Salve Medica Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
zuzelka wrote:Dziewczyny czy biorąc estrofem można mieć płodny śluz? Bo ja taki mam.....
zuzelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGABRYSIA wrote:Staram się myśleć pozytywnie, chociaż jest mi bardzo ciężko.... A czy znasz/znacie dziewczyny kobiety, które miały te słabsze zarodki podane, ale wszystko skończyło się dobrze i dziecko urodziło się zdrowe???
Moje 3 transfery - pierwszy podano zarodek 8A - ciąży brak, drugi - blastocysta 4AA, zaszłam w ciążę, ale nie pojawiło się serduszko, ostatni - 2 x 3BB - udany, do tej pory wszystko ok (jestem w 19 tyg. ciąży) i dzieciaki zdrowe. Tak więc nawet te słabsze zarodki rokują - musisz w nie tylko wierzyćWiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2019, 18:59
Justyna_83, Abi2017, freta lubią tę wiadomość
-
E_linka2 wrote:Moje 3 transfery - pierwszy podano zarodek 8A - ciąży brak, drugi - blastocysta 4AA, zaszłam w ciążę, ale nie pojawiło się serduszko, ostatni - 2 x 3BB - udany, do tej pory wszystko ok (jestem w 19 tyg. ciąży) i dzieciaki zdrowe. Tak więc nawet te słabsze zarodki rokują - musisz w nie tylko wierzyć
Takie wpisy są bardzo budujące , mam nadzieję, że będzie dobrze Czy po nieudanych transferach robiłaś dodatkowe badania? -
serwetka wrote:Abi tak sobie myślę, ze my jesteśmy podczas tego wszystkiego tak „ naszprycowane” wszystkim , ze z objawami może być naprawdę różnie. Nic sobie nie wmawiam bo można byłoby zwariować wczoraj wieczorem piersi jak balony z żyłkami i obolałe dziś rano już tego efektu nie ma. Beta prawdę Ci powie choć według mojego cyklu jutro powinnam mieć okres także zobaczymy. Plan na betę w środę i zobaczymy
Serwetka trzymam mocno kciuki i mam nadzieje ze jestes w ciazy. U mnie objawy w mojej naturalnej ciazy zaczely sie dopiero 10 dni po terminie miesiaczki pamietam ze zaczelam sie robic bardziej senna i dostalam mdlosci co sklonilo mnie zeby wreszcie zrobic test bo myslalam ze okres sie spoznia ze wzgledu na wyjazd. Niestety nie mam doswiadczen jesli chodzi o pozytywny transfer ale jak pisze Bella objawy moga byc juz duzo wczesniej. Wiec u moich znajomych widocznie bylo inaczej a moze sie baly ze sa to objawy po lekach i nie staraly sie patrzec czy im sie udalo - tak sie zadarza po wielu niepowodzeniach a mialy ich sporo na swoim koncie. Co do zylek i bolacych piersi to ja w ciazy pamietam ze raz mnie bolaly bardziej a raz mniej. Trzymaj sie cieplutko mam nadzieje ze bedziesz miala ta dobra wiadomoscLaparoskopia usunięcie torbieli 2015
Starania od 2016
Ciąża naturalna obumarła 21.06.2017 - Aniołek 10 tc brak akcji serduszka
Start IVF - Punkcja wrzesień 2018
Trzy transfery nieudane
Punkcja lipiec 2024 - 1 komórka dojrzała
KIR Bx brak 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Podwyższone lekko Anty-TPO -
Abi2017 wrote:Serwetka trzymam mocno kciuki i mam nadzieje ze jestes w ciazy. U mnie objawy w mojej naturalnej ciazy zaczely sie dopiero 10 dni po terminie miesiaczki pamietam ze zaczelam sie robic bardziej senna i dostalam mdlosci co sklonilo mnie zeby wreszcie zrobic test bo myslalam ze okres sie spoznia ze wzgledu na wyjazd. Niestety nie mam doswiadczen jesli chodzi o pozytywny transfer ale jak pisze Bella objawy moga byc juz duzo wczesniej. Wiec u moich znajomych widocznie bylo inaczej a moze sie baly ze sa to objawy po lekach i nie staraly sie patrzec czy im sie udalo - tak sie zadarza po wielu niepowodzeniach a mialy ich sporo na swoim koncie. Co do zylek i bolacych piersi to ja w ciazy pamietam ze raz mnie bolaly bardziej a raz mniej. Trzymaj sie cieplutko mam nadzieje ze bedziesz miala ta dobra wiadomosc
Abi dziękuje Ci bardzo za wszystko Od wczoraj po południu bóle jak na miesiączkę , a dziś różowe plamienie rano. Zmieniłam wkładkę i biel bieli po całym dniu. Zwiększyłam dawkę utrogestanu jak w zaleceniach gdyby pojawiło się plamienie. Jutro niby termin spodziewanej miesiączki. Mam tez w tych zaleceniach po transferze branie no - spy gdyby pojawiło się plamienie ale to gdyby mnie brzuch bolał czy mam brać tak po prostu w jakimś innym celu ? Za bardzo tego nie rozumiemJa 31 lat, hashimoto , amh 3,19
M 34 lat słabe nasienie
Brak dzieci, starania od czerwiec 2016
Dwie nieudane IUI
Marzec 2019 pierwsze podejście do in vitro ( 8 komórek, 4 dojrzałe , zapłodniły się 3, przetrwały 2), transfer blastki 3AA, blastka 4AB na zimowisku.
Kwiecień 2019 podejście do crio transferu blastki 4AB -
serwetka wrote:Abi dziękuje Ci bardzo za wszystko Od wczoraj po południu bóle jak na miesiączkę , a dziś różowe plamienie rano. Zmieniłam wkładkę i biel bieli po całym dniu. Zwiększyłam dawkę utrogestanu jak w zaleceniach gdyby pojawiło się plamienie. Jutro niby termin spodziewanej miesiączki. Mam tez w tych zaleceniach po transferze branie no - spy gdyby pojawiło się plamienie ale to gdyby mnie brzuch bolał czy mam brać tak po prostu w jakimś innym celu ? Za bardzo tego nie rozumiem
Nospa dziala rozkurczowo jak bys miala skurcze i bole - z tego co pamietam takie sa zalecenia wiec zalezy jak sie czujesz.Laparoskopia usunięcie torbieli 2015
Starania od 2016
Trzy transfery nieudane
Abi2017 wrote:Nospa dziala rozkurczowo jak bys miala skurcze i bole - z tego co pamietam takie sa zalecenia wiec zalezy jak sie czujesz.
To wiem tylko jakoś mi nigdy no-spa nie pomagała 😂 na takie bóle. Jak ma pomóc maluszkowi to profilaktycznie wezmę. No-spa to chyba jak coś jedyny przeciwbólowy lek w ciąży wiec czas się przyzwyczaić ja wpadłam w jakąś manie chodzenia do toalety i sprawdzania czy ta małpa przyszła czy nie 😂
Ja 31 lat, hashimoto , amh 3,19
M 34 lat słabe nasienie
Dwie nieudane IUI
Marzec 2019 pierwsze podejście do in vitro ( 8 komórek, 4 dojrzałe , zapłodniły się 3, przetrwały 2), transfer blastki 3AA, blastka 4AB na zimowisku.
freta wrote:No-spa działa rozkurczowo. Na bóle w ciąży jedynie paracetamol.
Kciuki, żeby nie przyszła 😊
Dobrze, ze mamy to forum to można się czegoś dowiedzieć ☺️
Na razie jej nie ma 👍🏻 jak rano nie przyjdzie to chyba uwierzę, ze jest sens robić betę 🥰
M 34 lat słabe nasienie
Dwie nieudane IUI
serwetka wrote:To wiem tylko jakoś mi nigdy no-spa nie pomagała 😂 na takie bóle. Jak ma pomóc maluszkowi to profilaktycznie wezmę. No-spa to chyba jak coś jedyny przeciwbólowy lek w ciąży wiec czas się przyzwyczaić ja wpadłam w jakąś manie chodzenia do toalety i sprawdzania czy ta małpa przyszła czy nie 😂
Tak jak napisała Freta : )nospa działa rozkurczowo i ulży ci jeśli ból jest spowodowany skurczem ale nie jest ona środkiem przeciwbólowym. Polecają nospe tak aby przeciwdziałać skurczą macicy ( jeśli oczywiście takie czujesz) żeby nie zaszkodzić rozwijającemu się maleństwu.
Dobrze wiedzieć, że Paracetamol można stosować w razie bólu w ciąży To forum jest fajne
Też trzymam kciuki żeby nie przyszła
Laparoskopia usunięcie torbieli 2015
Starania od 2016
Trzy transfery nieudane
nick nieaktualnyGABRYSIA wrote:Takie wpisy są bardzo budujące , mam nadzieję, że będzie dobrze Czy po nieudanych transferach robiłaś dodatkowe badania?
Po transferze nie - raczej poronienie było tym, co spowodowało, że zrobiłam kilka dodatkowych badań - w kierunku trombofilii i zespołu antyfosolipidowego. Jak dla mnie to nie wyszły jakieś bardzo złe te wyniki - ale lekarka stwierdziła, że będę brać wyższa dawkę fraxiparine i jakiś inny kwas foliowy. Czy to rzeczywiście pomogło, czy po prostu ten transfer był szczęśliwy - nigdy się nie dowiem. -
Dziewczyny ale się uśmiałam! Wczoraj przeglądam swoją teczkę leczenia i weszłam na stronę Salve i czytam zalecenia dla kobiet w cyklu z punkcja, ze obowiązuje bezwzględna wstrzemięźliwość seksualna od 3 dnia cyklu. Następnie czytam zalecenia dla mężczyzn, ze przed punkcja wstrzemięźliwość seksualna 5-6 dni. Czyli my musimy być wstrzemięźliwe przez 12 dni cyklu, a mój mąż 5-6 dni to co ma sobie na mieście zaszaleć czy jak? żart taki ale trochę to śmieszne jest
Abi2017, Maja25 lubią tę wiadomość
M 34 lat słabe nasienie
Dwie nieudane IUI
Ja już po wizycie... stymulacja przerwana. Mam tylko 2 komorki😦 4500 poszło...
Może naturalnie się uda, a jak nie to podchodzimy do kolejnej stymulacji na gonalu, jak za pierwszym razem.
Tak przeczuwalam, że nie będzie dobrzeStarania od 2016 - poronienie 04.2016,
laparoskopia 12.2017
Leczenie w Salve Medica Łódź
10.2018 dr Kłosiński
Niskie AMH
(09.18 -0,12)
(11.2018 -0,45)
Ja r. 77(42 lata)zdrowa
Mąż r.76(43 lata) zdrowy
Czekamy na pierwsze in vitro na własnych komórkach...
11.03 punkcja 2 komórki zamrozone
2 stymulację przerwane
Podchodzimy do tra sferu z 2 komorkami😐
01.02.20 transfer jedynego zarodka 4a 😢 the end of Dreams on jour own cells... -
nick nieaktualnyMaja25 wrote:Ja już po wizycie... stymulacja przerwana. Mam tylko 2 komorki😦 4500 poszło...
Może naturalnie się uda, a jak nie to podchodzimy do kolejnej stymulacji na gonalu, jak za pierwszym razem.
Tak przeczuwalam, że nie będzie dobrze
Kurcze, to co żaden pęcherzyk się nie pojawił pomimo leków?
I kiedy na Gonalu? W następnym cyklu?
-
Maja25 wrote:Ja już po wizycie... stymulacja przerwana. Mam tylko 2 komorki😦 4500 poszło...
Maja przykro mi Ja się dziś skusiłam na sikańca bo byłam w aptece i biel! Okresu nie ma nadal ale to może być przez leki. Zła jestem na siebie
M 34 lat słabe nasienie
Dwie nieudane IUI
nick nieaktualnyserwetka wrote:Maja przykro mi Ja się dziś skusiłam na sikańca bo byłam w aptece i biel! Okresu nie ma nadal ale to może być przez leki. Zła jestem na siebie
Spokojnie, to jeszcze nic nie oznacza - pisały tu dziewczyny, że często zwykle testy nie wychodzą a ciąża jest 😉kiedy powinnaś iść na betę? -
Maja25 wrote:Ja już po wizycie... stymulacja przerwana. Mam tylko 2 komorki😦 4500 poszło...
Bardzo mi przykro Maja- nie wiem dlaczego musi być tak cieżko.
Ja miałam stymulację na Gonalu może ten lek pomoże albo natura zadziała sama.Laparoskopia usunięcie torbieli 2015
Starania od 2016
Trzy transfery nieudane
serwetka wrote:Maja przykro mi Ja się dziś skusiłam na sikańca bo byłam w aptece i biel! Okresu nie ma nadal ale to może być przez leki. Zła jestem na siebie
Serwetka tak jak pisze Neila testy nie zawsze są miarodajne i moga się mylić - są tego przykłady dlatego lepiej ich nie robić ale rozumiem dlaczego chciałaś sprawdzić. Kótry to dzień po transferze?Laparoskopia usunięcie torbieli 2015
Starania od 2016
Trzy transfery nieudane
neila83 wrote:Spokojnie, to jeszcze nic nie oznacza - pisały tu dziewczyny, że często zwykle testy nie wychodzą a ciąża jest 😉kiedy powinnaś iść na betę?
W środę jest 11 doba po wiec jest jeszcze nadziejaJa 31 lat, hashimoto , amh 3,19
M 34 lat słabe nasienie
Dwie nieudane IUI
Abi2017 wrote:Serwetka tak jak pisze Neila testy nie zawsze są miarodajne i moga się mylić - są tego przykłady dlatego lepiej ich nie robić ale rozumiem dlaczego chciałaś sprawdzić. Kótry to dzień po transferze?
9 doba, podano 6 dniowa blastocystye. Kurczę nie wiem co mnie podkusiłoJa 31 lat, hashimoto , amh 3,19
M 34 lat słabe nasienie
Dwie nieudane IUI
Kwiecień 2019 podejście do crio transferu blastki 4AB