Proszę napiszcie mi czy któraś z Was miała do transferu zastosowany lek Accofil?

Czy wiecie może jak się do tego leku odnoszą lekarze w klinice?
    Słyszałam ,że to dość inwazyjny lek, a zalecił mi go Paśnik na braki kirów implantacyjnych

Czy któraś z Was coś wie na ten temat?
    PLEASE😊

AMH 2,5
    Brak jednego jajowodu
    Drugi niesprawny

2021- ciąża pozamaciczna
    2022- poronienie samoistne 5 TC

Kariotypy ok
    Stan przedcukrzycowy

Mąż
    Wyniki nasienia słabe
    Podwyższony stres oksydacyjny
    Reszta ok
  • mlia Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania88 wrote:
    Mlia
    Mysle ze tak ja mialam zarezerwowany zarodek nie przebadany przed pierwszym transferem( bo mielismy w pl tak ze nasz zarodek po rozmrozeniu nie nadawal sie do podania )po czym okazalo sie ze jest ok i podali nasz 😉transfer sie niestety nie udał .dr Dankowa zleciła mi histeroskopie( bo mialam ostatnio zrosty) po czym zdecydowaliśmy się teraz na zarodek przebadany ( i tez nie było problemu zeby zrezygnować ) czekamy do miesiaczki i zobaczymy co bedzie dalej
    Dzięki za odpowiedź, ja po pierwszym nieudanym transferze miałam histero, oczywiście wszystko było dobrze, nieliczne komórki cd138, dostałam na to antybiotyki. Potem sprawdzone biopsja endo, i brak. W tym roku w czerwcu też biopsja endo czy jest ok i zupełny brak tych komórek, niby wszystko ok. Brakuje mi chyba dwóch kirow imolantacyjnych, miałam na to accofil i atosiban dożylnie. Ostatni transfer w Krk na trochę innych lekach przyniósł totalną porażkę więc wolę wrócić do starego zestawu i mocnego zarodka z reprofit.

age.png
  • The_sleeping_beauty Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia1988 wrote:
    Czy któraś z Was coś wie na ten temat?
    PLEASE😊

ja stosowałam w związku z brakującymi kirami. Tyle tylko, że nie w formie wlewów tylko zastrzyków. W trakcie brania trzeba kontrolować poziom leukocytów.
    Napisz co jeszcze potrzebujesz wiedzieć

age.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    The_sleeping_beauty wrote:
    ja stosowałam w związku z brakującymi kirami. Tyle tylko, że nie w formie wlewów tylko zastrzyków. W trakcie brania trzeba kontrolować poziom leukocytów.
    Napisz co jeszcze potrzebujesz wiedzieć
    Ja miałam jako wlew 5 dni przed transferem, potem co 72 h od transferu. Nie kontrolowałam leukocytów, też jestem ciekawa czy w reprofit nie mają z tym problemu.

age.png
  • The_sleeping_beauty Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:
    Ja miałam jako wlew 5 dni przed transferem, potem co 72 h od transferu. Nie kontrolowałam leukocytów, też jestem ciekawa czy w reprofit nie mają z tym problemu.

Reprofit nie wiem. Ja miałam doświadczenie z Eurofertil. Lachcina umywał ręce od zastrzyków z accofilu - nie zalecał, nie zabraniał. Nie zgadzał się tylko na wlewy domaciczne, których ja też nie chciałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2022, 21:40

age.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 7 września 2022, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie okropnie boje ciezszych lekow typu Accofil, naczytalam sie o tym i tragedia 😅u mnie prawie po kazdym leku cala lista skutkow sie pojawia, wiec az strach myslec 🫣

Mania- Ty w sumie zaraz zaczynasz, jakie leki dostalas ?

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • arzu Autorytet

Wysłany: 7 września 2022, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:

nie robią wlewu z accofilu, samemu sobie trzeba ogarnąć u swojego gina

• Monika29 Autorytet

Wysłany: 7 września 2022, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza aż tak ??? Ja jak dostałam antybiotyki na cd138 to tragicznie przechodziłam. Miałam wlewy z accofilu i było ok .

Córka z zespołem wad genetycznych
    Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
    05.10.2022 transfer AZ 🥰
    Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
    09.11.2022 - jest ❤
    12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
    27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
    28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
    26.05 - 2600g synka
    07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
    age.png
  • kid_aa Autorytet

Wysłany: 7 września 2022, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 wrote:
    Ja sie okropnie boje ciezszych lekow typu Accofil, naczytalam sie o tym i tragedia 😅u mnie prawie po kazdym leku cala lista skutkow sie pojawia, wiec az strach myslec 🫣

Mania- Ty w sumie zaraz zaczynasz, jakie leki dostalas ?
    Mysza jest całe mnóstwo dziewczyn, które nie miały skutków ubocznych po accofilu, ja nie miałam zupełnie, nic a nic. Nie taki diabeł straszny:)

age.png
    30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
    IUI 05.2017 :( IMSI 08.2017 :( IMSI 01.2018 :( IMSI 03.2019 :( IMSI 05.2019 (Mini-IVF) :( 08.2020 stymulacyjna klapa :(
    AZ 02.2022 :( 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
    AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
    genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
    2950g Syn - Nasza Miłość😍
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 7 września 2022, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziewczyny za duzo czarnych mysli, ciagle czytam, wszystko dla mnie nowosc i tak wiele rzeczy mnie martwi. Nie wiem jak to ogarnac. Najbardziej to ze ciagle mam krwawienia, jutro ide na wizyte do mojego gina i cala zestresowana jestem ze mi powie ze jakakolwiek ciaze mam sobie wybic z glowy. Endometrioza to straszna franca jest i wszystkie marzenia mi zabija 😞.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨

age.png
  • Paulcia1988 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2022, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 wrote:
    Ja mam dziewczyny za duzo czarnych mysli, ciagle czytam, wszystko dla mnie nowosc i tak wiele rzeczy mnie martwi. Nie wiem jak to ogarnac. Najbardziej to ze ciagle mam krwawienia, jutro ide na wizyte do mojego gina i cala zestresowana jestem ze mi powie ze jakakolwiek ciaze mam sobie wybic z glowy. Endometrioza to straszna franca jest i wszystkie marzenia mi zabija 😞.

Też się boję tego leku.
    Konsultowałam się teraz z dwoma hematologami i jednym onkologiem.
    Wszyscy stwierdzili, że ten lek jest bezpieczny jeśli jest dobrze stosowany i jest sprawdzana morfologia.
    Mówili, że mam małą dawkę bo 1/4 ampułki codziennie, a potem pewnie Paśnik mi zmieni jak większości na 1/4 co 3 dzień jeśli się podniosą sporo leukocyty
    To nie są duże dawki.
    Osoby, które szykują się do przeszczepu szpiku biorą przez 5 dni x 2 dziennie całą ampułkę i nic się nie dzieje.
    Reasumując wszyscy mnie uspokoili i mam zamiar to wziąć

Monika29 lubi tę wiadomość

AMH 2,5
    Brak jednego jajowodu
    Drugi niesprawny

2021- ciąża pozamaciczna

Kariotypy ok
    Stan przedcukrzycowy

Mąż
    Wyniki nasienia słabe
    Reszta ok
  • Paulcia1988 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2022, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz onkolog
    "Witam. Lek jest bezpieczny w przypadku prawidłowego dawkowania i kontroli morfologii krwi. W Pani przypadku dawki nie są duże. Musi Pani to uzgodnić z immunologiem i lekarzemginekologiem prowadzącym in-vitro. Jeśli oni się zgadzają ze to niezbędne, to trzeba robić tak jak mówią. Pozdrawiam"

Lekarz hematolog

"Dobry wieczór. Przepraszam za długi brak odpowiedzi, ale byłam na urlopie. Zgodnie z charakterystyka produktu leczniczego nie ma pewnych danych dotyczących bezpiecznego stosowania filgrastymu (prep. Accofil) w ciąży. Lek może przenikać też przez łożysko, ale do tej pory nie ma żadnych badań mówiących o odległych skutkach dla matki i dziecka. Proszę też pamiętać, że w związku z tym zalecenie stosowania filgrastymu poza lista wskazań wiąże się z uzyskaniem od Pani osobnej pisemnej zgody. Jednakże samo stosowanie u zdrowych osób dorosłych filgrastymu nie niesie za sobą istotnego ryzyka powikłań, szczególnie jesli będzie on podawany w tak niskich dawkach (dawcy komórek do przeszczepu otrzymują 2x dziennie ampułkę przez 5 dni). Wpływu na płód nie jestem w stanie niestety przewidzieć. Myślę, że warto porozmawiać z ginekologiem o swoich obawach i zapytać o literaturę, na której opiera swoją decyzję. Pozdrawiam serdecznie,
    Elżbieta Iskierka-Jażdżewska "

AMH 2,5
    Brak jednego jajowodu
    Drugi niesprawny

2021- ciąża pozamaciczna

Kariotypy ok
    Stan przedcukrzycowy

Mąż
    Wyniki nasienia słabe
    Reszta ok
  • Mania88 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2022, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 accofil mialam podany 5 dni przed transferem w Pl ( ktory niestety sie nie odbyl) w ciaze biochemiczna zaszlam w kolejnym cyklu nie wiem czy to pomogło czy zbieg okoliczności 😉. Dziewczyny jesli chodzi o leki to mam brac od juz encorton 5 , w 10 dniu zrobic usg jak endo bedzie ok to przed transferem intralipid mam miec przygotowane 2 zastrzyki ovitrelle i luteinke dopochwowa . Jeśli chodzi o atosiban embrio glue czy accofil pani doktor napisala, ze w moim przypadku nie jest potrzebny ( w bialymstoku wszystko bylo potrzebn nie wiem sama jak jest ale trzeba komus zaufac😉 )jeśli chodzi o kiry to Pani doktor napisala, ze nie bardzo sie orientuje bo u nich sie tego nie robi .

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mi po raz kolejny serce peklo... nie wiem co ja komu zrobilam ze ciagle mam az tak pod gorke w zyciu. To jest tak niesprawiedliwe.
    U mnie oczywiscie anomalia. Krwawienia co ciagle mam to chyba nie miesiaczki bo endometrium grube, prawdopodobnie nakladaja sie miesiaczki i krwawienia hormonalne tak ze ciagle cos leci. Lekarz srednio ma pomysl co dalej.
    Druga sprawa ktora mnie zalamala totalnie. Maz ma fatalne wyniki 0% prawidlowych. Nie odzywa sie do mnie, nie chce rozmawiac.
    Bylam zdecydowana na kd, teraz wiem ze sie nie da, on az nie chce. Wrocilam do domu i placze. Tak mnie to boli 😞

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨

age.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 wrote:
    Dzisiaj mi po raz kolejny serce peklo... nie wiem co ja komu zrobilam ze ciagle mam az tak pod gorke w zyciu. To jest tak niesprawiedliwe.
    U mnie oczywiscie anomalia. Krwawienia co ciagle mam to chyba nie miesiaczki bo endometrium grube, prawdopodobnie nakladaja sie miesiaczki i krwawienia hormonalne tak ze ciagle cos leci. Lekarz srednio ma pomysl co dalej.
    Druga sprawa ktora mnie zalamala totalnie. Maz ma fatalne wyniki 0% prawidlowych. Nie odzywa sie do mnie, nie chce rozmawiac.
    Bylam zdecydowana na kd, teraz wiem ze sie nie da, on az nie chce. Wrocilam do domu i placze. Tak mnie to boli 😞

Bardzo mi przykro, może rozmowa z terapeutą wam pomoże. Ja przez 10 lat myślałam że brak ciąży to słabe nasienie męża, jak podjęliśmy decyzję o invitro to okazało się że jestem zdrowa inaczej, czyli wyniki super tylko komórki się degenerują. Nie mogłam uwierzyć i też przechodziłam kryzys. Teraz jesteśmy na etapie AZ, choć również bez powodzenia, ale jeszcze mam nadzieję.

age.png
  • Staraniowo🙂 Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 wrote:
    Niestety tez mam endometriozę ...
    Jestem po 3 pełnych procedurach ivf tylko raz udało się zamrozić 1 zarodek
    Teraz miałam 3 procedurę zarodki bardzo słabo się rozwiajały ...
    Podjęliśmy decyzje o Kd i będziemy szukać pomocy w Reprofit
    Sa dodatkowe metody selekcji plemników mysle ze znajda odpowiednie
    Jakbyś chciała pogadać to pisz

Starania od 05. 2018 👶
    Endometrioza3st -> lap 2021 lap 2023

💉Badania 💉
    Amh 3,5–>3,3
    Hormony ok Kariotyp ok
    Kir BX brak ~>2DL2,2Dl5(gr2), 2DS2, 2DS3,2DS4norm ,3DP1var
    Mutacja MTHFR hetero.PAI - 1 hetero
    Wysokie Nk i cytokiny
    Allo Mlr 6%->po szczepieniach 67.7%
    ———————————————-
    IUI- 06.2021
    1 Ivf 09.2021
    -pobrano 9 komórek, - z 5komórek zapłodniło się 2 finalnie 1❄️ Kl 4.2.2
    3.11.2021 transfer🐣 9 dpt bhcg 29.4 12dpt bhcg 4,2 💔 CB
    2 Ivf 05.2022 5zarodkizdegenerowały
    3ivf 09.2023 4 zarodkizdegenerowały
    01.2023 Ivf KD Reprofit 6❄️
    29.03 transfer bhcg 2,8 💔
    27.07 transfer z ivig->7dpt-97bhcg-9dpt-350-12dpt-912 jest pęcherzyk
    23dpt jest ❤️
  • AGAaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 wrote:

Mysza my również zaczynaliśmy ze słabym nasieniem Męża w klinice a skończyliśmy i ze słabym nasieniem i ze słabymi komórkami.
    Ile ma % prawidłowych w tym IIgim stopniu? To,że w I jest 0 to nie znaczy,że w ogóle ich nie ma,mogą być w II i w III stopniu. A dopóki są jakieś to szanse też są :)
    Nam w Reproficie wyszło I stopnia 0,5%. Byłam totalnie załamana i jak się okazało niepotrzebnie. W ogóle w PL nikt nke tłumaczy jak wygląda badanie plemników, a tami koordynatora wszystko wytłumaczyła. Ani w PL ani w Cz nie badają całej próbki która ma ileś milionów plemników. Badają mały odsetek- grupę reprezentatywną. Np.w Reproficie badają tylko 200 szt z tych milionów,bo zbadać przed zapłodnieniem w ogóle muszą,ale wolą jak najwięcej zostawić już na zapłodnienie.
    No i my mieliśmy u nich Macs dodatkowo. Jaki był finał to już wiesz,bo nie raz tu pisałam.
    Głowa do góry! Na Twoją endometriozę też coś poradzą. Bardzo dużo kobiet ją ma i skoro się udaje u nich,to uda się i u Was :)

• Monika29 Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza bardzo mi przykro 😪

05.10.2022 transfer AZ 🥰
    09.11.2022 - jest ❤
    26.05 - 2600g synka
    age.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyniku meza to nie wiem, moze za dlugo byla zachowana wstrzemiezliwosc bo 4 dni ale to raczej na budowe plemnikow sie nie przeklada tylko raczej na zywotnos.
    Druga sprawa to reszte ma ok, ruchowo, ilosciowo tez ma chyba ok bo norma na calosc jest napisana minimum 39 mln a on ma 247 mln, na ml jest minimum 16 mln a ma 51 mln. Moze z takich ilosci przy uzyciu wspomagania da sie wybrac jakies poprawne.. gorzej jak nie, jak sie okaze ze faktycznie 100% z nich jest nieprawidlowych. Nie wiem czy probowac czy sie wstrzymac i uderzyc w suplementacje, sprawdzic i podchodzic dopiero. Czy ryzykowac. Ja czasu duzo nie mam ze swoja choroba niestety.
    Ciezkie to wszystko bo jak jeden problem jakos udaje sie ogarnac to wychodzi drugi. Przepraszam ze tu tak smece ale nie mam komu. Dziekuje za kazde dobre slowo ☺️

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨

age.png
  • Monika29 Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza to jest chyba najlepsze miejsce żeby się wygadać 😊

05.10.2022 transfer AZ 🥰
    09.11.2022 - jest ❤
    26.05 - 2600g synka
    age.png
‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ