Salve Medica Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
martuska09 wrote:Na Aleksandrowskiej w medycynie pracy tam za cały pakiet zapłaciłam 150zl
To jest pakiet jakiś czy po prostu jak sumują to jest mniej? Tam trzeba na zapis czy się umówić wcześniej? Pamiętasz może godziny przyjęć?
Dziękuję Ci bardzo za informację 🙂 -
martuska09 wrote:Na Aleksandrowskiej w medycynie pracy tam za cały pakiet zapłaciłam 150zl
Czyli te wszystkie HIV, HCV, HBS ag, anty hbc, toksoplazmoza igg igm, różyczka igg igm, wr za 150zl?? 🤨
To jest pakiet jakiś czy po prostu jak sumują to jest mniej? Tam trzeba na zapis czy się umówić wcześniej? Pamiętasz może godziny przyjęć?
Dziękuję Ci bardzo za informację 🙂 -
jaina_proudmoore wrote:a jak wygląda podanie embrioglue?
tak, z ciekawości.
ja przed transferem jak leżałam, miałam coś podane, potem za 15 min dopiero zarodek, ale nie pow. mi nikt co to.. hmmm. pewnie nie było istotne informowanie mnie haha.
do dr P. warto iść, a te kolejki do niego pokazują tylko skalę współczesnego problemu z zajściem w ciążę ok, ja jestem rocznik 83.. ale jest wiele dziewczyn ok 30, kurde
zresztą w Salve tez pełno par. powinni zadbać o dyskrecje i zrobić remont i wydzielić część dla pacjentek
siedząc tam z boku, dziwnie się czuje skrępowana lekko mówiąc, a jak mnie wkurwia jak baby w rejestracji na tej małej kartce piszą " wizyta niepłodnościowa" grrrrr.... jakby samo słowo " wizyta" nie wystarczyło.
Oni ten zarodek maczają w Embroyglue - przynajmniej tak ostatnio sformułował to mój gin. Chyba, że w każdej klinice wygląda to inaczej.jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
09.2016 poronienie zatrzymane naturalsika
02.2019/10.2019 - nieudane IVF x2
08.2020 - trzecie IVF ➡️10.2022 - 💕♂️ -
Mi też się wydaje że embrioglue razem podają w tej rurce co jest zarodek.starania od 04.2018 r.
Ja: rocznik '87,AMH 0,02-> IVF z KD
MTHFR hetero, PAI-1 homo, kariotyp Bx (bez 2DS5,3DS1), histeroskopia ok,
On: rocznik '88, fragmentacja 27,1 % (norma <25%)
10 transferów nieudanych
11 transfer - udany na chwilę - 7 tc -poronienie zatrzymane 💔 -
I am waiting for a miracle wrote:Ja przy 3 i 4 też miała to szczypanie... i czekałam przez 10 min...
Może to to?jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:napisz na temacie głównym luty, załóż zrzutkę, pomożemy
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Marta93 wrote:Bylibyście chętne chociaż trochę wspomóc? Udostępnić zrzutkę? Nie chcę się narzucać bo Wszystkie się z tym zmagamy ale szukam już każdej możliwością
gdybym nie była chętna pomóc, to bym nie napisała tego wyżej
warto spróbować, dziewczyny na głównym temacie też na pewno odniosą się pozytywnie do twojego pomysłu. tam Szatyneczka chyba założyła zbiórkę, jak dobrze pamiętam.
-
Tosiek wrote:Czyli te wszystkie HIV, HCV, HBS ag, anty hbc, toksoplazmoza igg igm, różyczka igg igm, wr za 150zl?? 🤨
Dziękuję Ci bardzo za informację 🙂
To po sumie każdego z osobna, mają o wiele niższe ceny minus ze trzeba samemu odebrać wyniki bo nie wysyłają na meila. Umawiac się nie trzeba po prostu idziesz do laboratorium. Od pondz do piątku codziennie pobierają od 8 do 11 chyba, najlepiej jechać chwilę po 8 to już tłoku nie ma bo przed 8 kolejka jest bo nie mogą wszystkich wpuścić przez covid😄34lat
niedoczynność tarczycy,hashimoto,hiperprolaktynemia, io, endometrioza do kompletu🥴
Przerost nadnerczy
01.2021-laparoskopia
10.2021 laparotomia z wycięciem jajowodów
10transferów za nami ..
1 poronienie w 8tc
1cp
W końcu Zmiana kliniki!
06.2024 zaawansowana operacja endometriozy
Cdn..
„Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe.” -
martuska09 wrote:To po sumie każdego z osobna, mają o wiele niższe ceny minus ze trzeba samemu odebrać wyniki bo nie wysyłają na meila. Umawiac się nie trzeba po prostu idziesz do laboratorium. Od pondz do piątku codziennie pobierają od 8 do 11 chyba, najlepiej jechać chwilę po 8 to już tłoku nie ma bo przed 8 kolejka jest bo nie mogą wszystkich wpuścić przez covid😄
No w salve to wychodzi łącznie jakoś 268zl więc normalnie uwierzyc nie mogę 😳🤩 a oczywiście do tego jeszcze partner też musi to samo prawie zrobić oprócz toksoplazmozy i różyczki. W salve rozumiem że liczą się z tymi badaniami bo kiedyś to któryś lekarz mi tłumaczył że wiarygodne wyniki to tylko u nich bo lab z certyfikatem itp 🤨
Dziękuję Ci bardzo za informację 🙂, próbowałam się do nich dodzwonić żeby podpytać ale coś nie odbierają więc trzeba najwyraźniej tam się udać odrazu 😕jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Tosiek wrote:No w salve to wychodzi łącznie jakoś 268zl więc normalnie uwierzyc nie mogę 😳🤩 a oczywiście do tego jeszcze partner też musi to samo prawie zrobić oprócz toksoplazmozy i różyczki. W salve rozumiem że liczą się z tymi badaniami bo kiedyś to któryś lekarz mi tłumaczył że wiarygodne wyniki to tylko u nich bo lab z certyfikatem itp 🤨
Dziękuję Ci bardzo za informację 🙂, próbowałam się do nich dodzwonić żeby podpytać ale coś nie odbierają więc trzeba najwyraźniej tam się udać odrazu 😕
Ja mam cennik w galerii bo zdj robilam jakoś w listopadzie moglabym ci podesłać gdzieś na meila czy cos bo to jest 5 lub 634lat
niedoczynność tarczycy,hashimoto,hiperprolaktynemia, io, endometrioza do kompletu🥴
Przerost nadnerczy
01.2021-laparoskopia
10.2021 laparotomia z wycięciem jajowodów
10transferów za nami ..
1 poronienie w 8tc
1cp
W końcu Zmiana kliniki!
06.2024 zaawansowana operacja endometriozy
Cdn..
„Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe.” -
Dziewczyny czy któraś ma wizytę na 13.02 u dr K. i mogłaby się zamienić na 12.02? Może głupie pytanie ale bardzo mi zależy.
Jak to jest z tymi wizytami przed transferem w jakich odstępach najczęściej one są? Mam iść koło 10dc a potem ciekawe jak. Ja normalnie wszystko usunęłam z podświadomości i nie pamiętam jak chodziłam, a mam już duże problemy z tłumaczeniem się w pracy więc wolę być przygotowana psychicznie na to wszystko. -
Tosiek wrote:Dziewczyny czy któraś ma wizytę na 13.02 u dr K. i mogłaby się zamienić na 12.02? Może głupie pytanie ale bardzo mi zależy.
Jak to jest z tymi wizytami przed transferem w jakich odstępach najczęściej one są? Mam iść koło 10dc a potem ciekawe jak. Ja normalnie wszystko usunęłam z podświadomości i nie pamiętam jak chodziłam, a mam już duże problemy z tłumaczeniem się w pracy więc wolę być przygotowana psychicznie na to wszystko.
Napisz e-mail do dr K to Cie umowi na dany dzień. Ja do pierwszego transferu bylam w 10dc
A do drugiego podejścia poszlam w 12dc.jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
SylwiaB wrote:Napisz e-mail do dr K to Cie umowi na dany dzień. Ja do pierwszego transferu bylam w 10dc
A do drugiego podejścia poszlam w 12dc.
Macie e-maila? Ja mam tel. napisałam mu, z tego co wiem ma komplet na pt i sob. I chyba szybciej mnie wciśnie na 12.02 a ja tak bardzo chcę tego 13.02 dlatego ten post 😟 Pani z recepcji chciała mnie umówić na środę już bo ma wolne ale ja potrzebuje 10-11dc iść wcześniej nie wiedziałam, że tak to wypadnie przecież. Widziałam ostatnio miał sporo tych pacjentek więc dlatego tak ciężko z terminami chyba. -
SylwiaB wrote:Napisz e-mail do dr K to Cie umowi na dany dzień. Ja do pierwszego transferu bylam w 10dc
A do drugiego podejścia poszlam w 12dc.
Przed transferem byłaś na 1 wizycie i potem dzień z transferem czy jeszcze 1 wizyta? Bo idę w 10-11 dc a transfer to pewnie gdzieś koło 20 dc będzie tak myślę. -
I znowu mam pytanie czy test covid znowu będę robić? Miałam robiony w salve w październiku w szpitalu w grudniu. A teraz to pewnie taka norma kliniki że co zabieg to teścik trzeba, a to pewnie teraz ponad 300 zł? I suma się niezła uzbiera, żeby te pieniądze tak do naszych kieszeni wpływały jak je wydajemy 😔
-
Tosiek wrote:I znowu mam pytanie czy test covid znowu będę robić? Miałam robiony w salve w październiku w szpitalu w grudniu. A teraz to pewnie taka norma kliniki że co zabieg to teścik trzeba, a to pewnie teraz ponad 300 zł? I suma się niezła uzbiera, żeby te pieniądze tak do naszych kieszeni wpływały jak je wydajemy 😔
Tak, 300 zł przed transferem, dzień- dwa przedjaina_proudmoore lubi tę wiadomość