Staraczki i mamusie z Rzeszowa
-
WIADOMOŚĆ
-
O choćby tu
http://m.wylecz.to/pl/choroby/ginekologia/zespol-luf-zespol-luteinizacji-niepeknietego-pecherzyka-jajnikowego.html
Wpisz w google LUF, wyskoczył mnóstwo artykułów.
Oczywiście nie mowie, że Cierpisz też na te przypadłość. Ale jeżeli sytuacja będzie się powtarzać to może warto by pogadac z lekarzem. Ja się z tym borykam do tej pory. Nawet w ostatnim cyklu przed ivf. Balam się czy torbiel się wchłonięta podczas okresu i będę mogla czac stymulację. Na szczęście nie bylo po niej sladuk91 lubi tę wiadomość
-
Ewa Luf wynika z endometriozy. Skoro miałas torbiel endometrialna, to endometrioza pewnie masz. Przypomnij: miałas laparoskopie? Jeśli tak to pewnie cię wyczyscili. Jeśli nie - wg mnie przxy endomendzie to najlepsze rozwiązanie. Nie daj sobie wcisnąć leczenia vissane przez 6 miesięcy. Zaraz po laparo starania, albo IUI. Ją żeby trochę ogarnąć endonetrioze biorę colostrum - to suplement diety, który ma bardzo dobre działanie na immunologii, a endometrioza jest właśnie choroba autoimmunologiczna. Może kup sobie, na pewno nie zaszkodzi!
Nie pisze ci tego wszystkiego, zeby cię przestraszyć, mogę też nie mieć racji z twoimi dolegliwościami. Ale ją straciła mnóstwo czasu zanim mnie ktoś zdiagnozowal. Lepiej wiedzieć czego szukac -
Mialam miec laparodkopie ale w trakcie cysts pekla i musieli mnie rozcina to bylo rok temu pozniej dochodzilam do siebie i moj lekarz mnie diagnozowal troche to twalo a ze jestem niecuerpliwa to zminila lekarza i podeszlam pierwsxy raz do IUI niestety nic z tego no znowu jest torbiel
Dziekuje bardzo za celna uwage nastepnym razem jak pojde do lekarza zapytam go o luf.
Zastanawiam sie tez nad piciem ziol co o tym sadzisz? -
lipa wrote:Nigdy nie pilam. Ale są dziewczyny, którym pomagały.
Daktylek jeśli mnie czytasz, poradzić coś
Poczytaj wątek zielary...
Ja pilam zioła ojca sroki ale bardzo krótko bo zaszlam w ciążę. Ja mam problem z rosnieciem jajek. Pękają raczej zawsze i same. Nie pomogę zatem za bardzo bo mam inny problem i za krótko stosowalam zioła. Jednak na pewno po kilku dniach picia zauwazylam lepszy sluz, lepsze samopoczucie i wzrost libido.Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
-
ciekawa87 wrote:daktylek szkoda ze tak się to zakończyło...
szkoda, szkoda do teraz psychicznie nie mogę się podniesć - tym bardziej, ze od kiedy mam zielone swiatlo do staran moje jajka nie rosna. po stracie - a przed okresem mialam dwie owulacje.... od tamtej pory ani jednej... brak owu dołuje mnie masakrycznie, czuję sie jak "z drugiego sortu"Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 21:15
Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
-
Daktylek wiem co przeżywasz i wierz mi stres robi swoje. Wiem co pisze, bo sama jestem po dwóch poronieniach...
U mnie dziewczyny czasem kucie w jajnikach i biała wydzielina, @ miałam miec 6 marca i nadal nie ma. Być moze to po tych globulkach dopochwowych macmiror się spóźnia. Czy któraś z was je tez stosowała?
Chyba jutro zrobię test... -
Dzieczyny bardzo wam wspolczuje niewiem nigy nie poczuczulam jak to jest stracic dziecko ale tez nigdy nie czulam jak to byc w ciazy.
Ja zaczelam brac organeticna wchloniecie sie torbiela i zaczynam wariowac po nim juz ... A czy któraś z was brawo i jak się po nim czułam? -
Ciekawa tez bym test.zrobiala trzymam kciuki
Tez mam nadzieję ze sie w koncu ulozy jestem bardzo niecierpliwa ale zycie uczy cierpliwosci i pokory my sie z mezem tak powaznie od 5 lat staramy a malzenstwem jestemy od 9 i nigdy sie nie zabezpieczalismy wiec.