Salve Medica Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny! Podczytuje was trochę i trzymam kciuki za wasze ivf✊✊
Chciałam prosić o pomoc, planuje zapisać się do Salve w celu leczenia niepłodności, a raczej jestem już na etapie żeby spróbować 1 IUI a później ivf. Leczę się już ponad 2 lata u gina, a staram od 2018, trochę info w stopce, i tu moje pytanie
Doradzicie do kogo się zapisać z moimi dolegliwościami? Ruszyłam już trochę immuno i też jest słabo.. Macie jakiegoś sprawdzonego doktorka? Bardzo dziękuję za pomoc😘😘jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
33lata,starania od 08.2018
1sze IVF- stymulacja💉 od 28.05.22
6.06 punkcja, pobrane 7, dojrzałe 4
4 zapłodnione, 2 padły po 4 dobie
Transfer blastki 2AA 11.06
Beta 7dpt -1😓
Ostatnia ❄️4AA transfer 8.08.22
Beta 8dpt <1 -
ŁAsica wrote:Hej dziewczyny! Podczytuje was trochę i trzymam kciuki za wasze ivf✊✊
Chciałam prosić o pomoc, planuje zapisać się do Salve w celu leczenia niepłodności, a raczej jestem już na etapie żeby spróbować 1 IUI a później ivf. Leczę się już ponad 2 lata u gina, a staram od 2018, trochę info w stopce, i tu moje pytanie
Doradzicie do kogo się zapisać z moimi dolegliwościami? Ruszyłam już trochę immuno i też jest słabo.. Macie jakiegoś sprawdzonego doktorka? Bardzo dziękuję za pomoc😘😘
hej, witamy na naszym wątku
ja ze swojej strony polecam dr K.
to dobrze, że zbadałaś immunologie, wg mnie to dużo daje przed 1 podejściem do IVF albo IUI.
ŁAsica lubi tę wiadomość
-
Moniiak wrote:Za mną pierwsza IUI 🥲 cieszę się, że to już za mną. Teraz pozostaje tylko czekać 🙏.
Orientuje się może któraś z Was, czy 7,5 mln koncentracji plemników po preparatyce to dobra liczba ? Zmartwiła mnie jedna staraczka , że minimum 10 mln musi być o juz nie wiem co myśleć.... wiem wiem.... nie nastawiać się zbyt bardzo, bo to dopiero pierwsza próba.
powodzenia. trzymam kciuki
na temat koncentracji nie wypowiem się,bo nie wiem, ale może znajdziesz odpowiedź na wątku miesięcznymWiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2021, 12:22
-
jaina_proudmoore wrote:hej, witamy na naszym wątku
ja ze swojej strony polecam dr K.
to dobrze, że zbadałaś immunologie, wg mnie to dużo daje przed 1 podejściem do IVF albo IUI.
Tak, dokładnie, nie chce iść na żywioł, zamówiłam dziś jeszcze Kiry z Megden :)chociaż byłam sceptyczna. Widziałam na forum ciąże bez kirow implantacyjnych ale jak już będę podchodzić to chciałabym zwiększyć szanse tyle ile będę mogła i podejść już z jakimś żelaznym zestawem leków jeżeli będzie taka potrzebajaina_proudmoore lubi tę wiadomość
Beta 7dpt -1😓
Beta 8dpt <1 -
ŁAsica wrote:Dziekuje:)
Tak, dokładnie, nie chce iść na żywioł, zamówiłam dziś jeszcze Kiry z Megden :)chociaż byłam sceptyczna. Widziałam na forum ciąże bez kirow implantacyjnych ale jak już będę podchodzić to chciałabym zwiększyć szanse tyle ile będę mogła i podejść już z jakimś żelaznym zestawem leków jeżeli będzie taka potrzeba
dobre podejście.
ja niestety przed 1IVF nie zbadałam tego, finalnie nie udało się.
a byłabym o wiele mądrzejsza, niestety, nie cofnę już czasu
ŁAsica lubi tę wiadomość
-
ŁAsica wrote:Hej dziewczyny! Podczytuje was trochę i trzymam kciuki za wasze ivf✊✊
Doradzicie do kogo się zapisać z moimi dolegliwościami? Ruszyłam już trochę immuno i też jest słabo.. Macie jakiegoś sprawdzonego doktorka? Bardzo dziękuję za pomoc😘😘
Od siebie polecam Ci doktor Stefanowicz 😊ŁAsica lubi tę wiadomość
-
Ja chodzę do doktor Sobkiewicz, jestem zadowolona z jej leczenia. Na samym początku zleca większość badań, żeby potem tego nie odczuć za bardzo. Ze względu na brak stwierdzonych powodów, dlaczego nam nie wychodzi, po kilku stymulacjach, decyzja o IUI. Jestem już po, czekam na efekty. 😊
ŁAsica, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Dorin123 wrote:Patrząc na Twoją stopkę jestem ciekawa: endometriozę wykryli u Ciebie przy histero czy dopiero przy laparo?
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
Beta 7dpt -1😓
Beta 8dpt <1 -
wczoraj dzwonili do mnie z Salve, że wirusowe nieważne i dziś musimy z mężem śmigać na badanie krwi.
w sobotę znów, Covid plus progesteron.
a w poniedziałek znów na transfer
ps. od rana mnie głowa boli. to chyba od tych leków. co rusz coś jem, rano euthyrox, potem estrofem plus acard, potem witamina D3, potem Prenatal, przy obiedzie znów estrofem. masakracja -
jaina_proudmoore wrote:
ps. od rana mnie głowa boli. to chyba od tych leków. co rusz coś jem, rano euthyrox, potem estrofem plus acard, potem witamina D3, potem Prenatal, przy obiedzie znów estrofem. masakracja
zobaczysz po transferze co to będzie
ja w najgorszym momencie dziennie miałam 17 tabletek, 3 zastrzyki i 3 dopochwowe ...jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
I procedura
4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
II procedura
3BB - 07.2024 cb
4BC ? -
Cześć dziewczyny. Mieszkam na mazurach i ze względu, że do Łodzi kawałek drogi szukam opinii. Czytałam o hydrolaparoskopii. Czy może miała któraś z Was ? Czy po wykryciu ewentualnych zrostów w jajowodach można je przy tym usunąć?
-
jaina_proudmoore wrote:Dziś o ósmej rano dostałam telefon, że mam jednak przyjechać na 13.45 🙄 także cały plan dnia rozsypany.
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
starania od 04.2018 r.
Ja: rocznik '87,AMH 0,02-> IVF z KD
MTHFR hetero, PAI-1 homo, kariotyp Bx (bez 2DS5,3DS1), histeroskopia ok,
On: rocznik '88, fragmentacja 27,1 % (norma <25%)
10 transferów nieudanych
11 transfer - udany na chwilę - 7 tc -poronienie zatrzymane 💔 -
jaina_proudmoore wrote:Kropek na pokładzie 🐣😇🤞🍀🌟jeszcze frytki z Mc Donald przede mną 🥳
Trzymam kciuki
PS. kto robił transfer?jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
I procedura
4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
II procedura
3BB - 07.2024 cb
4BC ?