Staraczki i mamusie z Rzeszowa
-
WIADOMOŚĆ
-
ciekawa87 wrote:Madziu niestety nie pomogę bo nie słyszałam o tej mutacji. Mam nadzieje że trafisz na dobrego lekarza i wszystko się ułoży
Ja w środę idę na betę ale pewnie nic z tego nie będzie...
No ja też powinnam iść, ale sobie oszczędzę i zrobię tylko test ciążowy. Nie będę aż tak się stresować...Madzik_6, ciekawa87 lubią tę wiadomość
* ANA - ujemne
* Przeciwciała kardiolipinowe - negatywne
* Nieprawidłowa mutacja MTHFR
* Nieprawidłowy czynnik V Leiden
* TSH -3.05
*Homocysteina -6.2
* AntyTG i antyTPO w normie
* 4.05.20 poronienie 4t4d ;(
* 20.06.18-laparo
* 24.03.18 poronienie 6t ;(
* nasienie po zabiegu ok
* 08.2017-I IVF
* kariotypy ok -
Kochane, zmieniłam lekarza na innego, zlecił badania. Dziś byłam na wizycie, okazało się że poziom progesteronu jest zbyt niski w II fazie cyklu. Dostałam luteinę dopochwową i tak się zastanawiam... Mam nieregularne miesiączki, owulacja raz jest raz nie, a jak się już pojawi to jest bardzo późno. Z zaleceń lekarza luteinę mam brać od dziś przez 7 dni i odstawić a w kolejnych cyklach od 14 dnia przez 10 kolejnych. Luteina hamuje owulację a u mnie z tym jest problem i mam ją brać od 14 dnia?? czegoś tu nie rozumiem...
-
D_basiula to nie jest dobre rozwiązanie... moi pierwsi lekarze też mieli taką teorię. to nie jest dobra teoria jesli ma się nieregularne cykle. ja brałam tak progesteon moze 2 lub 3 cykle. ja osobiście nie popieram tej teorii. raz sama wzięłam duphaston bo około 20 dnia cyklu nie mialam pecherzyka domnującego i chcialam skonczyc cykl. progesteron pobudził jajnik i pęcherzyk zaczął rosnąć. w momencie gdy mialam odsatwić duphaston i powinna przyjsc @ mialam pęcherzyk 18 mm. okres przyszedł, a ten pęcherzyk wchłaniał się dwa kolejne cykle (nie pękł). wystarszyłam się ze namieszalam sobie tym "skracaniem cyklu".
lipa lubi tę wiadomość
Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
-
U mnie jak już wystąpi owulacja to pękają pęcherzyki tylko nic z tego nie wynika
Daktylek teraz mam mętlik w głowie... co radzisz?? Może macie jakieś naturalne sposoby na zwiększenie poziomu progesteronu??Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 14:30
-
D_basiula wrote:U mnie jak już wystąpi owulacja to pękają pęcherzyki tylko nic z tego nie wynika
Daktylek teraz mam mętlik w głowie... co radzisz?? Może macie jakieś naturalne sposoby na zwiększenie poziomu progesteronu??Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
-
Mania 123 wrote:Hej dziewczyny trzymam kciuki za testujace. Dość dlugo się nie odzywałem na forum ale cały czas śledziłem Wasze wpisy. U mnie totalna klapa 5 iui i dalej nic.Teraz to już jestem podlamana na całego. Nie wiem co dalej...
na iui już chyba szkoda kasy i czasu. -
kochane dziesiejsza beta <1,20. Czekam więc na @ i podchodzimy do 2 IUI. koleżanka mi mówi żeby bete powtórzyć ze mogło się coś dziać skoro taki wynik wyszedł ze może doszło do zapłodnienia ale potem do mikroporonienia? a wy co myślicie? bo ja już myśle zeby czekac spokojnie na @
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 13:45
-
ciekawa87 wrote:kochane dziesiejsza beta <1,20. Czekam więc na @ i podchodzimy do 2 IUI. koleżanka mi mówi żeby bete powtórzyć ze mogło się coś dziać skoro taki wynik wyszedł ze może doszło do zapłodnienia ale potem do mikroporonienia? a wy co myślicie? bo ja już myśle zeby czekac spokojnie na @
A po ilu dniach robiłaś betę?2 IUI
Niskie AMH, MTHFR, Hiperprolaktynemia
IVF - czerwiec
23.05.2017 moje szczęście przyszło na świat :*
-
Mania 123 wrote:Hej dziewczyny trzymam kciuki za testujace. Dość dlugo się nie odzywałem na forum ale cały czas śledziłem Wasze wpisy. U mnie totalna klapa 5 iui i dalej nic.Teraz to już jestem podlamana na całego. Nie wiem co dalej...2 IUI
IVF - czerwiec
-
ciekawa87 wrote:Madziu iui miałam 10 a 24 robiłam betę. Tak wiem nie udalo się ale jeszcze sie uda!!!! Musi byc dobrze!!!2 IUI
IVF - czerwiec