X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną STAN ZAPALNY ENDOMETRIUM
Odpowiedz

STAN ZAPALNY ENDOMETRIUM

Oceń ten wątek:
  • Anett9300 Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy podczas leczenia stanu zapalnego wasi lekarze normalnie każą się starać??

• MMM123 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    Cześć dziewczyny. Pomóżcie. Czy wynik CD138 15/1 to duży stan zapalny? Kompletnie się na tym nie znam. Normy mam tylko że 2/1 lub mniej to ok. A powyżej to zapalnie. Czy któraś się na tym zna?

Tak, duży stan zapalny na pewno do leczenia.

Starania 02.2024
    Na poważnie od 11.2024
    01.2025 beta 20 💔
    03.2025 HyFoSy-prawy jajowod drożny, lewy udrozniono
    04.2025 wyniki biopsji-duże przewlekle zapalenie endometrium
    (Leczenie antybiotykami)
    AMH 1.98

Ilość plemników 91 mln
    Koncentracja 45.5 mln/ml
    Ruch PR 0.2%, ruch PS 14.29% NP 20.61%
    Morfologia 4%
    Suplementacja TenFertil ON
  • MMM123 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    Dziewczyny a czy podczas leczenia stanu zapalnego wasi lekarze normalnie każą się starać??

Zakaz współżycia podczas trwania całej kuracji

Starania 02.2024
    Na poważnie od 11.2024
    01.2025 beta 20 💔
    03.2025 HyFoSy-prawy jajowod drożny, lewy udrozniono
    04.2025 wyniki biopsji-duże przewlekle zapalenie endometrium
    (Leczenie antybiotykami)
    AMH 1.98

Ilość plemników 91 mln
    Koncentracja 45.5 mln/ml
    Ruch PR 0.2%, ruch PS 14.29% NP 20.61%
    Morfologia 4%
    Suplementacja TenFertil ON
  • Anett9300 Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM123 wrote:
    Zakaz współżycia podczas trwania całej kuracji

No właśnie dlatego się dziwię bo lekarz mi jeszcze lamette przepisał i kazał normalnie się starać

• Agaa049 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:

Absolutnie. Najpierw trzeba wyleczyć stan zapalny. Jedno mija się z drugim tak naprawdę. Ja miałam jeszcze mieć biopsję kontrolną czy w ogóle się wyleczył ten stan zapalny zanim mam się starać. Ale jednak zdecydowałam nie robić biopsji, ale skończyłam antybiotyk, robię cykl przerwy, żeby dojść do siebie po nich i dopiero starania. Wolę odczekać niż znowu przeżywać stratę. Takie jest moje zdanie ;)

Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    Ponowne starania 01.2025 r.
    05.2025 r. Cross match 52% -> diagnostyka
    06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
    🔜 ponowny cross match w innym laboratorium
  • Anett9300 Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    Absolutnie. Najpierw trzeba wyleczyć stan zapalny. Jedno mija się z drugim tak naprawdę. Ja miałam jeszcze mieć biopsję kontrolną czy w ogóle się wyleczył ten stan zapalny zanim mam się starać. Ale jednak zdecydowałam nie robić biopsji, ale skończyłam antybiotyk, robię cykl przerwy, żeby dojść do siebie po nich i dopiero starania. Wolę odczekać niż znowu przeżywać stratę. Takie jest moje zdanie ;)

Dziękuję bardzo za odpowiedź i rade 😊 no właśnie lekarz mi nic nie mówił o powtórnej biopsji

• Agaa049 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    Dziękuję bardzo za odpowiedź i rade 😊 no właśnie lekarz mi nic nie mówił o powtórnej biopsji

Co lekarz to podejście do tego. Ja tak stwierdziłam, że nie chcę kolejnej ingerencji. Dwa łyżeczkowania, histeroskopia, zaraz biopsja. To już chyba za dużo. A stan zapalny ponoć mam taki średni, że antybiotyki powinny pomóc. Także obym nie żałowała, że zrezygnowałam z biopsji ;)

• Larnaka Nowa

Wysłany: 12 sierpnia, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    Powinnaś zgłosić się do immunologa tak jak jest napisane, że niepłodność immunologiczna

Dzięki, chat gpt tak opisał te wyniki :D Dziś dzwonili z kliniki i lekarz powiedział, że nie widzi przeciwwskazań do transferu. Kurczę, po każdej stymulacji mam tylko po jednej blastocyście i boję się podejść do transferu, a na wizytę u immunologa pewnie długo się czeka:(

• Anett9300 Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    Co lekarz to podejście do tego. Ja tak stwierdziłam, że nie chcę kolejnej ingerencji. Dwa łyżeczkowania, histeroskopia, zaraz biopsja. To już chyba za dużo. A stan zapalny ponoć mam taki średni, że antybiotyki powinny pomóc. Także obym nie żałowała, że zrezygnowałam z biopsji ;)

Kurczę no właśnie ja podobnie. Też dwie histeroskopie mam za sobą i łyżeczkowanie. Tylko że wątpię że na usg bedzie widać czy zapalenie dalej jest. Skoro tylu lekarzy robiło mi usg i się dziwili że w ciążę nie zachodzę jak ’’tam’’ wszystko tak super

• Agaa049 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    Kurczę no właśnie ja podobnie. Też dwie histeroskopie mam za sobą i łyżeczkowanie. Tylko że wątpię że na usg bedzie widać czy zapalenie dalej jest. Skoro tylu lekarzy robiło mi usg i się dziwili że w ciążę nie zachodzę jak ’’tam’’ wszystko tak super

Na USG nie zobaczą zapalenia. Jeśli ktoś ma oko to zobaczy polipy, ale zapalenia nie. Przynajmniej tak mi się wydaje. Od zapalenia to histero lub biopsja. Ale też te ingerencje nie są takie dobre. Co jak zapalenie wyleczone, a po biopsji kolejnej może się zrobić znowu? Tego się trochę boję..

• Anett9300 Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    Na USG nie zobaczą zapalenia. Jeśli ktoś ma oko to zobaczy polipy, ale zapalenia nie. Przynajmniej tak mi się wydaje. Od zapalenia to histero lub biopsja. Ale też te ingerencje nie są takie dobre. Co jak zapalenie wyleczone, a po biopsji kolejnej może się zrobić znowu? Tego się trochę boję..

No może i dlatego mój lekarz nie chce ingerować. Racja. Kurczę najlepsze w tym wszystkim jest to że zero jakichkolwiek objawów (bynajmniej u mnie) a wręcz odwrotnie. Po porodzie (przez cc) miałam piękne regularne cykle i żadnej infekcji. Kompletnie nic. Nie mam pojęcia skąd to zapalenie się wzięło. I zrosty. Masa zrostów. Nawet w kanale szyjki były. Byłam w szoku jak to usłyszałam. Cykle regularne, krwawienie całkiem normalne. Nic niepokojącego nie zauważyłam. Cytologia książkowa. Jakieś jaja normalnie

• Agaa049 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    No może i dlatego mój lekarz nie chce ingerować. Racja. Kurczę najlepsze w tym wszystkim jest to że zero jakichkolwiek objawów (bynajmniej u mnie) a wręcz odwrotnie. Po porodzie (przez cc) miałam piękne regularne cykle i żadnej infekcji. Kompletnie nic. Nie mam pojęcia skąd to zapalenie się wzięło. I zrosty. Masa zrostów. Nawet w kanale szyjki były. Byłam w szoku jak to usłyszałam. Cykle regularne, krwawienie całkiem normalne. Nic niepokojącego nie zauważyłam. Cytologia książkowa. Jakieś jaja normalnie

U mnie tak samo. Wszystko regularnie, infekcji nie mam, nic mnie nie boli, ale lekki stan zapalny wyszedł. Moja gin chce robić biopsję, ale ja się boję. Przemyślałam i nie chcę kolejnej ingerencji. Mam nadzieję, że teraz antybiotyki mnie przeleczyly.

• Anett9300 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    U mnie tak samo. Wszystko regularnie, infekcji nie mam, nic mnie nie boli, ale lekki stan zapalny wyszedł. Moja gin chce robić biopsję, ale ja się boję. Przemyślałam i nie chcę kolejnej ingerencji. Mam nadzieję, że teraz antybiotyki mnie przeleczyly.

A jak długo brałaś antybiotyki?

‹‹ 297 298 299 300 301
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ