X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną STAN ZAPALNY ENDOMETRIUM
Odpowiedz

STAN ZAPALNY ENDOMETRIUM

Oceń ten wątek:
  • Sayena Autorytet

Wysłany: 25 października 2022, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was miała histero w Szpitalu Praskim w Warszawie? Wiem, że oddają wycinki na badania na Solec, na pewno robią histpato. Jestem ciekawa czy sami z siebie zrobią cd138 czy trzeba to ogarnąć samemu.

Starania od 06.2020 - 06.2024 - jestem mamą 🥹
    👰‍♀️ M. - 29 lat, 🤵‍♂️ P. - 32 lata

2022 i 2023
    6 stymulacji (Aromek) - 5 x nic, 1 x cb 💔

🍀In vitro to HiT🍀
    07.23 - start IVF, krótki protokół 🍍
    Mamy ❄️❄️ 4AB i 3BB z piątej doby
    09.23 - FET, 4AB 🍍
    06.06.24, 5:03 - 3290 g cudownego Henia 😍

age.png

A po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2022, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mięśniak też na zewnątrz macicy.
    Stąd ta informacja że rok przerwy mnie mocno zdziwiła.

• Pinko Koleżanka

Wysłany: 26 października 2022, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melaaa_ wrote:
    Ja miałam 3,3/10 i dostałam leczenie wyliczam dni do zakończenie leki okropnie na mnie działają 🙁

Ja zaszłam po kontrolnej biopsji czekając na wynik, o wyniku dowiedziałam się już jak było po zaplodnieniu , dostałam od dr doksycyline i metro doustnie, ale już antybiotyków nie wzięłam, a teraz czekam na wizytę usg do dr . Ogólnie mimo wszystko się bardzo cieszę, że udało nam się zajść za pierwszym razem , wcześniej staraliśmy się rok ( nie wiedziałam czemu nie wychodzi, a przyczyną byl stan zapalny )

• Pinko Koleżanka

Wysłany: 26 października 2022, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina26 wrote:
    Dzięki za odpowiedź
    Ja jestem panikara ogromna 😱
    Myślę nad biopsja metoda pipella czy coś takiego 🤔,ponoć małoinwazyjna 🤷‍♀️
    Doktor wykonuje ta metoda biopsje

• Alieme Koleżanka

Wysłany: 27 października 2022, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile czasu po minihistero i biopsji można rozpocząć starania?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2022, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alieme,
    Pytanie w jakim celu byly robione te dwa badania.

Jeśli sama histeroskopia nie wykazała żadnych zmian które mogłyby wpłynąć na ciążę to nawet w tym samym cyklu można się starać.

Biopsje z reguły robi się aby poznać poziomy określonych markerów w tym kom NK i stanu zapalnego. Więc wydaje mi się że starania się wzawia dopiero po otrzymaniu wyników, jeśli są prawidłowe. Jeśli nie najpierw leczenia a potem starania. Inaczej wg mnie nie ma sensu robienie biopsji.

• Alieme Koleżanka

Wysłany: 27 października 2022, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już będzie kontrolna biopsja po leczeniu stanu zapalnego i usunięciu zrostów

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2022, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozumiem - to chyba najlepiej pytać doktora
    Natomiast ja jestem z tych dmuchających na zimne i wole mieć czarno na białym, że wynik jest ok i wówczas ponowne starania.

• Pinko Koleżanka

Wysłany: 28 października 2022, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alieme wrote:
    To już będzie kontrolna biopsja po leczeniu stanu zapalnego i usunięciu zrostów
    Mi lekarz zalecił starania w kolejnym cyklu po biopsji ,bo się najszybciej udaje - i tak się stało, od razu zaszłam

• Agn1000 Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widzę że dużo z Was miało histero.
    Ja miałam usuniętego polipa i wyłyżeczkowanie macicy. Owu będzie około 6dni po zabiegu. Czy jeśli nie będę krwawić można się starac? Rozumiem że endo może się jeszcze nie odbudować ale jeśli będę czuć ze wszystko jest ok to myślę że nie zaszkodzi spróbować 🙂 jakie macie doświadczenia?

Starania o pierwsze 👶
    na luzie od 10.2021
    na poważnie 02.2022

🙋‍♀️28
    09.2022 TSH 2,7❌->10.2022 TSH 1,5 ✅
    10.2022 polip 11mm ❌histeroskopia-> polip usunięty ✅
    Suple: pregnastart, olej z wiesiołka
    Od sierpnia: inozytol, kubeczek fertilily
    🙋‍♂️ 32
    08.2022 badanie nasienia koncentracja✅
    morfologia 3% ❌
    Suple:fertilman

Plan:
    02.23 HSG
    04/05.23 IUI
  • Aenetea Znajoma

Wysłany: 28 października 2022, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinko wrote:
    Ja zaszłam po kontrolnej biopsji czekając na wynik, o wyniku dowiedziałam się już jak było po zaplodnieniu , dostałam od dr doksycyline i metro doustnie, ale już antybiotyków nie wzięłam, a teraz czekam na wizytę usg do dr . Ogólnie mimo wszystko się bardzo cieszę, że udało nam się zajść za pierwszym razem , wcześniej staraliśmy się rok ( nie wiedziałam czemu nie wychodzi, a przyczyną byl stan zapalny )

Gratulacje!! ✊🏻 świetna wiadomość! Daje nadzieje 😊

• Pinko Koleżanka

Wysłany: 29 października 2022, 04:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenetea wrote:
    Gratulacje!! ✊🏻 świetna wiadomość! Daje nadzieje 😊
    Dziękuję:* daje, u mnie stan zapalny który był lata a inny ginekolog nie widzial problemu , spowodował skrecona macice w prawo i zrośnięty z nią jajnik :/ także tym bardziej dziękuję dr Janowcowi za dobrą diagnozę, leczenie i dzięki temu ciążę:))))

• Alieme Koleżanka

Wysłany: 29 października 2022, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinko,jak duży miałaś stan zapalny?mialas jedna histero czy dwie?

• Pinko Koleżanka

Wysłany: 30 października 2022, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alieme wrote:
    Pinko,jak duży miałaś stan zapalny?mialas jedna histero czy dwie?
    Nie miałam histero, nie było u mnie takiej potrzeby . Miałam dwie biopsje . Po 1wszej wyszedl stan 7,6 a po drugiej 3, doktor powiedzial ,że po tej kontrolnej biopsji można się starać i się udało od razu

Aenetea lubi tę wiadomość

• Alieme Koleżanka

Wysłany: 30 października 2022, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super,dzięki za informacje!20 dni antybiotykoterapii czy krocej?i czy do lekarza po kontrolnej biopsji byłaś umówiona czy kazał się starać i wrócić za jakis czas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2022, 20:13

• Nela_90 Ekspertka

Wysłany: 31 października 2022, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinko wrote:
    Nie miałam histero, nie było u mnie takiej potrzeby . Miałam dwie biopsje . Po 1wszej wyszedl stan 7,6 a po drugiej 3, doktor powiedzial ,że po tej kontrolnej biopsji można się starać i się udało od razu

Pinko gratuluję <3 Dobrze pamiętam że w pierwszym rzucie brałaś Tarivid i Metronidazol a po kolejnej biopsji Augmentin i Metronidazol, obydwa już doustnie? Ja właśnie czekam na okres żeby umówić się na biopsję po Augmentinie i Metronidazolu.

Ona 33 lata, AMH 3.1
    On 36 lat

1IVF - krótki - wrzesień 2023 - ET 8A - nieudany

Problemy:
    - niska jakość oocytów
    - nawracający stan zapalny endometrium (trzy histeroskopie, trzy antybiotykoterapie)
    - Hashimoto
    - lekko obniżone parametry nasienia
    - zaniżone HBA (60%)

W trakcie leczenia stanu zapalnego endometrium
  • Pinko Koleżanka

Wysłany: 31 października 2022, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alieme wrote:
    Super,dzięki za informacje!20 dni antybiotykoterapii czy krocej?i czy do lekarza po kontrolnej biopsji byłaś umówiona czy kazał się starać i wrócić za jakis czas?
    20 dni, później na biopsje kontrolna musialam pojechać, pp biopsji dr mowil ze od kolejnego cyklu można sie starać:) wyszedl mi stan zapalny 3/10 ,ale zaszłam w ciążę ,pojechałam na kontrolę na której doktor wypisał mi antybiotyki ( doksycyline i metro) , ale akurat jechałam na wakacje, więc się wstrzymałam do powrotu ,ale zrobiłam test ,bo okres mi się spóźniał ,więc już antybiotyków nie wzięłam:) a teraz czekam na wizytę usg

• Pinko Koleżanka

Wysłany: 31 października 2022, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nela_90 wrote:
    Pinko gratuluję <3 Dobrze pamiętam że w pierwszym rzucie brałaś Tarivid i Metronidazol a po kolejnej biopsji Augmentin i Metronidazol, obydwa już doustnie? Ja właśnie czekam na okres żeby umówić się na biopsję po Augmentinie i Metronidazolu.
    Tak, bralam 20 dni tarivid I metronidazol, pojechałam na kolejną biopsje i wyszedł wynik 3/10 , doktor przepisal mi doksycykine i metro,ale w ostateczności ich nie wzięłam, bo okazało się że w cyklu msc po biopsji za pierwszym razem zaszłam:))) teraz czekam na usg u dr Janowca

• pineapple89 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich, jestem nowa w tym wątku.
    Miałam wykonaną histeroskopie z pobraniem wycinka na cd138.
    Wczoraj otrzymałam wynik na którym nie ma ani słowa o badaniu cd138, tylko ocena mikroskopowa pobranego materiału "polip endometrialny bez zmian atypowych"

Jestem zaskoczona tym wynikiem, tym bardziej że pani dr wykonująca histeroskopie powiedziała, że wszystko ok, endometrium bez zmian i że zgodnie z wcześniejszą rozmowa pobrała wycinek na badanie stanu przewlekłego, nic nie mowiła o usunięciu polipa.

Nic z tego nie rozumiem. Jak powinien wyglądać wynik badania CD 138?

♀️♂️ ur.'89
    Brak ciąży
    Starania naturalne od 2017r.
    Klinika in vitro od 2021r.
    Punkcja maj'21
    Transfer świeży maj'21 ❌
    Transfer ❄️ czerwiec'21❌
    Transfer ❄️ marzec'22❌
    Transfer ❄️ kwiecień'22 💔6tc💔

Punkcja lipiec '22 ➡️❄️❄️❄️❄️❄️
    Badanie EMBRANCE ➡️❄️❄️❄️❄️(2x 4BA, 2x 4BB)
    Transfer❄️ wrzesień'22 ❌

Szczepienia limfocytami mąż+pullowane

Transfer ❄️ lipiec '23 ❌
    Transfer ❄️ sierpień '23
    9dpt 213; 13dpt 1601; 17dpt 6414; 22 dpt 21930; 23dpt💓

Homozygota PAI-1 4G/4G
    KIR hamujący AA, brak KIRów implantacyjnych
    HLA-C mąż i ja grupa C2C2
    ♂️ Obniżone parametry nasienia

age.png
  • Strasznie Niecierpliwa Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2022, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinko wrote:
    Tak, bralam 20 dni tarivid I metronidazol, pojechałam na kolejną biopsje i wyszedł wynik 3/10 , doktor przepisal mi doksycykine i metro,ale w ostateczności ich nie wzięłam, bo okazało się że w cyklu msc po biopsji za pierwszym razem zaszłam:))) teraz czekam na usg u dr Janowca

Hej Pinko :)

przede wszystkim bardzo Ci gratuluje :) zycze spokojnej ciazy!! :):) Dajesz ogromna nadzieje, szczegolnie biorac pod uwage ze wspomnialas u kogo sie leczylas :)

Obecnie lecze sie tym samym zestawem lekow: 20 dni tarivid I metronidazol. Powiedz mi, po ilu dniach poczulas poprawe? Ja biore 5 dzien, ale poki co poprawy brak... bole ledzwiowe nadal sa bardzo dokuczliwe czasami wrecz nie do wytrzymania. .. i nie wiem czy juz powinnam sie zaczac martwic, ze te leki nie koniecznie na mnie dzialaja...czy po 5 dniach nie powinnam liczyc na poprawe jeszcze?

Bede bardzo wdzieczna, za opinie jak to u Ciebie bylo :)

‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ