STAN ZAPALNY ENDOMETRIUM
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny czy któraś z Was jest w stanie mi pomóc w rozszyfrowaniu wyników biopsji? Wiem, że stanu zapalnego nie mam ale cd56 i cd16 są ok czy nie bardzo?
42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
Dziewczyny, mam taki wynik CD138 z Alab Laboratoria:
Odczyn immunohistochemiczny:
- CD138 - 1/1 d. p. w. (duże pole widzenia - 40x)
Ocenę wykonano pod powiększeniem 400-krotnym z obszaru o największym natężeniu reakcji.
Jeden lekarz mówi, że nie ma stanu zapalnego, inny mówi, że jest, a jest inny po konsultacji z immunologiem mówią, że tu brak wyniku, a jedynie stwierdzenie, że badanie zostało zrobione.
Któraś z Was robiła to badanie w Alab i wie co oznacza ten wynik? Wystąpiłam do Alab o interpretację, ale odmówili i powiedzieli, że lekarz interpretuje badanie.
Pomocy, jestem po dwóch pełnych procedurach i trzech transferach i myślałam, że jak zrobie to badanie to się coś wyjaśni.
-
kropek wrote:Dziewczyny, mam taki wynik CD138 z Alab Laboratoria:
Ocenę wykonano pod powiększeniem 400-krotnym z obszaru o największym natężeniu reakcji.
Jeden lekarz mówi, że nie ma stanu zapalnego, inny mówi, że jest, a jest inny po konsultacji z immunologiem mówią, że tu brak wyniku, a jedynie stwierdzenie, że badanie zostało zrobione.
Któraś z Was robiła to badanie w Alab i wie co oznacza ten wynik? Wystąpiłam do Alab o interpretację, ale odmówili i powiedzieli, że lekarz interpretuje badanie.
Pomocy, jestem po dwóch pełnych procedurach i trzech transferach i myślałam, że jak zrobie to badanie to się coś wyjaśni.
A masz cały opis badania? Ja ostatnio chyba w alab robiłam jakiś test i się okazało, że dopiero jak się zalogowałam na stronie ich i poszukałam znalazłam wynik, który był dodany dodatkowo z innego labu. A u nich było kilka plików dot. zlecenia badania . -
Gabi1996 wrote:Czyli na zapalenie endometrium jeszcze nie brałaś żadnego antybiotyku?
Nie brałam mam przepisany metronidazol i jakiś antybiotyk na 20 dni ale musze odpuścić bo lecząc ureaplasme mam 4 bakterie jelitowe, które są wynikiem brania antybiotyków. Byłam u Dr J na kolejnej wizycie i mam wrażenie ze stoję w miejscu i trochę zostałam olana. Mam miesiąc na ogarnięcie jelit potem mam wziąć antybiotyk i 4 miesiące na starania jak nic nie będzie z tego to wtedy ponowna biopsja 🙈🤷🏼♀️ Jakby nie rozumiem czemu biopsji kontrolnej nie mogę zrobić po antybiotyku, a nie czekanie 4 miesiące👩🏼❤️💋👨🏼 31.12.2014r.
💒 2020r.
👱🏻♀️
Endometrioza III stopnia ❌
21.10.2023- 26.01.2023 ureaplasma ✅
31.01.2023r. Hycosy i biopsja endometrium- jajowody drożne, ✅zapalenie endometrium ❌
Hormony ✅
🧔♂️30
badanie nasienia✅
07.05.2023r. ⏸️🙊
08.05.2023r. Beta 789 mlU/ml
10.05.2023r. Beta 1717 mIU/ml
25.12.2023r. Olcia, Nasz Świąteczny Cud 🎄✨
-
Jak pisałam wyżej obecnie zjechane jelita po antybiotykach a powiedział mi lekarz jak jelita nie działają to tam tez nie będzie👩🏼❤️💋👨🏼 31.12.2014r.
💒 2020r.
👱🏻♀️
31.01.2023r. Hycosy i biopsja endometrium- jajowody drożne, ✅zapalenie endometrium ❌
Hormony ✅
🧔♂️30
badanie nasienia✅
07.05.2023r. ⏸️🙊
-
19 dni brałam na ureaplasme 10 dni po biopsji profilaktycznie razem 29 dni 🙈 na stan zapalny mam 20 dni ale narazie nie biorę… jeśli mogę coś doradzić to kefiry, woda z ogórków, oczywiście Invag lub próbach do pochwowe i probiotyk do picia nie w tabletkach👩🏼❤️💋👨🏼 31.12.2014r.
💒 2020r.
👱🏻♀️
Hormony ✅
🧔♂️30
badanie nasienia✅
07.05.2023r. ⏸️🙊
-
kropek wrote:Dziewczyny, mam taki wynik CD138 z Alab Laboratoria:
Hej, ja miałam wynik cd 138: 1-2 plazmocyty na 1DPW (400x) i lekarz stwierdził stan zapalny, przepisał antybiotyk doxycycline na 3 tyg i zaraz po antybiotykoterapii, w następnym cyklu transfer - udany 😊 córeczka już na świecie ☺️Nela3 lubi tę wiadomość
-
Mainlylife wrote:19 dni brałam na ureaplasme 10 dni po biopsji profilaktycznie razem 29 dni 🙈 na stan zapalny mam 20 dni ale narazie nie biorę… jeśli mogę coś doradzić to kefiry, woda z ogórków, oczywiście Invag lub próbach do pochwowe i probiotyk do picia nie w tabletkach
Dziękuje! A napisałabys mi jaki to probiotyk do picia? -
Kaya321 wrote:Hej, ja miałam wynik cd 138: 1-2 plazmocyty na 1DPW (400x) i lekarz stwierdził stan zapalny, przepisał antybiotyk doxycycline na 3 tyg i zaraz po antybiotykoterapii, w następnym cyklu transfer - udany 😊 córeczka już na świecie ☺️
To daje ogromną nadzieję.... Ja dopiero będę badać stan zapalny. Mam nadzieję że wyniki będą szybko 🤦 I że to jest ten brakujący element u mnie, aby się udało... -
Mainlylife wrote:Nie brałam mam przepisany metronidazol i jakiś antybiotyk na 20 dni ale musze odpuścić bo lecząc ureaplasme mam 4 bakterie jelitowe, które są wynikiem brania antybiotyków. Byłam u Dr J na kolejnej wizycie i mam wrażenie ze stoję w miejscu i trochę zostałam olana. Mam miesiąc na ogarnięcie jelit potem mam wziąć antybiotyk i 4 miesiące na starania jak nic nie będzie z tego to wtedy ponowna biopsja 🙈🤷🏼♀️ Jakby nie rozumiem czemu biopsji kontrolnej nie mogę zrobić po antybiotyku, a nie czekanie 4 miesiące
Właśnie to jest ten problem ze dostajemy tony antybiotyków i nie pomagają a koło się zamyka, bo to znów rozwala jelita i tak samo wplywa na środowisko pochwy. Ja nie robiłam też kolejnej biopsji bo niby miałam rozpocząć starania ale cały czas mam bolesne parcie na pęcherz i pieczenie sromu mimo braku bakterii i grzybów w posiewach. W cytologi natomiast wyszedł mi stan zapalny. Znów idę do lekarza, który prowadzi endometrioze mojej ciotki i zapytam o jakieś leki przeciwzapalne albo jakieś inne rozwiązanie niż antybiotyki. Ehhhh ciężko mamy 🥲
-
Bunkierka wrote:To daje ogromną nadzieję.... Ja dopiero będę badać stan zapalny. Mam nadzieję że wyniki będą szybko 🤦 I że to jest ten brakujący element u mnie, aby się udało...
Bunkierka czy leczysz się u dr Ż w invimed Wrocław? Gdzie robiłaś biopsje ? -
załamana wrote:Dziękuje! A napisałabys mi jaki to probiotyk do picia?👩🏼❤️💋👨🏼 31.12.2014r.
💒 2020r.
👱🏻♀️
Hormony ✅
🧔♂️30
badanie nasienia✅
07.05.2023r. ⏸️🙊
-
Kaya321 wrote:Bunkierka czy leczysz się u dr Ż w invimed Wrocław? Gdzie robiłaś biopsje ?
Dokładnie. Będę robić dopiero. Tutaj:
https://femimea.pl/kontakt/
Koszt to 950 zl. Znieczulenie miejscowe.
To na chwilę obecną jedyne miejsce, które robi cd 138 i cd 56. Bo sam stan zapalny cd 138 możesz w kilku miejscach zrobić. A mi zależało właśnie na tych dwóch badaniach... A przynajmniej tak Pani na infolinii mnie upewniła, że robią. Będę mieć pewność na początku kwietnia, bo dopiero wtedy będę robić.
W klinice na ul zakładowej chyba 11 (nie pamiętam nazwy kliniki) będą wprowadzać usługę dopiero jakoś chyba w maju. -
Bunkierka wrote:Dokładnie. Będę robić dopiero. Tutaj:
https://femimea.pl/kontakt/
Koszt to 950 zl. Znieczulenie miejscowe.
To na chwilę obecną jedyne miejsce, które robi cd 138 i cd 56. Bo sam stan zapalny cd 138 możesz w kilku miejscach zrobić. A mi zależało właśnie na tych dwóch badaniach... A przynajmniej tak Pani na infolinii mnie upewniła, że robią. Będę mieć pewność na początku kwietnia, bo dopiero wtedy będę robić.
W klinice na ul zakładowej chyba 11 (nie pamiętam nazwy kliniki) będą wprowadzać usługę dopiero jakoś chyba w maju.
Tez leczyłam się u dr Ż. 😊 W Femimea robiłam dwa razy histeroskopie u dr Homoli. Mi właśnie wyszedł stan zapalny i dr Ż przepisał mi antybiotyk na 3 tyg i zaraz po zakończeniu kuracji podeszliśmy do transferu (pamietam ze endometrium miało ledwie 8 mm nawet nie wiem czy tyle było ale po kuracji było przepiękne jakościowo) i udało się. Ten stan zapalny to ostatnie co mogłam juz sprawdzić bo nawet leki przepisane przez immunologa nie pomagały. Trzymam kciuki żeby się udało 😊
-
nick nieaktualnyzałamana wrote:A ile dni brałaś? U mnie dopiero piąty. Jeszcze 15 dni. Obawiam się ze zaraz zwymiotuje ten antybiotyk:///
-
nick nieaktualny