Salve Medica Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola1987 wrote:Teraz bez leków. A wtedy bralam equrolal coś takiego ale jak lekarz z Gamety wtedy to usłyszał to pow że dobrze że żyje bo to lek przy przeszepach podawany .. i tak wierzyć w lekarzy
Niektórzy tak właśnie reagują na te leki od immunologów. Ale ja wierzę dr-owi P i nie wdaję się w dyskusję z ginekologami na te tematy 😉 myślę sobie, że problemów na przykład laryngologicznych nie konsultuję u ginekologa, więc immunologii też mu nie powierzam 😉jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
09.2016 poronienie zatrzymane naturalsika
02.2019/10.2019 - nieudane IVF x2
08.2020 - trzecie IVF ➡️10.2022 - 💕♂️ -
Karola1987 wrote:Kiedy po nie udanym transferze dostalyscie okres ?
Ok.4 dni po odstawieniu progesteronuKarola1987, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
Sunray wrote:Niektórzy tak właśnie reagują na te leki od immunologów. Ale ja wierzę dr-owi P i nie wdaję się w dyskusję z ginekologami na te tematy 😉 myślę sobie, że problemów na przykład laryngologicznych nie konsultuję u ginekologa, więc immunologii też mu nie powierzam 😉
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
Karola1987 -
Nadziejka wrote:12 zł ampułka. Z jakich powodów masz brać?
-
Subarb wrote:Miałam mieć kriotransfer i progesteron po prolutexie nie wzrósł powyżej 10nq/ml k transfer został odwołany. Dlatego teraz mam brać ten domiesniowo. Długo go brałaś, ładnie wzrósł progesteron?
-
Subarb wrote:Mi p. Malgosia powoedziala żebym zrobiła krew i od razu wzięła leki A jak wyniki będą słabe to miałam odstawić leki. Możesz do niej zawsze zadzwonić i podpytac.
-
Dziewczyny mam problem.
Dostałam okres, tzn. na tą chwilę dopiero mi się zaczyna... i pojechałam do Salve zrobić test kasetkowy, a oni nie mają... Czy któraś miała taką sytuację? O godzinie 8.00 zadzwonię do Pani Dominiki, zobaczymy co mi poradzi... Nie chcę wydawać teraz 340zł za wymaz i za 2 tygodnie znowu przed transferem...
Zawsze mam takie szczęście„Jeśli masz marzenie, musisz uchwycić się go i nigdy nie puszczać"
Mama 2 aniołków
Początek starań 03.2005r.
IV IVF:
- VI transfer blastocyst 3AA i 3AA
9dpt 413
11dpt 1197
15dpt 4166
22dpt 30071
2,7mm miłości
25dpt 54928
3,6mm miłości
27dpt
5,6mm miłości i 140
28dpt
6,8mm miłości
29dpt 99065
30dpt 111335
19w6d 320g miłości
21w0d 390g miłości
29w4d 1550g miłości
Ukochany synek 💙
Starania o rodzeństwo
V IVF:
- IX transfer blastocysty 3AA
9dpt 225
12dpt 491 (68,4%)
14dpt 711 (44,8%)
❄️ 3BB ❄️ 5AB
-
I am waiting for a miracle wrote:Dziewczyny mam problem.
Dostałam okres, tzn. na tą chwilę dopiero mi się zaczyna... i pojechałam do Salve zrobić test kasetkowy, a oni nie mają... Czy któraś miała taką sytuację? O godzinie 8.00 zadzwonię do Pani Dominiki, zobaczymy co mi poradzi... Nie chcę wydawać teraz 340zł za wymaz i za 2 tygodnie znowu przed transferem...
Zawsze mam takie szczęście
Za 2 tygodnie i tak niestety będziesz musiała robić wymaz. Ja miałam test kasetkowy w dniu punkcji i dzisiaj przed transferem wymaz.
P.S wymaz jest z nosa i nie jest taki straszny jak o nim mówią, straszna jest tylko cena. Naprawdę, myślałam że będzie gorzej
-
Kalka34 wrote:Za 2 tygodnie i tak niestety będziesz musiała robić wymaz. Ja miałam test kasetkowy w dniu punkcji i dzisiaj przed transferem wymaz.
P.S wymaz jest z nosa i nie jest taki straszny jak o nim mówią, straszna jest tylko cena. Naprawdę, myślałam że będzie gorzej
Tak, dokładnie. Ja miałam pobierany wymaz z nosa i gardła i wymaz z nosa lajt. Wymaz z gardła trochę gorzej, bo miałam odruch wymiotny, ale jak dla mnie wszystko do przeżycia. Może ktoś trafił na jakąś pielęgniarkę z gorszym dniem i stąd takie opinie w internecie 😂Kalka34 lubi tę wiadomość
W sobotę za tydzień mam pierwszy podgląd pęcherzyków a właśnie dostałam telefon że dr sobkiewicza nie będzie i zapisali do dr szczepaniec Ktoś miał z Panią Doktor styczność? Jak mam sie przygotowac na wizytę?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2020, 09:54
-
możemy na PW pogadać. Na pewno się martwisz, nie dziwie się.
Dawnoooo temu, jakieś 15 lat... wyszło mi w cytologii tez źle, potem byłam w Matce Polsce na badaniu z pobraniem wycinka. Wyszło CIN1, po 6 miesiącach cofnęło się wszystko. Miałam robione badanie, które nazywa się kolposkopia, niestety źle wspominam pobranie wycinka bo było na żywca w obecności 2 studentów...
w razie czego służę pomocą w tym temacie na PW.
-
jaina_proudmoore wrote:możemy na PW pogadać. Na pewno się martwisz, nie dziwie się.
Dawnoooo temu, jakieś 15 lat... wyszło mi w cytologii tez źle, potem byłam w Matce Polsce na badaniu z pobraniem wycinka. Wyszło CIN1, po 6 miesiącach cofnęło się wszystko. Miałam robione badanie, które nazywa się kolposkopia, niestety źle wspominam pobranie wycinka bo było na żywca w obecności 2 studentów...
w razie czego służę pomocą w tym temacie na PW.jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
Edward1 wrote:U mnie też rok temu wykryli komorki cin1, zrobili kolonoskopię (pobrali 2 wycinki do badania) Ale wyszło bez zmian, po pół roku cytologia i było ok, tak jakby się zmiany samoistnie cofnęły. Dlatego teraz raz w roku robię cytologię i sprawdzam czy wszystko jest ok. Będzie dobrze, jednak dla pewnosci kolonoskopię bym zrobiła ✊✊✊
dlatego warto to badać, ciało człowieka ma zdolność do regeneracji
ps. polecam stronę
https://www.kwiatkobiecosci.pl/aktualnosci/
byłam tam kiedyś wolontariuszem. na 6.12 odwiedzaliśmy szpitale w Łodzi - oddział gin. z prezentami -
jaina_proudmoore wrote:możemy na PW pogadać. Na pewno się martwisz, nie dziwie się.
w razie czego służę pomocą w tym temacie na PW.jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
I am waiting for a miracle wrote:Dziewczyny mam problem.
Zawsze mam takie szczęście