Staraczki i mamusie z Rzeszowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Aife i Anna no właśnie Ulman jeszcze jest konkretnym lekarzem ktory bada niepłodność i leczy. Poza nim kompletnie juz chyba nie ma. Sami zwykli ginekolodzy. Jeszcze słyszałam o dr szczerba że jest bardzo dobry i dociekliwy wyników pacjentki ale nie wiem czy podejmuje się niepłodności
Rucola lubi tę wiadomość
Oboje 36 lat
2014 - synek na świecie ♥️
2017 - córcia w niebie*
2018-2020 - 4x nieudane IUI
11.2018 - laparo, oba drożne, pcos, Hashimoto, AMH 5, niepłodność wtórna, 2xbiochemiczna,
On morfologia 2% i mała ruchliwość, lepkość
in vitro Kraków Macierzyństwo
21.09.2020 - stymulacja
30.09.2020 - punkcja, 21 pobranych ➡️12 zapłodniono ➡️mamy 5x❄️5.1.1 oraz 1x❄️4.1.1
12.12.2020 - transfer ❄️5.1.1
7dpt: beta 77, 9dpt: beta 189, 11dpt: beta 503,2
20.04.2021- połówkowe: córeczka 🥰 -
Lucy chodziłam do doktora Szczerby i jako zwykły lekarz jest bardzo dobry ale na niepłodności się zupełnie nie zna. Sam zresztą po 3 miesiącach zasugerował mi jednak szukać gdzie indziej za co i tak jestem mu wdzięczna że był ze mną na tyle szczery.starania od 2014, 30 lat, BMI>30, PCOS
nasienie, MAR, HBA dobre
HSG +, AMH 3,8,
30.01.2018 Aromek I IUI -> cysta
08.09.2018 strata chłopców 8tc wada genetyczna
23.09.2019 10 tc ❤
10.12.2019 21 tc syn 440g
05.02.2020 30 tc 1500g
27.03.2020 37 tc 2800g
16.04.2020 39+6 tc 3440 g syn Adam
kariotypy kiry ok mutacje PAI1 homo, MTHFR 677CT hetero
ANA NK ok. AlloMlr O% -
O widzisz....
Oboje 36 lat
2014 - synek na świecie ♥️
2017 - córcia w niebie*
2018-2020 - 4x nieudane IUI
11.2018 - laparo, oba drożne, pcos, Hashimoto, AMH 5, niepłodność wtórna, 2xbiochemiczna,
On morfologia 2% i mała ruchliwość, lepkość
in vitro Kraków Macierzyństwo
21.09.2020 - stymulacja
30.09.2020 - punkcja, 21 pobranych ➡️12 zapłodniono ➡️mamy 5x❄️5.1.1 oraz 1x❄️4.1.1
12.12.2020 - transfer ❄️5.1.1
7dpt: beta 77, 9dpt: beta 189, 11dpt: beta 503,2
20.04.2021- połówkowe: córeczka 🥰 -
Ja dziewczyny jestem fanką Ulmana. Zlecił masę badań, honorował zalecenia immunologa, wyraźnie mówił, ze dopóki wszystkiego nie wyjasnimy IUI i IVF nie ma sensu. Tzn moze się udać, jeśli para nie będzie mieć "ukrytych" problemów ale jeśli takowe ma, to niestety kasa wyrzucona w błoto.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Wydaje mi sie ze jak para nie ma problemow typu brak jajowodow czy niedroznosc to moze sie udac do Ulmana. W moim przypadku Ulman by nie pomogl...
* ANA - ujemne
* Przeciwciała kardiolipinowe - negatywne
* Nieprawidłowa mutacja MTHFR
* Nieprawidłowy czynnik V Leiden
* TSH -3.05
*Homocysteina -6.2
* AntyTG i antyTPO w normie
* 4.05.20 poronienie 4t4d ;(
* 20.06.18-laparo
* 24.03.18 poronienie 6t ;(
* nasienie po zabiegu ok
* 08.2017-I IVF
* kariotypy ok -
BezchmurneNiebo wrote:Wydaje mi sie ze jak para nie ma problemow typu brak jajowodow czy niedroznosc to moze sie udac do Ulmana. W moim przypadku Ulman by nie pomogl...
Ja Ulmana uwielbiam, ale wiem, ze nie jest cudotwórcą. Są problemy nie do przejścia, o których piszesz typu brak jajowodów, niedrożność, wodniaki, znikoma ilość plemników. Ale dokładna diagnostyka na pewno nie utrudni IVF a na pewno może ale też nie musi pomóc. ja jestem z tych, którzy 10 razy sprawdzą, zanim podejmą decyzję, dlatego u mnie IVF było na samym końcu drogi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 23:14
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Rucola wrote:co nie zmienia faktu, ze pełna diagnostyka i wdrozenie odpowiedniego leczenia ogromnie zwieksza szanse powodzenia IVF
Ja Ulmana uwielbiam, ale wiem, ze nie jest cudotwórcą. Są problemy nie do przejścia, o których piszesz typu brak jajowodów, niedrożność, wodniaki, znikoma ilość plemników. Ale dokładna diagnostyka na pewno nie utrudni IVF a na pewno może ale też nie musi pomóc. ja jestem z tych, którzy 10 razy sprawdzą, zanim podejmą decyzję, dlatego u mnie IVF było na samym końcu drogi
Zazdroszcze Ci takiego podejścia. No i zgodzę sie z nim. U mnie sa przeszkody ktore kwalifikują nas do ivf.
Ale wiem jedno. Przed kolejnym podejściem napewno porobie badania typu mutacje itpRucola lubi tę wiadomość
* ANA - ujemne
* TSH -3.05
*Homocysteina -6.2
* 20.06.18-laparo
* nasienie po zabiegu ok
* 08.2017-I IVF
* kariotypy ok -
Ja już po usg wszystko w porządku. Z dwóch podanych zarodków jeden przetrwal:)
Bardolka, Rucola, wszamanka, lipa lubią tę wiadomość
przegroda macicy
11.02.2017r. 1 IUI 15.03.3017r 2 IUI 14.04.2017r 3 iui
1 ivf :10dpt bhcg 92,64, 12dpt bhcg
LENKA 28.10.2018r 3170 55 cm
LIWIA 25.12.2020r 3640 59 cm -
BezchmurneNiebo wrote:Marzena masz wyniki?
November skad jestes? Kto Cie kierowal na histero?
Cześć!
Jestem z Przemyśla. Na histero skierowala mnie dr. Homa, właściwie to była moja inicjatywa po nieudanym in vitro.Nieplodnosc pierwotna (starania od 2014)
18.04.17 - IUI , 08.06.17 - IUI , 02.11.17 - IVF
Seminigram - ok , badania chromatyny plemnikowej-ok, HBA test -poza normą- 62% Test PC - ok, Kariotypy - ok, HSG - ok, TSH- ok, FSH-ok, AMH-ok
-
Jestem po pierwszej wizycie u dr Ch, i jestem bardzo miłe zadowolona podejściem. Pierwszy raz tak długo mam wrażenie że dokładnie robiono mi usg.Starania od 05.2014
1 procedura - 4 transfery 😔
2 procedura - 3 ❄️: 1😔
JA: mięśniaki, skopane cytokiny, kir Bx, AMH 2,92,
....i nie wiem co dalej -
Hejka dziewczyny, nie posiadam dużej wiedzy jeśli chodzi o badania, sama potrzebuje dużo rad, iż przyczyna niepłodności nie jest ustalona... do tego nie jestem tu na na forum na bieżąco, mogę tylko dzielić własnym doświadczeniem. Po nieudanych IUI i IVF zrezygnowałam z Parensa. Jestem po pierwszej wizycie u Dr. Paligi ( Angelius Provita). Podobało mi się indywidualne podejście, dokładna analiza dotychczasowych badań. Pani dr. powiedziała, że niema sensu powtarzać niektórych badań, co w Parensie zdarzało się notorycznie. Pierwszy raz ktoś zwrócił uwagę na mój endometrium, nie wiem czy to jest kwestia przypadku czy rzeczywiście coś jest na rzeczy. Czekam na kopie księgi z bloku z Pro familii , iż na wypisie po niedawno robionej histero standardowy napis, że wszystko ok bez patologii i bla bla...Również zwróciłam się do Parens po protokol hodowli zarodków, iż po in vitro miałam tylko dokument z punkcji jajników nic więcej. Czekamy na wyniki badań męża( chromatyna i dojrzałość plemników). Z uzupełnionym pakietem na wizytę do dr. Paligi i zobaczymy co dalej....
Rucola lubi tę wiadomość
Nieplodnosc pierwotna (starania od 2014)
Seminigram - ok , badania chromatyny plemnikowej-ok, HBA test -poza normą- 62% Test PC - ok, Kariotypy - ok, HSG - ok, TSH- ok, FSH-ok, AMH-ok
-
November wrote:Cześć!
Jestem z Przemyśla. Na histero skierowala mnie dr. Homa, właściwie to była moja inicjatywa po nieudanym in vitro.
Witaj. Tez jestem po histero u dr homy.
* ANA - ujemne
* TSH -3.05
*Homocysteina -6.2
* 20.06.18-laparo
* nasienie po zabiegu ok
* 08.2017-I IVF
* kariotypy ok -
November wrote:Hejka dziewczyny, nie posiadam dużej wiedzy jeśli chodzi o badania, sama potrzebuje dużo rad, iż przyczyna niepłodności nie jest ustalona... do tego nie jestem tu na na forum na bieżąco, mogę tylko dzielić własnym doświadczeniem. Po nieudanych IUI i IVF zrezygnowałam z Parensa. Jestem po pierwszej wizycie u Dr. Paligi ( Angelius Provita). Podobało mi się indywidualne podejście, dokładna analiza dotychczasowych badań. Pani dr. powiedziała, że niema sensu powtarzać niektórych badań, co w Parensie zdarzało się notorycznie. Pierwszy raz ktoś zwrócił uwagę na mój endometrium, nie wiem czy to jest kwestia przypadku czy rzeczywiście coś jest na rzeczy. Czekam na kopie księgi z bloku z Pro familii , iż na wypisie po niedawno robionej histero standardowy napis, że wszystko ok bez patologii i bla bla...Również zwróciłam się do Parens po protokol hodowli zarodków, iż po in vitro miałam tylko dokument z punkcji jajników nic więcej. Czekamy na wyniki badań męża( chromatyna i dojrzałość plemników). Z uzupełnionym pakietem na wizytę do dr. Paligi i zobaczymy co dalej....
Czy masz możliwość spotkania sie? Bo tez chxe zrobuc wypisy z pro familii i parens. Tak jak Ty mam info o punkcji i na wypisie ze szpitala ze wszystko ok
* ANA - ujemne
* TSH -3.05
*Homocysteina -6.2
* 20.06.18-laparo
* nasienie po zabiegu ok
* 08.2017-I IVF
* kariotypy ok -
Cześć Wszystkim,
Ja po ponad dwuletniej przerwie w staraniach o maleństwo znowu wracam z tym że zrezygnowałam z kliniki Parens w Rzeszowie i przeniosłam się do Invicta w Warszawie. Teraz czekam na @ i ruszamy ze stymulacją a w Parensie tylko straciłam czas bo podchodziłam do refundowanych ivf a tylko za iui płaciliśmy. Niestety ilość badań zleconych przez doktora niewielka zero genetyki, zero jakiegokolwiek pomysłu dlaczego ivf się nie udało Jakby nie było tematu. Także ja polecić tej kliniki nie mogę ale parom które nie mają większych problemów z zaciążeniem pewnie będą w stanie pomóc. Trudniejsze przypadki niestety klinikę przerastają -
Dziewczyny jest Was tu dużo po in vitro a przyjaciółka po nieudanym w Macierzystwie przeniosła się do Katowic i zrobić ma następujące badania Test IMK i test LCT. Wiecie gdzie można te badania zrobić ? Obiecałam, że zapytam może któraś robiła
Rucola lubi tę wiadomość
-
BezchmurneNiebo wrote:Czy masz możliwość spotkania sie? Bo tez chxe zrobuc wypisy z pro familii i parens. Tak jak Ty mam info o punkcji i na wypisie ze szpitala ze wszystko okNieplodnosc pierwotna (starania od 2014)
-
Marzena1991 wrote:Ja już po usg wszystko w porządku. Z dwóch podanych zarodków jeden przetrwal:)
Marzena1991, November lubią tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
katson wrote:Dziewczyny jest Was tu dużo po in vitro a przyjaciółka po nieudanym w Macierzystwie przeniosła się do Katowic i zrobić ma następujące badania Test IMK i test LCT. Wiecie gdzie można te badania zrobić ? Obiecałam, że zapytam może któraś robiła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 18:08
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021