Samotna - zapłodnienie
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej 😊
Też jestem po pierwszej wizycie w Bocianie w Gdańsku, wybrałam doktor Marię N. Jestem bardzo zadowolona. Na wizyty poszłam ze sporym kompletem badań, wyniki są bardzo dobre i po rozmowie wybrałam opcję invitro (mam 35 lat). Mam trzy zmiany dwie torbiele i małego mięśniaka poniżej 1 cm. Jedna zmiana niestety przeszkadza, dostałam leki, może się po nich wchłonie. W grudniu czeka mnie druga kontrola.
Już dowiedziałam się, że do invitro nie trzeba robić badania drożności jajowodów.
Kolejne wizyty pokażą co będzie. Docelowo chciałabym zakończyć proces do wakacji 😊
Obecnie są problemy z lotami?
Wanda Nowa lubi tę wiadomość
-
Cześć,
Byłam 2 tygodnie temu w Rydze na badania h wirusologicznych. Kontakt z koordynatorką jest bezproblemowy - dostaję odpowiedzi na wszystkie pytania.
Po wynikach mam skontaktować się z Kliniką Bocian w 1.dniu cyklu w celu ustalenia planu stymulacji.
Do Rygi jechałam autokarem. Codziennie jest kilka połączeń (z Wawy) , ale na punkcję planuję loty z Krakowa lub Gdańska.
Jak macie doświadczenia z IVF w Rydze? Robiłyście testy pgt-a? Jeszcze jakieś? Zglaszalyscie to przed punkcją?
Pozdrawiam,
J.Wanda Nowa lubi tę wiadomość
-
Triss wrote:Cześć,
Byłam 2 tygodnie temu w Rydze na badania h wirusologicznych. Kontakt z koordynatorką jest bezproblemowy - dostaję odpowiedzi na wszystkie pytania.
Po wynikach mam skontaktować się z Kliniką Bocian w 1.dniu cyklu w celu ustalenia planu stymulacji.
Do Rygi jechałam autokarem. Codziennie jest kilka połączeń (z Wawy) , ale na punkcję planuję loty z Krakowa lub Gdańska.
Jak macie doświadczenia z IVF w Rydze? Robiłyście testy pgt-a? Jeszcze jakieś? Zglaszalyscie to przed punkcją?
Pozdrawiam,
J.
Cześć, ja robiłam test PGT-A. Przed punkcją zgłosiłam to lekarzowi w Rydze. Następnie miałam kontakt z laboratorium przez WhatsApp, udostępniają codziennie info jak komórki się zapładniają i jak się rozwijają . Też zgłosiłam im , że planuje biopsję zarodka i PGT-A, nie było żadnego problemu i wszystko poszło sprawnie. Wynik miałam bardzo szybko. Z Kliniką w Rydze na razie miałam tylko dobre doświadczenie, zobaczymy jak pójdzie dalej
PozdrawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 08:12
👩 40, AMH-0,82 FSH-8,6
I PICSI 10.2024 Menopur 300, Orgalutran, Zivafert 5000j.m. 5🥚 1 blastocysta 4BB, PGT-A zdrowy, ❄️
II PICSI 11.2024 Menopur 300, Primolut-nor 10mg. Brak odpowiedzi - przerwano stymulację w 4 dniu -
Cześć Dziewczyny.
Planuje zacząć procedurę IUI jakoś w wakacje tego roku. Wstępnie myślę o klinice w Rydze. Jakie macie doświadczenia, jak w ogóle zacząć i do tego podejść. Jestem z Warszawy, czy któraś z Was kontaktowała się z kordynatorem właśnie z Warszawy z Bociana ? Jak to wygląda w praktyce dojazdy itd (bilety na samolot są dość drogie, ale widzę że jeżdżą też autokary). Czy którejś z Was udało się zajść w ciążę tą metodą czy raczej musiałyście robić IVF? Jak to wygląda tam na miejscu, niestety nie znam języka angielskiego i mam duże obawy, że sobie nie poradzę, a nie mam pewności że ktoś w danym momencie będzie mógł tam ze mną jechać. Na ile dni musiałyście jeździć, czy raczej było to na 1 dzień i powrót? Będę wdzięczna za wszelkie porady, niestety bardzo mało o tym się mówi i ciężko znaleźć jakąś grupę w tym temacie. -
Mery_98 wrote:Cześć Dziewczyny.
Planuje zacząć procedurę IUI jakoś w wakacje tego roku. Wstępnie myślę o klinice w Rydze. Jakie macie doświadczenia, jak w ogóle zacząć i do tego podejść. Jestem z Warszawy, czy któraś z Was kontaktowała się z kordynatorem właśnie z Warszawy z Bociana ? Jak to wygląda w praktyce dojazdy itd (bilety na samolot są dość drogie, ale widzę że jeżdżą też autokary). Czy którejś z Was udało się zajść w ciążę tą metodą czy raczej musiałyście robić IVF? Jak to wygląda tam na miejscu, niestety nie znam języka angielskiego i mam duże obawy, że sobie nie poradzę, a nie mam pewności że ktoś w danym momencie będzie mógł tam ze mną jechać. Na ile dni musiałyście jeździć, czy raczej było to na 1 dzień i powrót? Będę wdzięczna za wszelkie porady, niestety bardzo mało o tym się mówi i ciężko znaleźć jakąś grupę w tym temacie.
Cześć Mery,
z tego co rozumiem koordynator jest jeden na całą sieć Bocian, przynajmniej tak było jak rozpoznawałam temat, od tego czasu tamta Pani zmieniła pracę i nie udało mi się jeszcze kontaktu do nowej :') Ja w Rydze jeszcze nie byłam, i mam podobne obawy do Twoich. Jakbyś chciała pogadać z kimś w podobnej sytuacji to dodaj mnie przyjaciółek -
Witajcie w 2025. Zdecydowałam się i ja! Czekam na rozmowę wstępna z klinikami z Madrytu.
U mnie sytuacja jasna: ostatni partner mnie wykiwał najpierw chciał, później nie chciał.
Mam 42lata ponad. Nie będę czekać na księcia na białym koniu.
Czuje się meeeega stara. Boję się, że dziecko będzie chore. Natłok myśli. Ogólnie, analityczny umysł i doktorat z prawdopodobieństwa nie pomagają)
Po angielsku pracuje na co dzień, więc ten temat ogarniety.
Chciałabym spytac: czemu u was głównie Ryga? Z uwagi na polskich koordynatorów i kwestie jezykowe? Czy jest tam taniej?
Początkowo myślałam o inseminacji, bo AMH spoko i cykle płodne. Ogólnie, jestem zdrowa i szczupła, żadnych chorób nie mam, ale nie wiem, czy ze względu na wiek w ogóle coś innego niż ivf wchodzi w grę.
Pozdrawiam was wszystkie!Wanda Nowa, Aleale lubią tę wiadomość
-
Gienia40 wrote:Witajcie w 2025. Zdecydowałam się i ja! Czekam na rozmowę wstępna z klinikami z Madrytu.
U mnie sytuacja jasna: ostatni partner mnie wykiwał najpierw chciał, później nie chciał.
Mam 42lata ponad. Nie będę czekać na księcia na białym koniu.
Czuje się meeeega stara. Boję się, że dziecko będzie chore. Natłok myśli. Ogólnie, analityczny umysł i doktorat z prawdopodobieństwa nie pomagają)
Po angielsku pracuje na co dzień, więc ten temat ogarniety.
Chciałabym spytac: czemu u was głównie Ryga? Z uwagi na polskich koordynatorów i kwestie jezykowe? Czy jest tam taniej?
Początkowo myślałam o inseminacji, bo AMH spoko i cykle płodne. Ogólnie, jestem zdrowa i szczupła, żadnych chorób nie mam, ale nie wiem, czy ze względu na wiek w ogóle coś innego niż ivf wchodzi w grę.
Pozdrawiam was wszystkie!
Hej
Kilka razy próbowałam porównywać ceny i większe koszty są w Hiszpanii.
Dla mnie kluczową sprawą jest klinika w Polsce i polski lekarz, który prowadzi cię krok po kroku. Do Rygi jedziesz już przygotowana.
Z ciekawości zapytam jakie masz AMH? Jeśli to nie tajemnica 😉
Policzyłam, że od początku tego wątku tym które podejmują próby i tych, którym się już udało, jest nas 18 dziewczyn, większość we współpracy z Bocianem i Rygą. -
Cześć Gienia,
Myślę, że Ryga pojawia się tak często ponieważ jest zagraniczną filią polskiej kliniki Bocian, więc początkowa diagnostyka dobywa się w Polsce, poza tym w letniej połowie roku loty do Rygi (przynajmniej z Krakowa) są częste i stosunkowo niedrogie.
Robiłam dość szerokie rozpoznanie jakie są dostępne opcje, Hiszpania i Dania są dość przystępnymi rozwiązaniami. Kontaktowałam się z jedną z klinik w Danii, tam wchodzi w grę nawet podobne rozwiązanie jak w Rydze, czyli wstępne przygotowanie i stymulacja w Polsce i wyjazd tylko na potrzeby procedury, ale w takim układzie trzeba na własną rękę znaleźć lekarza prowadzącego w Polsce.
Z ciekawych opcji jest także jedna klinika w Grecji w Tesalonikach, pracuje tam lekarz z Polski. Mailowałam z nimi po Polsku, nie zdecydowałam się ze względu na to, że przez specyfikę swojej pracy nie mogę wyjechać na tydzień, albo dwa (możliwe, że znaleźliby dla mnie jakieś rozwiązanie, ale nie chciałam zajmować im głowy kiedy już zdecydowałam się na współpracę z Bocianem).
Kontaktowałam się też z jedna z klinik w Czechach, już z czystej dziennikarskiej ciekawości. Tam prawodawstwo nie pozwala na leczenie singielek i wymagany jest podpis partnera na dokumentach, natomiast nie wnikają w stopień zażyłości między pacjentką i "partnerem". Więc jeżeli macie kogoś komu ufacie, można próbować. Wymagana będzie jedna wizyta wstępna i następnie przy każdym transferze/inseminacji wymagany jest podpis "partnera", lub dokumenty podpisane w Polsce poświadczone przez notariusza.
Jeżeli natomiast macie bliską przyjaciółkę, której ufacie, podobno warto rozważyć Austrię i podać się za parę jednopłciową, nie zgłębiałam tematu bardziej, ale słyszałam, że się da. -
Biała_mewa wrote:Hej
Kilka razy próbowałam porównywać ceny i większe koszty są w Hiszpanii.
Dla mnie kluczową sprawą jest klinika w Polsce i polski lekarz, który prowadzi cię krok po kroku. Do Rygi jedziesz już przygotowana.
Z ciekawości zapytam jakie masz AMH? Jeśli to nie tajemnica 😉
Policzyłam, że od początku tego wątku tym które podejmują próby i tych, którym się już udało, jest nas 18 dziewczyn, większość we współpracy z Bocianem i Rygą.
Hej, dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Amh było jakieś 3.6 w kwietniu zeszłego roku. Teraz pewnie spadło, musze powtórzyc:/
Rozważę tę Rygę również, i Bociana, dzięki!
Bardzo to niefajne, że w swoim kraju jesteśmy traktowane jak gorszy sort i musimy jeździć gdzie indziej. Przecież płacimy tu podatki, żyjemy, utrzumujemy ten kraj.
Co do AT - tego nie wiedziałam.
W Czechach rzeczywiscie trzeba być z partnerem.
Boje sie jak diabli, mam wyrzuty sumienia, że tak się późno za to wszystko biorę
Dobrej soboty!
I gratulacje dla tej szczęśliwej osiemnastki!
-
Tak, brak dostępu do leczenia we własnym kraju jest okropny.
Nie chcę tu za bardzo agitować, ale ostatnio znalazłam petycję stowarzyszenia "Nasz Bocian" właśnie w tym temacie. Dotyczy to nas wszystkich na tym wątku, więc zachęcam do podpisania, szczególnie, że dane podpisujących nie są upublicznianie w Internecie
https://www.petycjeonline.com/rowny_dostp_do_leczenia_niepodnoci_i_zabezpieczania_podnoci_dla_wszystkich_kobiet
Gienia40, Zuza85 lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny,
Kolejna zdecydowana dołącza do Waszego tak odważnego grona
W tym roku stuknie mi 40tka. Plan A nie wypalił, czas na realizację planu B.
Mocno wierzę, że samotne macierzyństwo też będzie miało swój urok.
Podobnie jak większość z Was planuję zdecydować się na klinikę w Rydze. Właśnie dzięki Wam na forum dowiedziałam się, że większość badań możliwych jest w PL, co jest super wiadomością
Dopiero zaczynam. Wysłałam właśnie zapytanie do kliniki Bocian/Szczecin w tej sprawie.
Rakieta_P🚀, Gienia40, Wanda Nowa lubią tę wiadomość
-
Wanda Nowa wrote:Cześć, ja robiłam test PGT-A. Przed punkcją zgłosiłam to lekarzowi w Rydze. Następnie miałam kontakt z laboratorium przez WhatsApp, udostępniają codziennie info jak komórki się zapładniają i jak się rozwijają . Też zgłosiłam im , że planuje biopsję zarodka i PGT-A, nie było żadnego problemu i wszystko poszło sprawnie. Wynik miałam bardzo szybko. Z Kliniką w Rydze na razie Milan tylko dobre doświadczenia, zobaczymy jak pójdzie dalej
Pozdrawiam
Wanda Nowa,
Czy do Bociana udałaś się już z jakimiś badaniami czy robiłaś badania bezpośrednio w Klinice Bocian?
Do Bociana mam kawałek i nie wiem czy nie lepiej mi by było zrobić pierwsze badania wstępne w mojej miejscowości i pojechać już z czymś na pierwszą wizytę?
Dasz znać proszę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia, 17:05
-
Zuza85 wrote:Wanda Nowa,
Czy do Bociana udałaś się już z jakimiś badaniami czy robiłaś badania bezpośrednio w Klinice Bocian?
Do Bociana mam kawałek i nie wiem czy nie lepiej mi by było zrobić pierwsze badania wstępne w mojej miejscowości i pojechać już z czymś na pierwszą wizytę?
Dasz znać proszę?
Cześć,
Do Bociana w Warszawie zgłosiłam się bez badań. Podczas pierwszej konsultacji dostałam listę badań do zrobienia ( każde badanie ma swój termin ważności). Niektóre badania zrobiłam w Bocianie podczas pierwszej wizyty, a część w innym laboratorium (ze względów cenowych, niektóre naprawdę kosztowały w Bocianie dużo drożej , nie widziałam sensu przepłacać). Myślę, że jest sens wykonać badania bliżej miejsca zamieszkania i następnie umówić się na wizytę celem ustalenia wstępnego planu działania( IVF, IUI). Drugą opcją mogą być też badania wg miejsca zamieszkania oraz w Rydze ( ważne 3 mies.) i w 1 dniu cyklu skontaktować z koordynatorem, żeby umówić wizytę celem rozpoczęcia stymulacji. Nie wiem jaka sytuacja z zapisami w innych Klinikach, ale w Warszawie miałam problem umówić się do wybranego lekarza (albo urlop, albo lekarz ma inny grafik niż mi pasował). Piszę to dlatego, że stymulację najlepiej zacząć w 2-3 dniu cyklu, a czasami mi proponowano termin w 4-5 dniu. Nie widzę w tym sensu, bo potem trudno żeby komórki rosły symetrycznie. W końcu wizytę wstępną i wizytę celem rozpoczęcia stymulacji miałam u różnych lekarzy. Może warto zadzwonić do wybranej Kliniki i poprosić o listę badań i dalej już ułożyć sobie plan, jaki będzie najbardziej ci odpowiadać. Życzę powodzenia 🙏 Jak będą pytania, zawsze jestem chętna pomóc 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 10:25
👩 40, AMH-0,82 FSH-8,6
I PICSI 10.2024 Menopur 300, Orgalutran, Zivafert 5000j.m. 5🥚 1 blastocysta 4BB, PGT-A zdrowy, ❄️
II PICSI 11.2024 Menopur 300, Primolut-nor 10mg. Brak odpowiedzi - przerwano stymulację w 4 dniu -
Wanda Nowa wrote:Cześć,
Do Bociana w Warszawie zgłosiłam się bez badań. Podczas pierwszej konsultacji dostałam listę badań do zrobienia ( każde badanie ma swój termin ważności). Niektóre badania zrobiłam w Bocianie podczas pierwszej wizyty, a część w innym laboratorium (ze względów cenowych, niektóre naprawdę kosztowały w Bocianie dużo drożej , nie widziałam sensu przepłacać). Myślę, że jest sens wykonać badania bliżej miejsca zamieszkania i następnie umówić się na wizytę celem ustalenia wstępnego planu działania( IVF, IUI). Drugą opcją mogą być też badania wg miejsca zamieszkania oraz w Rydze ( ważne 3 mies.) i w 1 dniu cyklu skontaktować z koordynatorem, żeby umówić wizytę celem rozpoczęcia stymulacji. Nie wiem jaka sytuacja z zapisami w innych Klinikach, ale w Warszawie miałam problem umówić się do wybranego lekarza (albo urlop, albo lekarz ma inny grafik niż mi pasował). Piszę to dlatego, że stymulację najlepiej zacząć w 2-3 dniu cyklu, a czasami mi proponowano termin w 4-5 dniu. Nie widzę w tym sensu, bo potem trudno żeby komórki rosły symetrycznie. W końcu wizytę wstępną i wizytę celem rozpoczęcia stymulacji miałam u różnych lekarzy. Może warto zadzwonić do wybranej Kliniki i poprosić o listę badań i dalej już ułożyć sobie plan, jaki będzie najbardziej ci odpowiadać. Życzę powodzenia 🙏 Jak będą pytania, zawsze jestem chętna pomóc 😊
Dziękuję Wanda Nowa za odpowiedź.
Napisałam maila do Bociana w Szczecinie, ale jeszcze mi nie odpisali czy tam również są lekarze prowadzący pacjentkę, która planuje IVF w Rydze.
I to dobry pomysł zapytać o badania jakie należy wykonać, dziękuję za podpowiedź
Na forum znalazłam, że jedna z dziewczyn robiła następujące badania:
TSH, fT4, LH, FSH, Estradiol, Prolaktyna, Progesteron, Testosteron, VITD-T, AMH, + USG
Czy robiłaś coś jeszcze?
Ja mam niedoczynność tarczycy na tle Hashimoto, wyniki przy Letroxie w porządku, moja endokrynolog przy ostatniej wizycie dała mi błogosławieństwo na ciążę. W tym roku kończę 40 lat, AMH w 11/2020 roku - 0,97, w 07/2023 - 0,92, więc nie jest powalające. Teraz pewnie dużo mniej. Mam nadzieję, że Szczecin odpisze, jak nie, będę próbować w Gdańsku.
Numer do koordynatorki otrzymałaś w klinice Bocian? Czy może numer kontaktowy do koordynatorki to numer, który się wyświetla przy wygooglaniu myclinicriga i tam jest podany nr telefonu do kontaktu w języku polskim? Czy to ten?
-
Zuza85 wrote:Dziękuję Wanda Nowa za odpowiedź.
Napisałam maila do Bociana w Szczecinie, ale jeszcze mi nie odpisali czy tam również są lekarze prowadzący pacjentkę, która planuje IVF w Rydze.
I to dobry pomysł zapytać o badania jakie należy wykonać, dziękuję za podpowiedź
TSH, fT4, LH, FSH, Estradiol, Prolaktyna, Progesteron, Testosteron, VITD-T, AMH, + USG
Czy robiłaś coś jeszcze?
Ja mam niedoczynność tarczycy na tle Hashimoto, wyniki przy Letroxie w porządku, moja endokrynolog przy ostatniej wizycie dała mi błogosławieństwo na ciążę. W tym roku kończę 40 lat, AMH w 11/2020 roku - 0,97, w 07/2023 - 0,92, więc nie jest powalające. Teraz pewnie dużo mniej. Mam nadzieję, że Szczecin odpisze, jak nie, będę próbować w Gdańsku.
Numer do koordynatorki otrzymałaś w klinice Bocian? Czy może numer kontaktowy do koordynatorki to numer, który się wyświetla przy wygooglaniu myclinicriga i tam jest podany nr telefonu do kontaktu w języku polskim? Czy to ten? -
Zuza85 wrote:Dziękuję Wanda Nowa za odpowiedź.
Czy robiłaś coś jeszcze?
Numer do koordynatorki otrzymałaś w klinice Bocian? Czy może numer kontaktowy do koordynatorki to numer, który się wyświetla przy wygooglaniu myclinicriga i tam jest podany nr telefonu do kontaktu w języku polskim? Czy to ten?
Ja dostałam taką listę: AMH, anty-HIV-1,2; HBsAg, anty-HBc, anty-HCV-Ab, VDRL (WR), grupa krwi, antygeny układu ANO; toksoplazma IgG. IgM; różyczka IgG, IgM; chlamydia trachomatis PCR wymaz z kanału szyjki macicy, cytologia , stopień czystości pochwy, TSH, USG piersi. Na liście nie było prolaktyny i witaminy D, ale również ich robiłam. Zgłosiłam się w 2 d.c. godzinę przed wizytą, żeby wykonać badania: estradiol, LH, progesteron i FSH. Na wizycie lekarz już miała wyniki i odrazu dobrała mi leki. Myślę, że każda filia Bocian współpracuje z Rygą, nie powinno być problemu.
Jeżeli chodzi o koordynatorkę, to zostawiałam zapytanie przez formularz na stronie MyClinicRiga. Później koordynator odpisała mi na maila gdzie był numer telefonu do niej. Głównie komunikacja odbywała się przez WhatsApp. Można zadzwonić na ten polski numer, który jest na stronie i oni przekierują do właściwej osoby albo zadzwonić na infolinię Bociana i też poprosić o numer telefonu.
Mam podobne AMH do twojego, powinno wszystko się udać 🙏👩 40, AMH-0,82 FSH-8,6
Mery_98 wrote:Cześć Dziewczyny.
Planuje zacząć procedurę IUI jakoś w wakacje tego roku. Wstępnie myślę o klinice w Rydze. Jakie macie doświadczenia, jak w ogóle zacząć i do tego podejść. Jestem z Warszawy, czy któraś z Was kontaktowała się z kordynatorem właśnie z Warszawy z Bociana ? Jak to wygląda w praktyce dojazdy itd (bilety na samolot są dość drogie, ale widzę że jeżdżą też autokary). Czy którejś z Was udało się zajść w ciążę tą metodą czy raczej musiałyście robić IVF? Jak to wygląda tam na miejscu, niestety nie znam języka angielskiego i mam duże obawy, że sobie nie poradzę, a nie mam pewności że ktoś w danym momencie będzie mógł tam ze mną jechać. Na ile dni musiałyście jeździć, czy raczej było to na 1 dzień i powrót? Będę wdzięczna za wszelkie porady, niestety bardzo mało o tym się mówi i ciężko znaleźć jakąś grupę w tym temacie.
Cześć, Mery_98
Trochę pisałam wyżej o wyjazdach do Rygi i badaniach, które robiłam przed stymulacją. Ja odrazu zdecydowałam na IVF, bo chciałam koniecznie robić test PGT-A. IUI nie brałam pod uwagę, ze względu na mój wiek i AMH, poza tym chciałam mieć parę zarodków zamrożonych, może za parę lat będę chciała drugie dziecko, a własnych komórek już bym nie miała. Koordynator faktycznie jest 1 na całą sieć Bocian, kontakt wg mnie trochę słaby, czasami sama pisałam do Kliniki w Rydze, przez obawę, że jakaś informacja do nich nie dotrze ( naprzykład informowałam ich, kiedy mniej więcej lekarz w Polsce przewiduje punkcję i potem potwierdzałam konkretny dzień). Doświadczenie w Rydze mam na razie pozytywne. Przygotowanie miałam w Warszawie w Bocianie przy ul. Stawki, personel w Klinice super. Pierwszy raz poleciałam do Rygi samolotem, miałam tylko pobrane badania, które ważne tylko 3 mies. ( byłam w Rydze tylko 1 noc i następnego dnia wieczorem już byłam w Warszawie). Po raz drugi już nie było tych tanich lotów z Warszawy ( chyba Ryanair i Wizzair latają sezonowo ), dlatego pojechałam autobusem. Drugi raz byłam w Rydze 3 nocy, poinformowano mnie, że odradza się podróży w dniu punkcji, dlatego wracałam dzień po. Sama punkcja odbyła się bezproblemowo, miałam jednoosobową salę, gdzie dochodziłam do siebie po znieczuleniu. Po wybudzeniu się czułam się bardzo dobrze, lepiej jednak żeby ktoś odebrał cię z Kliniki, bo różnie bywa. Ja prosiłam przyjaciółkę, żeby pojechała ze mną do Rygi. Jeżeli chodzi o język, ja mam bardzo słaby angielski, ale wystarczyło mi tego poziomu, ja też rozmawiam po rosyjsku, w końcu udało się porozumieć mieszając języki). Lekarz, który wykonywał punkcję też trochę rozmawiał po polsku. Nie przejmuj się, napewno dasz rady się porozumieć. Jeżeli będą jakieś pytania, jestem dostępna 😊Gienia40 lubi tę wiadomość
👩 40, AMH-0,82 FSH-8,6
Rozmawiałam dziś z pania koordynatorką - przełączono mnie z recepcji Bociana.
Pani Weronika: +48576000478
Pani mówiła że mają spooooro pacjentek singielek i par tej samej płci.
Chwile rozmawialyśmy, dostałam email z procedura/krokami ivf oraz inseminacji. Oraz szczegółowy cennik.
Jest tam też info nt nazwisk lekarzy, którzy nie prowadzą pacjentek z Rygi
Będę się umawiać na wizytę wstępna. Na 90% jestem zdecydowana na ivf bo chce mieć badania zarodka zrobione.... żeby Się nie schizowac do 12 tyg , czy chore czy nie. I by uniknąć turystyki aborcyjnej w razie czego.
Fajnie ze jesteście:)Wanda Nowa, Aleale lubią tę wiadomość
-
Gienia40 wrote:Rozmawiałam dziś z pania koordynatorką - przełączono mnie z recepcji Bociana.
Pani Weronika: +48576000478
Pani mówiła że mają spooooro pacjentek singielek i par tej samej płci.
Chwile rozmawialyśmy, dostałam email z procedura/krokami ivf oraz inseminacji. Oraz szczegółowy cennik.
Jest tam też info nt nazwisk lekarzy, którzy nie prowadzą pacjentek z Rygi
Będę się umawiać na wizytę wstępna. Na 90% jestem zdecydowana na ivf bo chce mieć badania zarodka zrobione.... żeby Się nie schizowac do 12 tyg , czy chore czy nie. I by uniknąć turystyki aborcyjnej w razie czego.
Fajnie ze jesteście:)
Chyba znów koordynator się zmieniła, albo mają kilka osób. U mnie była Pani Małgorzata pod tym samym numerem. Też bardzo obawiam się choroby u dziecka, wydaje mi się, że to dobra decyzja IVF z badaniem zarodka. Trzymam kciuki i życzę powodzenia 🙏👩 40, AMH-0,82 FSH-8,6
Hej
Update z mojej strony
Pacjentek "Z Rygi" nie prowadzą : dr Niemoczyński, dr Niedużak oraz dr Marianowski, dr Alena Novikava. Czyli większość.
Pytałam, o co chodzi i czemu tak, ale takie maja zasady, że np Pani Ilona jest dedykowana do takich pacjentek.
Umowiona zostałam na pierwszą wizytę właśnie do tej pani.
Moja gin, na podstawie moich badań, sugeruje, by spróbować bez stymulacji jeden-dwa razy, zobaczymy, co na to pani z Bociana.
W kwestii Hiszpanii: inseminacja trochę droższa niż na Łotwie (o jakies 200EUR). Ale: cenę pierwszej wizyty (90EUR) odliczają od ceny , wszystkie badania do inseminacji honorują z PL. Na etapie stymulacji można być pod opieką polskiego gin, opis usg wysyła się emailem. Pierwsze spotkanie online, wycieczka tylko na zaplodnienie. Mowia po ang super . I: dawce wybiera lekarz, na podstawie grupy krwi i wyglądu kobiety. Dawcy są anonimowi. Tzn. Nawet po osiągnięciu pełnoletnich, nie ma szans na dotarcie do danych dawcy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia, 15:59
Wanda Nowa lubi tę wiadomość