Salve Medica Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam wszystkie Panie w tym wątku:)
Pisałam na forum rok temu, gdy okazało się że mąż ma azoospermie. Dziś już wiemy że jest nosicielem genu mukowiscydozy. Nie mamy innego wyjścia, szykujemy się do biopsji jąder i in vitro w Salve w Łodzi.
I tutaj moje pytanie. Jakie są ceny w Salve?
Pani z którą rozmawiałam mówiła dość enigmatycznie, że zależy jakie leki, i widełki za leki od 2-10 tys :0 a sam zabieg 5400 plus biopsja 2500.
Proszę podzielcie się rzeczywistymi danymi, która już próbowała30 lat, AMH 4, ja zdrowa
Mąż Azoospermia
07.2018 Plemniki z biopsji
08.2018 punkcja, 4 komórki pobrane, nie uzyskano zarodków
24.11.2018 punkcja, 12 dojrzałych komórek -
Szaszunia, a nie będziecie się starać o miejskie dofinansowanie?Kinga
* 01.10.2018 - IVF - nieudane
* 31.03.2018 - IVF - nieudane
* 26.01.2018 - IVF - nieudane
* wdrożone leczenie: Equoral, Azatiopryna, Encorton, Intralipid
* Wykryty problem immunologiczny: podwyższone NK i p/przeciwjądrowe
* 2 nieudane IVF
* 3 nieudane inseminacje -
K' wrote:Szaszunia, a nie będziecie się starać o miejskie dofinansowanie?30 lat, AMH 4, ja zdrowa
Mąż Azoospermia
szaszunia wrote:Martuska a kiedy można mówić o refundacji leków?
Amh powyżej 0,7
Fsh ponizej 15 -
No może sie zalape, badań nie mam i jeszcze nie robię żeby nie straciły ważności. Ale ogólnie cale Zycie wydawało mi sie jestem zdrowa wiec tu byłabym dobrej myśli30 lat, AMH 4, ja zdrowa
Mąż Azoospermia
U mnie chyba ok trochę plamilam w tamtym tygodniu ale doktor sprawdził wszystko było ok, trochę miałam niski progesteron bo wcześniej kazał odstawić mi prolutex no i po 4 dniach od odstawienia zaczęłam plamic więc kazał brać dalej. Wczoraj byłam na wizycie w karcie ciąży mam napisane 9,5 tygodnia serduszko bije, mam niewielki skrzep i jeszcze jak on to powiedział niezarosnieta jame macicy jak to dobrze zrozumiałam, powiedział że mogą się zdarzyć jeszcze niewielkie krwawienia, następną wizytę 4 kwietnia chyba że coś się będzie działo to wiadomo wcześniej. Ogólnie dużo odpoczywać i nie stresować się. Tylko nie wiem czemu przepisał mi tylko jedno opakowanie prolutexu, ktoś to przyjmował? Powiedzcie do którego tyg.stosowalyscie i inne leki typu Acard, utrogestan, Encorton i fraxiparyne
Bella93 lubi tę wiadomość
Grzanka -
Nie pomoge, bo nigdy nie bylam na tym etapie.
Dziewczyny na glownym biora zazwyczaj, min do 12tc -
Grzanka. Prolutex i utrogestan cały pierwszy trymestr od drugiego trymestru przeszłam na luteine (dużo tańsza). Acard odstawiłam na miesiąc od porodu. fraxiparine do konca brałam. encorton i prognynowa stopniowo zmniejszana dawka i zakończyłam brać również koło końca pierwszego trymestru. jak coś pytaj śmiało
Grzanka lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
Józefka no właśnie tak mi się wydawało że prolutex do 12 tyg a ja mam dzisiaj wg kalkulatora ciąży skonczone 9 tyg czyli jestem w 10 tyg. A może ja coś źle liczę, prolutexu mam 9 ampulek czyli powinnam mieć przepisane jeszcze jedno opakowanie, popraw mnie jak coś źle liczę ost.miesiaczke miałam 8 stycznia a transfer 27 stycznia bo już się pogubiłam w tym liczeniu. Z utrogestonem nie ma problemu bo to mogę zawsze dokupić w rejestracji.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2018, 12:44
Grzanka -
Józefka a mam jeszcze jedno pytanie dotyczy testu Papa że względu na mój wiek prawie 37lat należy mi się to badanie za darmo, czy ty robiłaś to badanie w Salve lekarz polecał jeszcze badanie Harmony tyle że kosztuje 2500 i daje prawie 100% pewności a test Papa wskazuje ok 90% prawdopodobieństwa wystąpienia wad.Grzanka
-
Grzanka o wyłączeniu i zmniejszeniu dawek decydowała u mnie Stefanowicz. aleeee co mogę Ci podpowiedzieć ostatnie 2 tyg brania prolutexu uprosiłam zmianę leku na mniej hmmmm kosztowny i zamiast utrogestanu 3X1 brałam 3X2 globułki. potem wyprosiłam recepty na luteinę i wogólę odetchełam bo opakowanie kosztowalo pare złotych a działanie ma to samo co utrogestan
mi test papa sie nie nalezał jeszcze i Go nie robiłam. na usg I trymestru czyli to co sprawdza lekarz kość nosową i szczegółowo bada maleństwo usłyszałam że jest wszystko superi ok i nie muszę robić tego badania jak nie chcę bodajże w 11tc to było.
całą ciążę prowadziłam u dr. Stefanowicz z Salvehttps://www.maluchy.pl/li-72827.png -
No ja chodzę do Sobkiewicza i już raz mi odstawil prolutex a po 4 dniach miałam brązowe plamienie i kazał brać dalej przepisał 2 opakowania a teraz jak byłam i mu powiedziałam że mam 4 ampułki to mi przepisał tylko 1 opakowania a wizytę mam 4 kwietnia. Mogę pójść do lux medu i poprosić lekarke żeby mi przepisala.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2018, 22:24
Grzanka -
oj Sobkiewicza trzeba pilnować bo nie liczy opakowań. ja w ciąży byłam u niego raz bo Stefanowicz na urlopie była. zamiast 3 op fraxiparine przepisał mi 1 tylko i jeszcze bldenie wystawił L4 ale na szczeście wyłapałam pomyłkę zaraz po wyjściu i mi poprawił. okazało się, że jego asystentka źle wpisała (ale mi było jej szkoda,bo spojrzenie doktorka mówiło że zaraz sobie pogadają)https://www.maluchy.pl/li-72827.png
-
No wlasnie u niego tez ciezko o jakas informacje, chętnie bym zmieniła lekarza ale trochę mi głupio z niego rezygnować bo jest naprawdę dobrym specjalistą i nie wiem czy ktoś inny by się zgodził prowadzić ciążę skoro on prowadzi od początkuGrzanka
-
teoretycznie zawsze możesz spróbować iść na wizytę do innego lekarza i podpytać. u Stefanowicz trzeba być przygotowaną że zawsze ma opóźnienia ale badania trwają ok 15-20 minut. zawsze dokładnie pokazuje dzidziolka mówi i pokazuje co gdzie jest i daje mnóstwo fotek no i najważniejsze ma spec diagnostyka prenatalna. Kłośiński za to pracuje dodatkowo w Madurowiczu, więc jakby nie daj Boże coś masz swojego lekarza w szpitalu.https://www.maluchy.pl/li-72827.png
-
Teoretycznie Ty wybierasz lekarza, ale rozumiem rozterki. U Stefanowicz czasami i 2 h czekasz pod gabinetem na wejście, ale ma dłuższe wizyty. Ja prowadziłam ciąże u Kłosińskiego. Jestem bardzo zadowolona. Wiesz nigdy nie pogadał o dupie Maryny, ale fachowość najwyższa klasa, USG na każdej wizycie, dokładne badanie itd. Mam jeszcze dwie przyjaciółki, którym ciąże prowadził i był przy porodzie (robi cięcia w Salve tez). Ja osobiście Go bardzo polecam i niedługo wracam po drugie;)
Mona Lisa lubi tę wiadomość
MoniaS