Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Staraczki i mamusie z Rzeszowa
Odpowiedz

Staraczki i mamusie z Rzeszowa

Oceń ten wątek:
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D_basiula wrote:
    Dziewczyny a co myslicie o dr Szajnerze?
    Ja pije ziolka od 3 cykli, w pierwszym cyklu faktycznie czulam sie inaczej, lepszy sluz itd ale teraz nie widze juz roznicy. W drugim cuklu mialam krotka faze lutealna, kolejny tez bezowocny. Od niedzieli pije ziola dalej, czasami sie zastanawiam czy jest sens...
    Basiula daj im czas na działanie. Ostatnio na wątku o ziolach dziewczyna pisała że zaszła w ciążę po 3miesiacach grzecznego picia ziół... :-)

Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Jutro. Ale chyba zaczynam plamic. Moj organizm jest bezbledny
    Lipa i jak? Ja wierzę że jest wszystko ok:-)

w57v3e3k7yxei1cq.png
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niu wrote:
    aha jeszcze do daktylka chciałam słowo: ja jestem przed 40-stką i nigdy w życiu nie miałam naturalnej owulacji, zawsze wspomagana dziesiątkami leków ponieważ cierpię na PCO i dokładnie wiem co myślisz pisząc o "drugim sorcie"
    ale proszę się szybciutko pozbierać i do roboty !!!
    byłaś już w ciąży a to znaczy że szanse na powodzenie masz bardzo duże
    takich historii osłuchałam się przez lata i tam gdzie była ta determinacja i wiara to wszędzie się dobrze kończyło
    pozdrawiam
    przepraszam że się tak rozpisałam ale mam do Was "słabość" kobitki :)
    Ja miewam naturalne owulacje ale późne. A przy staraniach czekanie na późną owulacje to wieczność....jeden Gin mi powiedział że jajo z późnej owulacji jest kiepskie. Co nie zmienia faktu że przy normalnych cyklach poza zwiększeniem szans na ciążę czułabym sie bardziej kobieco ;-)

w57v3e3k7yxei1cq.png
  • ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze cos musi stanąć na drodze. Ja dwa lata temu miałam podejść do 1 iui i co? Cisza zakonczona poronieniem. Teraz miałam podejść to biocenoza pochwy nie tak i spozniajaca sie @ ale mówią co się odwlecze to nie......

• lipa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie negatywnie

age.png
  • ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa i mnie tez. Przed chwila zrobiłam drugi test i tez negatyw wiec wxielam die z czystym sumieniem za mycie okien i wieszanie firan

• Niu Koleżanka

Wysłany: 17 marca 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa - do trzech razy sztuka...u mnie się sprawdziło pozdrawiam serdecznie !

lipa lubi tę wiadomość

weteranka
  • Niu Koleżanka

Wysłany: 17 marca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawa87 wrote:
    Zawsze cos musi stanąć na drodze. Ja dwa lata temu miałam podejść do 1 iui i co? Cisza zakonczona poronieniem. Teraz miałam podejść to biocenoza pochwy nie tak i spozniajaca sie @ ale mówią co się odwlecze to nie......

to nie uciecze !
    suuuuper podejście, pozdrawiam !

ciekawa87 lubi tę wiadomość

weteranka
  • Niu Koleżanka

Wysłany: 17 marca 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daktylku - to prawda z tymi naturalnymi cyklami ale jeśli nie ma innego wyjścia to trzeba zaufać lekarzom bo szkoda czasu !

weteranka
  • lipa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa coś ta wiosna nie chce być dla nas łaskawa.
    Ja już swoje wyplakalam. Odstawilam leki i czekam z niecierpliwością na @. Mam jeszcze jednego maluszka do zabrania

age.png
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa ale moze jeszcze jednak cos wyjdzie? Bylam pewna że sie uda, dużo myslala o Tobie.....

lipa lubi tę wiadomość

w57v3e3k7yxei1cq.png
  • ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa kochana wiem ze ci trudno ale musisz być silna. Stres nie jest dobrym doradcą a tylko pogarsza sytuację. Uda się tym razem zobaczysz. Już niedługo oznajmisz nam ze sie udało i będziemy ci gratulować. po prostu potrzebujemy więcej czasu niż inni ale uda się i nam. Jak nie wiosna to latem napewno w TYM ROKU!!!
    Czekaj na @ i do dzieła kochana :)

lipa lubi tę wiadomość

• Chmurka85 Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyby wrocilam. Przykro mi ze sie nie udało. Lipa i ciekawa87 nie zagladałam ponad tydzien na forum bo dopadla mnie deprezja i bunt na wszystko zwiazane ze staraniami. :/ dzis zagladajac na forum mialam nadzieje ze przeczytam dobre wiesci od was. Przykro mi.
    Njiu ty dajesz nam nadzieje ;) super ze maluszek rosnie ;) niech rosnie zdrowo :)
    Ja mialam załamke w sumie nadal mam ale dzis bylam u lekarki i we wtorek trzecie Uiu. Tylko mam jesc wiecej migdalow i orzechow bo slabsze endo bylo. No coz druga proba. Maz po swietach leci na trzy miesiace do usa a ja zostaje sama. Sama z czekaniem na termin bhcg. I ze wszystkim. Jak by nic sie nie udalo odpoczynek od lekow i wizyt. Od wrzesnia miesiac w miesiac wizyty i stymulacje. Dziewczyny niech kolejna sie chwali ciaza!

Chmurka85
  • Chmurka85 Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dola. Wczoraj dowiedzialam sie ze kuzyn bedzie mial kolejne dziecko ale przynajmniej przeprosil ze wpierdolil sie mo w kolejke po dzidziusia - choc tyle z jego strony wie jak bardzo czekamy na dziecko. I dwie kolezanki przyszly pochwalic sie dziecmi. Zwariowac mozna. Nawet zaniedbuje dwie chrzesnice poprostu nie moge mam blokade ze ja nie jestem w ciazy i nie mam dzidziusia. Eh no dobra tyle tego.

Chmurka85
  • lipa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka :-( wiemy wszystkie o czym mowisz. To jest nie do opisania, ten bol i bezsilnosc. I dobre rady wszystkich dookola.
    Ja tez jestem u schylku. Nie potrafie ci poradzic, co zrobic, zeby poczuc sie lepiej

age.png
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolaczam do klubu zdolowanych. Zaczęłam brac metformine i dostalam plamien. Ja w prawo a moje jajniki w lewo.... Ciągle pod prąd....

w57v3e3k7yxei1cq.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daktylku tez plamilam podczas brania metforminy. Bralam krotko, bo niewiele ponad miesiac, ale meczyly mnie wlasnie plamienia

age.png
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Daktylku tez plamilam podczas brania metforminy. Bralam krotko, bo niewiele ponad miesiac, ale meczyly mnie wlasnie plamienia
    Myslisz że to znak że meta dziala i cos sie dzieje w hormonach?

w57v3e3k7yxei1cq.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie zadzialala. To byl ksiazkowy cykl. Moze organizm musi sie przyzwyczaic

age.png
  • ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka lipa i pozostałe dziewczyny ja tez mam pod górkę ale jestem teraz tego zdania ze co sie odwlecze... Uda się i tyle. Zobaczycie kazda z was wspomni moje słowa i będzie się chwalić maluszkiem.
    Ja jutro idę po południu do gin bo @ nadal nie ma. Boję się tej wizyty jak cholera...

‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ