Reprofit - po drugiej stronie brzuszka
-
WIADOMOŚĆ
-
aaaania87 wrote:Mlia a czym w domu mierzycie saturacje ? Macie jakiś specjalny sprzęt ?
Dziś ma już ładną, prawidłową saturacje. Ale dalej świszczy. I apetyt słabiutki, ma na wszelki wypadek wenflon gdyby trzeba było podać kroplówkę. -
Jejku, dziewczyny, współczuję bardzo
Wierzę, że Wasze maluchy są silne i szybko wrócicie zdrowi do domu 😘2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
mlia wrote:Nie mamy, nie zdążyliśmy kupić ale sąsiadka pożyczyła swoją opaskę na nadgarstek z funkcją pulsoksymetru. I wystarczyło tylko przytrzymać powyżej nadgarstka żeby zmierzyło. Lekarz próbował tym na palec ale nie dało rady. Za mały.
Dziś ma już ładną, prawidłową saturacje. Ale dalej świszczy. I apetyt słabiutki, ma na wszelki wypadek wenflon gdyby trzeba było podać kroplówkę.
Biedne maleństwo 🥺 Dużo zdrówka i lepszego apetytu.mlia lubi tę wiadomość
Invicta
2 x IUI 👎
Gameta
3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
3 x AZ w Pl - nieudane 😔
01.03.2023 - Transfer AZ - 4.1.1 Pl
8 dpt - beta 99,33 mlU/ml, prog 27,60 ng/ml
10 dpt - beta 162,60 mlU/ml, prog 25,21 ng/ml
14 dpt - beta: 842 mlU/ml, prog 21,10 ng/ml,TSH 2,12, FT3 3,09, FT4 1,39
14 dpt - jest pęcherzyk 👍
26 dpt - beta 16050 mlU/ml, prog 24,28 ng/ml
6t4d (30 dpt) - jest 💓 CRL 0,59 cm
10t3d - CRL 3,41 cm
12t3d - CRL 6,63 cm, prenatalne ok
14t5d - 100g maluszka
19t3d - 220g, dziewczynka 👧
21t5d - 419g, połówkowe ok
23t5d - 560g dziewczynki
28t4d - 1260g dziewczynki
30t3d - 1423g, prenatalne ok
41+0 - 3460 g, 58 cm szczęścia 👧 💗
-
Dziewczyny czy u Waszych maluchów pojawiły się zmiany w częstotliwości kupek ? My 2/3tyg temu mieliśmy co 2/3 dni nawet, teraz po każdym karmieniu. Fakt ze Młody zaczął dużo jeść ale zastanawiam się skąd taka zmiana trybu.
-
aaaania87 wrote:Dziewczyny czy u Waszych maluchów pojawiły się zmiany w częstotliwości kupek ? My 2/3tyg temu mieliśmy co 2/3 dni nawet, teraz po każdym karmieniu. Fakt ze Młody zaczął dużo jeść ale zastanawiam się skąd taka zmiana trybu.
aaaania87 lubi tę wiadomość
-
aaaania87 wrote:Dziewczyny czy u Waszych maluchów pojawiły się zmiany w częstotliwości kupek ? My 2/3tyg temu mieliśmy co 2/3 dni nawet, teraz po każdym karmieniu. Fakt ze Młody zaczął dużo jeść ale zastanawiam się skąd taka zmiana trybu.
aaaania87 lubi tę wiadomość
Starania 10 lat
36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️
[/url] -
Laseczki po cc, czy Wy też miałyście takie odczucie bólu z jednej strony brzucha? Przykładowo z lewej strony,mod blizny po żebra i do pępka, mogę swobodnie dotknąć każdego miejsca na ciele, wcisnąć nawetnpaluszki i nie czuję bólu. Po prawej zaś stronie, nie mogę dotknąć nawet leciutko, bo czuję promieniujący ból. Jest on znośny, ale odczuwalny. Zastanawiam się, czy to kwestia nierównego obkurczania się macicy, czy może jakąś nieprawidłowość, może jakaś przepuklina pooperacyjna. Tak wiem, doszukuję się, ale zaczęłam się nad tym zastanawiać, czemu ból jest po jednej stronie brzucha, a po drugiej już nie.
-
I gave up mnie bolało po jednej stronie - ale bardziej na tle wysiłkowym - gdy np dźwigałam coś albo szybciej i raptowniej wstałam - ale to nie był promieniujący ból. Jeżeli Cię coś niepokoi skonsultuj może z lekarzem.
-
U nas powoli do przodu, zobaczymy dziś po obchodzie czy nas wypuszcza.
Co do kupek to stopniowo się zmniejszala liczba. Jak dostawał moje mleko to były po każdym karmieniu. Potem jak przeszliśmy na mm to od jednej dziennie do 2-3 w tygodniu. Obecnie przy infekcji mamy 1-2 na dzień, dodatkowo trochę inna konsystencja i kolor. Ale to może być od lekarstw.
Co do blizny, nie bolało nic, tylko brak czucia ponad nią. Oczywiście jak coś dzwignelam to zabolało.mała lubi tę wiadomość
-
I gave up wrote:Laseczki po cc, czy Wy też miałyście takie odczucie bólu z jednej strony brzucha? Przykładowo z lewej strony,mod blizny po żebra i do pępka, mogę swobodnie dotknąć każdego miejsca na ciele, wcisnąć nawetnpaluszki i nie czuję bólu. Po prawej zaś stronie, nie mogę dotknąć nawet leciutko, bo czuję promieniujący ból. Jest on znośny, ale odczuwalny. Zastanawiam się, czy to kwestia nierównego obkurczania się macicy, czy może jakąś nieprawidłowość, może jakaś przepuklina pooperacyjna. Tak wiem, doszukuję się, ale zaczęłam się nad tym zastanawiać, czemu ból jest po jednej stronie brzucha, a po drugiej już nie.
Ból jest większy po stronie szwu wewnętrznego. U mnie ustąpił po ok miesiącu -
mlia wrote:U nas powoli do przodu, zobaczymy dziś po obchodzie czy nas wypuszcza.
Co do kupek to stopniowo się zmniejszala liczba. Jak dostawał moje mleko to były po każdym karmieniu. Potem jak przeszliśmy na mm to od jednej dziennie do 2-3 w tygodniu. Obecnie przy infekcji mamy 1-2 na dzień, dodatkowo trochę inna konsystencja i kolor. Ale to może być od lekarstw.
Co do blizny, nie bolało nic, tylko brak czucia ponad nią. Oczywiście jak coś dzwignelam to zabolało.
Super, że u Was lepiej 🙂 oby Was już wypuścili do domku
-
mlia wrote:U nas powoli do przodu, zobaczymy dziś po obchodzie czy nas wypuszcza.
Co do blizny, nie bolało nic, tylko brak czucia ponad nią. Oczywiście jak coś dzwignelam to zabolało.
Mlia obyście wyszli dziś do domku ✊🏻
-
Cześć.kochane długo mnie nie było. Przy maluchu i pracy cuezko a dodatkowo mój mąż był 15 dni w Afryce i to takiej skrajnej. Mlia wracajcie do domu 😊
Co do kup to od 5 dni młoda też robi co zje badałam nawet kał na rota ale nic nie wyszło🫣 młoda miała 3 tyg katar i robiłam inhalacje z soli i zastanawiam sie czy to nie z tego że za długo?
Co do spania w nocy to ma jedne przebudzenie na jedzonko i śpi do 6.30-7Ona-37 lat On- 50
Starania od 2016
2 laparoskopie- usunięcia cysty na jajniku
2018/2019 3xIUI
2020 3x In Vitro Gyncentrum
I IVF II 2020 protokół długi 5 komórek, 3 zarodki w 3 dobie, 2 nieudane transfery
II IVF VIII/IX protokół długi 6 komórek, 5 zarodków do 3 doby, 1 blastocysty reszta zdegenerowała, transfer nieudany - accofil wlew, encorton, neoparin
III IVF XII protokół krótki, 9 komórek, 3 dojrzałe, 0 zarodków do 5 doby
IV IVF Kriobanku prot. Ultradlugi z HW 6 komórek, 6 dojrzałych i blastki 1aa i 3ac, transfer 13.XII 👎
Eurofertil 2 mini stymulacje z pierwszej 0zarodkow z 2 7 zarodkow do badania genetycznego (4 prawidłowe, 2 nie udało się zbadać i 1 wadliwy)
06.02.2023 transfer udany
ANA1,2,3 +
KIRy brak 2DL4del, 2DS4norm,2DS4del-22pz, 3DL1,3DP1var
NK 13,9%
ALLO MLR 64% po 10 tygodniach od transferu
Kariotypy ok
Mutacja MTHFR677C>T MTHFR1298A>C
[/url] -
I też czekam byle do wiosny 😊
Ewa3bit lubi tę wiadomość
Ona-37 lat On- 50
Starania od 2016
2018/2019 3xIUI
I IVF II 2020 protokół długi 5 komórek, 3 zarodki w 3 dobie, 2 nieudane transfery
II IVF VIII/IX protokół długi 6 komórek, 5 zarodków do 3 doby, 1 blastocysty reszta zdegenerowała, transfer nieudany - accofil wlew, encorton, neoparin
IV IVF Kriobanku prot. Ultradlugi z HW 6 komórek, 6 dojrzałych i blastki 1aa i 3ac, transfer 13.XII 👎
Eurofertil 2 mini stymulacje z pierwszej 0zarodkow z 2 7 zarodkow do badania genetycznego (4 prawidłowe, 2 nie udało się zbadać i 1 wadliwy)
ANA1,2,3 +
NK 13,9%
Kariotypy ok
[/url] -
Pistacja85 wrote:Cześć.kochane długo mnie nie było. Przy maluchu i pracy cuezko a dodatkowo mój mąż był 15 dni w Afryce i to takiej skrajnej. Mlia wracajcie do domu 😊
Co do kup to od 5 dni młoda też robi co zje badałam nawet kał na rota ale nic nie wyszło🫣 młoda miała 3 tyg katar i robiłam inhalacje z soli i zastanawiam sie czy to nie z tego że za długo?
Co do spania w nocy to ma jedne przebudzenie na jedzonko i śpi do 6.30-7
Oj długa faktycznie Was nie było
Podziwiam z ta praca 👍 ja wracam na 4h dziennie od kwietnia i zaczełam się już zastanawiać jak po tych ciężkich nocach to ogarnę.
Faktycznie z tym badaniem kalu to jest myśl. My na początku robiliśmy więcej kupek, potem mieliśmy problemy a teraz znowu praktycznie po każdym karmieniu. A zbyt dużo rzeczy się składa- odstawiłam sab simplex, byliśmy u osteo, robimy ćwiczenia, młody zaczął dłużej jeść a być może to jakaś regulacja układu trawiennego 🤷♀️ narazie obserwuje, póki co bardzo dobrze przyrasta wagowo.
Oj zazdroszczę tej Afryki mężowi my mamy w rodzinie Nigeryjke teraz tu w PL i mam nadzieje ze za jakiś czas tez sie tam wybierzemy -
aaaania87 wrote:Oj długa faktycznie Was nie było
Podziwiam z ta praca 👍 ja wracam na 4h dziennie od kwietnia i zaczełam się już zastanawiać jak po tych ciężkich nocach to ogarnę.
Faktycznie z tym badaniem kalu to jest myśl. My na początku robiliśmy więcej kupek, potem mieliśmy problemy a teraz znowu praktycznie po każdym karmieniu. A zbyt dużo rzeczy się składa- odstawiłam sab simplex, byliśmy u osteo, robimy ćwiczenia, młody zaczął dłużej jeść a być może to jakaś regulacja układu trawiennego 🤷♀️ narazie obserwuje, póki co bardzo dobrze przyrasta wagowo.
Oj zazdroszczę tej Afryki mężowi my mamy w rodzinie Nigeryjke teraz tu w PL i mam nadzieje ze za jakiś czas tez sie tam wybierzemy
Aniu mój mąż był w Erytrei, Dżibuti i Simalilandzie, całe nasze życie to były wyprawy z plecakiem ale do Afryki z młodą się nie odważę . Owszem myślę już gdzie tu z nią pojechać, ale Afryka jest niestety ostatnia na liście no może Maroko, Namibia lub RPA ale tam byliśmy
A Wy jakie plany dziewczyny na wakacje z maluchami ?
O.s. Co do pracy to dasz radę nie ma wyboru 😉aaaania87 lubi tę wiadomość
Ona-37 lat On- 50
Starania od 2016
2018/2019 3xIUI
ANA1,2,3 +
NK 13,9%
Kariotypy ok
[/url] -
Dzięki za odpowiedzi. Dzisiaj doszłam do tego, że te bolące miejsca są po heparynie. Jeszcze 16 zastrzyków i będę wolna! Koniec 11-sto miesięcznej męczarni 👌🙃
mlia, mała, kid_aa lubią tę wiadomość