Salve Medica Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
Monia# wrote:Mam pytanko czy któraś zauważyla pogorszenie wzroku po encortonie? Mam wrażenie że coraz gorzej widzę.
Jejku Monia koniecznie zgłoś to lekarzowi... może jesteś uczulona na jakiś składnik...29 lat
4lata starań
07.2018 rozpoczęcie przygody z salve
Słabe nasienie
AMH 5,05
03.12.2018 I transfer 4AA
05.02.2019 II transfer 4AA
08.04.2019 III transfer 4BB
11.05.2019 IV transfer 4AA ... -
Julcia71@ wrote:Abi skąd Ty bierzesz ten entuzjazm :* A Ty jak się czujesz?
Mam koleżanki, które przechodziły przez to co my teraz i im się wreszcie udało więc wierzę że każdej z nas też się wreszcie uda. One zawsze mnie motywują do działania. Też mam gorsze i lepsze momenty ale co zrobić trzeba walczyć.
Ja czuję się ogólnie dobrze. Niestety robią mi się siniaki od zastrzyków Fraxpariny i zastanawiam się czy ja już mam tak dużą kruchość naczyń czy źle robię ten zastrzyk?Laparoskopia usunięcie torbieli 2015
Starania od 2016
Ciąża naturalna obumarła 21.06.2017 - Aniołek 10 tc brak akcji serduszka
Start IVF - Punkcja wrzesień 2018
Trzy transfery nieudane
Punkcja lipiec 2024 - 1 komórka dojrzała
KIR Bx brak 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Podwyższone lekko Anty-TPO -
Monia# wrote:Mam pytanko czy któraś zauważyla pogorszenie wzroku po encortonie? Mam wrażenie że coraz gorzej widzę.
Ja nie zauważyłam pogorszenia wzroku ale ogólnie źle się czuje po Encortonie. Też myślę, że powinnaś powiedzieć o tym lekarzowi.Laparoskopia usunięcie torbieli 2015
Starania od 2016
Trzy transfery nieudane
Julcia71@ wrote:Abi właśnie zauważyłam że plamie... zwiekszylam utrogestan.... wiem ,że trzeba być silnym ale po tylu przeżyciach jest ciężko bardzo
Może zbadaj progesteron? Jak jest za niski warto by to zgłosić i dołożyć. Żadna ze mnie specjalistka, ale teraz dużo czytam i to pierwsza rzecz jaka mi przyszła do głowy.
Jeśli chodzi o strach przed poronieniem ja mam to samo. Do tego stopnia ze ubrania mnie zaczynaja uciskać a ja boje się myśleć nawet o zakupach czegoś większego żeby nie zapeszyć. Jak ktoś wspomina tylko o płci albo o wyborze imienia dla dziecka od razu się denerwuje, ze to nie czas, żeby tylko było zdrowe. Żebym doniosła ta ciąże. To chyba jest już paranoja, doskonale Cię rozumiem, wszytskie wylądujemy w wariatkowie. -
Abi2017 wrote:Ja nie zauważyłam pogorszenia wzroku ale ogólnie źle się czuje po Encortonie. Też myślę, że powinnaś powiedzieć o tym lekarzowi.
Chyba tylko mi encorton służy. Ja choruje na reumatyzm i byłam zmuszona z racji starania się o dziecko odstawić wszystkie leki które ratowały mnie przed bólem i pozwały normalnie funkcjonować. Odkąd biorę encorton jest dużo dużo lepiej. -
glittergold wrote:Chyba tylko mi encorton służy. Ja choruje na reumatyzm i byłam zmuszona z racji starania się o dziecko odstawić wszystkie leki które ratowały mnie przed bólem i pozwały normalnie funkcjonować. Odkąd biorę encorton jest dużo dużo lepiej.
No to przynajmniej u ciebie ten encorton na coś się przydaje. Ja jak tylko odstawię to czuję ulgę.
A co do wariatkowa to mi też już niedużo brakuje a jeszcze nie jestem w ciąży. Także mam nadzieję, że dołącze do grona kolejnego kroku paranoi wkrótce Trzymajcie się dziewczyny
glittergold lubi tę wiadomość
Laparoskopia usunięcie torbieli 2015
Starania od 2016
Trzy transfery nieudane
Abi2017 wrote:Mam koleżanki, które przechodziły przez to co my teraz i im się wreszcie udało więc wierzę że każdej z nas też się wreszcie uda. One zawsze mnie motywują do działania. Też mam gorsze i lepsze momenty ale co zrobić trzeba walczyć.
Ja czuję się ogólnie dobrze. Niestety robią mi się siniaki od zastrzyków Fraxpariny i zastanawiam się czy ja już mam tak dużą kruchość naczyń czy źle robię ten zastrzyk?
A przelewasz sobie do innej strzykawki czy dajesz oryginalną? Bo ja sobie przelewam bo ta igła oryginalna jest tak tępa że nie mogłam jej wbić i odkąd przelewem brzuszek wygląda super zglaszalam lekarzowi że jak przekewam to w igle trochę płynu zostaje, powiedział że nic nie szkodzi że spokojnie mogę przelewać29 lat
4lata starań
Słabe nasienie
AMH 5,05
glittergold wrote:Może zbadaj progesteron? Jak jest za niski warto by to zgłosić i dołożyć. Żadna ze mnie specjalistka, ale teraz dużo czytam i to pierwsza rzecz jaka mi przyszła do głowy.
Jeśli chodzi o strach przed poronieniem ja mam to samo. Do tego stopnia ze ubrania mnie zaczynaja uciskać a ja boje się myśleć nawet o zakupach czegoś większego żeby nie zapeszyć. Jak ktoś wspomina tylko o płci albo o wyborze imienia dla dziecka od razu się denerwuje, ze to nie czas, żeby tylko było zdrowe. Żebym doniosła ta ciąże. To chyba jest już paranoja, doskonale Cię rozumiem, wszytskie wylądujemy w wariatkowie.
Pisałam do lekarza kazał zwiększyć utrogestan o jedna tabletkę i odpuścić jeden Acard. I odpukac przeszło:)
No tutaj my wszystkie najlepiej się rozumiemy dobrze ,że trafiłam na to forum dużo mi pomoglyscie dziewczyny jakoś spokojniejsza jestem myślę żeby jutro zbadać betę żeby już całkowicie się uspokoić bo wizyta dopiero 10 czerwca29 lat
4lata starań
Słabe nasienie
AMH 5,05
Julcia71@ wrote:A przelewasz sobie do innej strzykawki czy dajesz oryginalną? Bo ja sobie przelewam bo ta igła oryginalna jest tak tępa że nie mogłam jej wbić i odkąd przelewem brzuszek wygląda super zglaszalam lekarzowi że jak przekewam to w igle trochę płynu zostaje, powiedział że nic nie szkodzi że spokojnie mogę przelewać
Julcia71@ lubi tę wiadomość
-
Julcia71@ wrote:A przelewasz sobie do innej strzykawki czy dajesz oryginalną? Bo ja sobie przelewam bo ta igła oryginalna jest tak tępa że nie mogłam jej wbić i odkąd przelewem brzuszek wygląda super zglaszalam lekarzowi że jak przekewam to w igle trochę płynu zostaje, powiedział że nic nie szkodzi że spokojnie mogę przelewać
Ja też przelewałam. Zostawiałam pęcherzyk powietrza i "przenosiłam" go do tłoka strzykawki. Tym sposobem dostarczałam całą dawkę leku.
Dziewczyny zaglądam tu do Was i wszystkim Wam kibicuję z całego serca. Podnieście te salvowe statystyki
Ja powoli się podnoszę do dalszej walki. Okres przyszedł 5 dni po odstawieniu leków taki dziwny -raz powódź ze skrzepami a raz spokój. Jeśli wszystko będzie ok, to w lipcu jedziemy po naszego ostatniego Okruszka.Julcia71@ lubi tę wiadomość
-
Zaczelam przelewac do strzykawek od insuliny musze tylko pamietac zeby zostawiac pecherzyk powietrza mam nadzieje ze bedzie lepiej Dzieki za rady dziewczyny.
Julcia jak sie czujesz?
Anulka jak tam przed transferem?Laparoskopia usunięcie torbieli 2015
Starania od 2016
Trzy transfery nieudane
freta wrote:Ja też przelewałam. Zostawiałam pęcherzyk powietrza i "przenosiłam" go do tłoka strzykawki. Tym sposobem dostarczałam całą dawkę leku.
Dziewczyny zaglądam tu do Was i wszystkim Wam kibicuję z całego serca. Podnieście te salvowe statystyki
Ja powoli się podnoszę do dalszej walki. Okres przyszedł 5 dni po odstawieniu leków taki dziwny -raz powódź ze skrzepami a raz spokój. Jeśli wszystko będzie ok, to w lipcu jedziemy po naszego ostatniego Okruszka.
Dzieki Freta. Trzymaj sie i trzymam kciuki zebys mogla zabrac swojego okruszka w lipcu i zeby juz z wami zostalfreta lubi tę wiadomość
Starania od 2016
Trzy transfery nieudane
Abi2017 wrote:Zaczelam przelewac do strzykawek od insuliny musze tylko pamietac zeby zostawiac pecherzyk powietrza mam nadzieje ze bedzie lepiej Dzieki za rady dziewczyny.
Julcia jak sie czujesz?
Anulka jak tam przed transferem?
A Ty jak się czujesz przed jutrzejszym dniem?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 10:53
anulka
34 lata
2017 AMH 3.5
Słabe nasienie
09.2017 Start ICSI w Salve
03.2018 usunięcie torbieli
05.2018 ICSI
06.2018 I transfer 4AA udany 8tc:(
11.2018 II Transfer 3AB
04.12.2018 BETA HCG 260 6 tc:(
03.06.2019 III Transfer 3AB z Accofilem Beta nie drgneła:(
2019 AMH 2.42
Sierpień 2019 drugie ICSI
18 komorek - uzyskano 5 blastocyst (3AB, 2x4AA, 2x2BB)
12 sierpień 2019 I transfer 3AB - beta nie drgnela:(
Halotyp BX
Brak ważnych KIR: 2DL5A, 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1, 3DP1
NK 12% -
anulka-b5 wrote:A dziękuję , dobrze. Staram się nie myśleć za dużo choć nie zawsze się da. Jutro pędzę zrobić progesteron i jak będzie ok to w poniedziałek transfer.
A Ty jak się czujesz przed jutrzejszym dniem?
Dzięki Anulka też dobrze się czuje trochę się boje a trochę cieszę.
Zaraz robię progesteron mam nadzieję że będzie dobry.anulka-b5 lubi tę wiadomość
Starania od 2016
Trzy transfery nieudane
nick nieaktualnyJulcia71@ wrote:Ja od lipca przytulam 6 kg myślałam że to przez te leki.... wczoraj weszłam na wagę A tu 4 kg spadły. Więc to chyba nie przez leki tylko przez jedzonko
Dziewczyny swiruje przed tym usg A tu jeszcze 11 dni objawy ciazy mam A strach przed poronieniem jest tak silny że chyba niedługo wezmą mnie do psychiatryka nie mogę normalnie funkcjonować....
Mam pytanie do tych dziewczyn, które miały poronienia , czy mieliście normalne objawy ciążowe zanim się dowiedzialyscie że serduszko nie bije? Mnie pobolewa głowa mdli lekko po śniadaniu, czasami bolą jajniki i piersi całe w żyłach i też bolą.
Myślałam że czas po transferze jest straszny ale to zmartwienie się o ta istotke jest o stokroć gorsze
Julica, wiem, że ciężko, ale trzeba wierzyć. Ja przy tym nie udanym razie miałam objawy ciąży (senność, mdłości), a przy tym udanym już nie. I tak źle i tak nie dobrze, bo pamiętam, że ryczałam, że nic nie czuję i jak ją mam wiedzieć, że jest ok. Trzeba wierzyć i się mocno tego trzymać.
Plamienia mogą się zdarzyć - mi się zdarzyły teraz dwa razy - pierwszy - trząsłam się jak galaretka jadąc do szpitala, choć trzeba było nie panikować. Oczywiście nic strasznego się nie działo - tak może czasem być. Ta wizyta była jednak dla mnie mega ważna, bo lekarz, jasno powiedział, że ciąża wygląda super i jak się będę denerwować to tylko sobie zaszkodzę. Pamiętam te słowa do dziś i się ich trzymam - sama nie wiem czemu. Drugie plamienie - zwiększyłam dawkę leków, odpoczywałam, przeszło samo. Nerwy już mniejsze. Ale wyrzuty, że pojawiło się na zakupach, gdzie odważyłam się kupić rajstopy ciążowe były ze mną kilka dni.
Stres i niepewność zostaje z nami długo - ja nadal mam dni zwątpienia, mimo, że to już 3 trymestr. Najbardziej chciałabym już mieć dziec ze sobą - wtedy mam wrażenie, że będzie łatwiej, ale kto wie. Bardzo długo zbierałam się też z wyprawką - przez co nadal jestem w lesie. -
Czy jechać z tym do szpitala? Napisałam do Doktora ale zanim on odp....29 lat
4lata starań
Słabe nasienie
AMH 5,05
Julcia71@ wrote:Czy jechać z tym do szpitala? Napisałam do Doktora ale zanim on odp....
Ja jak plamilam to pojechalam do lekarza prowadzacego zrobili mi usg. Oczywiscie jesli nie jest to dla ciebie zbyt duzy wysilek. Moze odpisze ci szybko.Laparoskopia usunięcie torbieli 2015
Starania od 2016
Trzy transfery nieudane
A od razu w ten sam dzień Cię przyjął? Klosiu już godzin nie odp ;(29 lat
4lata starań
Słabe nasienie
AMH 5,05