X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Salve Medica Łódź
Odpowiedz

Salve Medica Łódź

Oceń ten wątek:
  • Mirracle Nowa

Wysłany: 19 grudnia 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salve "pięknie" się reklamuje:

"Czasami do stworzenia nowego życia nie wystarczy tylko dużo miłości. Trzeba jej pomóc nowoczesną medycyną i specjalistycznymi badaniami. W Salve Medica dbamy o Wasz komfort, intymność i anonimowość. Otrzymacie wsparcie, jakiego potrzebujecie.
    Teraz macie szansę, by podstawowe badania wykonać w niższej cenie. "Pakiet na Dobry Początek" to świąteczna oferta Kliniki Płodności Salve Medica. Jesteście nim zainteresowani?"

Tylko ten komfort, intymność i anonimowość jakoś nie bardzo... Zwłaszcza na recepcji.

podczytuje, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

• Marta93 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny która z was robiła kariotyp w Salve? Mi robili po oddaniu komórek i dziś minął miesiąc pytam o wynik pani przyniosła i mówi zalnazlam jeszcze jeden wynik a ja ok a słabo dziś zaniosłam scratching prawie zmedlalam i wymiotowałam więc wzięłam papiery i wyszłam a w aucie patrzę a to wynik na bakterie w pochwie i mój wynik HPV... Masakra muszę chyba zadzwonic do pani Dominiki bo ciężko z nimi a co mi z tymi wymiotami nie wiem mąż musiał dokończyć płatność za krew bo nie ustalanym a jak wstałam do badania poszłam wymiotowac od około 6 lat nie wymitowalan😅

8969aff1d1.png
    11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirracle wrote:
    Salve "pięknie" się reklamuje:

"Czasami do stworzenia nowego życia nie wystarczy tylko dużo miłości. Trzeba jej pomóc nowoczesną medycyną i specjalistycznymi badaniami. W Salve Medica dbamy o Wasz komfort, intymność i anonimowość. Otrzymacie wsparcie, jakiego potrzebujecie.
    Teraz macie szansę, by podstawowe badania wykonać w niższej cenie. "Pakiet na Dobry Początek" to świąteczna oferta Kliniki Płodności Salve Medica. Jesteście nim zainteresowani?"

Tylko ten komfort, intymność i anonimowość jakoś nie bardzo... Zwłaszcza na recepcji.

no, dobra reklama. :D haha
    1 IVF i można zmienić zdanie....
    wsparcie- to jest na naszym forum <3

Sunray, SylwiaB lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Karola1987 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety tylko kasa sie liczy :( ja też mam wrażenie że co wizyta to krótsza szybkie usg 3 min i 200zl poszło. Ja prawdopodobnie będę miała transfer 29 grudnia wiecie może kto we wtorki robi transfery? Bo ja sie lecze u Dr K i jeszcze nie miałam okazji aby on był przy tym a szkoda bo skoro się chodzi do kogoś to uważam że to lekarz prowadzący powinien być przy nas ehh

Karola1987
  • believer Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1987 wrote:
    No niestety tylko kasa sie liczy :( ja też mam wrażenie że co wizyta to krótsza szybkie usg 3 min i 200zl poszło. Ja prawdopodobnie będę miała transfer 29 grudnia wiecie może kto we wtorki robi transfery? Bo ja sie lecze u Dr K i jeszcze nie miałam okazji aby on był przy tym a szkoda bo skoro się chodzi do kogoś to uważam że to lekarz prowadzący powinien być przy nas ehh
    Chyba Stefanowicz, przynajmniej w czerwcu tak bylo.

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

starania od 04.2018 r.
    Ja: rocznik '87,AMH 0,02-> IVF z KD
    MTHFR hetero, PAI-1 homo, kariotyp Bx (bez 2DS5,3DS1), histeroskopia ok,
    On: rocznik '88, fragmentacja 27,1 % (norma <25%)

10 transferów nieudanych
    11 transfer - udany na chwilę - 7 tc -poronienie zatrzymane 💔
  • Cytryna 88 Debiutantka

Wysłany: 21 grudnia 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Jestem po nieudanym transferze. To był ostatni zarodek. Czy wiecie kiedy mogę podejść do kolejnej stymulacji i punkcji jajników? Czy muszę mieć przerwę po transferze? Czy mogę od razu w następnym cyklu?
    Dzisiaj odstawiam hormony i czekam na okres. Wolałabym nie tracić czasu.

Starania od 2016
    I transfer 2018 blastocysta 2AA
    II transfer 2019 blastocysta 3AA
    Syn 👣
    III transfer 2020 blastocysta 3AB
    Przygotowania do punkcji

Wysłany: 21 grudnia 2020, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytryna 88 wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Jestem po nieudanym transferze. To był ostatni zarodek. Czy wiecie kiedy mogę podejść do kolejnej stymulacji i punkcji jajników? Czy muszę mieć przerwę po transferze? Czy mogę od razu w następnym cyklu?

ja miałam w czerwcu, dr K mówił, że mogę w sierpniu podchodzić, ale chciałam 3 miesiące przerwy.
    Pow. że od razu może mi rozpisać nową stymulację.

zDmVp2.png
  • I am waiting for a miracle Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytryna 88 wrote:
    Cześć dziewczyny!

Hey, kiedy miałaś punkcję? (najlepiej po punkcji odczekać, ze 3 miesiące)
    Z tym bywa różnie, przy wysokim AMH i wieku około 30 zazwyczaj trzeba odczekać 3 cykle.
    Jak kobieta ma około 38 albo niskie AMH... to każdy cykl jest na wagę złota... i lekarz pozwoli szybciej...

„Jeśli masz marzenie, musisz uchwycić się go i nigdy nie puszczać"
    Mama 2 aniołków
    Początek starań 03.2005r.
    IV IVF:
    - VI transfer blastocyst 3AA <3 i 3AA
    9dpt 413
    11dpt 1197
    15dpt 4166
    22dpt 30071
    2,7mm miłości <3
    25dpt 54928
    3,6mm miłości <3
    27dpt
    5,6mm miłości i 140 <3
    28dpt
    6,8mm miłości <3
    29dpt 99065
    30dpt 111335
    19w6d 320g miłości
    21w0d 390g miłości
    29w4d 1550g miłości
    Ukochany synek 💙

Starania o rodzeństwo <3
    V IVF:
    - IX transfer blastocysty 3AA <3
    9dpt 225
    12dpt 491 (68,4%)
    14dpt 711 (44,8%)

❄️ 3BB ❄️ 5AB

preg.png
  • Cytryna 88 Debiutantka

Wysłany: 21 grudnia 2020, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Punkcję miałam w 2018 :) teraz był tylko jeden transfer na sztucznym cyklu. Czy po transferze muszę odczekać ?
    Nie pamiętam jak idzie cała ta procedura od początku. Umówiłam się do Kłosińskiego na jutro ale nie chciałabym za 200 zł usłyszeć, że mam przyjść za miesiąc to pomyślimy:/
    Czy jakieś badania będą jeszcze aktualne tak jak wirusówka? Same wiecie, że przy tych kosztach liczy się każda zaoszczędzona złotówka. I czas ...

Starania od 2016
    Syn 👣
    Przygotowania do punkcji
  • Cytryna 88 Debiutantka

Wysłany: 21 grudnia 2020, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od którego dnia cyklu zaczyna się stymulację do punkcji?

Starania od 2016
    Syn 👣
    Przygotowania do punkcji

Wysłany: 21 grudnia 2020, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytryna 88 wrote:
    Od którego dnia cyklu zaczyna się stymulację do punkcji?

od 1 dnia okresu po badaniu hormonów :)

zDmVp2.png
  • Śnieżka Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2020, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczęta, podczytuje Was jakoś czas... Natomiast w tym gąszczu wpisów ciężko szukać :P Proszę o podpowiedź, kogo z lekarzy polecacie z Salve, jeśli chodzi o IVF? Obecnie jestem po nieudanym transferze, czekam na @... Chodzę do Pana dr S, ale komunikacja z nim jest dość "ciężka".. szukam alternatywy do kolejnego podejścia.. Proszę napiszcie swoje spostrzeżenia..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2020, 13:22

Wysłany: 21 grudnia 2020, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytryna 88 wrote:
    Punkcję miałam w 2018 :) teraz był tylko jeden transfer na sztucznym cyklu. Czy po transferze muszę odczekać ?
    Nie pamiętam jak idzie cała ta procedura od początku. Umówiłam się do Kłosińskiego na jutro ale nie chciałabym za 200 zł usłyszeć, że mam przyjść za miesiąc to pomyślimy:/
    Czy jakieś badania będą jeszcze aktualne tak jak wirusówka? Same wiecie, że przy tych kosztach liczy się każda zaoszczędzona złotówka. I czas ...
    W takim razie, możesz spokojnie podchodzić do punkcji w przyszłym miesiącu. Ewentualnie w następnym, bo jeszcze pewnie będziesz musiała mieć schraching przed, ale to już lekarz zadecyduje...
    Moja poprzednia gin mówiła, że można podejść też bez schrachingu... (ale lepiej z, bo wiadomo, że to zwiększa szansę)...

Mama 2 aniołków
    IV IVF:
    9dpt 413
    11dpt 1197
    15dpt 4166
    22dpt 30071
    2,7mm miłości <3
    25dpt 54928
    3,6mm miłości <3
    27dpt
    5,6mm miłości i 140 <3
    28dpt
    6,8mm miłości <3
    29dpt 99065
    30dpt 111335
    19w6d 320g miłości
    21w0d 390g miłości
    29w4d 1550g miłości
    Ukochany synek 💙

Starania o rodzeństwo <3
    V IVF:
    9dpt 225
    12dpt 491 (68,4%)
    14dpt 711 (44,8%)

❄️ 3BB ❄️ 5AB

preg.png
  • martuska09 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I am waiting for a miracle wrote:
    W takim razie, możesz spokojnie podchodzić do punkcji w przyszłym miesiącu. Ewentualnie w następnym, bo jeszcze pewnie będziesz musiała mieć schraching przed, ale to już lekarz zadecyduje...
    Moja poprzednia gin mówiła, że można podejść też bez schrachingu... (ale lepiej z, bo wiadomo, że to zwiększa szansę)...

Wg mnie bez różnicy czy ma się scratching czy nie. Miałam 7 transferów i przy każdym robioony scratching i tylko dwa razy coś się za działo wg mnie tylko dzięki zaleceniom immunologa

34lat
    niedoczynność tarczycy,hashimoto,hiperprolaktynemia, io, endometrioza do kompletu🥴
    Przerost nadnerczy
    01.2021-laparoskopia
    10.2021 laparotomia z wycięciem jajowodów
    10transferów za nami ..
    1 poronienie w 8tc
    1cp
    W końcu Zmiana kliniki!

06.2024 zaawansowana operacja endometriozy
    Cdn..
    „Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe.”

Wysłany: 21 grudnia 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martuska09 wrote:
    Wg mnie bez różnicy czy ma się scratching czy nie. Miałam 7 transferów i przy każdym robioony scratching i tylko dwa razy coś się za działo wg mnie tylko dzięki zaleceniom immunologa

też uważam, że ten scratching robią dodatkowy bo może pomoże ;)

zDmVp2.png
  • Cytryna 88 Debiutantka

Wysłany: 21 grudnia 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martuska09 wrote:

No właśnie jak to jest z tym scratchingiem? Kłos mojej koleżance powiedział, że już się nie robi. Ja miałam trzy razy przed każdym transferem. Tylko, że przy tej ostatniej próbie nie jestem pewna czy mi w ogóle zrobił, a chyba trudno byłoby to przegapić:/ oczywiście za ten "scraching" zapłaciłam.

Starania od 2016
    Syn 👣
    Przygotowania do punkcji
  • Cytryna 88 Debiutantka

Wysłany: 21 grudnia 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śnieżka wrote:
    Hej Dziewczęta, podczytuje Was jakoś czas... Natomiast w tym gąszczu wpisów ciężko szukać :P Proszę o podpowiedź, kogo z lekarzy polecacie z Salve, jeśli chodzi o IVF? Obecnie jestem po nieudanym transferze, czekam na @... Chodzę do Pana dr S, ale komunikacja z nim jest dość "ciężka".. szukam alternatywy do kolejnego podejścia.. Proszę napiszcie swoje spostrzeżenia..

Ja chodzę od początku do Kłosińskiego. Udał się drugi transfer. Urodziłam cudownego, zdrowego syna. Teraz staram się o wymarzone drugie dziecko.
    Kłosiński według mnie jest bardzo kompetentny, zna się na tym co robi. Jeśli chodzi o komunikację to powie to co musisz na ten moment wiedzieć i - "następna proszę".

jaina_proudmoore, Śnieżka, Maaaa lubią tę wiadomość

Starania od 2016
    Syn 👣
    Przygotowania do punkcji

Wysłany: 21 grudnia 2020, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytryna 88 wrote:
    No właśnie jak to jest z tym scratchingiem? Kłos mojej koleżance powiedział, że już się nie robi. Ja miałam trzy razy przed każdym transferem. Tylko, że przy tej ostatniej próbie nie jestem pewna czy mi w ogóle zrobił, a chyba trudno byłoby to przegapić:/ oczywiście za ten "scraching" zapłaciłam.
    Dziwne, bo mi przed tym podejściem chciał normalnie zrobić, ale że miałam biopsję endometrium, CD138 i histeroskopię, to już nie musiał robić, bo oni już mnie pokiziali...

Mama 2 aniołków
    IV IVF:
    9dpt 413
    11dpt 1197
    15dpt 4166
    22dpt 30071
    2,7mm miłości <3
    25dpt 54928
    3,6mm miłości <3
    27dpt
    5,6mm miłości i 140 <3
    28dpt
    6,8mm miłości <3
    29dpt 99065
    30dpt 111335
    19w6d 320g miłości
    21w0d 390g miłości
    29w4d 1550g miłości
    Ukochany synek 💙

Starania o rodzeństwo <3
    V IVF:
    9dpt 225
    12dpt 491 (68,4%)
    14dpt 711 (44,8%)

❄️ 3BB ❄️ 5AB

preg.png
  • martuska09 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytryna 88 wrote:

Tak jak napisałaś nie da się go nie zauważyć. Ja teraz nie zamierzam robić tym bardziej że cenę z 100zl podnieśli na 200zl. Dziwne że Klos ci tak powiedział bo mnie zawsze namawiał na niego, teraz również gdy podchodzilam w listopadzie

34lat
    niedoczynność tarczycy,hashimoto,hiperprolaktynemia, io, endometrioza do kompletu🥴
    Przerost nadnerczy
    01.2021-laparoskopia
    10.2021 laparotomia z wycięciem jajowodów
    10transferów za nami ..
    1 poronienie w 8tc
    1cp
    W końcu Zmiana kliniki!

06.2024 zaawansowana operacja endometriozy
    Cdn..
    „Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe.”
  • Cytryna 88 Debiutantka

Wysłany: 21 grudnia 2020, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martuska09 wrote:
    Tak jak napisałaś nie da się go nie zauważyć. Ja teraz nie zamierzam robić tym bardziej że cenę z 100zl podnieśli na 200zl. Dziwne że Klos ci tak powiedział bo mnie zawsze namawiał na niego, teraz również gdy podchodzilam w listopadzie

Powiedział tak mojej koleżance, która na początku tego roku miała transfer, że teraz już scrachingu się nie robi i że tylko sprawdza czy wejdzie sonda transferowa czy coś takiego - usługa 200 zł .
    Mi ze "scrachingiem" pobierał chlamydię więc coś tam gmerał, ale to nie bolało i nie było "liczenia do pięciu" jak dwa razy wcześniej.

Starania od 2016
    Syn 👣
    Przygotowania do punkcji
‹‹ 766 767 768 769 770 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ