Salve Medica Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyolcia.de wrote:Tak, biorę go cały czas i jeśli uda się być w ciąży to będziemy go brały jeszcze jakis czas (jestesmy na cyklu sztucznym, nasz organizm teraz nie produkuje progesteronu, wiec dopoki łożysko nie zacznie go wytwarzać, musimy go przyjmowac)
No ale cóż takie życie -
nick nieaktualnyTo prawda.... nic wcześniej nie pisałam, bo byłam ciekawa jakie będzie Twoje zdanie heparyna poza tępą igłą to pikuś. Tzn. nie jest ten Prolutex jakiś straszny, nie przesadzajmy, ale miejsce po wkluciu po prostu boli. Ja któregoś dnia nawet nie mogłam się normalnie schylić aby założyć buty... no cóż... damy radę
Ps. Ja mam teraz wkrętkę małą i zamartwiam się kariorypem, na ktory jeszcze ok. 2 tyg. muszę czekać.... -
olcia.de wrote:To prawda.... nic wcześniej nie pisałam, bo byłam ciekawa jakie będzie Twoje zdanie heparyna poza tępą igłą to pikuś. Tzn. nie jest ten Prolutex jakiś straszny, nie przesadzajmy, ale miejsce po wkluciu po prostu boli. Ja któregoś dnia nawet nie mogłam się normalnie schylić aby założyć buty... no cóż... damy radę
Ps. Ja mam teraz wkrętkę małą i zamartwiam się kariorypem, na ktory jeszcze ok. 2 tyg. muszę czekać....
Ja go mialam domiesniowo w posladek, później uczucie jakbym miala zakwasyolcia.de lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyolcia.de wrote:To prawda.... nic wcześniej nie pisałam, bo byłam ciekawa jakie będzie Twoje zdanie heparyna poza tępą igłą to pikuś. Tzn. nie jest ten Prolutex jakiś straszny, nie przesadzajmy, ale miejsce po wkluciu po prostu boli. Ja któregoś dnia nawet nie mogłam się normalnie schylić aby założyć buty... no cóż... damy radę
Ps. Ja mam teraz wkrętkę małą i zamartwiam się kariorypem, na ktory jeszcze ok. 2 tyg. muszę czekać....
Mam nadzieje, że Twoj wynik kariotypu będzie jak najbardziej OK.
Zastanawiałam się czy męża nie wysłać na to badanie, chociaż lekarze nic nie mówili.
Cały czas się rozmyślam nad tymi moimi zarodkami, że do blastocysty wytrzymały tylko dwa, reszta się poddała w 4 dobie. Ale chyba za bardzo się nakręcam zamiast wyluzować przed wtorkiem. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyolcia.de wrote:Że też tak długo trzeba czekac na ten kariotyp... no i że też musialam powtarzać to badanie... ech... no nic, mogę tylko cierpliwie czekać.
Olciaaa, masz dwa super zarodki! To wystarczy nie zamartwiaj się na zapas (o losie! I kto to mówi ) -
olcia.de wrote:Że też tak długo trzeba czekac na ten kariotyp... no i że też musialam powtarzać to badanie... ech... no nic, mogę tylko cierpliwie czekać.
Olciaaa, masz dwa super zarodki! To wystarczy nie zamartwiaj się na zapas (o losie! I kto to mówi ) -
nick nieaktualny
-
olcia.de wrote:O matkoooo ja mam nadzieję, że jeszcze max. 2 tygodnie...
Dasz rade -
nick nieaktualny
-
olcia.de wrote:Wiadomo, że dam nie mam wyjścia ale do tego czasu ze 3 razy zwariuję
Biore teraz tabletki z ostatniego opakowania anty przed crio nr 6, zarodka nr 8 i dopiero teraz zaczynam swirowacolcia.de lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBella93 wrote:Uwierz mi ze nie tak latwo zwariowac.
Biore teraz tabletki z ostatniego opakowania anty przed crio nr 6, zarodka nr 8 i dopiero teraz zaczynam swirowac
Najmocniejsze kciuki :-* -
olcia.de wrote:Nawet nie wiesz, jak Ci kibicuję i żebyś nie zwariowała i żebyś w końcu miała wieeeelki ciążowy brzuch
Najmocniejsze kciuki :-* -
K' Ty chyba miałaś wlew z accofilu u Kłosia. Powidz mi bo zapomniałam się go zapytać czy accofil miałaś swój czy Kłosiu miał swój na miejscu. I on ten zastrzyk wlewa do macicy? czy jak to tam wygląda, a skutki uboczne? Mi chce dać wlew kiedy pęcherzyki beda miały 13mm,14mm. Jakiś plan na mnie ma, ryzykuje zobaczymy co wymyśli. I chce tez włączyć I chce włączyć estrofem na lepszy śluz, bo mam niedobór estrogenów.
"Cokolwiek zasiejesz, po jakimś czasie zbierzesz ! Twoje myśli to ziarno i od nich będą zależeć żniwa ".
21.03.2022 transfer 2AA
5 dpt 21,4 7 dpt 61,2 10 dpt 205,9 14 dpt 955 23 dpt 💗
7.06.22 prenetralne, synek
18.07.22 pierwsze ruchy 19+5
22.07.2020 20+2 waga 329g połówkowe
30.09.22 3 genetyczne 30+2 1445g
12.12.2022 40+5 56 cm, 3550 g, g.15.55 😍
02.01.2020 *IVF *ICSI MACS
15.01.2020 punkcja ❄❄ ❄
15.02.2020 transfer 3AA
6 dpt 49,5 9 dpt 181,5 11 dpt 286 13 dpt 446 16 dpt 1446 19 dpt 3893
26 dpt ❤️ 12.03.2020
18.06.2020 20+3 połówkowe- waga 385 g szczęścia 💕 będzie synek
19.06.2020 pierwsze ruchy💗
21.07.2020 25+1 waga 776 g
21.08.2020 29+5 gene 1502g
09.09.2020 waga 1944g
34+2 waga 2200, 35+2 waga 2600
09.10.2020 36+4 - 54 cm, 2620g godz 23.21 😍 -
nick nieaktualnyBella93 wrote:Uwierz mi ze nie tak latwo zwariowac.
Biore teraz tabletki z ostatniego opakowania anty przed crio nr 6, zarodka nr 8 i dopiero teraz zaczynam swirowac -
Ja tu czekam na Wasze pozytywy a pozniej mozecie mnie zarazac
olcia.de, Olciaaa lubią tę wiadomość
-
eeem a mnie w ogole nikt nie kierowal na takie badanie Kariotyp.. ani przed punkcja ani po czy powinnam sie jakos dr koko przypomniec?
robic na wlasna reke?
Bella, Ty juz uratowalas tyle istnien od przedwczesnego zawalu ze Tobie przedluzenie gatunku sie po prostu nalezy
Olcie obie, kochane, wiem ze pewnie moglabym sie przeklikac i policzyc ale tak jak pytalam Was ktorego dnia cyklu statystycznie wypada punkcja, jak to sie ma z kriotransferem? ile Wam zajelo wyhodowanie endo i proga do pozadanego poziomu?
Obecnie jestem na etapie odstawiania szamanskich tancow aby przyszla @ bo tu przeciez nie idzie nic zaplanowac!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnna, w salve kariotyp to chyba zalecają po iluś poronieniach - my z Olcią miałyśmy wykonane w związku z dawstwem komórek.
Punkcja zalezy od wielkości i ilosci pęcherzyków oraz wyniku estradiolu. Ja miałam w 15dc. Transfer miałam odroczony z uwagi na ryzyko hiperki, wiec nie powiem jak wygląda w tym samym cyklu co punkcja. Ja w cyklu sztucznym z crio bralam od 2 dc progynova, encorton, acard- w 15dc badałam proga, i od tego dnia zaczęłam zastrzyki prolutex i dopochwowo utrogestan. Od 17dc doszla heparyna. W 19dc ponownie badałam proga, a w 20dc transferWiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 09:15
-
dzieki ogromne za info. czyli wychodzi tak raczej ok 20 dc, przynajmniej na Waszym przykladzie. to zaraz otwieram kalendarz i licze
Skurcze jak na @ mam w zasadzie od dnia punkcji ale dzis juz tak jakby mocniej wiec moze w weekend wreszcie sie cos wyjasni.
Edit: zakladajac ze @ do poniedzialku przyjdzie, to mialabym transfer w okolicach 10 czerwca.
no i oczywiscie po drodze dlugi czerwcowy weekend echWiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 22:16