X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną STAN ZAPALNY ENDOMETRIUM
Odpowiedz

STAN ZAPALNY ENDOMETRIUM

Oceń ten wątek:
  • Magda_10 Znajoma

Wysłany: 31 sierpnia, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn z adenomioza. Czy ktorejs z Was sie udalo z tym potwornym schorzeniem zajsc w ciaze? Od dwoch lat walcze z zapaleniem endometrium. W maju mialam histeroskopie u doktora Janowca. Cala macica byla w mikropolipach (ktore mogly tez generowac to zapalenie). Doktor Janowiec usunal mi wszystkie mikropolipy, dal kolejna antybiotykoterapie i zdiagnozowal adenomioze, dostalam na to diphereline 3 zastrzyki. Pod koniec czerwca mialam kontrolna histeroskopie, macica wygladala “o niebo lepiej” to slowa doktora Janowca wiec dostalam zielone swiatko do transferu po trzecim zastrzyku diphereline. Tym razem Doktor nie pobral wycinka do badania bo stwierdzil ze nie bedzie grzebal w endometrium (bardzo cienkim bo w menopauzie). Wiec nie wiem tak naprawde czy to zapalenie zostalo wyleczone. Niestety, dzis odebralam wyniki bety, cale 0… Dodam ze do transferu mialam tez leki przeciwskurczowe (papaweryna, spazmolina, scopolan). Czy komus sie udalo z adenomioza zajsc w ciaze? Co pomoglo? Bede bardzo wdzieczna za wszystkie rady

• PA Autorytet

Wysłany: 1 września, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, po biopsji miałyście plamienia i jak długo? Miesiączkę dostałyście w terminie?

We wtorek miałam biopsje, co jakiś czas plamię czarna krwią ze skrzepami. Dziś rano trochę czerwonej krwi a potem znowu ciemna. Myślałam, że to okres bo planowo ma być w środę, tylko na razie nic się nie rozkręca.

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
    06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
    07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
    26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138- czekamy na wyniki
    09/25 lametta+ ovaleap
  • mi.nu Autorytet

Wysłany: 1 września, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_10 wrote:
    Pytanie do dziewczyn z adenomioza. Czy ktorejs z Was sie udalo z tym potwornym schorzeniem zajsc w ciaze? Od dwoch lat walcze z zapaleniem endometrium. W maju mialam histeroskopie u doktora Janowca. Cala macica byla w mikropolipach (ktore mogly tez generowac to zapalenie). Doktor Janowiec usunal mi wszystkie mikropolipy, dal kolejna antybiotykoterapie i zdiagnozowal adenomioze, dostalam na to diphereline 3 zastrzyki. Pod koniec czerwca mialam kontrolna histeroskopie, macica wygladala “o niebo lepiej” to slowa doktora Janowca wiec dostalam zielone swiatko do transferu po trzecim zastrzyku diphereline. Tym razem Doktor nie pobral wycinka do badania bo stwierdzil ze nie bedzie grzebal w endometrium (bardzo cienkim bo w menopauzie). Wiec nie wiem tak naprawde czy to zapalenie zostalo wyleczone. Niestety, dzis odebralam wyniki bety, cale 0… Dodam ze do transferu mialam tez leki przeciwskurczowe (papaweryna, spazmolina, scopolan). Czy komus sie udalo z adenomioza zajsc w ciaze? Co pomoglo? Bede bardzo wdzieczna za wszystkie rady
    Hej, w lutym też miałam histeroskopie u Janowca, leczenie antybiotykami przez 20 dni i też diphereline na 3 m-ce. Potem dwa transfery jeden po drugim i też beta nie ruszyła. To były nie przebadane zarodki z AZ. U mnie miałam ogniska adenomiozy,które dr usunął.
    Znów jestem na zastrzykach Diphereline i czekam na wizytę u immunologa. My podchodzimy do AZ. Teraz czeka na nas przebadany zarodek po PGT- A.

Ona i On '84
    2011 córka, ciąża naturalna
    2013-2019 4 poronienia,
    V Leiden heterozygota, MTHFR homozygota, PAI-1 homozygota, on i ona kariotypy OK
    05.2021 trafiamy do Kliniki leczenia niepłodności
    AMH 0,3 decyzja o KD, parametry nasienia OK, 12KD ->mamy 5❄️
    07.2022 I FET beta 0, PGT-A ok; Acard, Clexane
    08.2023 II FET beta 0, PGT-A ok; Acard, Clexane
    01.2024 III FET beta 0, PGT-A ok, wlew GCS-F, Encorton, Accofil, Intralipid, Acard, Clexane
    04.07.2024 IV FET beta 0, wlew IG 15g, Encorton, Acard, Clexane
    31.07.2024 V FET beta 0, wlew IG 20g, Encorton,Acard, Ovitrelle, Clexane
    12.2024 KD, 6 komórek, brak zarodków
    01.2025 KD, 6 komórek, brak zarodków
    ❌02.2025 adenomioza-antybiotyki,Diphereline 3mce
    18.06.2025 transfer AZ, beta 0, ❄️ 4.2.2
    17.07.2025 drugie podejście AZ, beta 0 ❄️6.1.1
    08/09.25 Diphereline, w oczekiwania na immunologa
  • Magda_10 Znajoma

Wysłany: 2 września, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi.nu wrote:
    Hej, w lutym też miałam histeroskopie u Janowca, leczenie antybiotykami przez 20 dni i też diphereline na 3 m-ce. Potem dwa transfery jeden po drugim i też beta nie ruszyła. To były nie przebadane zarodki z AZ. U mnie miałam ogniska adenomiozy,które dr usunął.
    Znów jestem na zastrzykach Diphereline i czekam na wizytę u immunologa. My podchodzimy do AZ. Teraz czeka na nas przebadany zarodek po PGT- A.

Hej! Bardzo mi przykro ze tez sie nie udalo. Do tych dwoch transferow mialas jakies leki dodawane czy tylko te stricto do transferu (estradiol, progesteron itd)?

• Muczylando Autorytet

Wysłany: 2 września, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PA wrote:
    Cześć, po biopsji miałyście plamienia i jak długo? Miesiączkę dostałyście w terminie?

We wtorek miałam biopsje, co jakiś czas plamię czarna krwią ze skrzepami. Dziś rano trochę czerwonej krwi a potem znowu ciemna. Myślałam, że to okres bo planowo ma być w środę, tylko na razie nic się nie rozkręca.

Po drugiej biopsji nic, po trzeciej trochę plamień. Za to po histeroskopii z biopsją plamiłam niecały tydzień a pierwsze 2 dni krew ze skrzepami. Miesiączki raczej normalnie przychodziły.

👩94👦87. Starania od 2018, klinika od 2024
    🍀I procedura:
    🐮07/04 - punkcja, 5❄️
    ❌07/31 - I FET, cb 4+3
    ❌09/04 - II FET
    ❌10/30 - III FET, cb 4+2
    ❌12/04 - IV FET
    2025:
    ❌01/08 - V FET, cb 5+0
    ❌02/03 - histeroskopia i biopsja, CD138+++ >10/10,
    🍀II procedura:
    🐮03/13 punkcja, 4❄️
    ❌04/14 biopsja kontrolna, CD138++5-10/10, CD56 <5%🆗
    ❔06/20 biopsja kontrolna, CD138+<5/10
    🐄07/22 - VI FET, 9dpt 202, 11dpt 535, 13dpt 1200, 18dpt 11816, 31dpt CRL 0,97 ❤️, 37dpt CRL 1,6 ❤️
    preg.png

❌KIR: Bx ➕2DS2
    PAI-1, mthfr - homo
    ❌Tężyczka
    ❌Niedoczynność tarczycy
    Kariotypy, cytokiny, immunofenotyp, ana2, asa 🆗
    AMH 2.6-3.6 🆗

"Odwaga bycia nielubianym to odwaga bycia wolnym."
‹‹ 299 300 301 302 303
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ