Salve Medica Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja anka wrote:Dziewczyny robiłam betę, wynik ujemny. Nie mam mrozakow.
Staraczka - od 2016r. 34l niepłodność idiopatyczna
10.2017 - 1 IUI ...
03.2018 - 2 IUI....
04.2018 - 3 IUI.....
05.2018 ... IVF .... ;(
07.2018...Criotransfer...póki co POZYTYWNIE -
Maja25 wrote:Witam, jestem tu nowa i dopiero rozpoczynam swoją przygodę z salve medica jak i jakąkolwiek klinika niepłodności.
Mam 41, za sobą jeden poród naturalny 18 lat temu bez żadnych problemów z zajściem i ciąża.Obecnie mam drugiego partnera, poznaliśmy się pozno i jak zdecydowaliśmy się na ciaze to był rok 2016.Bylam w ciąży i ją poronilam w 04.16.Mialam zrobiona tylko wtedy betę, bo na wizytę było za wcześnie. Przyczyn dopatruje się w odbytym stosunku, jak i czynnej toksoplazmozie.Po poronienie było lyzeczkowanie i kazali mi czekać 3 miesiące z kolejną ciąża. Po tym czasie po kolejnych 4 miesiącach trafiłam do ginekologa. Cykl był 20 dniowy. Dostałam dupfaston, bromergon. Badania były niby ok, partner też przebadany i też ok. Stymulacje clo też były. W końcu w grudniu 2017 trafiłam na laparoskopie. Był zarost na jednej stronie, mała torbiel na drugiej i ogniska endometriozy. Po zabiegu bralam przez 3 mies visane na endometrioze i po tym miałam znów próbować zajść w ciążę. Niestety od maja miałam 2 symulacje cło, przy czym nie wiem co się działo przy ostatniej, bo lekarz wyjechał na urlop. Generalnie po clo szału nie było jeden nie wielki pęcherzyk i parę małych. Albo nie rosły, albo nie pekaly, albo nie było w ogóle owulacji. Co wizyta to co innego. Endometrium też małe. Dzisiaj byłam zrobić Amh. Wizytę mam dopiero na połowę października, bo nie wiem w tym cyklu kiedy miesiączkę dostanę. Ostatnia miałam 29.08 i od 11 dc plamienie przez 7 dni od 20 dc biorę dufaston, więc powinna być 31.09.
Mam pytanie czy są tu na forum staraczki w moim wieku i jak u nich wygląda sytuacja. Zastanawiam się czy kierują zaraz na in vitrovw tym wieku czy robią inseminacje wcześniej. Jak wygląda pierwsza wizyta i jakie badania i leki, jakie są koszta. Ja wybrałam dr Kłosińskiego.
Staraczka - od 2016r. 34l niepłodność idiopatyczna
10.2017 - 1 IUI ...
03.2018 - 2 IUI....
04.2018 - 3 IUI.....
05.2018 ... IVF .... ;(
07.2018...Criotransfer...póki co POZYTYWNIE -
Dziękuję Pa.sia za słowa wsparcia. To prawda mały człowiek by dopełnił nasz związek, tym bardziej, że sam nie ma dziecka.Rodzina czeka i nic nie wie jak jest. Podejrzewają, że ja nie chcę, bo mam.. Eh dobrze, że jestem typem człowieka co do serca wszystkiego nie bierze. Czas goni i też mi się wydaje, że inseminacje będzie zbędna i dodatkowe koszty. Póki co czekam na wyniki badań i pierwsza wizytę. Trzymam kciuki za Ciebie i za Was wszystkie dziewczyny. Szczerze powiem, że nigdy nie myślałam, że zawitam do kliniki, bo przecież raz się udało. Takie to życie przekorne jest.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 18:18
Starania od 2016 - poronienie 04.2016,
laparoskopia 12.2017
Leczenie w Salve Medica Łódź
10.2018 dr Kłosiński
Niskie AMH
(09.18 -0,12)
(11.2018 -0,45)
Ja r. 77(42 lata)zdrowa
Mąż r.76(43 lata) zdrowy
Czekamy na pierwsze in vitro na własnych komórkach...
11.03 punkcja 2 komórki zamrozone
2 stymulację przerwane
Podchodzimy do tra sferu z 2 komorkami😐
01.02.20 transfer jedynego zarodka 4a 😢 the end of Dreams on jour own cells... -
Janka strasznie mi przykro nie wiem co jeszcze możesz sprawdzić. A czy lekarz coś ci doradzał?
Maja witaj w naszym gronie. Mi ze względu na wiek (37 lat) powiedzieli żeby nie czekać z in vitro ze względu na to że AMH może spaść i będzie co raz trudniej. Nie wiem co do inseminacji nie robiliśmy ponieważ od razu zdecydowaliśmy się na in vitro.
Najważniejsze są wyniki badań i wizyta u lekarza wtedy lekarz pomoże ci zdecydować co dalej lepiej robić i jaką formę pomocy dobrać.
Mi wizyta u lekarza pomogła żeby się zdecydować była bardzo rozbita bo już nie wiedziałam co dalej robić.
Tak jak dziewczyny mówiły częste wizyty przy IVF są konieczne ale da się je zaplanować wcześniej o tyle dobrze.
Dziewczyny mamy 3 mrozaki reszta się nie rozwineła do blastki - startujemy już niedługo z pierwszym w moim życiu transferem. Boje się mieć jakąkolwiek nadzieje...
Pa.sia lubi tę wiadomość
Laparoskopia usunięcie torbieli 2015
Starania od 2016
Ciąża naturalna obumarła 21.06.2017 - Aniołek 10 tc brak akcji serduszka
Start IVF - Punkcja wrzesień 2018
Trzy transfery nieudane
Punkcja lipiec 2024 - 1 komórka dojrzała
KIR Bx brak 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Podwyższone lekko Anty-TPO -
Maja ja wziełam całą dokumentacje ze sobą do lekarza jeśli chodzi o poronienie i próby leczenia wtedy oprócz badań lekarz będzie miał pełny obraz całej stuacji.
Oczywiście pewnie zleci dodatkowe badania.Laparoskopia usunięcie torbieli 2015
Starania od 2016
Trzy transfery nieudane
Abi2017 wrote:Janka strasznie mi przykro nie wiem co jeszcze możesz sprawdzić. A czy lekarz coś ci doradzał?
..
Doradzał kolejna procedurę, ewentualnie genetyka zarodków. Ale świeżych się nie bada, więc przy jednym zarodku nie miałabym co badać. Chyba zmienię klinikę. Może to głupie, ale jeśli udałoby się osiągnąć jakiś zarodek to bym spróbowała bez embrioglue, nacinania otoczki zarodka i bez hodownia do blastocysty. I zwykła metoda zapłodnienia a nie ICSI. Cóż, może to szaleństwo, ale tonacy brzytwy się chwyta. Jak byłam ostatnio na transferze to słyszałam rozmowę embriologa z kobietka co miała punkcje i powiedziała zdecydowanie, że nie chce Icsi bo w standardowej metodzie zapłodnienia mieli więcej zapłodnionych zarodków. Może przypadek a może nie. Zachodzilam naturalnie bez wspomagaczy więc może to się uda. Nacięcie też może uszkodzić zarodek, może słaby zarodek ma większe szanse we mnie niż inkubatorze na stadium blastocysty. Tym bardziej że mój drugi nie doczekał tego stadium a bardzo dobrze rokowal. W poprzedniej procedurze moje wszystkie trzy zarodki dotrwaly do blastocysty.
Słyszeliście,żeby komuś Pasnik robił szczepienia bez wskazań? Komuś się to udało zajść w ciążę? Jeszcze jak byłam u niego wcześniej to mówił, że nie ma wskazań, ale różne już miał przypadki po szczepieniach.33 lata, amh 0,6; 2 inseminacje, 3 IV, 5 transferow, za każdym Razem Beta nie drgnela.
Szczepienia limfocytami.
11.2020 Kriobank. Zgłosiliśmy się po ostatni zarodek). Dr zaproponowala lekka stymulacje letrozolem. Trzy blastocysty. Jedna podana (szósty transfer) - 14.12.2020. - jest ❤️.
Cykl przed udanym transferem prograf. Później encortolon, accofil, atosiban, intralipid, fraxiparine, acard.
17.06 w 32tc na świat przyszła Zosia -
Ja anka wrote:Doradzał kolejna procedurę, ewentualnie genetyka zarodków. Ale świeżych się nie bada, więc przy jednym zarodku nie miałabym co badać. Chyba zmienię klinikę. Może to głupie, ale jeśli udałoby się osiągnąć jakiś zarodek to bym spróbowała bez embrioglue, nacinania otoczki zarodka i bez hodownia do blastocysty. I zwykła metoda zapłodnienia a nie ICSI. Cóż, może to szaleństwo, ale tonacy brzytwy się chwyta. Jak byłam ostatnio na transferze to słyszałam rozmowę embriologa z kobietka co miała punkcje i powiedziała zdecydowanie, że nie chce Icsi bo w standardowej metodzie zapłodnienia mieli więcej zapłodnionych zarodków. Może przypadek a może nie. Zachodzilam naturalnie bez wspomagaczy więc może to się uda. Nacięcie też może uszkodzić zarodek, może słaby zarodek ma większe szanse we mnie niż inkubatorze na stadium blastocysty. Tym bardziej że mój drugi nie doczekał tego stadium a bardzo dobrze rokowal. W poprzedniej procedurze moje wszystkie trzy zarodki dotrwaly do blastocysty.
Rozumiem cie całkowicie ja tez bym wszystkiego próbowała bo coś w końcu zadziała. Mi powiedział embriolog że statystycznie 70% komórek zostaje zapłodnionych a z tego 50% statystycznie osiąga stadium blastocysty. Więc może lepiej nie czekać do tego stadium. Chciałabym się dowiedzieć czegoś więcej w tej kwestii.Laparoskopia usunięcie torbieli 2015
Starania od 2016
Trzy transfery nieudane
Niektóre kliniki nie czekają na blastocyste. Zresztą w Salve też się dopłaca za hodowle do stadium blastocysty...Tylko nir czytałam, żeby komuś podawali z trzeciej dobie na przykład. Ostatnio czytałam coś o moruli na forum, ale podanej chyba w piątej dobie po punkcji.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 22:39
33 lata, amh 0,6; 2 inseminacje, 3 IV, 5 transferow, za każdym Razem Beta nie drgnela.
Szczepienia limfocytami.
11.2020 Kriobank. Zgłosiliśmy się po ostatni zarodek). Dr zaproponowala lekka stymulacje letrozolem. Trzy blastocysty. Jedna podana (szósty transfer) - 14.12.2020. - jest ❤️.
Cykl przed udanym transferem prograf. Później encortolon, accofil, atosiban, intralipid, fraxiparine, acard.
My mamy transfer odroczony wiec rozumiem ze criotransfer jest tylko w stadium blastocysty?
Tak ktos mial transfer w stadium moruli.
Laparoskopia usunięcie torbieli 2015
Starania od 2016
Trzy transfery nieudane
Mnie się nawet nikt nie pytał czy chcę hodować do blastocysty czy nie. Raczej było odgórnie ustalone i tak samo embtioglue i ah.
Z jednej str to nie wiadomo czy lepiej żeby zarodek przestał się rozwijać na szalce czy podać go ewentualnie wcześniej do macicy. Ale jeżeli w niej też się przestanie rozwijać? Ja czytałem że ma to zapobiec właśnie nieudanym transferem i wydawaniu pieniędzy... Ale z drugiej str może w macicy zarodek zachowa się zupełnie inaczej ?
Jedno jest pewne że im bardziej czytamy , im bardziej glowkujemy tym gorzej nam psychicznie...
A wychodzi na to że ivf to temat rzeka i nikt o tym nie wie póki sam się nie przekona .....!!
6 IUI -
20.09.2018 criotransfer 3AA- 9dpt beta 9.61, 11dpt beta 1.89
12.02.2019 criotransfer 3AB - 8dpt beta <1,2
10.04 criotransfer 3CC - 8dpt beta < 1,2
Nie mam więcej zarodków.....
03.02.2020 - dostaliśmy się do dofinansowania ivf
03.2020 - start drugiej procedury ?
lewy jajowód niedrożny
Hashimoto
mutacja MTHFR i PAI-1
KIR Bx -
Zuzelka, ale jak jest ustalone? my doplacilismy za pakiet w którym było ah i embrioglue...nic z tego nie rozumiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 23:20
33 lata, amh 0,6; 2 inseminacje, 3 IV, 5 transferow, za każdym Razem Beta nie drgnela.
Szczepienia limfocytami.
Ja ze względu na wiek wolałabym od razu in vitro, ale wszystko zależy od badań
Czy jest tu ktoś z poza Łodzi?
Trochę jestem przerażona jak czytam przez co przechodzicie. Każdej z Was życzę doświadczenia macierzyństwa, bo to coś pięknego. Mój syn skończył 17 września 18 lat i łezka mi się w oku zakrecila, że to tak szybko minęło i do wielu cudownych chwil nie ma powrotu. Przez 13 naście lat wych. go sama, nie było łatwo, ale chcę przeżyć to jeszcze raz mimo wieku, mimo tego, że teraz mogłabym robić co bym chciala. Były myśli by dać sobie spokój, ale z drugiej strony coś mówiło, że nie zrobiłaś jeszcze wszystkiego i nie poddawaj się, żebyś nie żałowala.
Chciałam zapytać jakie suplementy bierzecie. Ja bralam femibion 1 a teraz kwas foliowy i mio inozytolem, oraz magnez z B6, czy partnerowi też coś lekarz zaleca?Starania od 2016 - poronienie 04.2016,
laparoskopia 12.2017
10.2018 dr Kłosiński
Niskie AMH
(09.18 -0,12)
(11.2018 -0,45)
Ja r. 77(42 lata)zdrowa
Mąż r.76(43 lata) zdrowy
2 stymulację przerwane
01.02.20 transfer jedynego zarodka 4a 😢 the end of Dreams on jour own cells... -
Abi2017 wrote:My mamy transfer odroczony wiec rozumiem ze criotransfer jest tylko w stadium blastocysty?
Tak ktos mial transfer w stadium moruli.
Ja miałam podane dwie morule w piątej dobie i nie wyszło.
Po wizycie wiemy, że łatwo nie będzie. Zarodki opóźnione od początku, co oznacza że mam też "skopane" komórki. Nam żaden zarodek nie przekształcił się w blastocystę i nie mamy mrozaków.
Dr dorzuciła mi jeszcze DHEA i Q10 na poprawę komórek.
Gdzie najtaniej zrobię kariotyp? (Łódź, Wawa)
Abi2017 lubi tę wiadomość
-
Freta my poprosiliśmy o skierowanie do genetyka naszych lekarzy POZ i nam nie odmówili. Genetyk w ramach wizyty na NFZ zlecił nam nie tylko kariotypy, ale jeszcze Mthfr i jeszcze inne, mimo że nie mamy obciążeń genetycznych. Wizyta była na NFZ a my wyszliśmy z poczuciem, że jesteśmy zaopiekowani
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 07:23
Szczepienia limfocytami.
Co sądzicie o suplementach diety na płodność np. Typu fertinea zestaw. Część biorę i zastanawiam się czy nie taniej wyjdzie zakupić osobno. Niepokalanek łkam, opakowanie starcza na 2 miesiące, zamiennik inofemu też na 2 miesiace czyli koszt ok 50 zł miesięcznie z przesyłką... Co Wam lekarze zalecają?Starania od 2016 - poronienie 04.2016,
laparoskopia 12.2017
10.2018 dr Kłosiński
Niskie AMH
(09.18 -0,12)
(11.2018 -0,45)
Ja r. 77(42 lata)zdrowa
Mąż r.76(43 lata) zdrowy
2 stymulację przerwane
Ja anka wrote:Zuzelka, ale jak jest ustalone? my doplacilismy za pakiet w którym było ah i embrioglue...nic z tego nie rozumiem!!
6 IUI -
lewy jajowód niedrożny
Hashimoto
mutacja MTHFR i PAI-1
KIR Bx -
Dzisiaj od rana nic mi nie idzie Wszystko leci z rąk, wysłałam na siebie fluid upaprałam całe spodnie kanapę i koc i nie chce to zejść do pracy wyszłam na ostatnią chwilę i poziom mojego wkur... sięga zenitu... Jak to pms to super... Dupa ze wszystkiego...!!
6 IUI -
lewy jajowód niedrożny
Hashimoto
mutacja MTHFR i PAI-1
KIR Bx -
zuzelka wrote:Dzisiaj od rana nic mi nie idzie Wszystko leci z rąk, wysłałam na siebie fluid upaprałam całe spodnie kanapę i koc i nie chce to zejść do pracy wyszłam na ostatnią chwilę i poziom mojego wkur... sięga zenitu... Jak to pms to super... Dupa ze wszystkiego...
-
Ja Anka bardzo mi przykro
Zuzelka są takie dni, że i bez przyczyny tak się dzieje. Ja np. mam tak przynajmniej raz w tygodniu Ale beta na pewno nie zadzkodzi.👩36 lat 🧑39 lat
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Jutro to chyba za wcześnie. Czekam do piątku a i tak nie wiadomo czy w piątek wynik będzie wiarygodny... Chociaż jeżeli będzie poniżej 1 to chyba nic się nie zmieni!!
6 IUI -
lewy jajowód niedrożny
Hashimoto
mutacja MTHFR i PAI-1
KIR Bx