Staraczki i mamusie z Rzeszowa
-
WIADOMOŚĆ
-
BezchmurneNiebo wrote:Czyli mam rozumieć ze są najlepszej jakości? Teraz i tak musimy niestety czekać.
Janess nie miałam nigdy IUI ale przy transferze ja byłam na zabiegowej. Nogi w górze wziernik usg przez brzuch i taki długi cewnik z zarodkiem na końcu. Potem embriolog sprawdził czy zarodek został we mnie. Wziernik ściągnięty i leżałam 15 minut. Potem siusiu.
Najgorsze jest to ze palić nie mogęBezchmurneNiebo lubi tę wiadomość
8 lat staran:
2017- 3 x IUI
01.2019- laparo- endometrioza II st, jajowody drożne
09.06.2020 - II 🥰
10.06.2020 - hcg- 1241 ✊🏼 Prog.- 43,40 -
sunshine26 wrote:Aaa czyli wychodzi podobnie jak przy IUI tylko pewnie głębiej to wstrzykują? Mnie najbardziej meczy pełny pęcherz, jak wyszłam po ostatniej IUI to nie mogłam chodzic tak mi się siusiu chciało, a jeszcze te 10 min leżałam z wziernikiem.
Na szczęście ja leżałam bez wziernika. No i tez minute przed czasem wstałam bo tak mi się sikac chciało.
* ANA - ujemne
* Przeciwciała kardiolipinowe - negatywne
* Nieprawidłowa mutacja MTHFR
* Nieprawidłowy czynnik V Leiden
* TSH -3.05
*Homocysteina -6.2
* AntyTG i antyTPO w normie
* 4.05.20 poronienie 4t4d ;(
* 20.06.18-laparo
* 24.03.18 poronienie 6t ;(
* nasienie po zabiegu ok
* 08.2017-I IVF
* kariotypy ok -
BezchmurneNiebo wrote:Na szczęście ja leżałam bez wziernika. No i tez minute przed czasem wstałam bo tak mi się sikac chciało.
Kiedy testujesz
* ANA - ujemne
* TSH -3.05
*Homocysteina -6.2
* 20.06.18-laparo
* nasienie po zabiegu ok
* 08.2017-I IVF
* kariotypy ok -
Janess wrote:Bezchmurna, powtarzam pytanie - Ty cały czas starań paliłaś?
Oj będzie zaraz na mnie fala złości. Ale tak. Paliłam. Mniejsza ilość ale Paliłam. Od wczoraj od 9 rano nie wzięłam papierosa do ust.
A Homa mnie tak zjebala ze pRawie ryczalam. Na sali zabiegowe to samo było. No cóż ale miała rację. Dopiero do tego doszlam
* ANA - ujemne
* TSH -3.05
*Homocysteina -6.2
* 20.06.18-laparo
* nasienie po zabiegu ok
* 08.2017-I IVF
* kariotypy ok -
Heh. Ja też palilam. Prawie do samego końca, jeszcze dzień przed transferem na odstresowanie
Palenie zaczęłam w trakcie starań. Wszystkie moje problemy zaczęły się przed nałogiem, więc nie sądzę by to było głównym czynnikiem. Ale oczywiście, ze to zło! I oczywiście, ze nie pomogalo w leczeniu. I nie mam zamiaru do tego nigdy więcej wracać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 12:18
-
lipa wrote:Heh. Ja też palilam. Prawie do samego końca, jeszcze dzień przed transferem na odstresowanie
Palenie zaczęłam w trakcie starań. Wszystkie moje problemy zaczęły się przed nałogiem, więc nie sądzę by to było głównym czynnikiem. Ale oczywiście, ze to zło! I oczywiście, ze nie pomogalo w leczeniu. I nie mam zamiaru do tego nigdy więcej wracać.
Lipa a po transferze paliłas ?
* ANA - ujemne
* TSH -3.05
*Homocysteina -6.2
* 20.06.18-laparo
* nasienie po zabiegu ok
* 08.2017-I IVF
* kariotypy ok -
Janess wrote:Sylwias, nie przeraża Cię myśl o bliźniakach?
Powiedzcie mi dziewczyny, czy z naszego punktu widzenia, tzn pacjentki, czy transfer różni od IUI? To się jakoś inaczej podaje? W bardziej odczuwalny sposób?
Z mojego punktu widzenia transfer i IUI wygląda dokładnie tak samo. Wczoraj mialam tak wypelniony pecherz ze dr kazal go calkowicie oproznic i sie okazalo ze transfer na pustym przeszedl duzo sprawniej niz poprzednio. Trwal minutke, potem 15 leżenia. Mowil ze jak ktos jest tak szczuply to nie potrzeba wypelniac pecherza. Dziwi mnie ze w Parensie ktos zostawił wziernik na czas odpoczynku po zabiegu. Nie dość ze odczuwasz dyskomfort z powodu pęcherza to jeszcze to! -
Janess wrote:Lipa, to tak jak z wszystkim innym. Może powodować trudności ale nie musi. Wiadomo że palenie nie wpływa na PCOS czy endomende ale może wpływać na jakość komórek. A bez wątpienia wpływa na plemniki. Tak samo jak alkohol. Starając się lepiej nie przeginać. Ale ile się słyszy o wpadce po pijaku
Lipa, bardzo Cię nie pochwalam.
Ale dziewczyny, jeśli palicie i Wam się nie udaje, to rzućcie palenie. Może się okazać że tylko to było powodem wszystkich niepowodzeń. A jak się okaże że to jednak nie papierosy to będziecie o tyle zdrowsze
Powiem Wam jeszcze o znajomej która z zajściem nie miała żadnych problemów ale wyczytała w necie że palenie podczas ciąży nie szkodzi dziecku i to tylko sztuczna nagonka na palące. Paliła całą ciążę. Dziecko przyszło na świat w 7 miesiącu. Kilkakrotnie zatrzymywało mu się serduszko. Jelita nie pracowały. Na dzień dobry maluszek miał kilka operacji z powodu jelit. Przy okazji sepsa. Na szczęście udało mu się i dzisiaj jest szczęśliwym maluchem. Rozwija się dużo wolniej ale prawidłowo.
A jego matka nadal twierdzi że papierosy w ciąży nie szkodzą.
Ja po prostu po n-tym cyklu niepowodzeń, mimo zdrowej diety, braku alkoholu i innych używek, miałam postawe typu "i tak się nie udaje, to po co się poswiecac". Wiem, mało mądre. Najważniejsze, ze teraz czuję się super i wiem jak fajki wpływały źle na mój organizm. -
Janess wrote:Jak z wziernikiem? Oni przecież wyciągają wziernik i wszystkie rurki itd. Po IUI wziernik nie jest potrzebny.
8 lat staran:
2017- 3 x IUI
09.06.2020 - II 🥰
sunshine26 wrote:Przy 1 i 2 IUI od razu miałam wyciągnięty, a tym razem "poleży sobie pani teraz 10 minut z wziernikiem". Dyskomfort straszny, myślałam ze go wypre..
Kto ci robił? Magon
* ANA - ujemne
* TSH -3.05
*Homocysteina -6.2
* 20.06.18-laparo
* nasienie po zabiegu ok
* 08.2017-I IVF
* kariotypy ok -
BezchmurneNiebo wrote:Kto ci robił? Magon
8 lat staran:
2017- 3 x IUI
09.06.2020 - II 🥰
sunshine26 wrote:Tak. W przyszła sobotę mam testować ale nie wiem czy się nie wstrzymam do poniedziałku. Na luteinie mimo ze brałam zawsze w terminie dostawałam @, ciekawe czy przy duphastonie tez.
* ANA - ujemne
* TSH -3.05
*Homocysteina -6.2
* 20.06.18-laparo
* nasienie po zabiegu ok
* 08.2017-I IVF
* kariotypy ok -
Janess wrote:Jak mi kiedys lekarz zostawil wziernik i czegos tam szukal w szafce to go sama "wyplulam". Przeszkadzal mi. Myslalam ze to sie dobrze trzyma. Kilka skurczy i wypadl
15 min bym nie wytrzymala
No a powiedz jeszcze, bo po tych 15min przychodzila polozna i pozwalala zejsc. Lekarza juz tego dnia nie widzialam. Teraz lekarz musial sie fatygowac czy polozna posprzatala po nim?
Położna. Lekarza widziałam bo zapomniał mi receptę zostawić i jak mi ja dawał to się o nazwisko spytał, bo trzymał w ręce dwie recepty, dla mnie i pewnie dziewczyny która weszła na zabieg po mnie. Wiem, ze dużo pacjenentek to można nie pamiętać, ale myślałam ze w komputerze sobie sprawdza co komu robi
Bezchmurna mam 1 tabletkę rano i 1 wieczorem.
8 lat staran:
2017- 3 x IUI
09.06.2020 - II 🥰
sunshine26 wrote:Położna. Lekarza widziałam bo zapomniał mi receptę zostawić i jak mi ja dawał to się o nazwisko spytał, bo trzymał w ręce dwie recepty, dla mnie i pewnie dziewczyny która weszła na zabieg po mnie. Wiem, ze dużo pacjenentek to można nie pamiętać, ale myślałam ze w komputerze sobie sprawdza co komu robi
Bezchmurna mam 1 tabletkę rano i 1 wieczorem.
Kuzwa to ja mam końskie dawki. Duphaston 3x2 i luteina 2x2
Sylwia a ty jakie leki masz po transferze?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 16:36
* ANA - ujemne
* TSH -3.05
*Homocysteina -6.2
* 20.06.18-laparo
* nasienie po zabiegu ok
* 08.2017-I IVF
* kariotypy ok -
BezchmurneNiebo wrote:Kuzwa to ja mam końskie dawki. Duphaston 3x2 i luteina 2x2
Sylwia a ty jakie leki masz po transferze? -
sylwias wrote:Bezchmurna ciesz się bo przynajmniej koszt niewielki i zero bólu. Ja mam zel z progesteronem za 200 zł i zastrzyki tak bolesne ze masakra. 3 dni po kłuciu nadal boli mnie brzuch. Juz nie wiem gdzie wkluwac bi cały bruch boli. Do tedo 7 zastrzykow kosztuje 200 zł.
To jakie masz ? Ja mam zastrzyki z fraxiparine duphaston luteina encorton estrofem siofor kwas foliowy magnez acard kwas omega wit c i wit d
* ANA - ujemne
* TSH -3.05
*Homocysteina -6.2
* 20.06.18-laparo
* nasienie po zabiegu ok
* 08.2017-I IVF
* kariotypy ok -
BezchmurneNiebo wrote:To jakie masz ? Ja mam zastrzyki z fraxiparine duphaston luteina encorton estrofem siofor kwas foliowy magnez acard kwas omega wit c i wit d
-
sylwias wrote:Żel Crinone, zastrzyki Prolutex i Clexane, Encorton, Estrofem no i suplementy wg uznania. Tez biorę wit D, kwas foliowy, omega, magnez i acard.
Żel to progesteron i prolutex tez. Clexane to przeciw zakrzepowe. Reszta to to samo co ja
* ANA - ujemne
* TSH -3.05
*Homocysteina -6.2
* 20.06.18-laparo
* nasienie po zabiegu ok
* 08.2017-I IVF