X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną STAN ZAPALNY ENDOMETRIUM
Odpowiedz

STAN ZAPALNY ENDOMETRIUM

Oceń ten wątek:
  • glodia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayno wrote:
    A od jakiego stanu zapalnego zaczynałyście? U mnie aż 57/10 :( Jestem po kuracji Tarivid+Metronidazol. Jeśli iui się nie powiodło to kolejna biopsja w lipcu i zobaczymy czy coś drgnęło.
    nie wiedziałam nawet, że można mieć taki wynik, myślałam, że 10/10 to maksymalny wynik. Jak jest górna granica? Jak się czyta badanie endometrium?

• Lwica_Lewka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gdzie w Olsztynie lub Warszawie można zrobić biopsję- komercyjnie? Natomiast jeśli chodzi o NFZ, to jak to wygląda?

11.2021 - starania naturalne
    09.2022 - 1. ciąża 💔 8t 6d
    05.2023 - 2. ciąża 💔 9t 2d
    11.2023 - 3. cb 💔 4t 4d

05.2022 - HyCoSy - jajowody drożne
    - niedoczynność tarczycy - Euthyrox
    - hipoglikemia na czczo - metformina
    ✅genetyka: kariotypy, CFTR, mutacja w genie protrombiny
    ✅zespół antyfosfolipidowy
    ✅hormony, wit D, wit B12, homocysteina, panel tarczycowy
    ✅AMH -3,24
    ✅badanie nasienia + fragmentacja DNA
    ✅HLA-C męski C1/C1
    ✅allo MLR - 44,7%
    ✅test IMK - NK 12%
    ✅ cytokiny
    ❌cross match - 29%
    ❌KIR AA (HLA-C - C1/C2)- brak kirów implantacyjnych
    1️⃣ IVF
    • 19.08.2024 - punkcja 11x 🥚
    • 2x ❄️ 5.2.2 - czekamy na wyniki badan 🧬
    • 1 zdrowy ❄️ po pgt-a
    16.11 transfer ❄️ (accofil, encorton, heparyna, acard)
    22.11 bhcg - 0,4 😢
    2️⃣ IVF
    • 7.01.2025 - punkcja 12x 🥚
    • 2x❄️❄️ - po pgt-a oba chore 😢
  • włosy barwy zboża Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa88 wrote:
    Tak, zaraz będę miała 36 lat 🙂 w sumie odkąd jesteśmy razem to ❤️ byly bez zabezpieczeń. Więc nasze hipotetyczne dziecko mogłoby mieć już 15lat🥲 ppczatkowo mieliśmy związek na odległość "weekendowy" a potem co 2miesiące na tydzień. Więc nie przywiązywaliśmy takiej wagi do starań. Ale jakby było wszystko w porządku to byśmy mimo to wpadli 🙂. Ale w klinikach jesteśmy od 2021. W pierwszej pożal się Boże po histero gościu: no to teraz napewno Pani będzie w ciąży. Po pół roku proszę przyjść na kontrol 🙄. Żadnych badań, nic... mąż miał podstawową morfo plemnikow i niby stwierdził, że on jest okej. Gdy przeszliśmy do Gyn to zaraz pani doktor zlecila badania. A u męza dopiero bo dokładniejszych badaniach wyszla kicha. Bo hba i dfi mega kiepskie.

W sumie jak tak czytalam o tych stanach zapalnych, to wiele dziewczyn ma z tym mega problem, by się wyleczyć 🥲 też coś czuję, że ten zestaw antybiotykow mi nie pomógł... bo mnie znowu jakoś dziwnie brzuch pobolewa. A jestem w 11dc. Shit
    A mnie właśnie nigdy przenigdy nic nie bolało. I weź to zrozum :/ ja też już skończone 36, staramy się od 3, z GC już prawie 2 lata. Mieliśmy starania z kontrolą owulacji, później trzy insemi i zdecydowaliśmy się na ivf, bo już najmłodsi nie jesteśmy. Ale od roku praktycznie ciągle robimy pierwsza procedurę, bo cały czas to endometrium źle. Jeszcze to co wg doktorki przeszkadza, to mam dwie torbiele na prawym jajniku, choć dobrze przebadane to namawia mnie na laparo, choć inny specjalista odradził. Nie wiadomo dlaczego mam wysoki estradiol w pierwszej fazie cyklu, bo podobno powinien być około 20, a ja mam w 3dc aż 105. Już sama zaczynam wierzyć, że to wszystko to wina covida xD no bo jak wytłumaczyć, ze laski z problemami hormonalnymi, z nadwaga zachodzą w ciążę, a ja owulacje wzorowe co cykl i nic się nie dzieje. Nawet ani pół ciąży nigdy nie było.

🧑 36 lat 🧔 36 lat
    Starania od: ~sierpień 2021
    Owulacje naturalne, drożność ok
    2023: 3 x IUI ❌
    2023 lipiec: stymulacja do IVF ✔️
    2023 sierpień: punkcja: 3 zarodki 5-6 dniowe ✔️
    2023 wrzesień: biopsja - przewlekły stan zapalny endometrium ❌
    Sumarycznie biopsja x 5
    2024 marzec: transfer ❌
    2024 sierpień: ostatnia biopsja - brak zapalenia endometrium ✔️
    2024 wrzesień: transfer ✔️
    2024 listopad: 8tc 💔
    2024 grudzień: transfer ❌
    2025 styczeń: wizyta kwalifikacyjna do programu MZ
    28.02 start II stymulacji
  • Ayno Znajoma

Wysłany: 4 lipca 2024, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem tym przypadkiem, że nigdy nic nie bolało. Okresy krótkie i bezbolesne… Nawet endometrium idealne zawsze przy owulacjach. W zasadzie gdyby nie histero i biopsja to bylibyśmy dalej w lesie. U nas dopiero 2 lata starań, w klinice jesteśmy od marca :)

• Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    włosy barwy zboża wrote:
    Ja zaczynałam od 25/10, praktycznie bez zmiany po różnych anty. A ostatnia biopsja pokazała 55/10, więc podobnie jak u ciebie. Jeszcze dzisiaj mi lekarka powiedziała, że przed biopsja od 7 dc mam zacząć zażywać encorton, że może też wpłynąć na ten stan zapalny pozytywnie.
    A w jakiej dawce będziesz brała encorton?

Ona: 36at
    On: 38lat

09.2023 - IUI - Bocian Lublin -❌
    01.2024 - transfer (AZ) Bocian Lublin-❌
    09. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
    10. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
    niskie amh - 0,52
    endometrioza II/ III stopnia
    Mięśniak
    Allo mlr 0
    Kiry brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
    07.2024 - Test BeReady -
    - endometrium PreReceptywne (przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)
    07.09.2024 - CD138 - 0/10 komórek ❤️
  • Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    włosy barwy zboża wrote:
    A mnie właśnie nigdy przenigdy nic nie bolało. I weź to zrozum :/ ja też już skończone 36, staramy się od 3, z GC już prawie 2 lata. Mieliśmy starania z kontrolą owulacji, później trzy insemi i zdecydowaliśmy się na ivf, bo już najmłodsi nie jesteśmy. Ale od roku praktycznie ciągle robimy pierwsza procedurę, bo cały czas to endometrium źle. Jeszcze to co wg doktorki przeszkadza, to mam dwie torbiele na prawym jajniku, choć dobrze przebadane to namawia mnie na laparo, choć inny specjalista odradził. Nie wiadomo dlaczego mam wysoki estradiol w pierwszej fazie cyklu, bo podobno powinien być około 20, a ja mam w 3dc aż 105. Już sama zaczynam wierzyć, że to wszystko to wina covida xD no bo jak wytłumaczyć, ze laski z problemami hormonalnymi, z nadwaga zachodzą w ciążę, a ja owulacje wzorowe co cykl i nic się nie dzieje. Nawet ani pół ciąży nigdy nie było.

Kurcze witam w klubie laski. Ja też praktycznie zaraz będę mieć 36 lat. Staramy się od 2 lat i cały czas coś nie tak. W klinice tak dokładnie to prawie 1,5 roku. U mnie też wyszedł stan zapalny 8/ 10 - CD138 oraz 400/10 - CD 56. Też mam metronidazol na 14 dni, doksycyline na 15 dni i globulki macmiror 8 sztuk. Ja już dwie histeroskopie połączona z laparoskopia i drożność jajowodów miałam. Przu ostatniej laparoskopii odcięli mi jajowod bo był wodniak jajowodu. Obecnie jestem w trakcie antybiotykoterapii endometrium. Potem znowu ponowna biopsja endometrium i może ewentualnie transfer we wrześniu jak dobrze wszystko pójdzie.

Ona: 36at
    On: 38lat

09.2023 - IUI - Bocian Lublin -❌
    01.2024 - transfer (AZ) Bocian Lublin-❌
    09. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
    10. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
    niskie amh - 0,52
    endometrioza II/ III stopnia
    Mięśniak
    Allo mlr 0
    Kiry brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
    07.2024 - Test BeReady -
    - endometrium PreReceptywne (przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)
    07.09.2024 - CD138 - 0/10 komórek ❤️
  • Różyczka91 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , też kilka mcy leczyłam stan zapalny .
    Polecam oprócz antybiotyków : czosnek 2x dziennie z solgar, 1x dziennie pic napar z nagietka , kurkumę ( ja brałam w proszku ale wiem że dziewczyny biorą też w tabletkach ). Dodatkowo shoty z zakwasu z buraka/ wodą z ogórków.
    Oprócz tego całkowita rezygnacja z cukru - potęgują one stany zapalne . Ja jeszcze odstawiłam nabiał i gluten. I w końcu się udało . Powodzenia , wiem jakie to przytłaczające i trudne ale da się pamiętajcie !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2024, 06:22

BladaMaria, Lilithgirl, sav19, Sarenka, neila6 lubią tę wiadomość

Ja 32, mąż 33.
    Starania od stycznia '20.
    Obniżone parametry nasienia,
    Allo 0% ,
    Biopsja endometrium 12/10 - leczenie od grudnia '23 do lutego '24

I IVF start maj '23. Uzyskano 3 Zarodki
    1 transfer czerwiec 23 5AB -nieudany
    2 transfer lipiec 23 4CC - nieudany
    3 transfer wrzesień 23 - 4AC - nieudany
    Zmiana kliniki
    Start stymulacji listopad.
    Mamy 1 przebadany Zarodek 5.1.1.
    Transfer z immunoglobulinami.
    23.04. TRANSFER 🙏🦋
    5 dpt ⏸️ beta 17,74 🙏
    7 dpt beta 56,13 , progesteron 34,78 🙏
    9 dpt beta 150,90 🙏
    13 dpt beta 903,80 🙏
    17 dpt beta 4312 , prog 32,58 🙏
    21 dpt beta 14 4330 , prog 28,73 🙏
    28 dpt jest ❤️🙏 6+4
    8+1 CRL 2cm 🙏
    10+4 CRL 4,3 cm 🙏
    12+4 CRL 7,5 cm 🙏
    16+5 200g🙏💜
    20+4 400 g 🙏❤️
    24+3 710 g i 31 cm 🙏💜
    28+3 1250 g 🙏🩷
    32+ 2 1810 i 44 cm 🙏❤️
    age.png

Wysłany: 4 lipca 2024, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingus 1 wrote:
    A w jakiej dawce będziesz brała encorton?
    5mg tyle, co do transferu.

🧑 36 lat 🧔 36 lat
    Sumarycznie biopsja x 5

Wysłany: 4 lipca 2024, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka91 wrote:
    Polecam oprócz antybiotyków : czosnek 2x dziennie z solgar, 1x dziennie pic napar z nagietka , kurkumę ( ja brałam w proszku ale wiem że dziewczyny biorą też w tabletkach ). Dodatkowo shoty z zakwasu z buraka/ wodą z ogórków.
    Oprócz tego całkowita rezygnacja z cukru - potęgują one stany zapalne . Ja jeszcze odstawiłam nabiał i gluten. I w końcu się udało . Powodzenia , wiem jakie to przytłaczające i trudne ale da się pamiętajcie !
    Ja też odstawiłam co się da, bo nie ukrywam bez pewnych rzeczy po prostu nie dam rady, ale zredukowałam białe pieczywo z około 6 kromek do 2 razowego chleba, nabiału raczej unikam, nie jem jogurtów, mleka, no masło używam i czasem jem jajka, ale rzadko, może raz na dwa tygodnie, pije nagietek raz dziennie, dodatkowo olej z oregano raz dziennie, vivomixx raz na dwa dni, lactovaginal co drugi lub co trzeci dzień. Cukru i nabiału raczej unikam, chyba że cukier w owocach, bo zaczęłam ich jeść znacznie więcej i warzyw również. Zmniejszyłam też częstotliwość jedzenia kurczaka. Ogólnie nie pije też kawy od kilku miesięcy, bo bardzo ciężko mi było z niej zejść po transferze, więc wolałam po prostu do niej nie wracać. Alkoholu też nie pije, bo ciągle jestem na jakimś leczeniu 😁 też za dużo tych supli brać nie chce, bo jeszcze mam zestaw: omega3, ovarin, oxigravide, rutinoscorbin, witamina d, magnez.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2024, 07:08

Lilithgirl lubi tę wiadomość

🧑 36 lat 🧔 36 lat
    Sumarycznie biopsja x 5
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2024, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    włosy barwy zboża wrote:
    Ja zaczynałam od 25/10, praktycznie bez zmiany po różnych anty. A ostatnia biopsja pokazała 55/10, więc podobnie jak u ciebie. Jeszcze dzisiaj mi lekarka powiedziała, że przed biopsja od 7 dc mam zacząć zażywać encorton, że może też wpłynąć na ten stan zapalny pozytywnie.

Hej

Podobno na stan mikroflory w macicy ma też wpływ stan jelit. Jeśli jest jakaś nieszczelnosc, a o nią dzisiaj nietrudno to wówczas dochodzi do migracji.
    Może posiew kału by dal jakaś odp czy nie ma żadnych przerostów bakteryjnych ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2024, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka91 wrote:

O właśnie pamiętam tu z wątku dziewczynę, która miała różne wyniki biopsji i też zauważyła korelacje ze spożywanym cukrem

Wysłany: 4 lipca 2024, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astereae wrote:
    Hej

Podobno na stan mikroflory w macicy ma też wpływ stan jelit. Jeśli jest jakaś nieszczelnosc, a o nią dzisiaj nietrudno to wówczas dochodzi do migracji.
    Może posiew kału by dal jakaś odp czy nie ma żadnych przerostów bakteryjnych ?
    Wiesz co ja przez rok męczyłam się z infekcja gdy zaczął się covid, byłam u 4 ginekologów i infekcja goniła infekcje a nikt mi nie chciał zrobić wymazu, bo wymazów nie robili, ze względu na badania covida. I tak się bujalam i myślałam, że będę musiała już z tym żyć, ale w końcu trafiłam do dobrego lekarza, który mnie wyleczył, ale być może jednak tylko bardziej powierzchownie, a w macicy bakterie mogły się też nie wybić. Może jest tak jak mówisz, ale nikt na to nie wpadł do tej pory. Póki co zobaczę jak się potoczy ten wynik, bo mówię dużo rzeczy żywieniowych i suplementacyjnych zmieniałam od dnia brania antybiotyków. Do tego mimo, że partner był już leczony to mamy się zabezpieczać podczas współżycia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2024, 20:28

🧑 36 lat 🧔 36 lat
    Sumarycznie biopsja x 5
  • PalkaBimbalka Koleżanka

Wysłany: 8 lipca 2024, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nowa w temacie jestem, mam pytanie czy czułyście jakieś nazwijmy to „skutki uboczne” leczenia, ale nie te typowe jak przy antybiotyku (biegunka, dziwny posmak) ale właśnie ból jakby jajników, podbrzusza? Leczę się tydzień, drugi przede mną ale ciągle czuję nacisk i lekki ból jednego jajnika, dodatkowo jest zdecydowanie „mokrzej” niż normalnie. U mnie zestaw Metronidazol + Cipronex.

• Gaabyy Koleżanka

Wysłany: 8 lipca 2024, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie kojarzę żeby mnie coś bolało podczas antybiotyku. A co piszą w skutkach ubocznych na ulotkach?

Dziewczyny które brały Dipgereline, po jakim czasie od zastrzyku był okres. Wg moich obliczeń powinien być teraz, boli mnie brzuch, źle mi jakoś samej ze sobą, migreny i ogolny dyskomfort. Coraz bardziej się obawiam ze będzie trzeba wywoływać cykl lekami.
    Zastrzyk brałam 6 czerwca.

23.02.2024 💔
    ANA3 +++
    PAI-1 homo
    MTHFR hetero
    KIR Bx
    ⬆️ TSH euthyrox
    24.04.24 histero / Janowiec
    Adenomioza
    stan zapalny / antybiotyki / Diphereline
    6 czerwiec - kolejne Diphereline
    17 lipiec - usg/wyciszene stanów zapalnych
    31 lipiec - monitoring/stany zapalne wyleczone/ zaczynamy starania naturalne

Nadzieja bierze mnie w ramiona i trzyma w swoich objęciach, ociera mi łzy i mówi, że dziś, jutro, za dwa dni wszystko będzie dobrze, a ja jestem na tyle szalona, że ośmielam się w to wierzyć.

Wysłany: 8 lipca 2024, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PalkaBimbalka wrote:
    Hej, nowa w temacie jestem, mam pytanie czy czułyście jakieś nazwijmy to „skutki uboczne” leczenia, ale nie te typowe jak przy antybiotyku (biegunka, dziwny posmak) ale właśnie ból jakby jajników, podbrzusza? Leczę się tydzień, drugi przede mną ale ciągle czuję nacisk i lekki ból jednego jajnika, dodatkowo jest zdecydowanie „mokrzej” niż normalnie. U mnie zestaw Metronidazol + Cipronex.
    Mnie delikatnie kłuło przy którymś leczeniu i nawet się cieszyłam, że leki działają, ale niestety to nie świadczyło o niczym, bo ani leki nie zadziałały, ani też nic złego mi się nie wydarzyło ;) jedyne co, to po levoxie dostałam boli mięśni i stawów i przez dobry miesiąc dochodziłam do ciebie, a czułam się jak kompletna emerytka, normalnie bolało mnie ciało, musiala mi lekarka skrócić leczenie o kilka dni, bo nie dawałam rady ;)

🧑 36 lat 🧔 36 lat
    Sumarycznie biopsja x 5
  • Sarenka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PalkaBimbalka wrote:

Ja dziś 4 dzień na zestawie metronidazol i tarivid, i powiem szczerze dziś mnie coś kręci w okolicy jajnika. Niby nie jest to ból, tylko takie dziwne ćmienie. Trochę jakbym miała zaraz okres dostać.

A tak nawiasem podczas antybiotykoterapii rezygnowałyscie kompletnie ze współżycia? Antybiotyki mam doustne i tak kminie czy trzeba przerwę w fiołkach robić.

❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️ Blastocyst 🥰
    1.FET 09/22 9tc poronienie zatrzymane 💔🖤
    2.FET 12/22 cb 💔
    3.FET 06/24 beta 0💔
    4.FET 24/08/24 🍀🤞
    5dpt ⏸️
    6dpt- beta 39 mlU/ml
    10dpt- beta 238 mlU/ml
    12dpt- beta 566 mlU/ml
    27dpt- jest ❤️
    12+2 I badania prenatalne- niskie ryzyka
    16+1 163g 🎀
    19+2 315g
    23+2 606g

preg.png

Wysłany: 8 lipca 2024, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka wrote:
    Ja dziś 4 dzień na zestawie metronidazol i tarivid, i powiem szczerze dziś mnie coś kręci w okolicy jajnika. Niby nie jest to ból, tylko takie dziwne ćmienie. Trochę jakbym miała zaraz okres dostać.

A tak nawiasem podczas antybiotykoterapii rezygnowałyscie kompletnie ze współżycia? Antybiotyki mam doustne i tak kminie czy trzeba przerwę w fiołkach robić.
    Ja nie ryzykowałam, bo bałam się, że dostanę grzybicy i będzie kolejna rzecz do leczenia. No a prawie za każdym razem łapała mnie grzybica w ustach, więc i tak nie było szansy na całowanie, a co to takie przytulanki bez całusów 😛

🧑 36 lat 🧔 36 lat
    Sumarycznie biopsja x 5
  • Calineczka90 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zaczęłam drugi tydzień z metronidazolem i tarivid. Nie czuję kompletnie nic. Biorę dodatkowo nystatynę dopochwowo oraz doustnie probiotyk vivomix. Dziś zaczęłam delikatnie plamić 😕 Jedyne co na plus to trądzik mi zelżał 😁

preg.png
  • Sarenka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calineczka90 wrote:
    Ja dziś zaczęłam drugi tydzień z metronidazolem i tarivid. Nie czuję kompletnie nic. Biorę dodatkowo nystatynę dopochwowo oraz doustnie probiotyk vivomix. Dziś zaczęłam delikatnie plamić 😕 Jedyne co na plus to trądzik mi zelżał 😁

Też myślałam o tej nystatynie. Dostałaś od razu od lekarza tak zapobiegawczo? Ja już sama nie wiem czy to brać czy wystarczy ilość probiotyków, jakie biorę bo 2x lactovaginal, 1x vivomix i 1x sanprobi

2.FET 12/22 cb 💔
    3.FET 06/24 beta 0💔
    4.FET 24/08/24 🍀🤞
    5dpt ⏸️
    6dpt- beta 39 mlU/ml
    10dpt- beta 238 mlU/ml
    12dpt- beta 566 mlU/ml
    27dpt- jest ❤️
    16+1 163g 🎀
    19+2 315g
    23+2 606g

preg.png
  • Sarenka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    włosy barwy zboża wrote:
    Ja nie ryzykowałam, bo bałam się, że dostanę grzybicy i będzie kolejna rzecz do leczenia. No a prawie za każdym razem łapała mnie grzybica w ustach, więc i tak nie było szansy na całowanie, a co to takie przytulanki bez całusów 😛
    A jakie probiotyki przyjmowałaś i w jakiej ilości?

2.FET 12/22 cb 💔
    3.FET 06/24 beta 0💔
    4.FET 24/08/24 🍀🤞
    5dpt ⏸️
    6dpt- beta 39 mlU/ml
    10dpt- beta 238 mlU/ml
    12dpt- beta 566 mlU/ml
    27dpt- jest ❤️
    16+1 163g 🎀
    19+2 315g
    23+2 606g

preg.png
‹‹ 245 246 247 248 249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ