Staraczki i mamusie z Rzeszowa
-
WIADOMOŚĆ
-
W Parensie musem było wykonanie droznosci jajowodow przed dalszymi próbami a juz napewno przed inseminacja. Ja mialam płatne badanie wykonała dr Homa. Co prawda wprowadzenie wziernika i wstrzyknięcie płynu przez jajowody bolalo niemiłosiernie i potem teoche bolalo ale warto qykonac wsZystkie badania. Badanie kosztowalo jak dobrze pamietam ok 300 zl plus pare badan jakie musisz wykonac. Badanie bylo na zywca bez Znieczulenia tylko nospa i przeciwbolowe ale dalo sie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 17:49
Chmurka85 -
Histeroskopię wykonuje się chyba zawsze w znieczuleniu i to duże droższe badanie w cenniku Pro Familii to 1200 zł, ja miałam wcześniej wykonywane HSG to coś innego i wygląda tak jak opisała Chmurka. Może być w znieczuleniu i bez ja miałam w Lublinie na NFZ miałam wybór nie chciałam znieczulenia, miałam tylko premedykację chyba dormicum. Mnie nie bolała bo jajowody były drożne.
Czy lek Magoń przyjmuje w profamili na zwykłe wizyty?Novum od września 2015
40 lat, wysokie FSH (10,7), spadające AMH (1,7), mąż nasienie w dolnej granicy normy
27.01.2016 1 IUI
18.03.2016 2 IUI
10.02.2017 1 iVf cb
7.04.2017 crio
29.05.2017 crio jest mały człowiek z wielkim sercem...TP 16.02.18
-
Chmurka85 wrote:W Parensie musem było wykonanie histeroskopii przed dalszymi próbami a juz napewno przed inseminacja. Ja mialam płatne badanie wykonała dr Homa. Co prawda wprowadzenie wziernika i wstrzyknięcie płynu przez jajowody bolalo niemiłosiernie i potem teoche bolalo ale warto qykonac wsZystkie badania. Badanie kosztowalo jak dobrze pamietam ok 300 zl plus pare badan jakie musisz wykonac. Badanie bylo na zywca bez Znieczulenia tylko nospa i przeciwbolowe ale dalo sie.
Leczę się tam już dwa lata i nie miałam histeroskopii. Może dlatego że wcześniej miałam lasparoskopie. A przy ivf drożność jajowodów juz nie ma znaczenia -
Histeroskopia to nie badanie jajowodów tylko wziernikowanie macicy czy nie ma polipów, mięśniaków,zrostów itd....i przy ivf to ma znaczenie bo tam ma zagnieździć się zarodek po transferze. Moja lekarka wspomniała o tym bo miałam plamienia przed okresem, od kilku miesięcy jest lepiej tylko 1 - 2 dni więc na razie nie robiłam ale przed ivf będę na pewno chciała. Ja mam też dość wysokie FSH (10, 09) stąd może te plamienia
Do badania drożności jajowodów jest laparoskopia i HSG (bardziej polecane ale w mało miejscach dostępne)lipa lubi tę wiadomość
Novum od września 2015
40 lat, wysokie FSH (10,7), spadające AMH (1,7), mąż nasienie w dolnej granicy normy
27.01.2016 1 IUI
18.03.2016 2 IUI
10.02.2017 1 iVf cb
7.04.2017 crio
-
Ciekawa, my staramy się od 2 lat ale u nas pomimo niezłych wyników liczy się bardzo czas. Ja ma 38 lat i dla ginekologów jestem staruszką Teraz podejdę jeszcze do dwóch IUI a potem ivf...
Inaczej podchodzi się do młodych kobiet.
Novum od września 2015
27.01.2016 1 IUI
18.03.2016 2 IUI
10.02.2017 1 iVf cb
7.04.2017 crio
-
Ciekawa, jeszcze mam pytanie co do lek Magonia, bo podobno on w Rzeszowie najlepiej wykonuje histeroskopię. Chodzisz do niego do kliniki niepłodności? Bo ja zastanawiam się nad wizytą ale w Pro famili właśnie w sprawie histeroskopii. Ty tam miałaś wykonywaną?Novum od września 2015
27.01.2016 1 IUI
18.03.2016 2 IUI
10.02.2017 1 iVf cb
7.04.2017 crio
-
anouk11 wrote:Ciekawa, jeszcze mam pytanie co do lek Magonia, bo podobno on w Rzeszowie najlepiej wykonuje histeroskopię. Chodzisz do niego do kliniki niepłodności? Bo ja zastanawiam się nad wizytą ale w Pro famili właśnie w sprawie histeroskopii. Ty tam miałaś wykonywaną?
najpierw chodziałam do Dorskiego wykonał mi laparoskopię wszystko ok. Potem zmieniłam go na dr mMagonia i udało się nam naturalnie zajsć ale zakończyło sie poronieniami. Dr M wykonał u mnie wszystkie mozliwe badania i wszystkie sa ok. Histeroskopia wykazała mała przegrodę macicy ale dr mówił ze ona na pewno nie wpłynęla na poronienie. U nas po prostu zapłodnił sie wadliwy plemnik i nie dochodziło do prawidłowego rozwoju płodu.
jesli chodzi o dr Magonia to naprawdę ci polecam. Bardzo dba o swoje pacjentki odwiedza je po zabiegu. -
anouk11 wrote:Ciekawa, my staramy się od 2 lat ale u nas pomimo niezłych wyników liczy się bardzo czas. Ja ma 38 lat i dla ginekologów jestem staruszką Teraz podejdę jeszcze do dwóch IUI a potem ivf...
Inaczej podchodzi się do młodych kobiet.
kochana głowa do góry u mnie 30 stuknęła a pozatym kobiety rodziły i koło 40 i dzieci zdrowe były więc zobaczysz ułozy się wszystko po twojej myśliWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 22:20
-
Ja jestem po pierwszej inseminacji niestety nieudanej w Novum w Warszawie. Na razie trzymam się tamtejszej kliniki ale histeroskopię wolałabym zrobić bliżej bo ciężko to logistycznie ogarnąć. Wiem że Magoń robi w Profamilii i stąd moje pytania..na NFZ pewnie będzie trudno bo ja nie jestem pacjentką Parens ale zdecyduję się też prywatnie..
Ja czuję się młodo, wyglądam też na młodszą osobę, rzadko choruję ale pewnych rzeczy nie da się oszukać. U nas dodatkowo mąż ma wyniki na granicy normy...Novum od września 2015
27.01.2016 1 IUI
18.03.2016 2 IUI
10.02.2017 1 iVf cb
7.04.2017 crio
-
Widze ze dziewczyny chwalicie dr Magonia. Ja bylam u niego na dwoch wizytach pierwsza z mezem w pro familii ale jak zobaczyl wczesniejsze badania nasienia meza wyslal na seminogram do parens. Mnie wyedy nawet nie ogladal ani nie pytal o nic. Badanie zrobil maz w parens i w ostatniej chwili czytajac opinie zapisalam sie do dr Homy. Jest konkretna i narazie z nia zostaje. Na usg kontrolnym bylam u dr magonia kiedy zribic zastrzyk ovitrelle bo akurat taki dzien tygodnia trafilam ze dr homy nie bylo i konkretny lekarz tym razem duzo mowil jakie pecherzyki itp. Za tydzien znowu mam usg przed druga inseminacja i znowu trafilam do Magonia. Maz ma slabsz nasienie ale dr Homa twierdzila ze spokojnie mozemy zajsc naturalnie. Ale my po 4 stymulowanycj cyklach i probach naturalnie stwierdzilismy ze speubujemy inseminacje. No i juz bedzie druga i oby ostatnia.Chmurka85
-
Hej dziewczyny ją również przygotowuje się do inseminacj czekam na wyniki posiewow a później planuje badania z krwi o ile posiewu będą ok. Myślę że jak dobrze pójdzie to jeszcze uda się w lutym podejść do zabiegu. Może któraś z Was napisać jak to wszystko wygląda?Mania 123
-
Mania123 inseminacja trwa bardzo szybko. Przyjezdzasz z mezem na okreslona godzine. Maz udaje sie do pokoju x i oddaje nasienie. Panie zabieraja a wy macie ok 1-1,5 wolnego czasu np do galerii. Wracacie i idziesz kladziesz sie ja mialam usg jesCze przed oddaniem nasienia kontrolne czy bedzie inseminacja itp. Lekarka wklada ci wziernik i przez dluga rurke i strzykawke jak divrze widzialam podaje domacicznie nasienie meza bezbolesnie. Lezysz ok 15 min zamyka pielegniarka pokoj zeby nikt nie wlazl a ty lezysz zeby nasienie zaczelo dzialac. Po tym czase cie wypuszczaja. Nic a nic nie boli trwa szybko. Jedynie co jest malo przyjemne to na zabieg musisz miec wypelniony pecherz musisz pic wode 1,5 godz wczesniej nie sikac bo latwiej wprowadzic cewnik przy pelnym pecherzu czy lepiej widac i dlatego pelny pecherz. Ogolnie wszystko szybko. Od drugiego dnia na wieczor dostalam recepte na luteine i wskazania zeby odpoczywac nie kapac sie w gotacej wodzie i itp.Chmurka85
-
anouk11 wrote:Histeroskopia to nie badanie jajowodów tylko wziernikowanie macicy czy nie ma polipów, mięśniaków,zrostów itd....i przy ivf to ma znaczenie bo tam ma zagnieździć się zarodek po transferze. Moja lekarka wspomniała o tym bo miałam plamienia przed okresem, od kilku miesięcy jest lepiej tylko 1 - 2 dni więc na razie nie robiłam ale przed ivf będę na pewno chciała. Ja mam też dość wysokie FSH (10, 09) stąd może te plamienia
Do badania drożności jajowodów jest laparoskopia i HSG (bardziej polecane ale w mało miejscach dostępne)
Tak, masz rację, będę prosić Mahonia o histetoskopie przed criotransferem. Chodziło mi o to, że raczej nie jest ona standardem w parens, przez dwa lata nikt mi jej sam nie zaproponowal -
Marzena1991 wrote:Ciekawa87 dziękuję :* troche się boje !
Mania ja również podobnie jak ty bedę podchodzić do IUI. Na razie w tym tygodniu idę na czystość pochwy i wymazy. potem badania z krwi i do dzieła. Trzymam kciuki!!!!