Staraczki i mamusie z Rzeszowa
-
WIADOMOŚĆ
-
ciekawa87 wrote:Bikini kochana chodzimy D dr Magonia tak jak wy. Jaki teraz macie plan działania?
Ciekawa87 to możemy wymienić swoje doświadczenia.
Plan nasz jest taki, że na razie jest stymulacja owulacji i starania naturalne. O niczym więcej nie rozmawialiśmy.
Nic nam więcej nie proponował.
Dziś mam monitoring po południu. Ciekawe czy coś urosło, w którym jajniku i ile pęcherzyków. Z pewnością pojedziemy na jeszcze jeden monitoring w tym cyklu, ponieważ ja mam owulację ok 17-20 dc.
Ewa dobrze, że wszystko przebiegło ok. Teraz życzę szybkiego powrotu do zdrówka.
05.2013 rok pierwsze poronienie
10.2015 HSG, jajniki drożne
02.2016 rok ciąża biochemiczna
I IUI 28.09.2016
II IUI 31.10.2016
starania od 2012 roku, PCOS, Hashimoto
dalej czekamy... -
Jest pęcherzyk! Wczoraj miał 19 mm, endometrium 8 mm. Niesamowite, że jest taki duży już w 13 dc. Byłam pewna, że nic nie urosło, bo nic nie czułam, a zazwyczaj jajniki bolą mnie bardzo jak pęcherzyki rosną.
Dziś rano mąż zrobił mi zastrzyk Ovitrell, jutro przypuszczalnie owulacja i starania
Oczywiście lekarz zrobił mi nadzieję, bo powiedział że wszystko jest idealne do zachodzenia w ciąże. Ciekawe czy się uda?05.2013 rok pierwsze poronienie
I IUI 28.09.2016
II IUI 31.10.2016
dalej czekamy... -
Bikini31 wrote:Jest pęcherzyk! Wczoraj miał 19 mm, endometrium 8 mm. Niesamowite, że jest taki duży już w 13 dc. Byłam pewna, że nic nie urosło, bo nic nie czułam, a zazwyczaj jajniki bolą mnie bardzo jak pęcherzyki rosną.
Dziś rano mąż zrobił mi zastrzyk Ovitrell, jutro przypuszczalnie owulacja i starania
Oczywiście lekarz zrobił mi nadzieję, bo powiedział że wszystko jest idealne do zachodzenia w ciąże. Ciekawe czy się uda?
no to trzymamy kciuki za powodzenieBikini31 lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny
owulacja chyba była wczoraj bo czułam rano wyraźnie jajnik. teraz czekamy od 8 lipca na jakiś wynik
Ciekawa87 jaki Wy macie plan? Co Wam dr powiedział?05.2013 rok pierwsze poronienie
I IUI 28.09.2016
II IUI 31.10.2016
dalej czekamy... -
Witajcie Dziewczynki
Właśnie wróciliśmy z wizyty. Kobieta konkretna, kazała mi zrobić glukozę OGTT i za tydzień we czwartek mam wizytę. Ogólnie badania mam w normie. Kazała mi jeszcze 5kg zeszczupleć, i 3 razy w tyg mam chodzić na godzinny spacer. Moje endometrium w 7dc jak to Pani doktor powiedziała było nieźle. No i co najważniejsze postawiła diagnozę. Laparoskopię wstępnie będę mieć we wrześniu. Do clo nie wrócę tylko wdroży mi femare, aromek i siofor. Albo Metformax. Zobaczymy na następnej wizycie co powie.
3 majcie kciuki
* ANA - ujemne
* Przeciwciała kardiolipinowe - negatywne
* Nieprawidłowa mutacja MTHFR
* Nieprawidłowy czynnik V Leiden
* TSH -3.05
*Homocysteina -6.2
* AntyTG i antyTPO w normie
* 4.05.20 poronienie 4t4d ;(
* 20.06.18-laparo
* 24.03.18 poronienie 6t ;(
* nasienie po zabiegu ok
* 08.2017-I IVF
* kariotypy ok -
nie testuję bo pewnie i tak będzie jedna krecha - mi sikańce nie wychodzą tak wcześnie. leczę schizy....
poza tym już mi chyba wszystko zobojętniało. plamię na beżowo (czasami brązowo) od dwóch dni. temp w górze. wczoraj ciągneło mnie w brzuchu (trochę nawet promieniowało po nodze w dół) wiec zapaliła mi się lampka, że jak już ciąża to pozamaciczna...
ale mój schiz się zmienia. miałam też przez chwilę fazę, że czekam na okres i nic z tego nie będzie. przy tamtej ciąży miałam jednorazowe plamienie. a teraz nie wiem o co kaman....
plamienia nie są na moje nerwy. latam do wc co 20 minut i sprawdzam wkładkę...
muszę odpuścić. jak do wtorku nie spadnie temp i dalej będę plamic to zrobię betę i progesteron.Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
-
kochane z jakich osiedli jestescie?
* ANA - ujemne
* Przeciwciała kardiolipinowe - negatywne
* Nieprawidłowa mutacja MTHFR
* Nieprawidłowy czynnik V Leiden
* TSH -3.05
*Homocysteina -6.2
* AntyTG i antyTPO w normie
* 4.05.20 poronienie 4t4d ;(
* 20.06.18-laparo
* 24.03.18 poronienie 6t ;(
* nasienie po zabiegu ok
* 08.2017-I IVF
* kariotypy ok -
Chava wrote:Hej dziewczyny.
Mam do Was pytanko. Chodzę do dr Magonia i na ostatniej wizycie zaproponował inseminacje, czy orientujecie się jakie są koszty związane z tym zabiegiem?
Sam zabieg 600 zł.
Plus leki i wizyty. Jeżeli dobrze się będziesz stymulować, to wystarczy clostilbegyt za jakieś 30 zł. No i dwie/trzy wizyty, więc ok 200-300 zł. -
daktylek wrote:nie testuję bo pewnie i tak będzie jedna krecha - mi sikańce nie wychodzą tak wcześnie. leczę schizy....
poza tym już mi chyba wszystko zobojętniało. plamię na beżowo (czasami brązowo) od dwóch dni. temp w górze. wczoraj ciągneło mnie w brzuchu (trochę nawet promieniowało po nodze w dół) wiec zapaliła mi się lampka, że jak już ciąża to pozamaciczna...
ale mój schiz się zmienia. miałam też przez chwilę fazę, że czekam na okres i nic z tego nie będzie. przy tamtej ciąży miałam jednorazowe plamienie. a teraz nie wiem o co kaman....
plamienia nie są na moje nerwy. latam do wc co 20 minut i sprawdzam wkładkę...
muszę odpuścić. jak do wtorku nie spadnie temp i dalej będę plamic to zrobię betę i progesteron.
Kochana jest wtorek, gdzie ta beta???daktylek lubi tę wiadomość