X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Staraczki i mamusie z Rzeszowa
Odpowiedz

Staraczki i mamusie z Rzeszowa

Oceń ten wątek:
  • lipa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O choćby tu

http://m.wylecz.to/pl/choroby/ginekologia/zespol-luf-zespol-luteinizacji-niepeknietego-pecherzyka-jajnikowego.html

Wpisz w google LUF, wyskoczył mnóstwo artykułów.
    Oczywiście nie mowie, że Cierpisz też na te przypadłość. Ale jeżeli sytuacja będzie się powtarzać to może warto by pogadac z lekarzem. Ja się z tym borykam do tej pory. Nawet w ostatnim cyklu przed ivf. Balam się czy torbiel się wchłonięta podczas okresu i będę mogla czac stymulację. Na szczęście nie bylo po niej sladu

k91 lubi tę wiadomość

age.png
  • Ewa 31 Koleżanka

Wysłany: 12 marca 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczelam czytac i jestem jeszcze bardziej przerazona mam dosc co chwilke cos innego wyskakuje :-(

• lipa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa Luf wynika z endometriozy. Skoro miałas torbiel endometrialna, to endometrioza pewnie masz. Przypomnij: miałas laparoskopie? Jeśli tak to pewnie cię wyczyscili. Jeśli nie - wg mnie przxy endomendzie to najlepsze rozwiązanie. Nie daj sobie wcisnąć leczenia vissane przez 6 miesięcy. Zaraz po laparo starania, albo IUI. Ją żeby trochę ogarnąć endonetrioze biorę colostrum - to suplement diety, który ma bardzo dobre działanie na immunologii, a endometrioza jest właśnie choroba autoimmunologiczna. Może kup sobie, na pewno nie zaszkodzi!

Nie pisze ci tego wszystkiego, zeby cię przestraszyć, mogę też nie mieć racji z twoimi dolegliwościami. Ale ją straciła mnóstwo czasu zanim mnie ktoś zdiagnozowal. Lepiej wiedzieć czego szukac

age.png
  • Ewa 31 Koleżanka

Wysłany: 12 marca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam miec laparodkopie ale w trakcie cysts pekla i musieli mnie rozcina to bylo rok temu pozniej dochodzilam do siebie i moj lekarz mnie diagnozowal troche to twalo a ze jestem niecuerpliwa to zminila lekarza i podeszlam pierwsxy raz do IUI niestety nic z tego no znowu jest torbiel :-(
    Dziekuje bardzo za celna uwage nastepnym razem jak pojde do lekarza zapytam go o luf.
    Zastanawiam sie tez nad piciem ziol co o tym sadzisz?

• lipa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie pilam. Ale są dziewczyny, którym pomagały.

Daktylek jeśli mnie czytasz, poradzić coś :-)

Poczytaj wątek zielary...

age.png
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Nigdy nie pilam. Ale są dziewczyny, którym pomagały.

Daktylek jeśli mnie czytasz, poradzić coś :-)

Poczytaj wątek zielary...
    Czytam czytam :-)
    Ja pilam zioła ojca sroki ale bardzo krótko bo zaszlam w ciążę. Ja mam problem z rosnieciem jajek. Pękają raczej zawsze i same. Nie pomogę zatem za bardzo bo mam inny problem i za krótko stosowalam zioła. Jednak na pewno po kilku dniach picia zauwazylam lepszy sluz, lepsze samopoczucie i wzrost libido.

Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png
  • Ewa 31 Koleżanka

Wysłany: 12 marca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedno pytanie czy ziola mozna pic razem z lekami do stymulacj ?

• Ewa 31 Koleżanka

Wysłany: 12 marca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedno pytanie czy ziola mozna pic razem z lekami do stymulacj ?
    Troche czytalam o tych ziolach ale nie doczytalam czy pomagaja na luf.
    Jak cos znajde napewno sie podziele.

• daktylek Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pilam zioła, inofem i bralam clo. Efekt ciążą. Szkoda że bez szczęśliwego finału

w57v3e3k7yxei1cq.png
  • ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daktylek szkoda ze tak się to zakończyło...

• daktylek Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawa87 wrote:
    daktylek szkoda ze tak się to zakończyło...

szkoda, szkoda :( do teraz psychicznie nie mogę się podniesć - tym bardziej, ze od kiedy mam zielone swiatlo do staran moje jajka nie rosna. po stracie - a przed okresem mialam dwie owulacje.... od tamtej pory ani jednej... brak owu dołuje mnie masakrycznie, czuję sie jak "z drugiego sortu"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 21:15

w57v3e3k7yxei1cq.png
  • ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daktylek wiem co przeżywasz i wierz mi stres robi swoje. Wiem co pisze, bo sama jestem po dwóch poronieniach...
    U mnie dziewczyny czasem kucie w jajnikach i biała wydzielina, @ miałam miec 6 marca i nadal nie ma. Być moze to po tych globulkach dopochwowych macmiror się spóźnia. Czy któraś z was je tez stosowała?
    Chyba jutro zrobię test...

• Ewa 31 Koleżanka

Wysłany: 13 marca 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieczyny bardzo wam wspolczuje niewiem nigy nie poczuczulam jak to jest stracic dziecko ale tez nigdy nie czulam jak to byc w ciazy.
    Ja zaczelam brac organeticna wchloniecie sie torbiela i zaczynam wariowac po nim juz ... A czy któraś z was brawo i jak się po nim czułam?

• ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa kochana niestety nie pomogę bo nigdy nie zażywałam tego leku. Nie martw sie kochana jeszcze wszystko się ulozy po twojej mysli

• daktylek Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa rób test :-) bialy sluz to działanie progesteronu jak nic :-)

w57v3e3k7yxei1cq.png
  • Ewa 31 Koleżanka

Wysłany: 13 marca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa tez bym test.zrobiala :-) trzymam kciuki :-)
    Tez mam nadzieję ze sie w koncu ulozy jestem bardzo niecierpliwa ale zycie uczy cierpliwosci i pokory my sie z mezem tak powaznie od 5 lat staramy a malzenstwem jestemy od 9 i nigdy sie nie zabezpieczalismy wiec.

• ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test negatywny. Tak jak podejrzewałam okres spóźnia się przez te globulki dopochwowe.

• Ewa 31 Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda ze negatywny :-( i tak trzymam kciuki

ciekawa87 lubi tę wiadomość

• ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa dzięki

• lipa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa macmiror bralam, nie powinien mieć wpływu na opoznienien @. Chyba, że infekcja była poważna, to ona mogła coś zaburzyć. A może jednak betka? Będziesz miała ostateczne potwierdzenie. Z tymi testami to różnie bywa

age.png
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ