X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną STAN ZAPALNY ENDOMETRIUM
Odpowiedz

STAN ZAPALNY ENDOMETRIUM

Oceń ten wątek:
  • Alieme Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2022, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie Niecierpliwa wrote:
    Hej Pinko :)

przede wszystkim bardzo Ci gratuluje :) zycze spokojnej ciazy!! :):) Dajesz ogromna nadzieje, szczegolnie biorac pod uwage ze wspomnialas u kogo sie leczylas :)

Obecnie lecze sie tym samym zestawem lekow: 20 dni tarivid I metronidazol. Powiedz mi, po ilu dniach poczulas poprawe? Ja biore 5 dzien, ale poki co poprawy brak... bole ledzwiowe nadal sa bardzo dokuczliwe czasami wrecz nie do wytrzymania. .. i nie wiem czy juz powinnam sie zaczac martwic, ze te leki nie koniecznie na mnie dzialaja...czy po 5 dniach nie powinnam liczyc na poprawe jeszcze?

Bede bardzo wdzieczna, za opinie jak to u Ciebie bylo :)

Hej,a Ty również od dr Janowca? Jaka wartość stanu zapalnego miałaś? Ja już po pierwszej serii antybiotykoterapii i z obserwacji - zniknęły mi plamienia przed i po miesiączce. Nie wiem tez z jakimi objawami Ty się mierzylas.

• Strasznie Niecierpliwa Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2022, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alieme wrote:
    Hej,a Ty również od dr Janowca? Jaka wartość stanu zapalnego miałaś? Ja już po pierwszej serii antybiotykoterapii i z obserwacji - zniknęły mi plamienia przed i po miesiączce. Nie wiem tez z jakimi objawami Ty się mierzylas.

Tak ja rowniez u dr Janowca, Jeszcze nie mam wynikow badan, zostaly pobrane wycinki i na kolejnej wizycie kontrolnej pewnie poznam o jakich wartosciach mowa.

Ja mialam robiona histeroskopie i podczas niej lekarz stwierdzil przewlekly stan zapalny endometrium i od razu dostalam antybiotyki na 20 dni. Ja rowniez mierze sie z plamieniami czasami calocyklicznymi, a do tego okropny bol ledzwi i momentami jajnikow rowneiz przez caly cykl.. No i plamien owszem nie mam, ale tez nie mialam ich przed histero, natomiast bol ledzwi nadal jest i nie mija...i nie wiem czy powinnam probowac sie z lekarzem skontaktowac, czy poczekac jeszcze do konca antybiotykoterapii i wtedy na kontroli juz porozmawiac. To moj 5 dzien na antybiotykach.

• Alieme Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2022, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle,ze na pewno trzeba przejść cały cykl antybiotykoterapii. Ja po 20dniach przyjmowania będę miała kolejna histero i tez nie wiadomo czy jeszcze jakaś antybiotykoterapia nie będzie potrzebna,bo stan zapalny był dość duży.
    U Ciebie dopiero 5dzien wiec spokojnie, mysle ze na kolejnej wizycie się wyjasni

Wysłany: 2 listopada 2022, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alieme wrote:
    Myśle,ze na pewno trzeba przejść cały cykl antybiotykoterapii. Ja po 20dniach przyjmowania będę miała kolejna histero i tez nie wiadomo czy jeszcze jakaś antybiotykoterapia nie będzie potrzebna,bo stan zapalny był dość duży.
    U Ciebie dopiero 5dzien wiec spokojnie, mysle ze na kolejnej wizycie się wyjasni

rozumiem :) dziekuje Ci za odpowiedz! a z jakimi Ty sie jeszcze objawami mierzylas oprocz plamien? czy tylko plamienia?

• Alieme Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2022, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko plamienia,które wszyscy lekceważyli i które miały zniknac po ciąży.
    Po ciąży,niestety straconej,nie minęły a doszedł problem z ponownym zajściem w ciąże.i dlatego podjęłam dalsza diagnostykę.

Wysłany: 2 listopada 2022, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alieme wrote:
    Tylko plamienia,które wszyscy lekceważyli i które miały zniknac po ciąży.
    Po ciąży,niestety straconej,nie minęły a doszedł problem z ponownym zajściem w ciąże.i dlatego podjęłam dalsza diagnostykę.

rozumiem. ja rowniez mialam ciaze biochemiczna rok temu. U mnie tak samo kazdy lekcewazyl plamienia a bylam u wielu lekarzy.. a Ty rowniez leczysz sie u dr Janowca? :)

• Nela_90 Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2022, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też przyłączam się do grona osób u których plamienia były totalnie olewane. A trwały nieraz od owulacji aż do okresu. Każdy lekarz odradzał histero bo 'na usg wszystko wygląda dobrze'. Janowiec był pierwszym lekarzem który stwierdził że coś jest nie tak i w histero znalazł nie dość że stan zapalny to już pierwszego polipa wywołanego tym stanem zapalnym :/ Pierwszy wynik to był koszmar bo aż 35/10mm, drugi to już 7/10 mm, teraz czekam na okres i dzwonię się umawiać na biopsję, mam nadzieję że uda się przed świętami.

Ona 33 lata, AMH 3.1
    On 36 lat

1IVF - krótki - wrzesień 2023 - ET 8A - nieudany

Problemy:
    - niska jakość oocytów
    - nawracający stan zapalny endometrium (trzy histeroskopie, trzy antybiotykoterapie)
    - Hashimoto
    - lekko obniżone parametry nasienia
    - zaniżone HBA (60%)

W trakcie leczenia stanu zapalnego endometrium

Wysłany: 2 listopada 2022, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nela_90 wrote:
    Ja też przyłączam się do grona osób u których plamienia były totalnie olewane. A trwały nieraz od owulacji aż do okresu. Każdy lekarz odradzał histero bo 'na usg wszystko wygląda dobrze'. Janowiec był pierwszym lekarzem który stwierdził że coś jest nie tak i w histero znalazł nie dość że stan zapalny to już pierwszego polipa wywołanego tym stanem zapalnym :/ Pierwszy wynik to był koszmar bo aż 35/10mm, drugi to już 7/10 mm, teraz czekam na okres i dzwonię się umawiać na biopsję, mam nadzieję że uda się przed świętami.

zaczynam coraz bardziej doceniac, ze udalo mi sie umowic do dr Janowca :) Ja oprocz zapalenia to niestety jeszcze mam endometrioze jedną zmiane w miednicy :/, ktora tez dostrzegl doktor na zwyklym USG. Inni lekarze, mimo ze podkreslali ze sie Endometrioza zajmuja to jak przypomne sobie jakosc ich usg to...bez porownania....i oczywiscie oni nic niepokojacego nie widzieli..dupasthonik i powodzenia :) eh..

a Ty Nela mialas jeszcze jakies objawy oprocz plamien? Jakimi leami dr Cie leczyl? Tym samym zestawem? Tarivid+ Metronidazol?

• Alieme Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2022, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozumiem. ja rowniez mialam ciaze biochemiczna rok temu. U mnie tak samo kazdy lekcewazyl plamienia a bylam u wielu lekarzy.. a Ty rowniez leczysz sie u dr Janowca? :)
    Tak ja również u dr Janowca.

• Alieme Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2022, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nela_90 wrote:

Drugi wynik poznalaS przy drugiej histeroskopii czy sama biopsja?

To ładnie spadło,u mnie było 18/10, ale w usg tez już lepiej to wyglada

Wysłany: 2 listopada 2022, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alieme wrote:
    Tak ja również u dr Janowca.

mam nadzieje, ze nas wszystkie "na nogi postawi " :D :) i doprowadzi do upragnionego celu :)

Astereae lubi tę wiadomość

• Alieme Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2022, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieje, ze nas wszystkie "na nogi postawi " :D :) i doprowadzi do upragnionego celu :)

Tak,pokładam w nim nadzieje a widząc tu tyle pozytywnych historii liczę ze dołączymy do tego grona. Chociaż chciałoby się zeby to wszytsko szło szybciej,bo każdy miesiąc jak wieczność..

Wysłany: 2 listopada 2022, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alieme wrote:
    Tak,pokładam w nim nadzieje a widząc tu tyle pozytywnych historii liczę ze dołączymy do tego grona. Chociaż chciałoby się zeby to wszytsko szło szybciej,bo każdy miesiąc jak wieczność..

wiem, doskonale Cie rozumiem ..ciezkie to wszystko jest niesamowicie... a dlugo sie starasz?

• Alieme Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2022, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie mam za sobą stratę w 6 miesiącu zdrowo przebiegającej ciąży. Długo próbowałam sobie to jakoś poukładać w głowie,kiedy zdecydowałam,ze jestem gotowa spróbować to okazało sie,ze nie jest to takie łatwe. Już ponad rok minął..wszyscy próbowali mówić mi,ze problem jest w mojej głowie,ze jeszcze tego nie przepracowałam i dlatego sie nie udaje(5lekarzy)Tylko dr Janowiec zaczął działać.

Wysłany: 2 listopada 2022, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alieme wrote:
    Ogólnie mam za sobą stratę w 6 miesiącu zdrowo przebiegającej ciąży. Długo próbowałam sobie to jakoś poukładać w głowie,kiedy zdecydowałam,ze jestem gotowa spróbować to okazało sie,ze nie jest to takie łatwe. Już ponad rok minął..wszyscy próbowali mówić mi,ze problem jest w mojej głowie,ze jeszcze tego nie przepracowałam i dlatego sie nie udaje(5lekarzy)Tylko dr Janowiec zaczął działać.

bardzo mi przykro :( ja nie moglam sie pozbierac po ciazy biochemicznej, wiec nawet nie umiem sobie wyobrazic jaki to bol :( . no wlasnie...mnie tez wysylali ostatni ponoc wspaniali i cenieni lekarze na wakacje..a tymczasem ja sobie moglam mowic ze boli i ze te krwawienia nie sa normalne. dobrze ze jestes teraz w rekach dr Janowca. znalezc lekarza, ktoremu mozna zaufac to juz na prawde jest cos. Ja przeszlam 4 lekarzy wczesniej i od nich wszystkich razem wzietych nie uslyszalam tylu konkretow co u dr Janowca na jednej wizycie.

• Alieme Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2022, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo mi przykro :( ja nie moglam sie pozbierac po ciazy biochemicznej, wiec nawet nie umiem sobie wyobrazic jaki to bol :( . no wlasnie...mnie tez wysylali ostatni ponoc wspaniali i cenieni lekarze na wakacje..a tymczasem ja sobie moglam mowic ze boli i ze te krwawienia nie sa normalne. dobrze ze jestes teraz w rekach dr Janowca. znalezc lekarza, ktoremu mozna zaufac to juz na prawde jest cos. Ja przeszlam 4 lekarzy wczesniej i od nich wszystkich razem wzietych nie uslyszalam tylu konkretow co u dr Janowca na jednej wizycie.

🥺
    U mnie stan zapalny+zrosty,wiec mogłabym jeszcze tak długo się starać i raczej dwóch kresek bym nie ujrzała..

Wysłany: 2 listopada 2022, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alieme wrote:
    🥺
    U mnie stan zapalny+zrosty,wiec mogłabym jeszcze tak długo się starać i raczej dwóch kresek bym nie ujrzała..
    a zrosty usunal podczas histero?

• Alieme Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2022, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a zrosty usunal podczas histero?
    Tak,z jednego jajnika na pewno,drugi nie wiadomo,bo nie dało się już później zobaczyć. Podczas drugiej histero zobaczy

Wysłany: 2 listopada 2022, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alieme wrote:
    Tak,z jednego jajnika na pewno,drugi nie wiadomo,bo nie dało się już później zobaczyć. Podczas drugiej histero zobaczy
    no to dobrze, bedzie dobrze Alieme :) masz 1 lub 2 zrodla problemow do wyeliminowania i ktore sie da wyeliminowac wiec musi byc dobrze :)
    ja niestety z jednym problemem zostane juz na cale zycie, ale mam nadzieje ze u mnie rowniez to stan zapalny jest winowacja..

• Alieme Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2022, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to dobrze, bedzie dobrze Alieme :) masz 1 lub 2 zrodla problemow do wyeliminowania i ktore sie da wyeliminowac wiec musi byc dobrze :)
    ja niestety z jednym problemem zostane juz na cale zycie, ale mam nadzieje ze u mnie rowniez to stan zapalny jest winowacja..
    A mogę wiedzieć jaki to problem? I czy dr przedstawiał Ci jakis plan działania?

‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ