X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit - po drugiej stronie brzuszka
Odpowiedz

Reprofit - po drugiej stronie brzuszka

Oceń ten wątek:
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie patent jak nauczyc pic z bboxa ? Pije wode z roznych butelek ale z bidona nie chce. Wszystko do buzi bierze ale zeby wziac ta slomke i pociagnac to nie ma opcji 🤷

My znowu chorzy 🤦 oby w wakacje byla chwila wytchnienia bo juz serio nie mam sily. Trzymajcie kciuki zeby mala w miare zniosla te chorobsko i bez antybiotyku ...

Tak z plusow to mala juz na czworaka sie buja tyl przod, moze niedlugo wystartuje 😄 no i siada sama wlasnie z czworaka bokiem.

mlia, mała, Ewa3bit, aaaania87, Magra3 lubią tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza oczywiście dużo zdrowia dla was, co do bboxa to u nas poszło dość szybko ale może spróbuj z musami w tubce, może wtedy załapie że trzeba wciągać.

age.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 13 czerwca, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza zdrówka! Wy to macie z tymi chorobami 🫣

Mlia super że Maksiu przymierza się do raczkowania 👏

mlia lubi tę wiadomość

Starania 10 lat
    36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️

age.png[/url]
  • mlia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie wkładki antypotowe do fotelików samochodowych? Wystarczy bambusowa czy lepiej zainwestować w simple wool? W sumie niedługo zmienimy fotelik na większy to nie wiem czy teraz jest sens kupować droższy.

age.png
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:
    Dziewczyny macie wkładki antypotowe do fotelików samochodowych? Wystarczy bambusowa czy lepiej zainwestować w simple wool? W sumie niedługo zmienimy fotelik na większy to nie wiem czy teraz jest sens kupować droższy.

My nie mamy, ale czekam już tylko aż T usiądzie i będziemy zmieniać fotelik i wtedy zamówię z merino

mlia lubi tę wiadomość

age.png

Synek 👶🏼 Ur 17.11.2023 54cm, 3kg 🥰
  • Monika29 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nobi wrote:
    Moniko, ale as z Aleksa :D nie wiem kiedy dziecko powinno zacząć coś z sensem mówić, ale każde dziecko ma inaczej, wszystko w swoim czasie. Brzmi, jakby Aleks społecznie był bardzo rozwinięty :) Nasz Junior ma swoje słowo na mleczko i mówi „bam” w znaczeniu klasycznym, czyli coś spadnie lub spadło oraz „pam”, co znaczy lampa. Poza tym pokazuje jakies brawo, papa, taki duży, buziaczek, rybka, akuku… próbuje go nauczyć pokazywać „nie ma”, ale kiepsko mi idzie. Trochę błądzimy po omacku, ale dobrze się przy tym bawimy, więc narazie jest ok.

BTW dzięki tej metodzie z piciem musu z kubeczka junior pięknie ogarnia już picie także wody ze zwykłego kubka. Jesteśmy z siebie dumni :D
    Super ♥️ pokazywanie ma to jakoś później przychodzi . Aleks to nie chce pokazywać . Ale zawsze jak oglądamy kicie kocie i pytam gdzie jest krowa to zawsze otwiera dobre okienko . Albo patrzy na dane zwierzątko. Dziś zaczął rzucać pieskowi sąsiadów piłkę 🥹 fajnie tak się patrzy jak te małe bąble się rozwijają, psocą i kombinują ♥️
    Nasz to ma jeszcze taką zabawę w akuku, że kuca przede mną lub obok przy łóżku i trzeba wołać gdzie jest Aleks a on nagle wstaje cały szczęśliwy 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca, 23:11

mlia, Nobi, mała, Ewa3bit lubią tę wiadomość

Córka z zespołem wad genetycznych
    Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
    05.10.2022 transfer AZ 🥰
    Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
    09.11.2022 - jest ❤
    12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
    27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
    28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
    26.05 - 2600g synka
    07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
    age.png
  • Monika29 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaania87 wrote:
    U nas z kolei w druga stronę ☹️ kupa na 3/4 dni i już po tych 2 dniach zaczyna mu przeszkadzać w nocy. Wczoraj skonsultowałam z pediatra i wykupiłam preparat wspomagający plus zalecenie próbowania robienia kupy na kucka :) wczoraj już próbowaliśmy i kupa poszła, także mamy już przygotowanie pod nocnik ;)

U nas problemy zaczęły się przy rd, wcześniej robił 1/2 na dzień
    Na kucanego to dobry sposób, nasz Aleks często tak robi kupę 🤣
    Mila super że Maksiu idzie do przodu i że Ty już jesteś spokojniejsza ♥️ a co to za kostka ? ,🙂 ja kupiłam wkładkę chyba z akuku czy coś takiego, taka za 70 zł, poprawy nie bylo 😔
    Myszko ja nie pomogę , Aleks w jeden dzień załapał picie z bboxa. Może spróbuj z innym bidonem. Córce kupiłam takiego misia już nie pamiętam jak on się dokładnie nazywał ale dzięki tej butelce nauczyła się pić że słomki. Poszukam i jak znajdę wyśle linka. Zdrówka dla Was ♥️ Brawo dla malutkiej za siadanie i bujanie się ♥️😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca, 23:09

05.10.2022 transfer AZ 🥰
    09.11.2022 - jest ❤
    26.05 - 2600g synka
    age.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia takie coś jak tablica manipulacyjna tylko w formie sześcianu. Dość duża chyba o boku 50 cm.
    A u nas nastąpił ten przełom i Maksiu zaczął siadać (na razie dwa razy) i raczkować. Dosłownie przed chwilą dobrał się do kota :)

The_sleeping_beauty, aaaania87, Monika29, mała, Nobi, Ewa3bit lubią tę wiadomość

age.png
  • The_sleeping_beauty Autorytet

Wysłany: 16 czerwca, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:
    Monia takie coś jak tablica manipulacyjna tylko w formie sześcianu. Dość duża chyba o boku 50 cm.
    A u nas nastąpił ten przełom i Maksiu zaczął siadać (na razie dwa razy) i raczkować. Dosłownie przed chwilą dobrał się do kota :)

No i wyszło szydło z worka - wcześniejsze zabawki były za nudne żeby Maksiowi się chciało do nich wstawać 😃 drżyjcie koty! 😀

Dziewczyny szukam huśtawki dla Lilki. Takiej, którą teraz mogę powiesić na tarasie a potem zawiesić w domu.
    Znacie jakieś warte polecenia?

mlia lubi tę wiadomość

age.png
  • The_sleeping_beauty Autorytet

Wysłany: 16 czerwca, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:

My mamy wkładkę bambusową z mylily. Działa, ale nie polecam. Mają w opisie, że po jakimś czasie się kulkuja, ale u nas ten czas to było 10 dni! No bez jaj…

mlia lubi tę wiadomość

age.png
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:

Super gratulacje :)

A propo prezentów na roczek - ja prosiłam cała rodzinkę na święta żeby nie kupowała pierdol i złożyli się na stolik z little dutch - narazie schowany do szafy ale myśle ze przed roczkiem wyciągniemy go dla T - jest piękny - my mamy farmę ale jest tez opcja żeglarska

https://www.dobreliski.pl/pl/p/Stolik-edukacyjny-Little-Farm-FSC-Little-Dutch/32156?channable=04c31c696400333231353616&gad_source=1&gclid=CjwKCAjwmrqzBhAoEiwAXVpgohOshRlFLM7IH_ah-TdqdGQfnMTwybwnFVtznHivpajiif9HeBKAaRoCxLAQAvD_BwE

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca, 13:47

mlia, mała lubią tę wiadomość

age.png

• aaaania87 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ze zwierzakami

Czy macie jakieś fajne produkty które przydają się na wyjazd z dzieckiem i zwierzakami ? Zaczęłam się zastanawiać jak ogarnac plaże z T i psami - żeby nie iść z wszystkimi tobołami na plecach i w torbach, lekko zaczyna mnie to przerażać 🫣

Myślałam o wózku turystycznym ale taki wózek to tez dodatkowo trzeba pchać/ciągnąć. A gdzie jeszcze 2 psy i Tobiasz 🤔

Najlepszy byłby wózek gdzie jeszcze Tobcia mogłabym wsadzić 😅

Ps oddanie psów pod opiekę nie wchodzi w rachubę- 1 z nich to ciężki kaliber z problemami behawioralnymi

age.png

• Monika29 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:
    Brawo 👏 no to teraz się zacznie 🤣
    Beauty my mamy zwykła drewniana kwadratową za ok 70 zł, ma podusie na siedzisku i jest super ♥️
    Aniu przyczepka rowerowa? 🙂piękny stolik i myślę że to fantastyczny pomysł ♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca, 17:20

mlia, The_sleeping_beauty lubią tę wiadomość

05.10.2022 transfer AZ 🥰
    09.11.2022 - jest ❤
    26.05 - 2600g synka
    age.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beauty o tak, koty niech drżą :)
    Dzięki za info o wkładce.
    Ania, ten stolik to też fajny pomysł. Niestety nie pomogę w sprawie zwierzaków bo koty zostają w domu. Oczywiście pod opieką :)
    Monia a ja nie przygotowana bo na razie skupiłam się na wyjeździe. Teraz już muszę znaleźć jakiś kojec no i chyba zainwestować w nową grubszą matę.

The_sleeping_beauty lubi tę wiadomość

age.png
  • Monika29 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila to najwyższy czas być gotowym 🤣 serio , u nas to jak zaczął siadać to już zaraz było raczkowanie , wstawanie, i chodzenie przy meblach, strasznie szybko to poszło. A sam chodzić nie chce, przemieszcza się od łóżka do krzesła, do mnie , ode mnie do gdzieś tam, a jak nie może tak na stojąco to idzie na czworakach 🤣

mlia, The_sleeping_beauty, mała lubią tę wiadomość

05.10.2022 transfer AZ 🥰
    09.11.2022 - jest ❤
    26.05 - 2600g synka
    age.png
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:
    Beauty o tak, koty niech drżą :)
    Dzięki za info o wkładce.
    Ania, ten stolik to też fajny pomysł. Niestety nie pomogę w sprawie zwierzaków bo koty zostają w domu. Oczywiście pod opieką :)
    Monia a ja nie przygotowana bo na razie skupiłam się na wyjeździe. Teraz już muszę znaleźć jakiś kojec no i chyba zainwestować w nową grubszą matę.

My mamy w domu ten kojec - jest bardzo fajny
    https://allegro.pl/oferta/kidwell-duzy-kojec-plac-zabaw-fanko-gray-180-x-200-13179479082
    Są różne wymiary chyba

Do tego idealnie pasuje wymiarami mata z nukido

https://allegro.pl/oferta/mata-piankowa-edukacyjna-skladana-dwustronna-dla-dzieci-180x200cm-14520105662

mlia lubi tę wiadomość

age.png

• Nobi Autorytet

Wysłany: 17 czerwca, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlia, ale super! Wgrała się aktualizacja i masz teraz bobo buldożer w domu :) Teraz to się zacznie! My nasz buldożerek zostawiamy w łóżeczku turystycznym Nuna, które mamy w salonie praktycznie od urodzenia. Ma tam zabawki, i jak się nimi zajmuje to damy radę skorzystać z toalety czy zrobić sobie kawę albo nawet ogarnąć obiad.

A planuje któraś z Was korzystanie z kitchen helper? Zastanawiam się, czy nie poprosić o niego na roczek. Do tego myślę o stoliku i krzesełkach z Ikei, stoliku wodnym na ogród, worku sako do siedzenia dla Juniora i w sumie dla nas też, jak już będzie większy i będziemy mu wieczorami czytać do snu. A dziadkowie chcą dać pieniądze, ja pewnie kupię za to coś złotego na pamiątkę.

Monia, czyli Aleks wybiera bezpieczne opcje przemieszczania się ;) znam sporo takich dzieci, które już fizycznie były w stanie same chodzić, ale jeszcze miały w sobie trochę niepewności i to je powstrzymywało. Zobaczymy, jak będzie u nas! Młody ma 10 miesięcy i chodzi przy meblach, a od tygodnia ćwiczy samodzielne stanie. Myśle, że ten etap może trochę potrwać.

Myszo, ja patentu na bbox szczególnego nie mam. Po prostu podawałam codziennie młodemu do posiłków i w końcu zatrybil. Trwało to kilka dni, może tydzień czy dwa? Juz nie pamiętam. Wystarczyło być cierpliwym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca, 09:04

• Stefania Autorytet

Wysłany: 17 czerwca, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, doradźcie proszę. Mam podawać Wit. D 600 j. Do tej pory podawałam vigantol 1 krople. To jest lęk. Teraz też bym chciała lek ale wszędzie same suplementy. Pomóżcie proszę.

45 lat
    2021 r. ciąża naturalna strata w 20 tyg.
    2022 r. decyzja o adopcji zarodka
    Klinika Gyncentrum Ostrava- cykl sztuczny
    - 06.22 transfer nieudany (embryoglue) beta < 2,3
    progesteron 9,52
    09.22 r. podejrzenie wodniaków jajowodu - laparoskopia - wykluczenie wodniaków
    zmiana kliniki
    - 11.22 r. Klinika Reprofit - cykl naturalny
    - 12.22 r. zbyt wczesna owulacja
    - 01.23 r. brak owulacji
    11.03.23 r. TRANSFER
    6dpt prog 44,44
    7dpt beta 52,60
    9 dpt beta 122,10
    11 dpt beta 281,70 prog 44,56
    14 dpt beta 1152,90 prog 35,50
    16 dpt prog 32,87
    18 dpt beta 7227,30 prog 32,49
    23 dpt beta 25902,80 prog 30,77
    25 dpt ❤️ CRL 6 mm
    Polówkowe: dziewczynka
    event.png
  • Monika29 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was chciałaby wziąć udział w reportażu o adopcji ? Zaprzyjaźniona dziennikarka szuka chętnych, bo chce opowiedzieć nie tylko o adopcji już narodzonego dziecka ale też o adopcji prenatalnej.
    Nobi ja gdybym miała większą kuchnie to bym chętnie z tego korzystała. Podobno to super sprawa znajoma ma. To nasi chłopcy są już na tym samym etapie 😀 haha to teraz Ci się zacznie 🤣 matko u nas to młody tak wywala zabawki, jest mega bałagan ! Chodzi przy składanym taborecie , wyciąga go tylko po to żeby go ktoś złożył 🙈 jak się czujesz?

Nobi lubi tę wiadomość

05.10.2022 transfer AZ 🥰
    09.11.2022 - jest ❤
    26.05 - 2600g synka
    age.png
  • Nobi Autorytet

Wysłany: 17 czerwca, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stefania wrote:
    Cześć dziewczyny, doradźcie proszę. Mam podawać Wit. D 600 j. Do tej pory podawałam vigantol 1 krople. To jest lęk. Teraz też bym chciała lek ale wszędzie same suplementy. Pomóżcie proszę.
    A dlaczego tak? Po roku zwiększa się dawkę. Musiałabyś znaleźć preparat, w którym jest 600 jednostek w kropli. Inaczej w warunkach domowych tego nie zrobisz.
    Monia, u nas też zabawki są już prawie wszędzie, choć serio staramy się go hamować z roznoszeniem. Ja dziękuję, jak nie ma upałów to jest całkiem przyzwoicie poza totalnym zmęczeniem prawie non stop (mimo że mąż daje mi się wyspać). I najważniejsze to dla mnie to że z Juniorem 2 wszystko ok i blizna po CC też jest okej… jeszcze 3 miesiące do rozwiązania

Ewa3bit lubi tę wiadomość

‹‹ 79 80 81 82 83 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ