X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit - po drugiej stronie brzuszka
Odpowiedz

Reprofit - po drugiej stronie brzuszka

Oceń ten wątek:
  • Salome Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ostatnio ciężko mi Was nadrobić, a co dopiero coś napisać!

Aniu, mam nadzieję, że Tobiaszek dziś pięknie będzie spał w nocy bez bólu brzucha i częstych pobudek. A co na wizycie u osteopaty ćwiczycie? Może już pisałaś, ale nie pamiętam 🙈

Mała, fajnie, że się odezwałaś! Ach, czuć z Twoich postów ogroooomną miłość do Twojego szczęścia.☺️ Ania dobrze pisze, że dzieci od 3msc mają mniejszy przyrost - norma to 17-18g, więc u Was jest bardzo dobrze!

Monika, wszystkiego najlepszego dla Aleksa z okazji kolejnej miesięcznicy! Piękny prezent zrobił tym siadem i sobie, i Wam 😃

Mysza, domyślam się, jak wzruszające było to wyjście z gabinetu. Jesteś bardzo dzielną kobietą! 👏

Magra, mam nadzieję, że wszystko dobrze u Was po szczepieniu?

U nas wizyta z CDL poszła bardzo dobrze :) Okazało się, że mamy problem z hiperwypływem, o czym po trosze wiedziałam, ale sądziłam, że to tylko na początku karmienia. A tu przyczyną krzyku i płaczu było to, że za mocno to mleko leciało, a nie to, że było go za mało. Wystarczyła zmiana pozycji i od razu jest elegancko i spokojnie i już nie mam ochoty (jak na razie!) rzucać kp i przejść na mm ;) Co do przyrostów, to rzeczywiście te 20g to nie za wiele, ale po tym, jak młody będzie zjadać dłużej z jednej piersi, to się dostanie do mleka z 2 fazy i zje więcej tłuszczu. Musimy jeszcze udać się do fizjoterapeuty, bo kochaniutki ma napięcia w obręczy barkowej i do neurologopedy ze względu na napięcia w buźce (ale dostaliśmy już zestaw ćwiczeń). No i ucieszyłam się, bo pytałam o to długie spanie młodego i bałam się, że będę musiała go wybudzać na karmienie, ale na szczęście nie, ufff. A młody śpi już nawet ponad 8h ciągiem 😃 Miałam nawet wcześniej telekonsultację z pediatrką, czy to na pewno bezpieczne, bo wyczytałam na grupie Hafija, że nie wolno pozwalać na tak długie przerwy w karmieniu, ale tam to chyba lubią męczyć matki 🤪

mała, Monika29, aaaania87, mlia, Ewa3bit, The_sleeping_beauty lubią tę wiadomość

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • Magra3 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salome wrote:
    Hej dziewczyny, ostatnio ciężko mi Was nadrobić, a co dopiero coś napisać!

Aniu, mam nadzieję, że Tobiaszek dziś pięknie będzie spał w nocy bez bólu brzucha i częstych pobudek. A co na wizycie u osteopaty ćwiczycie? Może już pisałaś, ale nie pamiętam 🙈

Mała, fajnie, że się odezwałaś! Ach, czuć z Twoich postów ogroooomną miłość do Twojego szczęścia.☺️ Ania dobrze pisze, że dzieci od 3msc mają mniejszy przyrost - norma to 17-18g, więc u Was jest bardzo dobrze!

Monika, wszystkiego najlepszego dla Aleksa z okazji kolejnej miesięcznicy! Piękny prezent zrobił tym siadem i sobie, i Wam 😃

Mysza, domyślam się, jak wzruszające było to wyjście z gabinetu. Jesteś bardzo dzielną kobietą! 👏

Magra, mam nadzieję, że wszystko dobrze u Was po szczepieniu?

U nas wizyta z CDL poszła bardzo dobrze :) Okazało się, że mamy problem z hiperwypływem, o czym po trosze wiedziałam, ale sądziłam, że to tylko na początku karmienia. A tu przyczyną krzyku i płaczu było to, że za mocno to mleko leciało, a nie to, że było go za mało. Wystarczyła zmiana pozycji i od razu jest elegancko i spokojnie i już nie mam ochoty (jak na razie!) rzucać kp i przejść na mm ;) Co do przyrostów, to rzeczywiście te 20g to nie za wiele, ale po tym, jak młody będzie zjadać dłużej z jednej piersi, to się dostanie do mleka z 2 fazy i zje więcej tłuszczu. Musimy jeszcze udać się do fizjoterapeuty, bo kochaniutki ma napięcia w obręczy barkowej i do neurologopedy ze względu na napięcia w buźce (ale dostaliśmy już zestaw ćwiczeń). No i ucieszyłam się, bo pytałam o to długie spanie młodego i bałam się, że będę musiała go wybudzać na karmienie, ale na szczęście nie, ufff. A młody śpi już nawet ponad 8h ciągiem 😃 Miałam nawet wcześniej telekonsultację z pediatrką, czy to na pewno bezpieczne, bo wyczytałam na grupie Hafija, że nie wolno pozwalać na tak długie przerwy w karmieniu, ale tam to chyba lubią męczyć matki 🤪
    Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę...8 godzin ciągiem 😮😮😮😮😮
    Mój poszedł spać na noc o 18 i teraz siedzę jak na szpilkach i czekam czy już robić mleko czy jeszcze chwila i tak się zastanawiam czy jak poszedł tak wcześnie spać to nie wstanie np o 4 i już mnie zmusi do wstania z łóżka 🤔
    A po szczepieniu wszystko dobrze😊

Ewa3bit, Salome lubią tę wiadomość

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salome pięknie przesypia noce twój Królewicz. Trochę zazdraszczam ale może kiedyś i ja doczekam takiej nocy 😉
    I tak, kocham nad życie tego małego człowieka, ba nawet moi sąsiedzi go uwielbiają taki jest cudowny 🥰

To prawda z tym dłuższym karmieniem z jednej piersi żeby dziecko dostało więcej tłustego mleka. Moja położna mi tłumaczyła, że jeśli dziecko ssie krócej niż 10 min z jednej piersi to przy kolejnym karmieniu powinnam dostawić ponownie do tej samej, żeby właśnie wypiło też mleko z 2 fazy. Do niedawna to działało, bo malutki pięknie
    przybierał ale ostatnio nie ma ochoty na jedzenie, wszystko inne jest ciekawsze.

Mogę zapytać w jakiej pozycji masz karmić żeby nie było hiperwypływu? U mnie to samo, mleko tryska jak z fontanny i muszę ściągać żeby dziecku było lżej, bo jak pije z takich pełnych to po chwili styrany jak koń po westernie 🤣

Magra3, I gave up, aaaania87, Salome lubią tę wiadomość

Starania 10 lat
    36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️

age.png[/url]
  • Monika29 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleks całuje wszystkie ciocie i dziękuję 🥰 od wczoraj co chwila siada i siada i jest mega szczęśliwy bo świat z takiej perspektywy jest fajniejszy 🤣
    Mała Aleks miał jeden moment że słabiej jadł - zęby. Miał problem żeby ssać , widać było że ma dyskomfort w chwytaniu dziąsłami butli. Wagi nie pamiętam ale był duży 🤣 spoko i na Twojego królewicza przyjdzie czas że będzie spał całe noce 😀
    Magra haha to albo uważacie albo może będzie drugie 😉😘 cieszę się że po szczepieniu wszystko dobrze, ucałuj malego w brodę 😘
    Aniu czyli wizyta u osteopaty udana ? Może Tobiaszek wchodzi już w ten okres że bóle brzucha odejdą w zapomnienie? 🙂
    Salome super że trafiłaś na super cdl i że mały teraz pięknie je ! ♥️ Co do obręczy barkowej to ćwiczenia są proste i powinno pójść raz dwa 🙂 z tym karmieniem to prawda, mi też pediatra i zaprzyjaźniona położna mówiły że jeśli dziecko dobrze przybiera na masie to niech śpi całą noc jak ma ochotę 😀
    Kid_aa dzięki 😘 ja póki co daje 2x mam, owocki, obiadek i kaszkę. Moja gin jak wyciagnela małego to mówi do mnie że może jeszcze jedno ? Bo on jest taki słodki a że już wiemy jak to zrobić to .....🤣🙈

aaaania87, mała, Magra3, Salome, The_sleeping_beauty lubią tę wiadomość

Córka z zespołem wad genetycznych
    Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
    05.10.2022 transfer AZ 🥰
    Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
    09.11.2022 - jest ❤
    12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
    27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
    28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
    26.05 - 2600g synka
    07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
    age.png
  • Monika29 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    No i dzisiaj matka przeżyła szok, dziecko przespało 5 godzin od ostatniego karmienia aż musiałam go wybudzić, bo nie byłam jeszcze na to gotowa psychicznie 🤣
    Nie no padłam , jak mogłaś się nie przygotować do spania 5 h ???🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Mała musisz się oswajać z tym 😹

mała, Ewa3bit lubią tę wiadomość

Córka z zespołem wad genetycznych
    Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
    05.10.2022 transfer AZ 🥰
    Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
    09.11.2022 - jest ❤
    12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
    27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
    28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
    26.05 - 2600g synka
    07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
    age.png
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2024, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salome priv

O ja głupia, wyobraźnie sobie ze mój Młody śpi a ja nie bo się stresuje ze nie zjadł o 23 🙈 mój mąż mnie wybudził z głębokiego snu bo nie był w stanie wybudzić synka na jedzenie i teraz sobie leżakuje patrząc w sufit bo nie wiem o co chodzi z tym spaniem 😂

mała, Magra3, Salome, Monika29 lubią tę wiadomość

age.png

Synek 👶🏼 Ur 17.11.2023 54cm, 3kg 🥰
  • I gave up Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2024, 02:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, ucałuj Aleksa również ode mnie i oczywiście gratuluję mu kolejnego, pięknego etapu 😁

Mała, rozbroilas mnie z tym "styranym koniem po westernie".

Co do dłuższego karmienia piersią i zjadania przez malucha mleka z 2 fazy piersi, to też się e wypowiem. Była u mnie położna - na pierwszej wizycie patronażowej - i zaleciła właśnie, aby karmić z jednej piersi minimum co 4h. Tzn. karmi się lewą piersią, to prawa odpoczywa min. 4h, a potem zmiana. Mówiła też, żeby przystawiać dziecko na kilka minut do piersi i wtedy zjada ono tę "mleczną wodę", odłożyć dziecko i popracowac laktatorem np. 2 min. i znów przystawić dziecko do tej samej piersi i niech je już tyle, ile potrzebuję, a najlepiej z 15 min ciągiem. Oczywiście to wersja dla początkujących mamusiek, które próbują rozkręcić laktację. To tzw. 2 faza pobudzania laktacji, bo 1 faza to tzw. szpitalna, gdzie przystawia się dziecko na 15 min do obu piersi, podczas jednego karmienia. Według mnie, wspomniana 2 faza, sprawdza się bardzo dobrze, bo sama widzę ich efekty. Co prawda nie mam nawału mleka i nie wiem, czy kiedykolwiek będę miała, bynajmniej jednak Mlody - za dnia - jest wyłącznie na piersi. Nocą zaś karmimy się mm, ale to dla wygody matki i dziecka, bo przesypiamy ciągiem 4h 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2024, 02:40

mała, Ewa3bit, Salome, Monika29 lubią tę wiadomość

age.png

38+6

Dzięki dziewczyny za wspólnie spędzony czas 😍
  • mała Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2024, 02:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika29 wrote:
    Nie no padłam , jak mogłaś się nie przygotować do spania 5 h ???🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Mała musisz się oswajać z tym 😹
    No właśnie wziął mnie z zaskoczenia 🤣🤣🤣 A tak na serio to na razie jak trochę jęczy i stęka przez sen czy budzi się na jedzenie to przynajmniej mam poczucie, że wszystko w porządku 😉 Może kiedyś przyjdzie taki dzień że się oswoję z tym , że dziecko w ciszy przesypia noce 😁

A na zęby to chyba ma jeszcze trochę czasu. A znając mnie to ja potrzebuję kilku lat żeby być na to gotowa 🤣

Ewa3bit, Monika29 lubią tę wiadomość

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • mała Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2024, 02:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaania87 wrote:
    Salome priv

O ja głupia, wyobraźnie sobie ze mój Młody śpi a ja nie bo się stresuje ze nie zjadł o 23 🙈 mój mąż mnie wybudził z głębokiego snu bo nie był w stanie wybudzić synka na jedzenie i teraz sobie leżakuje patrząc w sufit bo nie wiem o co chodzi z tym spaniem 😂
    Ooo to właśnie to, dziecko smacznie śpi a matki szaleją ze stresu że za długo, za spokojnie, bez krzyków... no nie dogodzisz 🤣 Chyba czas się przyzwyczajać że mogą dłużej spać i wszystko jest w porządku ☺️

Ewa3bit, aaaania87, Magra3, Salome lubią tę wiadomość

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • mała Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2024, 03:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I gave up wrote:
    Monia, ucałuj Aleksa również ode mnie i oczywiście gratuluję mu kolejnego, pięknego etapu 😁

Mała, rozbroilas mnie z tym "styranym koniem po westernie".

Co do dłuższego karmienia piersią i zjadania przez malucha mleka z 2 fazy piersi, to też się e wypowiem. Była u mnie położna - na pierwszej wizycie patronażowej - i zaleciła właśnie, aby karmić z jednej piersi minimum co 4h. Tzn. karmi się lewą piersią, to prawa odpoczywa min. 4h, a potem zmiana. Mówiła też, żeby przystawiać dziecko na kilka minut do piersi i wtedy zjada ono tę "mleczną wodę", odłożyć dziecko i popracowac laktatorem np. 2 min. i znów przystawić dziecko do tej samej piersi i niech je już tyle, ile potrzebuję, a najlepiej z 15 min ciągiem. Oczywiście to wersja dla początkujących mamusiek, które próbują rozkręcić laktację. To tzw. 2 faza pobudzania laktacji, bo 1 faza to tzw. szpitalna, gdzie przystawia się dziecko na 15 min do obu piersi, podczas jednego karmienia. Według mnie, wspomniana 2 faza, sprawdza się bardzo dobrze, bo sama widzę ich efekty. Co prawda nie mam nawału mleka i nie wiem, czy kiedykolwiek będę miała, bynajmniej jednak Mlody - za dnia - jest wyłącznie na piersi. Nocą zaś karmimy się mm, ale to dla wygody matki i dziecka, bo przesypiamy ciągiem 4h 😁
    Never give up wydaje mi się że nie każda kobieta przechodzi nawał a na porządne rozkręcenie laktacji masz jeszcze czas. Pamiętam u mnie na początku szału nie było a teraz podtapiam dziecko przy karmieniu takie pełne piersi. I naprawdę czasami chłopak jest tak styrany podczas jedzenia, że aż dycha jak po przebiegnięciu maratonu. Dlatego muszę sporo upuszczać żeby mu ulżyć.
    Mi na pobudzenie laktacji na początku pomógł chyba najbardziej Femal.tiker i sen. Widziałam zależność w ilości mleka od przespanych godzin.
    Wszystkiego dobrego dla Was, nawet nie wiesz jak się cieszę że już tulisz swoje szczęście 🥰

I gave up lubi tę wiadomość

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • Ewa3bit Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2024, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak ja Wam zazdroszczę tego mleka...
    U mnie totalna posucha - mała nie chce ostatnio piersi bo chyba wkurza się, że jest mało mleczka, a laktatorem wyciagam 20-30 ml 🥺
    Myślcie, że da się to jeszcze podkręcić i uratować laktację po takim czasie od porodu (2,5 m-ca)?
    Od samego początku było u mnie ciężko i byliśmy głównie na mm, a swoim tylko dokarmiałam z nadzieją, że te proporcje z czasem się odwrócą a tu coraz gorzej.

Invicta
    2 x IUI 👎

Gameta
    3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
    3 x AZ w Pl - nieudane 😔

01.03.2023 - Transfer AZ - 4.1.1 Pl

8 dpt - beta 99,33 mlU/ml, prog 27,60 ng/ml
    10 dpt - beta 162,60 mlU/ml, prog 25,21 ng/ml
    14 dpt - beta: 842 mlU/ml, prog 21,10 ng/ml,TSH 2,12, FT3 3,09, FT4 1,39
    14 dpt - jest pęcherzyk 👍
    26 dpt - beta 16050 mlU/ml, prog 24,28 ng/ml

6t4d (30 dpt) - jest 💓 CRL 0,59 cm
    10t3d - CRL 3,41 cm
    12t3d - CRL 6,63 cm, prenatalne ok
    14t5d - 100g maluszka
    19t3d - 220g, dziewczynka 👧
    21t5d - 419g, połówkowe ok
    23t5d - 560g dziewczynki
    28t4d - 1260g dziewczynki
    30t3d - 1423g, prenatalne ok
    41+0 - 3460 g, 58 cm szczęścia 👧 💗

age.png
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2024, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa myśle ze zawsze są szanse, może wizyta u jakiejs dobrej cdl jak Ci bardzo zależy ? Pamiętaj ze nie zawsze laktator i to co masz w piersiach idzie w parze, niektóre dziewczyny nie mogą nic ściągnąć a karmią normalnie.

Dziewczyny w końcu wybudzilam młodego o 2 i zjadł - ale poszedł dalej w kime, dopiero koło 4 akcja z brzuszkiem - także są duże postępy :)

Never give up - ja nie miałam nawału w ogóle - i karmie - to mleko mi nie pryska - Młody musi je po prostu wyciągnąć - ale daje radę.

Ewa3bit, mała, Salome, I gave up, Monika29 lubią tę wiadomość

age.png

• aaaania87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2024, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was wspomaga się aromaterapia - np w przypadku przeziębienia czy masaży ?

age.png

• Magra3 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2024, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaania87 wrote:
    Salome priv

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

aaaania87 lubi tę wiadomość

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2024, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas starsza chora, chyba jej test zrobie ale tak sie boje co wyjdzie ... w klasie maja combo grypy, rsv i covid. Znowu strach o malutka, masakra, juz spanikowana jestem tyle ostatnio slyszalam o ciezkich przypadkach.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Ewa3bit Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2024, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 wrote:
    U nas starsza chora, chyba jej test zrobie ale tak sie boje co wyjdzie ... w klasie maja combo grypy, rsv i covid. Znowu strach o malutka, masakra, juz spanikowana jestem tyle ostatnio slyszalam o ciezkich przypadkach.

Oby to było zwykle przeziębienie, okropne są te choróbska. Jak to mówią byle do wiosny 😉

Invicta
    2 x IUI 👎

Gameta
    3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
    3 x AZ w Pl - nieudane 😔

10t3d - CRL 3,41 cm
    14t5d - 100g maluszka
    23t5d - 560g dziewczynki

age.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2024, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa3bit wrote:
    Dziewczyny, jak ja Wam zazdroszczę tego mleka...
    U mnie totalna posucha - mała nie chce ostatnio piersi bo chyba wkurza się, że jest mało mleczka, a laktatorem wyciagam 20-30 ml 🥺
    Myślcie, że da się to jeszcze podkręcić i uratować laktację po takim czasie od porodu (2,5 m-ca)?
    Od samego początku było u mnie ciężko i byliśmy głównie na mm, a swoim tylko dokarmiałam z nadzieją, że te proporcje z czasem się odwrócą a tu coraz gorzej.
    Ewcia przede wszystkim jesteś najlepszą matką dla swojego dziecka niezależnie od tego, czy karmisz piersią czy butelką. Dziecko jest zdrowe, najedzone i szczęśliwe i to jest najważniejsze. Nie każda kobieta może/ chce karmić piersią i trzeba to zaakceptować a ty dzielnie walczyłaś przez wiele tygodni ❤️
    Wydaje mi się że czasami można powalczyć jeśli ma się siłę i możliwości. Myślę że dobra cdl mogłaby pomóc.
    U mnie kluczowy był kontakt z dzieckiem skóra do skóry, leżałam tak z cyckami na wierzchu, dziecko tylko w pieluszce i tuliliśmy się pod kocykiem i ciumkał kiedy tylko miał ochotę. I nawet kiedy piersi wydawały się puste to on sobie "zamawiał" pokarm męcząc te cycki cały czas.
    I jest się wtedy trochę jak jego niewolnica i niestety trzeba odpuścić wiele rzeczy jak gotowanie, sprzątanie. Trudne to ale dopóki laktacja porządnie nie ruszy to trzeba się oddać dziecku. Tylko ja miałam łatwiej bo dziecko było malutkie a twoja to już duża panna i ciężko ją będzie przyspawać do piersi a i pewnie zatyczki do uszu byłyby potrzebne jak się zacznie awanturować 😉

Ewa3bit, Monika29 lubią tę wiadomość

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • Ewa3bit Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2024, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaania87 wrote:
    Ewa myśle ze zawsze są szanse, może wizyta u jakiejs dobrej cdl jak Ci bardzo zależy ? Pamiętaj ze nie zawsze laktator i to co masz w piersiach idzie w parze, niektóre dziewczyny nie mogą nic ściągnąć a karmią normalnie.

Dziewczyny w końcu wybudzilam młodego o 2 i zjadł - ale poszedł dalej w kime, dopiero koło 4 akcja z brzuszkiem - także są duże postępy :)

Never give up - ja nie miałam nawału w ogóle - i karmie - to mleko mi nie pryska - Młody musi je po prostu wyciągnąć - ale daje radę.

Muszę chyba poszukać jakiejś cdl w okolicy.
    Laktatora używałam też wcześniej i mleczka było jednak więcej, chociaż też bez szału 😉

Buziaki dla śpioszka Tobiaszka 😘

U nas są wyzwania związane z zaśnięciem małej ale jak już zaśnie to przesypia ok. 8-9 godzin w nocy. Butlę z mlekiem daję jej na śpiocha mniej więcej co 3 godziny - wiem, że jest głodna bo zaczyna się wtedy kręcić i pcha rączki do buzi. 😉 Czasem przebudzi się na chwilę gdy zmieniam pampersa. Staram się nie dopuścić do większego przebudzenia bo wtedy czeka mnie godzina walki z usypianiem 🙃

Invicta
    2 x IUI 👎

Gameta
    3 x AZ w Pl - nieudane 😔

10t3d - CRL 3,41 cm
    14t5d - 100g maluszka
    23t5d - 560g dziewczynki

age.png
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2024, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ucałowany :)

Ewa Ty jesteś z Gdyni ? Tam nie ma siedziby dziewczyn z zaufajpoloznej ? Mogłabyś się z nimi skontaktować.

My zazwyczaj z usypianiem nie mamy problemów ale ostatnio jesteśmy w trakcie skoku - i wieczory to jeden wielki krzyk z szarpaniem piersi - i tak przynajmniej godzina zanim zaśnie. Także bardzo współczuje 😏

Ewa3bit lubi tę wiadomość

age.png

• aaaania87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2024, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 wrote:

Kciuki żeby nie wyszło żadne świństwo, zrobiłabym jednak test.

age.png

‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - po trymestrach

Odpowiednia dieta w ciąży wpływa nie tylko na przebieg samej ciąży, ale również na zdrowie Twojego dziecka w przyszłości (np. słaby układ odpornościowy dziecka lub problemy z otyłością). Przeczytaj dlaczego dieta w ciąży jest tak istotna, czy kompleks witamin jest w stanie ją zastąpić oraz na co powinnaś zwrócić uwagę w każdym trymestrze ciąży.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ