Staraczki i mamusie z Rzeszowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Marzenko wygląda to tak: Rano przyjeżdżasz na izbę przyjęć wypełniasz ankiety a jest ich chyba z 5. Potem idziesz do toalety żeby sie przebrać i do gabinetu przyjęć gdzie robią Ci ekg i dają na rękę opaskę z twoimi danymi. Jak juz to załatwisz to ratownik zaprowadzi cie i twoją osobę towarzysząca na oddział gdzie pobierają ci badania przed zabiegiem. Potem juz zostaje czekanie aż cie wezmą. Na zabieg idziesz z pielęgniarka kładziesz się na stole nogi dajesz jak podczas badania gin oni przywiązują pasami. Potem usypiają cie czyli do weflonu na ręce wstrzykują ci usypiacz i kochana spisz. Po wszystkim budzisz sie przewoza cie do sali na oddział i tam sobie leżysz 2 godziny które szybko ci zleci bo będziesz jeszcze spala (ja spalam godz a nastepna oglądałam tv). Potem odłączają cie przebierasz sie dr M przyszedł powiedzial co i jak i wychodzisz do domu. W domu możesz kilka dni plemienia miec i nie dźwigaj. @ dostajesz normalnie w terminie. Kochana nie boj sie zobaczysz będzie dobrze. Jakbyś jeszcze miała jakies pytania to pisz!!!!
Marzena1991 lubi tę wiadomość
-
Marzena1991 wrote:Ciekawa87 Dziękuje:* a wypis z wynikiem dostaje w ten sam dzień???
Ja jutro ide do Dr M na wymazy i czystość pochwy więc trzymaj kciuki!!!!Marzena1991 lubi tę wiadomość
-
Histeroskopia to nie takie proste badanie trzeba mieć wprawę żeby umieć ocenić (to mówi mój ginekolog "nie będę się na Pani uczył", chociaż w szpitalu jest histeroskop to tego badania nie wykonują - duży szpital powiatowy). Nie każdy ginekolog go robi chociaż pracuje w szpitalu. Część się uczy...ja zrobiłam wywiad:)mąż jest lekarzem, chociaż od niedawna mieszkamy na Podkarpaciu i tu histeroskopię polecają tylko u lek. Magonia....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 18:41
Novum od września 2015
40 lat, wysokie FSH (10,7), spadające AMH (1,7), mąż nasienie w dolnej granicy normy
27.01.2016 1 IUI
18.03.2016 2 IUI
10.02.2017 1 iVf cb
7.04.2017 crio
29.05.2017 crio jest mały człowiek z wielkim sercem...TP 16.02.18
-
AniaT wrote:Marzena a jak załatwiła histeroskopie na fundusz??? który lekarz jest taki miły?
Dr Magońprzegroda macicy
11.02.2017r. 1 IUI 15.03.3017r 2 IUI 14.04.2017r 3 iui
1 ivf :10dpt bhcg 92,64, 12dpt bhcg
LENKA 28.10.2018r 3170 55 cm
LIWIA 25.12.2020r 3640 59 cm -
anouk11 wrote:Histeroskopia to nie takie proste badanie trzeba mieć wprawę żeby umieć ocenić (to mówi mój ginekolog "nie będę się na Pani uczył", chociaż w szpitalu jest histeroskop to tego badania nie wykonują - duży szpital powiatowy). Nie każdy ginekolog go robi chociaż pracuje w szpitalu. Część się uczy...ja zrobiłam wywiad:)mąż jest lekarzem, chociaż od niedawna mieszkamy na Podkarpaciu i tu histeroskopię polecają tylko u Maciąga....
Maciąga czy Magonia? w którym mieście? -
Ania wiem znam Dorskiego bo wcześniej do niego chodziłam. Jesteś zadowolona? bo ja nie byłam jak dla mnie to była strata czasu i pieniędzy. Zrobił mi co prawda laparoskopię w Asklepiosie ale na tym się skończyło. Zmieniłam go na dr Magonia i nie żałuję.
Tak jak piszą dziewczyny dr Magoń wykonuje histeroskopię. Przyjmuje w Parensie i Profamilii w Rzeszowie. -
lek Magoń w Rzeszowie
Novum od września 2015
40 lat, wysokie FSH (10,7), spadające AMH (1,7), mąż nasienie w dolnej granicy normy
27.01.2016 1 IUI
18.03.2016 2 IUI
10.02.2017 1 iVf cb
7.04.2017 crio
-
tak, wiem Ciekawa, robiłam u Magonia moje pierwsze in vitro, więc go znam.
\a czy jestem zadowolona z Dorskiego, sama jeszcze nie wiem, bo dopiero zaczęłam do Niego chodzić, byłam kilka razy, ale na nfz, więc nie płaciłam, jeszcze wcześniej do dr T, Kluza chodziłam. -
Cześć dziewczyny widzę że temat odżył, pisałam na poprzednich kartach o tym że wybieram się dr Ulmana. Mam za sobą już z 5 wizyt, jestem cały czas w kontakcie (komórkowym) z lekarzem jeśli coś się dzieje i powiem szczerze że skorzystałam z tego przywileju. Zleca dużo różnych badań, w moim przypadku trafionych i nie sprawdza tylko tę część ciała która należy do ginekologa tylko wszystko. Interesują go moje wykresy temperatur i bardzo dokładnie wszystko tłumaczy. A to że dawkowanie każe pisać sobie na kartce to akurat mi nie przeszkadza. Jest bardzo solidny, każde badanie u niego się powtarza (bo co aparat to inaczej pokazuje- tak było w moim przypadku z 17 OH progesteronem, ale na szczęście diagnoza się nie potwierdziła). Chodziłam do różnych lekarzy ale z tym zdecydowanie najlepiej się dogaduje. Przede wszystkim idzie w kierunku naprotechnologii bo może nie każdy wie ale jest konsultantem w tej dziedzinie pozdrawiam
-
Ja jestem bardzo za dokładnymi badaniami i obserwacją swojego organizmu. Jednak naprotechnologii nie zaufałabym. Chyba najbardziej zastanawiają mnie te drogie panele alergiczne, ponieważ tam prawie każdemu wychodzi uczulenie na coś. Wiem to ze swojej zawodowej działki gdzie był boom na takie leczenie kilka lat temu i niestety nikomu to nie pomogło. Teraz w wyborczej jest artykuł, wiem że to nie wyrocznia ale warto się zastanowić...
http://wyborcza.pl/duzyformat/1,151081,19638209,ideologia-i-medycyna-naprotechnologia-zamiast-in-vitro.html#TRwkndNovum od września 2015
27.01.2016 1 IUI
18.03.2016 2 IUI
10.02.2017 1 iVf cb
7.04.2017 crio