X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit - po drugiej stronie brzuszka
Odpowiedz

Reprofit - po drugiej stronie brzuszka

Oceń ten wątek:
  • mlia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaania87 wrote:
    Mlia a czym w domu mierzycie saturacje ? Macie jakiś specjalny sprzęt ?
    Nie mamy, nie zdążyliśmy kupić ale sąsiadka pożyczyła swoją opaskę na nadgarstek z funkcją pulsoksymetru. I wystarczyło tylko przytrzymać powyżej nadgarstka żeby zmierzyło. Lekarz próbował tym na palec ale nie dało rady. Za mały.
    Dziś ma już ładną, prawidłową saturacje. Ale dalej świszczy. I apetyt słabiutki, ma na wszelki wypadek wenflon gdyby trzeba było podać kroplówkę.

age.png
  • Salome Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, dziewczyny, współczuję bardzo :/
    Wierzę, że Wasze maluchy są silne i szybko wrócicie zdrowi do domu 😘

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • Ewa3bit Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:
    Nie mamy, nie zdążyliśmy kupić ale sąsiadka pożyczyła swoją opaskę na nadgarstek z funkcją pulsoksymetru. I wystarczyło tylko przytrzymać powyżej nadgarstka żeby zmierzyło. Lekarz próbował tym na palec ale nie dało rady. Za mały.
    Dziś ma już ładną, prawidłową saturacje. Ale dalej świszczy. I apetyt słabiutki, ma na wszelki wypadek wenflon gdyby trzeba było podać kroplówkę.

Biedne maleństwo 🥺 Dużo zdrówka i lepszego apetytu.

mlia lubi tę wiadomość

Invicta
    2 x IUI 👎

Gameta
    3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
    3 x AZ w Pl - nieudane 😔

01.03.2023 - Transfer AZ - 4.1.1 Pl

8 dpt - beta 99,33 mlU/ml, prog 27,60 ng/ml
    10 dpt - beta 162,60 mlU/ml, prog 25,21 ng/ml
    14 dpt - beta: 842 mlU/ml, prog 21,10 ng/ml,TSH 2,12, FT3 3,09, FT4 1,39
    14 dpt - jest pęcherzyk 👍
    26 dpt - beta 16050 mlU/ml, prog 24,28 ng/ml

6t4d (30 dpt) - jest 💓 CRL 0,59 cm
    10t3d - CRL 3,41 cm
    12t3d - CRL 6,63 cm, prenatalne ok
    14t5d - 100g maluszka
    19t3d - 220g, dziewczynka 👧
    21t5d - 419g, połówkowe ok
    23t5d - 560g dziewczynki
    28t4d - 1260g dziewczynki
    30t3d - 1423g, prenatalne ok
    41+0 - 3460 g, 58 cm szczęścia 👧 💗

age.png
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2024, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy u Waszych maluchów pojawiły się zmiany w częstotliwości kupek ? My 2/3tyg temu mieliśmy co 2/3 dni nawet, teraz po każdym karmieniu. Fakt ze Młody zaczął dużo jeść ale zastanawiam się skąd taka zmiana trybu.

age.png

Synek 👶🏼 Ur 17.11.2023 54cm, 3kg 🥰
  • Magra3 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2024, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaania87 wrote:
    Dziewczyny czy u Waszych maluchów pojawiły się zmiany w częstotliwości kupek ? My 2/3tyg temu mieliśmy co 2/3 dni nawet, teraz po każdym karmieniu. Fakt ze Młody zaczął dużo jeść ale zastanawiam się skąd taka zmiana trybu.
    U nas jest jedna kupa dziennie odkąd jestemy na smilku, wcześniej raz na parę dni była.

aaaania87 lubi tę wiadomość

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2024, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaania87 wrote:
    My na piersi i mamy codziennie 3-5 żółtych kupek i tak praktycznie od samego początku. Do tej pory jeszcze nam się nie zdarzył dzień bez kupy

Starania 10 lat
    36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️

age.png[/url]
  • mała Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2024, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, Mlia jak sytuacja?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2024, 03:26

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • I gave up Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2024, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki po cc, czy Wy też miałyście takie odczucie bólu z jednej strony brzucha? Przykładowo z lewej strony,mod blizny po żebra i do pępka, mogę swobodnie dotknąć każdego miejsca na ciele, wcisnąć nawetnpaluszki i nie czuję bólu. Po prawej zaś stronie, nie mogę dotknąć nawet leciutko, bo czuję promieniujący ból. Jest on znośny, ale odczuwalny. Zastanawiam się, czy to kwestia nierównego obkurczania się macicy, czy może jakąś nieprawidłowość, może jakaś przepuklina pooperacyjna. Tak wiem, doszukuję się, ale zaczęłam się nad tym zastanawiać, czemu ból jest po jednej stronie brzucha, a po drugiej już nie.

age.png

38+6

Dzięki dziewczyny za wspólnie spędzony czas 😍
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I gave up mnie bolało po jednej stronie - ale bardziej na tle wysiłkowym - gdy np dźwigałam coś albo szybciej i raptowniej wstałam - ale to nie był promieniujący ból. Jeżeli Cię coś niepokoi skonsultuj może z lekarzem.

age.png

• mlia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas powoli do przodu, zobaczymy dziś po obchodzie czy nas wypuszcza.
    Co do kupek to stopniowo się zmniejszala liczba. Jak dostawał moje mleko to były po każdym karmieniu. Potem jak przeszliśmy na mm to od jednej dziennie do 2-3 w tygodniu. Obecnie przy infekcji mamy 1-2 na dzień, dodatkowo trochę inna konsystencja i kolor. Ale to może być od lekarstw.
    Co do blizny, nie bolało nic, tylko brak czucia ponad nią. Oczywiście jak coś dzwignelam to zabolało.

mała lubi tę wiadomość

age.png
  • The_sleeping_beauty Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I gave up wrote:
    Laseczki po cc, czy Wy też miałyście takie odczucie bólu z jednej strony brzucha? Przykładowo z lewej strony,mod blizny po żebra i do pępka, mogę swobodnie dotknąć każdego miejsca na ciele, wcisnąć nawetnpaluszki i nie czuję bólu. Po prawej zaś stronie, nie mogę dotknąć nawet leciutko, bo czuję promieniujący ból. Jest on znośny, ale odczuwalny. Zastanawiam się, czy to kwestia nierównego obkurczania się macicy, czy może jakąś nieprawidłowość, może jakaś przepuklina pooperacyjna. Tak wiem, doszukuję się, ale zaczęłam się nad tym zastanawiać, czemu ból jest po jednej stronie brzucha, a po drugiej już nie.

Ból jest większy po stronie szwu wewnętrznego. U mnie ustąpił po ok miesiącu

age.png
  • The_sleeping_beauty Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:
    Co do kupek to stopniowo się zmniejszala liczba. Jak dostawał moje mleko to były po każdym karmieniu. Potem jak przeszliśmy na mm to od jednej dziennie do 2-3 w tygodniu. Obecnie przy infekcji mamy 1-2 na dzień, dodatkowo trochę inna konsystencja i kolor. Ale to może być od lekarstw.
    Co do blizny, nie bolało nic, tylko brak czucia ponad nią. Oczywiście jak coś dzwignelam to zabolało.

Super, że u Was lepiej 🙂 oby Was już wypuścili do domku

age.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlia super że z Maksiem już lepiej. Obyście szybko wrócili do domku ✊

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:

Mlia obyście wyszli dziś do domku ✊🏻

age.png

• Pistacja85 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.kochane długo mnie nie było. Przy maluchu i pracy cuezko a dodatkowo mój mąż był 15 dni w Afryce i to takiej skrajnej. Mlia wracajcie do domu 😊
    Co do kup to od 5 dni młoda też robi co zje badałam nawet kał na rota ale nic nie wyszło🫣 młoda miała 3 tyg katar i robiłam inhalacje z soli i zastanawiam sie czy to nie z tego że za długo?
    Co do spania w nocy to ma jedne przebudzenie na jedzonko i śpi do 6.30-7

Ona-37 lat On- 50
    Starania od 2016
    2 laparoskopie- usunięcia cysty na jajniku
    2018/2019 3xIUI
    2020 3x In Vitro Gyncentrum
    I IVF II 2020 protokół długi 5 komórek, 3 zarodki w 3 dobie, 2 nieudane transfery
    II IVF VIII/IX protokół długi 6 komórek, 5 zarodków do 3 doby, 1 blastocysty reszta zdegenerowała, transfer nieudany - accofil wlew, encorton, neoparin
    III IVF XII protokół krótki, 9 komórek, 3 dojrzałe, 0 zarodków do 5 doby
    IV IVF Kriobanku prot. Ultradlugi z HW 6 komórek, 6 dojrzałych i blastki 1aa i 3ac, transfer 13.XII 👎
    Eurofertil 2 mini stymulacje z pierwszej 0zarodkow z 2 7 zarodkow do badania genetycznego (4 prawidłowe, 2 nie udało się zbadać i 1 wadliwy)
    06.02.2023 transfer udany
    ANA1,2,3 +
    KIRy brak 2DL4del, 2DS4norm,2DS4del-22pz, 3DL1,3DP1var
    NK 13,9%
    ALLO MLR 64% po 10 tygodniach od transferu
    Kariotypy ok
    Mutacja MTHFR677C>T MTHFR1298A>C
    age.png[/url]
  • Pistacja85 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I też czekam byle do wiosny 😊

Ewa3bit lubi tę wiadomość

Ona-37 lat On- 50
    Starania od 2016
    2018/2019 3xIUI
    I IVF II 2020 protokół długi 5 komórek, 3 zarodki w 3 dobie, 2 nieudane transfery
    II IVF VIII/IX protokół długi 6 komórek, 5 zarodków do 3 doby, 1 blastocysty reszta zdegenerowała, transfer nieudany - accofil wlew, encorton, neoparin
    IV IVF Kriobanku prot. Ultradlugi z HW 6 komórek, 6 dojrzałych i blastki 1aa i 3ac, transfer 13.XII 👎
    Eurofertil 2 mini stymulacje z pierwszej 0zarodkow z 2 7 zarodkow do badania genetycznego (4 prawidłowe, 2 nie udało się zbadać i 1 wadliwy)
    ANA1,2,3 +
    NK 13,9%
    Kariotypy ok
    age.png[/url]
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pistacja85 wrote:
    Cześć.kochane długo mnie nie było. Przy maluchu i pracy cuezko a dodatkowo mój mąż był 15 dni w Afryce i to takiej skrajnej. Mlia wracajcie do domu 😊
    Co do kup to od 5 dni młoda też robi co zje badałam nawet kał na rota ale nic nie wyszło🫣 młoda miała 3 tyg katar i robiłam inhalacje z soli i zastanawiam sie czy to nie z tego że za długo?
    Co do spania w nocy to ma jedne przebudzenie na jedzonko i śpi do 6.30-7

Oj długa faktycznie Was nie było :)
    Podziwiam z ta praca 👍 ja wracam na 4h dziennie od kwietnia i zaczełam się już zastanawiać jak po tych ciężkich nocach to ogarnę.
    Faktycznie z tym badaniem kalu to jest myśl. My na początku robiliśmy więcej kupek, potem mieliśmy problemy a teraz znowu praktycznie po każdym karmieniu. A zbyt dużo rzeczy się składa- odstawiłam sab simplex, byliśmy u osteo, robimy ćwiczenia, młody zaczął dłużej jeść a być może to jakaś regulacja układu trawiennego 🤷‍♀️ narazie obserwuje, póki co bardzo dobrze przyrasta wagowo.
    Oj zazdroszczę tej Afryki mężowi :) my mamy w rodzinie Nigeryjke teraz tu w PL i mam nadzieje ze za jakiś czas tez sie tam wybierzemy :)

age.png

• Pistacja85 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaania87 wrote:
    Oj długa faktycznie Was nie było :)
    Podziwiam z ta praca 👍 ja wracam na 4h dziennie od kwietnia i zaczełam się już zastanawiać jak po tych ciężkich nocach to ogarnę.
    Faktycznie z tym badaniem kalu to jest myśl. My na początku robiliśmy więcej kupek, potem mieliśmy problemy a teraz znowu praktycznie po każdym karmieniu. A zbyt dużo rzeczy się składa- odstawiłam sab simplex, byliśmy u osteo, robimy ćwiczenia, młody zaczął dłużej jeść a być może to jakaś regulacja układu trawiennego 🤷‍♀️ narazie obserwuje, póki co bardzo dobrze przyrasta wagowo.
    Oj zazdroszczę tej Afryki mężowi :) my mamy w rodzinie Nigeryjke teraz tu w PL i mam nadzieje ze za jakiś czas tez sie tam wybierzemy :)

Aniu mój mąż był w Erytrei, Dżibuti i Simalilandzie, całe nasze życie to były wyprawy z plecakiem ale do Afryki z młodą się nie odważę . Owszem myślę już gdzie tu z nią pojechać, ale Afryka jest niestety ostatnia na liście no może Maroko, Namibia lub RPA ale tam byliśmy
    A Wy jakie plany dziewczyny na wakacje z maluchami ?

O.s. Co do pracy to dasz radę nie ma wyboru 😉

Ona-37 lat On- 50
    Starania od 2016
    2018/2019 3xIUI
    ANA1,2,3 +
    NK 13,9%
    Kariotypy ok
    age.png[/url]
  • I gave up Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi. Dzisiaj doszłam do tego, że te bolące miejsca są po heparynie. Jeszcze 16 zastrzyków i będę wolna! Koniec 11-sto miesięcznej męczarni 👌🙃

mlia, mała, kid_aa lubią tę wiadomość

age.png

38+6

Dzięki dziewczyny za wspólnie spędzony czas 😍
  • mlia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostajemy w szpitalu. Wdrożyli inny steryd i tak nas potrzymają na pewno do niedzieli. Poprawa jest zbyt wolna. Z dobrych wieści to nie ma obłożenia bo już by się nas pozbyli. Czyli wirusy w odwrocie :)

age.png
‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ