X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Salve Medica Łódź
Odpowiedz

Salve Medica Łódź

Oceń ten wątek:
  • Karola1987 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy po nie udanym transferze dostalyscie okres ?

Karola1987
  • Sunray Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1987 wrote:
    Teraz bez leków. A wtedy bralam equrolal coś takiego ale jak lekarz z Gamety wtedy to usłyszał to pow że dobrze że żyje bo to lek przy przeszepach podawany .. i tak wierzyć w lekarzy

Niektórzy tak właśnie reagują na te leki od immunologów. Ale ja wierzę dr-owi P i nie wdaję się w dyskusję z ginekologami na te tematy 😉 myślę sobie, że problemów na przykład laryngologicznych nie konsultuję u ginekologa, więc immunologii też mu nie powierzam 😉

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

09.2016 poronienie zatrzymane naturalsika
    02.2019/10.2019 - nieudane IVF x2
    08.2020 - trzecie IVF ➡️10.2022 - 💕♂️
  • Sunray Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1987 wrote:

Ok.4 dni po odstawieniu progesteronu

Karola1987, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

• Karola1987 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunray wrote:
    Niektórzy tak właśnie reagują na te leki od immunologów. Ale ja wierzę dr-owi P i nie wdaję się w dyskusję z ginekologami na te tematy 😉 myślę sobie, że problemów na przykład laryngologicznych nie konsultuję u ginekologa, więc immunologii też mu nie powierzam 😉
    No może i masz rację czlowiek juz sam glupieje od tego wszystkiego :(

Karola1987
  • Subarb Koleżanka

Wysłany: 6 listopada 2020, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka wrote:
    12 zł ampułka. Z jakich powodów masz brać?
    Miałam mieć kriotransfer i progesteron po prolutexie nie wzrósł powyżej 10nq/ml k transfer został odwołany. Dlatego teraz mam brać ten domiesniowo. Długo go brałaś, ładnie wzrósł progesteron?

• Subarb Koleżanka

Wysłany: 6 listopada 2020, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta93 wrote:
    Dziękuję za pomoc 💕
    Mi p. Malgosia powoedziala żebym zrobiła krew i od razu wzięła leki A jak wyniki będą słabe to miałam odstawić leki. Możesz do niej zawsze zadzwonić i podpytac.

• Nadziejka Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2020, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Subarb wrote:
    Miałam mieć kriotransfer i progesteron po prolutexie nie wzrósł powyżej 10nq/ml k transfer został odwołany. Dlatego teraz mam brać ten domiesniowo. Długo go brałaś, ładnie wzrósł progesteron?
    Ładnie wzrósł, ale zaraz po tym jak odstawiłam i wróciłam do Prolutexu spadł mega w dół. Dalej biorę Agolutin bo inne leki bardzo szybko mi spadają

• Marta93 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Subarb wrote:
    Mi p. Malgosia powoedziala żebym zrobiła krew i od razu wzięła leki A jak wyniki będą słabe to miałam odstawić leki. Możesz do niej zawsze zadzwonić i podpytac.
    Już wracam z krwi.dziekuje za odpowiedź:) teraz czekam na wyniki :)

8969aff1d1.png
    11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
  • I am waiting for a miracle Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam problem.

Dostałam okres, tzn. na tą chwilę dopiero mi się zaczyna... i pojechałam do Salve zrobić test kasetkowy, a oni nie mają... Czy któraś miała taką sytuację? O godzinie 8.00 zadzwonię do Pani Dominiki, zobaczymy co mi poradzi... Nie chcę wydawać teraz 340zł za wymaz i za 2 tygodnie znowu przed transferem... :(

Zawsze mam takie szczęście :(

„Jeśli masz marzenie, musisz uchwycić się go i nigdy nie puszczać"
    Mama 2 aniołków
    Początek starań 03.2005r.
    IV IVF:
    - VI transfer blastocyst 3AA <3 i 3AA
    9dpt 413
    11dpt 1197
    15dpt 4166
    22dpt 30071
    2,7mm miłości <3
    25dpt 54928
    3,6mm miłości <3
    27dpt
    5,6mm miłości i 140 <3
    28dpt
    6,8mm miłości <3
    29dpt 99065
    30dpt 111335
    19w6d 320g miłości
    21w0d 390g miłości
    29w4d 1550g miłości
    Ukochany synek 💙

Starania o rodzeństwo <3
    V IVF:
    - IX transfer blastocysty 3AA <3
    9dpt 225
    12dpt 491 (68,4%)
    14dpt 711 (44,8%)

❄️ 3BB ❄️ 5AB

preg.png
  • Kalka34 Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2020, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I am waiting for a miracle wrote:
    Dziewczyny mam problem.

Dostałam okres, tzn. na tą chwilę dopiero mi się zaczyna... i pojechałam do Salve zrobić test kasetkowy, a oni nie mają... Czy któraś miała taką sytuację? O godzinie 8.00 zadzwonię do Pani Dominiki, zobaczymy co mi poradzi... Nie chcę wydawać teraz 340zł za wymaz i za 2 tygodnie znowu przed transferem... :(

Za 2 tygodnie i tak niestety będziesz musiała robić wymaz. Ja miałam test kasetkowy w dniu punkcji i dzisiaj przed transferem wymaz.
    P.S wymaz jest z nosa i nie jest taki straszny jak o nim mówią, straszna jest tylko cena. Naprawdę, myślałam że będzie gorzej

• Sunray Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalka34 wrote:
    Za 2 tygodnie i tak niestety będziesz musiała robić wymaz. Ja miałam test kasetkowy w dniu punkcji i dzisiaj przed transferem wymaz.
    P.S wymaz jest z nosa i nie jest taki straszny jak o nim mówią, straszna jest tylko cena. Naprawdę, myślałam że będzie gorzej

Tak, dokładnie. Ja miałam pobierany wymaz z nosa i gardła i wymaz z nosa lajt. Wymaz z gardła trochę gorzej, bo miałam odruch wymiotny, ale jak dla mnie wszystko do przeżycia. Może ktoś trafił na jakąś pielęgniarkę z gorszym dniem i stąd takie opinie w internecie 😂

Kalka34 lubi tę wiadomość

• Marta93 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sobotę za tydzień mam pierwszy podgląd pęcherzyków a właśnie dostałam telefon że dr sobkiewicza nie będzie i zapisali do dr szczepaniec Ktoś miał z Panią Doktor styczność? Jak mam sie przygotowac na wizytę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2020, 09:54

8969aff1d1.png
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta93 wrote:
    f82863a3c2dc.jpg

możemy na PW pogadać. Na pewno się martwisz, nie dziwie się.
    Dawnoooo temu, jakieś 15 lat... wyszło mi w cytologii tez źle, potem byłam w Matce Polsce na badaniu z pobraniem wycinka. Wyszło CIN1, po 6 miesiącach cofnęło się wszystko. Miałam robione badanie, które nazywa się kolposkopia, niestety źle wspominam pobranie wycinka bo było na żywca w obecności 2 studentów... :/
    w razie czego służę pomocą w tym temacie na PW.

zDmVp2.png

Wysłany: 7 listopada 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1987 wrote:

po odstawieniu leków to było jakieś 4-5 dni.

Karola1987 lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Edward1 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Dawnoooo temu, jakieś 15 lat... wyszło mi w cytologii tez źle, potem byłam w Matce Polsce na badaniu z pobraniem wycinka. Wyszło CIN1, po 6 miesiącach cofnęło się wszystko. Miałam robione badanie, które nazywa się kolposkopia, niestety źle wspominam pobranie wycinka bo było na żywca w obecności 2 studentów... :/
    U mnie też rok temu wykryli komorki cin1, zrobili kolonoskopię (pobrali 2 wycinki do badania) Ale wyszło bez zmian, po pół roku cytologia i było ok, tak jakby się zmiany samoistnie cofnęły. Dlatego teraz raz w roku robię cytologię i sprawdzam czy wszystko jest ok. Będzie dobrze, jednak dla pewnosci kolonoskopię bym zrobiła ✊✊✊

n59ykrhmt0n17fpk.png

8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm

2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm

XII.2012- 5tc [*]

Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
    5 VI 2020 - II kreski na teście 😁

Wysłany: 7 listopada 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edward1 wrote:
    U mnie też rok temu wykryli komorki cin1, zrobili kolonoskopię (pobrali 2 wycinki do badania) Ale wyszło bez zmian, po pół roku cytologia i było ok, tak jakby się zmiany samoistnie cofnęły. Dlatego teraz raz w roku robię cytologię i sprawdzam czy wszystko jest ok. Będzie dobrze, jednak dla pewnosci kolonoskopię bym zrobiła ✊✊✊

dlatego warto to badać, ciało człowieka ma zdolność do regeneracji :)

ps. polecam stronę
    https://www.kwiatkobiecosci.pl/aktualnosci/
    byłam tam kiedyś wolontariuszem. na 6.12 odwiedzaliśmy szpitale w Łodzi - oddział gin. z prezentami :)

zDmVp2.png
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Jasne że możemy :)

8969aff1d1.png
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I am waiting for a miracle wrote:
    Dziewczyny mam problem.

O której godzinie byłaś? Chciałaś zrobić dodatkowo badanie TSH ft4? Chyba cię widziałam:)

8969aff1d1.png

Wysłany: 7 listopada 2020, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta93 wrote:
    O której godzinie byłaś? Chciałaś zrobić dodatkowo badanie TSH ft4? Chyba cię widziałam:)

wymaz nie kosztował 300 zł?Nie można by od lekarza POZ wyciągnąć skierowania na darmowy? niedługo to człowiek zbankrutuje :(

zDmVp2.png
  • Kalka34 Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2020, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    wymaz nie kosztował 300 zł?Nie można by od lekarza POZ wyciągnąć skierowania na darmowy? niedługo to człowiek zbankrutuje :(
    Tak, 300 zł kosztuje :/

‹‹ 732 733 734 735 736 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ