X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Staraczki i mamusie z Rzeszowa
Odpowiedz

Staraczki i mamusie z Rzeszowa

Oceń ten wątek:
  • Chmurka85 Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DziewcZyny ja juz po uiu. Wszystjo dobrze poszlo ;) jakos humor tez dobry na spokojnie wszystko. Pusto bylo w klimice takze bardziej komfortowe warunki dla meza ;) teoche jeszcze pobolewa wszystko ale juz w domu leze i relax przed tv ;)
    Humor mi poprawily zakupy przed inseminacja dwie pary spodni w ktore sie mieszczzczw bo nerwy tez mialam ze w nic sie nie miescilam jak przytylam po lekach przez pol roku. Dzis czyje wiosne sloneczko bedzie za pare dni takze dziewczyny relaks i bastawienie na macierzynstwo ;)

lipa, Niu lubią tę wiadomość

Chmurka85
  • ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka cieszę się, ze pozytywne nastawienie u ciebie i ze IUI przebiegła bez zakłóceń. Teraz kochana nie forsuj się tylko odpoczywaj. A i te spodnie poprawiły ci humor i mnie też dzisiaj bo wreszcie waga 8,5 kg mniej. Cel osiagnięty teraz pozostaje tylko utrzymac taką wagę...

• Chmurka85 Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa87 ale ja prYtyłam z 10 kg haha i dzis kupilam spodnie legginsowe splaszczajace brzuch rozmiar 40 haha a cala szafa jest 36-38 ;/ haha no ale ciesze sie ze kupilam cos w co wejde i nie bede sie Zle cUla. Mam nadzieje ze na ciaze sie nadadza;) gratuluje zrzucenia wagi jejku moje 10 kg chyba bym musiala rowerem 12 km do pracy codziennie jezdC ;)

Niu lubi tę wiadomość

Chmurka85
  • ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka85 wrote:
    Ciekawa87 ale ja prYtyłam z 10 kg haha i dzis kupilam spodnie legginsowe splaszczajace brzuch rozmiar 40 haha a cala szafa jest 36-38 ;/ haha no ale ciesze sie ze kupilam cos w co wejde i nie bede sie Zle cUla. Mam nadzieje ze na ciaze sie nadadza;) gratuluje zrzucenia wagi jejku moje 10 kg chyba bym musiala rowerem 12 km do pracy codziennie jezdC ;)
    Kochana ze mnie przeszło na Ciebie hehe

• Marzena1991 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa87 nie dziś nie byłam tylko przy wypisie ze szpitala lekarz kazał mi brać danazol od 1 dnia cyklu a póżniej histeroskopia operacyjna:(

przegroda macicy :(

11.02.2017r. 1 IUI :( 15.03.3017r 2 IUI :( 14.04.2017r 3 iui :(
    1 ivf :10dpt bhcg 92,64, 12dpt bhcg

LENKA 28.10.2018r 3170 55 cm
    LIWIA 25.12.2020r 3640 59 cm
  • Niu Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nic mi nie mówcie o wadze mnie już brzuch urósł ,na święta lużną kieckę musiałam kupić.....
    trochę to za wcześnie ale mocno przytyłam po stymulacjach

chmurko trzymam kciuki za Ciebie, święta będziesz miała magiczne-pełne nadziei

a ta pustka w klinice też mi się podobała choć już więcej tam nie pojadę bo następna wizyta na Twardowskiego a potem Profamilia

pozdrawiam Wszystkie a zwłaszcza zabiegane,sprzątające, kupujące,piekące,gotujące.... ;)

weteranka
  • KaRa001 Znajoma

Wysłany: 23 marca 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny,
    We wtorek mam mieć robioną laparoskopie, ale nie wiem czy dojdzie do skutku, od 4 dni spóźnia mi się okres dziś rano zrobiłam test okazało się ze pozytywny, do tej pory w to nie wierzę, wieczorem mam zamiar powtórzyć test, staram się uspokoić i jeszcze cierpliwie czekać, w piątek skocze na betę to będę mieć pewność :-) trzymajcie dziewczyny kciuki :-)

KARA01
  • lipa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kara no rewelacja! Życzę ci żeby laparo już nie była potrzebna.
    Super prezent na święta, mały kurczaczek :-)

age.png
  • KaRa001 Znajoma

Wysłany: 23 marca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję lipa, mam nadzieję że się udało, w pracy nie mogę się dziś skupić, czekam do wieczora aby powtórzyć test :-)

KARA01
  • Chmurka85 Koleżanka

Wysłany: 23 marca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo ! Wielkie GRATULACJE ! W koncu sie zaczynają sypać ciąże. Dziewczyny w koncu wiosna i bociany zaczynaja grasować nad nami ;) o juz mi humor Karo poprawilas ;) wmawiam sobie ze jestem plodna i ze bede szczesliwa matka.

Chmurka85
  • Chmurka85 Koleżanka

Wysłany: 23 marca 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nju a ty masz tyć ;) tzn dzidzius ma rosnąc prawidłowo a musi muec z kogo brac witaminki ;) swieta hmmm troche juz ogarnelam dom. Mamy duzy dom 7 pokoi plus lazienka i kuchnia takze jest tego tylko brakuje nam dzieci do tych pokoi ;) te swieta mysle idpoczywac pelen relaks i jedzienie. Kazde swieta mialam gisci z 20 psob o pbslugiwalam towarzystwo a te swieta mam gdzies protestuje i odpoczywam ;)

Chmurka85
  • KaRa001 Znajoma

Wysłany: 23 marca 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny test powtórzyłam również pozytywny 2 tłuste krechy, jutro jeszcze beta, ale pomału dociera to do mnie ze się udało i to tuż przed laparoskopia:-) mam nadzieje ze zarazicie się ode mnie fasolka:-) trzymam za was kciuki :-)

KARA01
  • Marzena1991 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaRa001 a ja długo sie starałaś?

przegroda macicy :(

11.02.2017r. 1 IUI :( 15.03.3017r 2 IUI :( 14.04.2017r 3 iui :(
    1 ivf :10dpt bhcg 92,64, 12dpt bhcg

LENKA 28.10.2018r 3170 55 cm
    LIWIA 25.12.2020r 3640 59 cm
  • KaRa001 Znajoma

Wysłany: 23 marca 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sierpniu będzie trzy lata po ślubie, ale nie odrazu zaczęliśmy starania, można powiedzieć że tak z 1,5 roku się staraliśmy, w sierpniu ubiegłego roku miałam 1 badania hormonalne bo zaczęło mnie juz to nie pokoic ze nic nie ma, i wyszło ze mam za wysoką prolaktyne, dostałam bromergon i miałam go przyjmować, niedawno zmalała mi prolaktyna wiec zmniejszyłam dawkę.W lutym zapisalismy się do parens do dr M, wsumie żadnych mi większych badań nie robił, miałam robione posiewy i miały być 3 monitoringi, po 2 monitoringu powiedział ze jest już po owu, wiec byłam trochę zła, a następnie zaproponował laparoskopie która miałam mieć we wtorek:-) i o to cała moja historia, kiedy powiedział mi dr M ze po owu to myślałam że przegapilismy z mężem a okazał się ten miesiąc szczęśliwy :-)

KARA01
  • ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaRa ogromne gratki dla Ciebie. Wypoczywaj nie stresuj się teraz i dbaj o fasolkę :)

• daktylek Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam w ten piękny wiosenny dzień ;)
    mialam dzisiaj sen, w którym sprawdzałam śluż - okazał się wodnisty, wiec stwierdzilam ze moze byc to plodny sluz. moj maz zbieral sie do pracy a ja wpadlam w panikę ze muszę szybko go zaciągnąc do łózka zanim wyjdzie z domu bo mam plodne dni ;) i sie obudzilam ;):)

Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png
  • Chmurka85 Koleżanka

Wysłany: 24 marca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha daktylek ale mialas sen ;) najlepsze w smie przegapiłaś ;) oj ja juz na sluz nie patrze bo przez stymulacje sluz jest dziwny.
    Karo super twoje starania sie zakonczyly - zycie plata figle oby na dobre :)

lipa lubi tę wiadomość

Chmurka85
  • ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daktylek twój sen był fajny szkoda tylko ze bez zakończenia szczęśliwego typu robisz test a tu dwie kreseczki :)
    Kochane ja juz upiekłam 7 placków więc zapraszam na swięteczną wyżerkę hehe

• Chmurka85 Koleżanka

Wysłany: 24 marca 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa - chyba zartujesz az 7 ? Matko ale duzooo. Ja planuje babke limonkowa sernik i tort i tyle a i tak nie wiem czy dam rade wystac. Dzis w pracy klienci umeczyli mnie a powiedzialam sobie ze relaks i odpoczynek ile sie da.

Chmurka85
  • ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka ty nie szalej z plackami tylko odpoczywaj. A jesli chodź o ciasto na święta to zabieraj męża i zapraszam na degustację moich wypieków. Chetnie sie z Tobą podzielę :)

‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ