Reprofit - po drugiej stronie brzuszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Monika29 wrote:Ok 😀 a co na śniadanie robisz ? Sorki że Cię tak męcze 😘 z córa zapomniałam jak bardzo ło, to było 11 lat temu. Mam gdzies w szufladzie fajne przepisy i chyba muszę je odkopać.
I give up podziwiaj go podziwiaj, bo jest tak jak piszesz dzieci za szybko rosną 🤣
Aniu kurcze biedny Tobiaszek, powodzenia jutra i czekam na wieści jak było 😘 mam nadzieję że wam pomorze ♥️
Ciocie Aleks sam siada ! Jutro skończy 8 miesięcy i tu takie coś 🥳
Monika29 wow! Brawa dla Aleksa! 👍🙂
Monika29 lubi tę wiadomość
-
Monika29 wrote:Ok 😀 a co na śniadanie robisz ? Sorki że Cię tak męcze 😘 z córa zapomniałam jak bardzo ło, to było 11 lat temu. Mam gdzies w szufladzie fajne przepisy i chyba muszę je odkopać.
I give up podziwiaj go podziwiaj, bo jest tak jak piszesz dzieci za szybko rosną 🤣
Aniu kurcze biedny Tobiaszek, powodzenia jutra i czekam na wieści jak było 😘 mam nadzieję że wam pomorze ♥️
Ciocie Aleks sam siada ! Jutro skończy 8 miesięcy i tu takie coś 🥳Monika29 lubi tę wiadomość
-
Patrze tak u Was po suwaczkach i w szoku jestem jakie te dzieciaczki juz duze 🥹❤️. Dopiero co sie szykowalysmy na transfery a tu juz bubusie siadaja, rozszerzanie diety, postepy robia z dnia na dzien 🙂
Magra3, mlia, aaaania87, I gave up, Salome, Monika29 lubią tę wiadomość
-
Mysza, nasz to ćwiczy sobie mówienie "koło" i nie możemy wyjść ze zdziwienia, że to takie zmiany!!!
aaaania87, mała, Salome, Monika29 lubią tę wiadomość
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017 IMSI 08.2017 IMSI 01.2018 IMSI 03.2019 IMSI 05.2019 (Mini-IVF) 08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.2022 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
U nas dziś dzień lekarzowy. Rano mały na szczepieniu, a teraz ja u ginekologa (wstyd się przyznać ale pierwsza wizyta po porodzie dopiero 🫣) Wituś pięknie się rozwija jak to lekarka powiedziała rozwojowo jest 5 miesięczniakiem, oczywiście po mamusi taki mądry i zdolny🤣🤣 u mnie też wszystko super że nawet lekarka antykoncepcję zaproponowała 🤣bo na dzień dzisiejszy piękny duży pęcherzyk i endometrium 12 mm "idealne warunki do zajścia w ciąż"🙈 rozbawiła mnie.
Dziewczyny, a czy to normalny etap że mój Witek chcę tylko do mnie? nawet jeść mu tata nie może dać bo taki krzyk z żalem.aaaania87, mała, Salome, Monika29 lubią tę wiadomość
-
Mysza123 wrote:Patrze tak u Was po suwaczkach i w szoku jestem jakie te dzieciaczki juz duze 🥹❤️. Dopiero co sie szykowalysmy na transfery a tu juz bubusie siadaja, rozszerzanie diety, postepy robia z dnia na dzien 🙂
To prawda, leci ten czas jak szalony.
Zaraz razem z Tobą i Małą będziemy miały rocznicę transferów 😊aaaania87, Magra3, mała, Monika29 lubią tę wiadomość
Invicta
2 x IUI 👎
Gameta
3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
3 x AZ w Pl - nieudane 😔
01.03.2023 - Transfer AZ - 4.1.1 Pl
8 dpt - beta 99,33 mlU/ml, prog 27,60 ng/ml
10 dpt - beta 162,60 mlU/ml, prog 25,21 ng/ml
14 dpt - beta: 842 mlU/ml, prog 21,10 ng/ml,TSH 2,12, FT3 3,09, FT4 1,39
14 dpt - jest pęcherzyk 👍
26 dpt - beta 16050 mlU/ml, prog 24,28 ng/ml
6t4d (30 dpt) - jest 💓 CRL 0,59 cm
10t3d - CRL 3,41 cm
12t3d - CRL 6,63 cm, prenatalne ok
14t5d - 100g maluszka
19t3d - 220g, dziewczynka 👧
21t5d - 419g, połówkowe ok
23t5d - 560g dziewczynki
28t4d - 1260g dziewczynki
30t3d - 1423g, prenatalne ok
41+0 - 3460 g, 58 cm szczęścia 👧 💗
-
Ostatnio coś nie jestem z Wami na bieżąco ale już doczytałam 😊
Aniu przykro mi, że Tobiaszek ma jakieś dolegliwości ☹️ Mam nadzieję, że szybko mu przejdzie a ten długi sen tyko mu pomoże w regeneracji 🫶
Monia brawa dla Aleksa idzie jak burza 👏💪 Jeszcze chwila i będziesz za nim biegała 🤣
Magra super że z Witusem i z Tobą wszystko tak pięknie. Może to już etap lęku separacyjnego? Chociaż chyba jednak trochę za wcześnie. Po prostu kocha mamusię 🥹
Uważaj bo może się trafić naturals, już nie raz czytałam o takich cudach 😉
A u nas kolejna aktualizacja oprogramowania 😉
Maluszek zaczął " gadać" jak najęty i tak głęboko patrzy mi w oczy i się uśmiecha. Normalnie się rozpływam 🥹 Śmieję się, że chyba się we mnie zakochał 🤣
Zaczął też niestety dużo mniej jeść, co mnie martwi ale lekarz twierdzi że pomimo dużego spowolnienia przyrasta odpowiednio. Na razie przybiera 20g dziennie.
No i dzisiaj matka przeżyła szok, dziecko przespało 5 godzin od ostatniego karmienia aż musiałam go wybudzić, bo nie byłam jeszcze na to gotowa psychicznie 🤣
Ewa3bit, Magra3, mlia, aaaania87, Salome, Monika29 lubią tę wiadomość
Starania 10 lat
36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️
[/url] -
mała wrote:Ostatnio coś nie jestem z Wami na bieżąco ale już doczytałam 😊
Aniu przykro mi, że Tobiaszek ma jakieś dolegliwości ☹️ Mam nadzieję, że szybko mu przejdzie a ten długi sen tyko mu pomoże w regeneracji 🫶
Monia brawa dla Aleksa idzie jak burza 👏💪 Jeszcze chwila i będziesz za nim biegała 🤣
Magra super że z Witusem i z Tobą wszystko tak pięknie. Może to już etap lęku separacyjnego? Chociaż chyba jednak trochę za wcześnie. Po prostu kocha mamusię 🥹
Uważaj bo może się trafić naturals, już nie raz czytałam o takich cudach 😉
A u nas kolejna aktualizacja oprogramowania 😉
Maluszek zaczął " gadać" jak najęty i tak głęboko patrzy mi w oczy i się uśmiecha. Normalnie się rozpływam 🥹 Śmieję się, że chyba się we mnie zakochał 🤣
Zaczął też niestety dużo mniej jeść, co mnie martwi ale lekarz twierdzi że pomimo dużego spowolnienia przyrasta odpowiednio. Na razie przybiera 20g dziennie.
No i dzisiaj matka przeżyła szok, dziecko przespało 5 godzin od ostatniego karmienia aż musiałam go wybudzić, bo nie byłam jeszcze na to gotowa psychicznie 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2024, 07:04
mała, aaaania87, Monika29 lubią tę wiadomość
-
Magra3 wrote:Ale się uśmiałam 😀 że mały zakochany w Tobie to nie ma żadnych wątpliwości...kocha mamusie tak jak i mój, zbliżają się walentynki pewnie tak chcą okazać miłość 😆 u nas też był taki etap, że mniej jadł i też raz się zdarzyło że jak się obudziłam patrzę na zegarek, a tu ponad 4 godziny bez jedzenia i tak się wystraszyłam że sama go wybudziłam żeby sprawdzić czy wszystko ok 🙈 ale u nas dalej dwa karmienia w nocy na szczęście na śpiocha nawet oczu nie otwiera ale pobudki codziennie ok 5:30. Teraz to czekam na taką noc żebym mogła jednym ciągiem pospać dłużej.
U nas zdecydowanie więcej karmień bo jest wciąż tylko na piersi, po pierwszym dłuższym spaniu budzi się potem średnio co godzinę ale za to lubi pospać dłużej rano jak mamusia 😉Magra3, Ewa3bit lubią tę wiadomość
Starania 10 lat
[/url] -
Mała powyżej 3mca niższe wzrosty są jak najbardziej ok - niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę.
My tez w ostatnim tygodniu mniej przybralismy 🤷♀️
Dziewczyny nie wiem czy to kwestia wizyty czy po prostu tak się złożyło ale dziś w nocy dużo lepiej, brzuszek zaczął bolec dopiero koło 3 mam nadzieje ze będzie już tylko lepiej…
Tobek tez gaworzy ale on takie cygańskie dziecko - właśnie do każdego. Wczoraj na wizycie u osteo tak dyskutował mimo ze ten go tam gniótł w prawo i w lewo 😉
Ostatnio tez była koleżanka u mnie z pracy ze swoimi dzieciakami - to taka gadka ze hej 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2024, 08:05
mała, Ewa3bit, Salome, Monika29 lubią tę wiadomość
-
Ja tez dopiero wczoraj bylam u gin na kontroli 🙈 wszystko jest ok, blizna ladna, co najwazniejsze endometrioza jeszcze sie nie rozszalala na nowo po operacji i ciazy ale dostalam leki i od miesiaczki teraz zaczynam brac zeby jak najbardziej wyhamowac rozwoj. Znowu sie zaczna jazdy ze zlym samopoczuciem niestety, ale to u mnie wybor leki czy nawrot choroby, to jak wybierac miedzy cholera a malaria 🤣
Bardzo dziwnie poczulam sie wychodzac z gabinetu, tak jakbym zamknela za soba pewien rozdzial w zyciu. Ostatnie lata to byly wizyty pelne stresu, ciagle leki, zabiegi, badania, operacje. Kilka lat krecilo sie wokol jednego tematu- dziecka a teraz ? Teraz zycie wyglada inaczej, w koncu mozna isc do przodu ... moja gin niesamowicie mnie wspierala w tej walce, prawie sie poplakalysmy rozmawiajac o naszej drodze. Ale jest ta meta. Doszlismy, razem, dzieki wlasnej zawzietosci. Niesamowite wciaz to do mnie nie dociera.
Moja mala sie na maxa rozgadala. Nawija caly czas nawet z butla w buzi 😄. Rece pcha, slini sie okropnie, cale bluzki mokre. Nie wiem czy to moga byc juz poczatki zebow czy raczej etap poznawania swiata ? Przybiera bardzo roznie, jednego tygodnia wychodzi nam 100 gram a na drugi 300. Nie przykladam do tego juz takiej wagi bo tylko niepotrzebny stres sobie funduje. Wazymy ja po prostu co jakis czas ale juz nie przeliczam bo widze ze u niej nie ma to sensu. W tej chwili wazy 6kg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2024, 08:19
mała, Ewa3bit, Nobi lubią tę wiadomość
-
Mysza123 wrote:Bardzo dziwnie poczulam sie wychodzac z gabinetu, tak jakbym zamknela za soba pewien rozdzial w zyciu. Ostatnie lata to byly wizyty pelne stresu, ciagle leki, zabiegi, badania, operacje. Kilka lat krecilo sie wokol jednego tematu- dziecka a teraz ? Teraz zycie wyglada inaczej, w koncu mozna isc do przodu ... moja gin niesamowicie mnie wspierala w tej walce, prawie sie poplakalysmy rozmawiajac o naszej drodze. Ale jest ta meta. Doszlismy, razem, dzieki wlasnej zawzietosci. Niesamowite wciaz to do mnie nie dociera
Wierze ze nie dociera 🙂 ale teraz uwalniasz głowę od tematu ciążowego i pewnie skupisz ja na czymś innym 😉
Ja wcześniej nie zakładałam 2 dziecka - ze względu na ten ciężki czas w staraniach… ale teraz patrzę na synka i chciałabym żeby miał rodzeństwo - wiec myśle ze podejmę się jeszcze raz… choć cała ciąża była dla mnie bardzo dużym stresem - już nie wspominając o trudach i łzach wylanych przed.mała, Ewa3bit lubią tę wiadomość
-
mała wrote:Dziewczyny ile ważyły i jak długie były/są Wasze dzieci w okolicy 3 miesiąca?
mała lubi tę wiadomość
-
aaaania87 wrote:Mała powyżej 3mca niższe wzrosty są jak najbardziej ok - niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę.
My tez w ostatnim tygodniu mniej przybralismy 🤷♀️
Dziewczyny nie wiem czy to kwestia wizyty czy po prostu tak się złożyło ale dziś w nocy dużo lepiej, brzuszek zaczął bolec dopiero koło 3 mam nadzieje ze będzie już tylko lepiej…
Tobek tez gaworzy ale on takie cygańskie dziecko - właśnie do każdego. Wczoraj na wizycie u osteo tak dyskutował mimo ze ten go tam gniótł w prawo i w lewo 😉
Ostatnio tez była koleżanka u mnie z pracy ze swoimi dzieciakami - to taka gadka ze hej 😁
Cieszę się że z Tobiaszkiem lepiej, oby to był początek dobrego 🩵aaaania87 lubi tę wiadomość
Starania 10 lat
[/url] -
Mysza123 wrote:Ja tez dopiero wczoraj bylam u gin na kontroli 🙈 wszystko jest ok, blizna ladna, co najwazniejsze endometrioza jeszcze sie nie rozszalala na nowo po operacji i ciazy ale dostalam leki i od miesiaczki teraz zaczynam brac zeby jak najbardziej wyhamowac rozwoj. Znowu sie zaczna jazdy ze zlym samopoczuciem niestety, ale to u mnie wybor leki czy nawrot choroby, to jak wybierac miedzy cholera a malaria 🤣
Bardzo dziwnie poczulam sie wychodzac z gabinetu, tak jakbym zamknela za soba pewien rozdzial w zyciu. Ostatnie lata to byly wizyty pelne stresu, ciagle leki, zabiegi, badania, operacje. Kilka lat krecilo sie wokol jednego tematu- dziecka a teraz ? Teraz zycie wyglada inaczej, w koncu mozna isc do przodu ... moja gin niesamowicie mnie wspierala w tej walce, prawie sie poplakalysmy rozmawiajac o naszej drodze. Ale jest ta meta. Doszlismy, razem, dzieki wlasnej zawzietosci. Niesamowite wciaz to do mnie nie dociera.
Moja mala sie na maxa rozgadala. Nawija caly czas nawet z butla w buzi 😄. Rece pcha, slini sie okropnie, cale bluzki mokre. Nie wiem czy to moga byc juz poczatki zebow czy raczej etap poznawania swiata ? Przybiera bardzo roznie, jednego tygodnia wychodzi nam 100 gram a na drugi 300. Nie przykladam do tego juz takiej wagi bo tylko niepotrzebny stres sobie funduje. Wazymy ja po prostu co jakis czas ale juz nie przeliczam bo widze ze u niej nie ma to sensu. W tej chwili wazy 6kg.
I pomimo morza wylanych łez podczas starań, gdybym była młodsza to podjęłabym walkę jeszcze raz żeby mieć drugi taki cud.
aaaania87, Nobi lubią tę wiadomość
Starania 10 lat
[/url] -
Magra3 wrote:Mój mały na poprzednim szczepieniu równo miesiac temu czyli miał 3 miesiące ważył 5630g. Wczoraj 6160g. Tylko trzeba pamiętać od jakiej wagi urodzeniowej startowało dziecko dla porównania u nas 2900g i 53 cm. Teraz mały jeszcze nosi 62 ale wchodzimy powoli w rozmiar 68 .
Magra3, aaaania87 lubią tę wiadomość
Starania 10 lat
[/url] -
Ciocie Aleks sam siada ! Jutro skończy 8 miesięcy i tu takie coś 🥳
Brawo dla Aleksa!
Piszę już 10 raz i wiecznie "coś"🫣🤣
Mój na początku dostawał owsianki, kaszki, jaglanki (z wszelkimi owocami/jogurtem/na mleku/wodzie/z orzechami), kanapki z bieluchem + warzywka, z pastą z avocado, jajo na twardo, jajecznica, czasami placuszki, potem zaczęłam też robić pasty (z soczewicy, groszku), czasem kanapki z gotowanym indykiem/kurczakiem
Monika29 lubi tę wiadomość
IUI 05.2017 IMSI 08.2017 IMSI 01.2018 IMSI 03.2019 IMSI 05.2019 (Mini-IVF) 08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
mała wrote:Rozumiem doskonale jakie to dziwne zamknąć za sobą pewien jakże ważny rozdział w życiu, i bardzo długi. Teraz zaczął się nowy, piękniejszy 🥰
I pomimo morza wylanych łez podczas starań, gdybym była młodsza to podjęłabym walkę jeszcze raz żeby mieć drugi taki cud.
Za to mój prowadzący jak poszłam na kontrolę po 9mcach, to mówił, że najwyższy czas na drugie).
No rozsądek jednak wygrał (i zmęczenie🤣😆)mała, Monika29 lubią tę wiadomość
2950g Syn - Nasza Miłość😍