Salve Medica Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
I komorki i zarodki sa "darem", bo teoretycznie nie mozna pobierac za nie oplat - jest to nielegalne w Polsce.
To nie jest fototyp, tylko fenotypMaja25, Abi2017 lubią tę wiadomość
-
Bella93 wrote:I komorki i zarodki sa "darem", bo teoretycznie nie mozna pobierac za nie oplat - jest to nielegalne w Polsce.
To nie jest fototyp, tylko fenotypStarania od 2016 - poronienie 04.2016,
laparoskopia 12.2017
Leczenie w Salve Medica Łódź
10.2018 dr Kłosiński
Niskie AMH
(09.18 -0,12)
(11.2018 -0,45)
Ja r. 77(42 lata)zdrowa
Mąż r.76(43 lata) zdrowy
Czekamy na pierwsze in vitro na własnych komórkach...
11.03 punkcja 2 komórki zamrozone
2 stymulację przerwane
Podchodzimy do tra sferu z 2 komorkami😐
01.02.20 transfer jedynego zarodka 4a 😢 the end of Dreams on jour own cells... -
Maja25 wrote:Tak zgadza sie fenotyp ma być nie wiem jak w salve, bo co się mieści w cenie transferu? Dawczyni piszą też że mają rekompensatę, więc tak do końca się chyba nie dowiemy.
To jest cos w stylu "rekompensaty za niedogodności", ale oficjalnie nie jest to opłata za komorki.
Dziewczyny oddawaly tutaj swoje nadprogramowe komorki (bodajze Olcia?) i dostawaly zwrot kosztow procedury IVF, o ile dobrze kojarze. -
Bella93 wrote:Ja Ci nie powiem, bo lecze sie w Gamecie
To jest cos w stylu "rekompensaty za niedogodności", ale oficjalnie nie jest to opłata za komorki.
Dziewczyny oddawaly tutaj swoje nadprogramowe komorki (bodajze Olcia?) i dostawaly zwrot kosztow procedury IVF, o ile dobrze kojarze.
Dokładnie wprost tego nie ma. Biorczyni i płaci za transfer 13 tys. I jeśli ktoś oddaje nadprogramowe komórki to tak na prawdę jedna pomaga drugiej ie ma tu fizycznego obrotu gotówką.
A jak to jest jak ktoś " z ulicy" by przyszedł i chciał oddac?
Jesli chodzi o zarodki to też musi być transfer, więc kto za to płaci? Też będą koszty dla biorcy chyba?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 12:05
Starania od 2016 - poronienie 04.2016,
laparoskopia 12.2017
10.2018 dr Kłosiński
Niskie AMH
(09.18 -0,12)
(11.2018 -0,45)
Ja r. 77(42 lata)zdrowa
Mąż r.76(43 lata) zdrowy
2 stymulację przerwane
01.02.20 transfer jedynego zarodka 4a 😢 the end of Dreams on jour own cells... -
Maja25 wrote:Dokładnie wprost tego nie ma. Biorczyni i płaci za transfer 13 tys. I jeśli ktoś oddaje nadprogramowe komórki to tak na prawdę jedna pomaga drugiej ie ma tu fizycznego obrotu gotówką.
A jak to jest jak ktoś " z ulicy" by przyszedł i chciał oddac?
Jesli chodzi o zarodki to też musi być transfer, więc kto za to płaci? Też będą koszty dla biorcy chyba?
A oplata za transfer to oplata za procedure medyczna a nie za zarodek, wiec oczywiste jest, ze placi za to biorca.
My rozważamy AZ, ale tylko w Czechach, gdzie gamety pochodza od zdrowych dawcow, a nie leczacych sie par. -
Bella93 wrote:Oplata za KD, to oplata wlasnie za "rekompensatę" dla dawczyni (niewazne czy to ta ktora tez sie leczy czy z "ulicy"), procedure IVF.
A oplata za transfer to oplata za procedure medyczna a nie za zarodek, wiec oczywiste jest, ze placi za to biorca.
My rozważamy AZ, ale tylko w Czechach, gdzie gamety pochodza od zdrowych dawcow, a nie leczacych sie par.Starania od 2016 - poronienie 04.2016,
laparoskopia 12.2017
10.2018 dr Kłosiński
Niskie AMH
(09.18 -0,12)
(11.2018 -0,45)
Ja r. 77(42 lata)zdrowa
Mąż r.76(43 lata) zdrowy
2 stymulację przerwane
Maja25 wrote:Sądzisz, że jak matka miała problemy to potem dziecko będzie mieć. Przecież dawczyni musi być zdrowa i nie zawsze jest to chyba od par leczacych się? Czegoś nie rozumiem
-
Abi2017 wrote:Dziewczyny może wiecie czy jest jakiś optymalny poziom Progesteronu który powinno się mieć zaraz przed transferem (np. im większy tym lepiej)?
Zaczełam się nad tym zastanawiać ja miałam 18 czy to nie za mało czy nie powinno się mieć więcje do zagnieżdżenia?
Ja też teraz miałam 18 ale jak teraz sprawdzałam zapiski, to przed świeżym transferem Kłosiński nie badał mi progesteronu..Ja 34 lata, M 37 lat (starania od 2016)
Salve Medica Łódź 2017
HSG (drożne) XI 2017
Nasienie super
Nieregularne i długie cykle + io + nadciśnienie
29.03.2018 punkcja (2x4AA i 1x3AB)
03.04.2018 transfer - 8 tydzień (*)
15.10.2018 ct - 7 tydzień (*)
03.02.2020 ct - <0,2
Immunologia: KIR BX i brak 3.
MTHFR 1298A-C hetero, PAI-1 4G homo, NK 12%
Histerioskopia 2020 -
Niusja wrote:Ja też teraz miałam 18 ale jak teraz sprawdzałam zapiski, to przed świeżym transferem Kłosiński nie badał mi progesteronu..
No nic przy następnej wizycie zapytam się lekarza czy wysokość Progesteronu może miec jakiś wpływ ale z tego co piszecie to na to nie wygląda żeby aż taki wielki wpływ miała.Bella93 lubi tę wiadomość
Laparoskopia usunięcie torbieli 2015
Starania od 2016
Ciąża naturalna obumarła 21.06.2017 - Aniołek 10 tc brak akcji serduszka
Start IVF - Punkcja wrzesień 2018
Trzy transfery nieudane
Punkcja lipiec 2024 - 1 komórka dojrzała
KIR Bx brak 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Podwyższone lekko Anty-TPO -
Dziewczyny miałam dzisiaj taką rozkminę z koleżanką ...
Czemu podawane są w cyklu z crio estrogeny i czemu nie mozna próbowac podchodzić na cyklu naturalnym a jak owulacji nie będzie to postąpić tak jak przy faszerowaniu sie estrogenem ? i tak nie ma owulacji i tak nie ma...
Kolejna sprawa czemu nie moze wynik progesterony wynosić przed przystąpieniem do brania Prolutexu więcej niż 1 czy 1,5 skoro później i tak jest podnoszony przez zastrzyki ?
Te pytania mogą być dla kogoś głupie i może za bardzo już główkujemy ale jest wśród Was tyle dziewczyn które mają dużą wiedzę że może rozwiejecie nasze wątpliwości
Koleżanka jest po jednym nie udanym in vitro ze swoją komórką w innej klinice i drugim niedudanym z komórką dawczyni w salve. Na komórkę czekała około 3 miesięcy , na dzień dobry musiała wpłacić 13tys zł i później czekała na tel że jest komórka. Oprócz tych kosztów normalnie płaciła za transfer, leki , oraz przechowywanie zarodków .!!
6 IUI -
20.09.2018 criotransfer 3AA- 9dpt beta 9.61, 11dpt beta 1.89
12.02.2019 criotransfer 3AB - 8dpt beta <1,2
10.04 criotransfer 3CC - 8dpt beta < 1,2
Nie mam więcej zarodków.....
03.02.2020 - dostaliśmy się do dofinansowania ivf
03.2020 - start drugiej procedury ?
lewy jajowód niedrożny
Hashimoto
mutacja MTHFR i PAI-1
KIR Bx -
Znalazłam coś takiego i pewnie dlatego podają nam różne horomony w odpowiednim czasie żeby sztucznie wywołać odpowiednią fazę cyklu. Oczywiście czas trwania danej fazy pewnie może być dłuższy zależnie od długości cyklu danej kobiety.
Faza cyklu Czas trwania Działające hormony
Menstruacja 4 dni Spadek działania hormonów
Faza folikularna 9 dni Wzrost stężenia estrogenu
Owulacja 1 dzień Poziom estrogenu osiąga najwyższe stężenie
Faza lutealna 14 dni Wzrasta poziom progesteronuLaparoskopia usunięcie torbieli 2015
Starania od 2016
Ciąża naturalna obumarła 21.06.2017 - Aniołek 10 tc brak akcji serduszka
Start IVF - Punkcja wrzesień 2018
Trzy transfery nieudane
Punkcja lipiec 2024 - 1 komórka dojrzała
KIR Bx brak 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Podwyższone lekko Anty-TPO -
Zuzelka, oczywiście ze mozna podchodzic do crio na cyklu naturalnym, ale wiaze sie to z czestszymi wizytami, okienko implantacyjne (czas w ktorym zarodek moze sie zagniezdzic) jest trudniejsze do okreslenia, a takze krótsze.
Cykl sztuczny jest bardziej przewidywalny.
W przypadku braku owulacji, nie mozna zaczac brac estrogenów, bo hormony sa rozjechane i endometrium nieodpowiednie do fazy cyklu.
Prg nie moze byc wyzszy, poniewaz sugerowaloby to ze organizm wszedl juz w faze lutealna i endometrium moze byc przejrzale, a co za tym idzie mniej receptywne.Abi2017 lubi tę wiadomość
-
"W przypadku braku owulacji, nie mozna zaczac brac estrogenów, bo hormony sa rozjechane i endometrium nieodpowiednie do fazy cyklu."
Ale ja w momencie stwierdzenia braku owulacji nie chciałabym brać już estrogenów tylko sprawdzić np proga i zacząć brać zastrzyki z Prolutexu, heparyny i podejść do transferu. Jeżeli oczywiście miałabym odpowiednie endometrium z czym raczej bez leków nie miałam problemu. Po co więc te estrogeny ? na pewno mają zatrzymać owulację i podnieść endo ale jeżeli owulacji i tak nie będzie a endo będzie dobre to po co leki ?
!!
6 IUI -
lewy jajowód niedrożny
Hashimoto
mutacja MTHFR i PAI-1
KIR Bx -
zuzelka wrote:
Koleżanka jest po jednym nie udanym in vitro ze swoją komórką w innej klinice i drugim niedudanym z komórką dawczyni w salve. Na komórkę czekała około 3 miesięcy , na dzień dobry musiała wpłacić 13tys zł i później czekała na tel że jest komórka. Oprócz tych kosztów normalnie płaciła za transfer, leki , oraz przechowywanie zarodków .
Jesli ja bym chciała in vitro ze swoimi komórkami to 4,5 tys. muszę wydać na same leki do stymulacji na miesiąc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 16:11
Starania od 2016 - poronienie 04.2016,
laparoskopia 12.2017
10.2018 dr Kłosiński
Niskie AMH
(09.18 -0,12)
(11.2018 -0,45)
Ja r. 77(42 lata)zdrowa
Mąż r.76(43 lata) zdrowy
2 stymulację przerwane
zuzelka wrote:"W przypadku braku owulacji, nie mozna zaczac brac estrogenów, bo hormony sa rozjechane i endometrium nieodpowiednie do fazy cyklu."
Ale ja w momencie stwierdzenia braku owulacji nie chciałabym brać już estrogenów tylko sprawdzić np proga i zacząć brać zastrzyki z Prolutexu, heparyny i podejść do transferu. Jeżeli oczywiście miałabym odpowiednie endometrium z czym raczej bez leków nie miałam problemu. Po co więc te estrogeny ? na pewno mają zatrzymać owulację i podnieść endo ale jeżeli owulacji i tak nie będzie a endo będzie dobre to po co leki ?
Maja, najłatwiej bedzie jak poprosi o cennik -
Bella w cenniku na stronie jest docytoplazmatyczna iniekcja plemnika z KD wraz z hodowla do blastocysty 14 tys i 4400 in vitro, więc może to się łączy. Będę w listopadzie to dopytam. Z badaniami i lekami się liczę, że to dodatkowy koszt.Starania od 2016 - poronienie 04.2016,
laparoskopia 12.2017
10.2018 dr Kłosiński
Niskie AMH
(09.18 -0,12)
(11.2018 -0,45)
Ja r. 77(42 lata)zdrowa
Mąż r.76(43 lata) zdrowy
2 stymulację przerwane
Abi2017 wrote:Nie ma już żadnych możliwości dofinansowania od miasta?
Strasznie długo czeka się na zarodek.
A ile dzieczyny czeka się na adopcję komórki?33 lata, amh 0,6; 2 inseminacje, 3 IV, 5 transferow, za każdym Razem Beta nie drgnela.
Szczepienia limfocytami.
11.2020 Kriobank. Zgłosiliśmy się po ostatni zarodek). Dr zaproponowala lekka stymulacje letrozolem. Trzy blastocysty. Jedna podana (szósty transfer) - 14.12.2020. - jest ❤️.
Cykl przed udanym transferem prograf. Później encortolon, accofil, atosiban, intralipid, fraxiparine, acard.
17.06 w 32tc na świat przyszła Zosia -
Maja25 wrote:Bella w cenniku na stronie jest docytoplazmatyczna iniekcja plemnika z KD wraz z hodowla do blastocysty 14 tys i 4400 in vitro, więc może to się łączy. Będę w listopadzie to dopytam. Z badaniami i lekami się liczę, że to dodatkowy koszt.
-
Bella93 wrote:Estrogeny sa potrzebne do "symulacji" pierwszej fazy cyklu i prawidlowego rozwoju ciazy. Ja nie bedziesz miec owulacji, ani brac lekow, to nie bedziesz miala odpowiednio ustawionych hormonow.
Ale podobno estrogeny blokują owulację a w cyklu naturalnym przez pierwsza fazę cyklu chyba organizm się do niej przygotowuje....!!
6 IUI -
lewy jajowód niedrożny
Hashimoto
mutacja MTHFR i PAI-1
KIR Bx