Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Salve Medica Łódź
Odpowiedz

Salve Medica Łódź

Oceń ten wątek:
  • Kalka34 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2021, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta93 wrote:
    Też miałam i cykl po punkcji znów
    Czy był udany transfer ?

• Sunray Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta93 wrote:
    Też miałam i cykl po punkcji znów

Bo miałam cykl przerwy, prawda? Jeśli startujesz do transferu w tym samym cyklu co punkcja to już nie ma kiedy powtórzyć scratchingu. Scratching wykonuje się w cyklu poprzedzającym transfer. Przynajmniej taka jest jedna teorii😉

jaina_proudmoore, Śnieżka, Kalka34 lubią tę wiadomość

09.2016 poronienie zatrzymane naturalsika
    02.2019/10.2019 - nieudane IVF x2
    08.2020 - trzecie IVF ➡️10.2022 - 💕♂️
  • Kalka34 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2021, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam mieć punkcję i powinnam być na czczo czyli żadnych leków nie przyjmuje, nawet enkorton? Bo już mi się wszystko pomieszało w głowie

• ewe90 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie brałam żadnych leków, bo trzeba je popić :D wzięłam po punkcji

Kalka34 lubi tę wiadomość

I procedura
    4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
    3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
    3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
    2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
    II procedura
    3BB - 07.2024 cb
    4BC ?
  • Kalka34 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2021, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, to ma sens 😄 Ale człowiek z tym wszystkim to głupieje chyba

• jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalka34 wrote:
    Dzięki, to ma sens 😄 Ale człowiek z tym wszystkim to głupieje chyba

nooo :)
    jak wyszłam z torbą leków z apteki to bałam się, że nie ogarnę tego co i jak. jakoś poszło, ale musiałam poczytać, zapisać sobie na opakowaniu ( jak dziadek kiedyś pisał ) np 2x 1 czy 3x2. Niektóre dziewczyny układają w tych specjalnych pojemniczkach do leków co mają brać.

Do punkcji na czczo jak najbardziej.
    @Kalka34 daj znać po punkcji. Powodzenia! :*

Kalka34 lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Kalka34 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2021, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    nooo :)
    jak wyszłam z torbą leków z apteki to bałam się, że nie ogarnę tego co i jak. jakoś poszło, ale musiałam poczytać, zapisać sobie na opakowaniu ( jak dziadek kiedyś pisał ) np 2x 1 czy 3x2. Niektóre dziewczyny układają w tych specjalnych pojemniczkach do leków co mają brać.

Do punkcji na czczo jak najbardziej.
    @Kalka34 daj znać po punkcji. Powodzenia! :*
    Hehe ja tez takie pojemniczki kupiłam ostatnio w Action i dużo łatwiej jest, oczywiście jeśli nie zapomnisz wcześniej tam tabletek włożyć, bo ja zapominam często 😁

Powiem że stresik odczuwam ale wszystko co mogłam zrobić to zrobiłam. Zobaczymy co z tego będzie🥲

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

• believer Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednak wczoraj tego wlewu z Accofilu nie mialam bo ma byc 3-5 dni przed transferem, wydawalo mi sie ze bedzie ok jak bedzie w dniu podgladu endometrium ale jednak nie. Jutro musze isc jeszcze raz w tym celu 🤦‍♀️ Dobrze ze udalo sie wcisnąc. W sobote wymaz na covid 🤢 oni tam robią z gardla czy z nosa? A i wczoraj jak chcialam wykupic recepte na utrogestan to go nie bylo nadal w ich aptece. Dobrze ze mialam zapasy z poprzedniej procedury. Tak to chyba bym musiala isc zeby mi zmienili recepte na cos innego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2021, 08:35

starania od 04.2018 r.
    Ja: rocznik '87,AMH 0,02-> IVF z KD
    MTHFR hetero, PAI-1 homo, kariotyp Bx (bez 2DS5,3DS1), histeroskopia ok,
    On: rocznik '88, fragmentacja 27,1 % (norma <25%)

10 transferów nieudanych
    11 transfer - udany na chwilę - 7 tc -poronienie zatrzymane 💔
  • Sunray Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believer wrote:
    no wnosiły te badania, wyszły mi przeciwciała przeciwplemnikowe w mojej krwi i w nasieniu męża a wcześniej tego badania nie mieliśmy zleconego, dodatkowo na nowo ocena cytokin. ale powiem Ci że to już taki level dla mnie i męża że jak słuchaliśmy prof to trochę jakby ktoś po chińsku z nami rozmawiał ;) wiadomo że gwarancji że teraz się uda nie ma ale jednak dużo ma dobrych opinii i zjeżdża się do niego pół Polski. Sama go znalazłam, dr Stefanowicz powiedziałam że chcę iść do niego to powiedziała że ok tylko żeby się przygotować że to duży wydatek. Pokazałam jej teraz zalecenia od prof i nic nie kwestionowała, ma zrobić wlew z Accofilu 5 dni przed transferem tak jak zalecił. Jasne że dam znać jaki efekt, mam teraz 3 zarodki i zamierzam iść za ciosem, w razie gdyby pierwszy transfer się nie udał to kolejne w następnych cyklach bo od czerwca mam przerwę najpierw czekanie na wizytę, potem na wyniki, potem szczepienia. A Ty napisz swoje wrażenia po wizycie :)

Jestem po wizycie u Maliny. Właściwie to powiedział to samo co Paśnik czyli, że przydałyby się szczepienia i Accofil. Paśnik 2x wycofał się ze szczepień u mnie pomimo, że dwa razy je rozważał. Co do Accofilu oboje się zgadzają😉Malina zlecił mi jeszcze badania, więc zobaczymy co wymyśli ostatecznie. Ogólne wrażenie ok, bez efektu wow. Spojrzał na więcej cytokin niż P. Jak go dopytywałam o cytokiny to elegancko tłumaczył. Ogólnie mój emek był sceptycznie nastawiony, ale wyszedł z gabinetu z poczuciem, że wizyta udana, bo Malina jak przeglądał wyniki przedstawiał przypuszczenia dlaczego nie wychodzi.

Śnieżka, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

09.2016 poronienie zatrzymane naturalsika
    02.2019/10.2019 - nieudane IVF x2
    08.2020 - trzecie IVF ➡️10.2022 - 💕♂️
  • Dorin123 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2021, 19:56

• Esperanza Mia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunray wrote:
    Jestem po wizycie u Maliny. Właściwie to powiedział to samo co Paśnik czyli, że przydałyby się szczepienia i Accofil. Paśnik 2x wycofał się ze szczepień u mnie pomimo, że dwa razy je rozważał. Co do Accofilu oboje się zgadzają😉Malina zlecił mi jeszcze badania, więc zobaczymy co wymyśli ostatecznie. Ogólne wrażenie ok, bez efektu wow. Spojrzał na więcej cytokin niż P. Jak go dopytywałam o cytokiny to elegancko tłumaczył. Ogólnie mój emek był sceptycznie nastawiony, ale wyszedł z gabinetu z poczuciem, że wizyta udana, bo Malina jak przeglądał wyniki przedstawiał przypuszczenia dlaczego nie wychodzi.
    Czyli kochana idziesz w szczepienia? Może to być faktycznie jedyna opcja ratunku. Co ci ciekawego mówił o cytokinach o czym P nie mowil.
    Co ci mówił że czemu może u Ciebie nie wychodzić? Malina ponoć jest lepszy od P. Niby od ciężkich przypadków jest.

age.png
    age.png
    "Cokolwiek zasiejesz, po jakimś czasie zbierzesz ! Twoje myśli to ziarno i od nich będą zależeć żniwa ".
    21.03.2022 transfer 2AA
    5 dpt 21,4 7 dpt 61,2 10 dpt 205,9 14 dpt 955 23 dpt 💗
    7.06.22 prenetralne, synek
    18.07.22 pierwsze ruchy 19+5
    22.07.2020 20+2 waga 329g połówkowe
    30.09.22 3 genetyczne 30+2 1445g
    12.12.2022 40+5 56 cm, 3550 g, g.15.55 😍
    02.01.2020 *IVF *ICSI MACS
    15.01.2020 punkcja ❄❄ ❄
    15.02.2020 transfer 3AA
    6 dpt 49,5 9 dpt 181,5 11 dpt 286 13 dpt 446 16 dpt 1446 19 dpt 3893
    26 dpt ❤️ 12.03.2020
    18.06.2020 20+3 połówkowe- waga 385 g szczęścia 💕 będzie synek
    19.06.2020 pierwsze ruchy💗
    21.07.2020 25+1 waga 776 g
    21.08.2020 29+5 gene 1502g
    09.09.2020 waga 1944g
    34+2 waga 2200, 35+2 waga 2600
    09.10.2020 36+4 - 54 cm, 2620g godz 23.21 😍
  • Śnieżka Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2021, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believer wrote:
    Ja jednak wczoraj tego wlewu z Accofilu nie mialam bo ma byc 3-5 dni przed transferem, wydawalo mi sie ze bedzie ok jak bedzie w dniu podgladu endometrium ale jednak nie. Jutro musze isc jeszcze raz w tym celu 🤦‍♀️ Dobrze ze udalo sie wcisnąc. W sobote wymaz na covid 🤢 oni tam robią z gardla czy z nosa? A i wczoraj jak chcialam wykupic recepte na utrogestan to go nie bylo nadal w ich aptece. Dobrze ze mialam zapasy z poprzedniej procedury. Tak to chyba bym musiala isc zeby mi zmienili recepte na cos innego.

Utrogestan kupisz w zabiegowym w Salve. Przynajmniej dwa dni temu jak byłam to mieli. Z tym ze dawkę 100mg
    Mi wymaz raz robili tylko z nosa, a raz wciskał ten patyk i do nosa i do gardła... zależy pewnie na kogo trafisz..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2021, 10:10

• Marta93 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believer wrote:
    A w rejestracji nie mogłaś kupić? Ja pamiętam że kupiłam w restracji

8969aff1d1.png
    11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
  • believer Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorin123 wrote:
    Ja mam utrogestan 100mg i 200mg. Mogę ci odsprzedać, bo na mnie nie działa.
    Ewentualnie zamówisz bez problemu na apteline.pl. Przynajmniej ja nie miałam z tym problemu.
    Wymaz z nosa i gardła.
    Faktycznie jest na apteline.pl. Dobrze wiedziec jakby co :) dzieki za propozycje odsprzedania ale mam jeszcze, nie bylam pewna tylko pewna ile ale 3,5 opakowania wiec w sumie na razie mi spokojnie starczy. Ale jakby co to sie zglosze. A nie slyszalam jeszcze zeby na kogos nie dzialal szczerze mowiac. Ja tez nie mam po nim jakiegos szalowego proga ale ujdzie.

starania od 04.2018 r.

10 transferów nieudanych

Wysłany: 25 lutego 2021, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śnieżka wrote:
    Utrogestan kupisz w zabiegowym w Salve. Przynajmniej dwa dni temu jak byłam to mieli. Z tym ze dawkę 100mg
    Mi wymaz raz robili tylko z nosa, a raz wciskał ten patyk i do nosa i do gardła... zależy pewnie na kogo trafisz..

no to nie wiem, chyba robi się z nosa albo gardła- tak miał mój mąż, poprosił z gardła, bo w nosie miał polipy ;)
    a to fakt, Utrogestan mają w zabiegowym, ale płatność tylko gotówką.
    z tymi testami na Covid to robią co chcą moim zdaniem, raz tak raz siak.
    Ja jestem na etapie czekania na okres ;)

zDmVp2.png

Wysłany: 25 lutego 2021, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunray wrote:

to dobrze,że jeszcze można coś zrobić i jest nadzieja.
    jakie badania dodatkowe zlecił M?

zDmVp2.png
  • believer Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śnieżka, Marta no wlasnie jakbym nie miala w domu to bym uderzala do rejestracji czy zabiegowego ale pamietalam ze troche na pewno jeszcze mam a w piatek i tak musialam sie tam pojawic wiec bym wtedy dzialala. A okazalo sie ze mam calkiem sporo w zapasach.

starania od 04.2018 r.

10 transferów nieudanych
  • Kalka34 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już na sali. Za metodę icsi zapłaciłam 5700.
    Teraz mi się przypomniało ze tez jestem umówiona do dr Malinowskiego. Akurat na 4 marca czyli przed crio transferem. Chyba jest sens iść bo byśmy zdążyli coś zadziałać w razie w

Wysłany: 25 lutego 2021, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak to jest z tym testem na Covid?
    idziemy na wymaz rano, a wynik kiedy?
    czyli przy terminie punkcji na pon. powiedzmy, że test jest w sobotę?
    pogubić się można, co jak i kiedy ;)

zDmVp2.png
  • Śnieżka Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2021, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    a jak to jest z tym testem na Covid?
    idziemy na wymaz rano, a wynik kiedy?
    czyli przy terminie punkcji na pon. powiedzmy, że test jest w sobotę?
    pogubić się można, co jak i kiedy ;)

Jak robiłam rano badanie to wynik był tego samego dnia wieczorem. Ostatnio jak robiłam w namiocie koło 17, to wynik miałam następnego dnia koło 18... wiec w ciągu 24h wynik powinien być.
    Ale lekarz, czy lekarka ( nie wiem u kogo jesteś :p ) powie Ci na wizycie. Nikt nie zapomni :p

‹‹ 838 839 840 841 842 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ