Salve Medica Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Tak, Sobkiewicz. Od rana mial masoweczke : 3-4 transfery i punkcje. Ja weszlam 3 cia. Mam nadzieje ze tym razem tez go tak szczesliwie tam umocowal:) jakos tak jest inaczej, abstarchujac od mojego mniej euforycznego podejscia ale fizycznie nic nie czuje. Wczesniej juz przed transferem bolaly mnie piersi a po ciagnal brzuch. Teraz nic. Moze to dobrzr wrozy. Wyliczylam ze 12.11 testuje;)
anadinka lubi tę wiadomość
30 lat, PCOS,starania od 2013
ICSI / crio 05.08.2016 7tc[*] crio 31.11.16 ! crio 6.12.16 koniec staran.. 9 jajeczek na zimowisku
-
Lubiearbuza widze ze reaguesz jak ja. Zawsze jakos wole sobie zrobic mila niespodzianke niz sie bardziej rozczarowac. Wierze zr jeszcze Twoj Kropek da rade!tak ladnie szlo, zobaczysz co bedzie na kolejnej becie. Kciukam dalej !30 lat, PCOS,starania od 2013
ICSI / crio 05.08.2016 7tc[*] crio 31.11.16 ! crio 6.12.16 koniec staran.. 9 jajeczek na zimowisku
-
nick nieaktualny
-
Nie, wszytsko jest identycznie jak bylo poprzednio w kazdej dawce i rodzaju leku... Wierze ze wiedza co robia. Jedyne co jest inne to suplementacja witamina D30 lat, PCOS,starania od 2013
-
lubiearbuza jak mogę coś podpowiedzieć to sprawdź sobie tsh i ft4. hormony tarczycowe po stymulacji mogą być w rozsypce a podwyższone tsh u mnie wskazywało na nie możność utrzymania ciąży, działało jak antykoncepcja, i dlatego wprowadzono na cito eutyrox który miał mi regulować to. Mam nadzieje, że nie będzie to potrzebne i w środe napiszesz Nam, że jest wszystko OKhttps://www.maluchy.pl/li-72827.png
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
przed rozpisaniem procedury i leków.
- nasienie ogólne u męża
- test HBA u męża
u mnie:
- AMH
- Vit. D
- TSH
- FT4
- Prolaktyna
- różyczka
- toksoplazmoza
- p-ciała peroksydazie tarczycowej
- p-ciała tyreglobulinie
dodatkowo u mnie i u męża
- antygen HBS, HCV i HIVhttps://www.maluchy.pl/li-72827.png -
Racja, zbadaj TSH. Wynik z przed roku juz jest nie wazny. Sama bylam zdziwiona ze przed poprzednim crio euthyrox zbil mi wynik ponizej 1 a teraz ta sama dawka nie dala tak duzych rezultatow. Ja TSH kontroluje u endokrynologa z poza salve co 4 tygodnie. Mnie tutaj badali przed stymulacja jak kojarze, potem juz nie.30 lat, PCOS,starania od 2013
-
mnie dr Stefanowicz wysłała do dr Kokoszko i obie potrafiły konsultować dawki leków dla mnie optymalnie dopasowane. a jak już zaciążyłam to tylko kontrolowałam TSH i FT4 i telefonicznie meldowałam dr Kokoszko jakie mam wyniki a Ona decydowała o dawce leku. Recepty jak coś na mnie czekały na dole albo dr. Stefanowicz mi już wypisywała. Takze w ciąży juz nie płaciłam za konsultacje endokrynologiczne. a TSH i FT4 kontroluje co 6 tygodni od miesiąca poprzedzającego start stymulacji.https://www.maluchy.pl/li-72827.png
-
Ja też miałam zlecone TSH ale u mnie to standard bo mam Gravesa-Basedova, więc dziwne by było gdyby nie. Zresztą z powodu tej choroby dr Kokoszko powiedziała o wlewach i SS to podtrzymuje. Co do samych badań to miałam jeszcze prócz tego co napisała jozefka:
U mnie:
- homocysteina - to z powodu MTHFR
- chlamydia
- kiła
- anty TG
- anty TPO
- przeciwciała kardiolipinie
- helicobacter
U męża:
- badanie komputerowe nasienia ogólne
- Swim up
- test MAR nasienia
- ocena integralności genomu (chromatyna)
- test wiązania plemników z kwasem hialuronowym