Forum Starając się z pomocą medyczną Staraczki i mamusie z Rzeszowa
Odpowiedz

Staraczki i mamusie z Rzeszowa

Oceń ten wątek:
  • ciekawa87 Autorytet
    Postów: 1117 442

    Wysłany: 29 sierpnia 2016, 11:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bikinii to fajnie ze juz jakis kroczek do przodu :)
    Ja dzisiaj mam wizytę u zastanawiam się czy dr zmieni mi leki stymulujące czy nadal clo. A u was jak bylo?
    Z ciekawości zrobiłam badanie tarczycy:
    TSH: 1,98 ( 0,270- 4,200)
    FT3: 5,12 (3,13-6,76)
    FT4: 13,37 ( 12,0-22,0)
    Co sadzicie?

    Bikini31 lubi tę wiadomość

  • lipa Autorytet
    Postów: 2971 2685

    Wysłany: 29 sierpnia 2016, 12:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawa87 wrote:
    Bikinii to fajnie ze juz jakis kroczek do przodu :)
    Ja dzisiaj mam wizytę u zastanawiam się czy dr zmieni mi leki stymulujące czy nadal clo. A u was jak bylo?
    Z ciekawości zrobiłam badanie tarczycy:
    TSH: 1,98 ( 0,270- 4,200)
    FT3: 5,12 (3,13-6,76)
    FT4: 13,37 ( 12,0-22,0)
    Co sadzicie?

    nie bierzesz żadnych leków? jeśli nie, to wyniki idealne. co prawda mówi się, że przy staraniach o dziecko najlepiej, gdy tsh jest w granicach 1-1,5, ale jeśli masz taki wynik bez leków, to pewnie lekarz nie będzie go chciał ruszac

    ciekawa87, Bikini31 lubią tę wiadomość

    r9x9d6w.png
    8ms0gsj.png
  • ciekawa87 Autorytet
    Postów: 1117 442

    Wysłany: 29 sierpnia 2016, 15:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa nie biore żadnych leków właśnie czekam na wizytę. Dzieki kochana za odpowiedz a powiedz mi jak u ciebie? Jakis kroczek do przodu?

  • ciekawa87 Autorytet
    Postów: 1117 442

    Wysłany: 29 sierpnia 2016, 17:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz po wizycie nadal Clo od 5 dc potem zastrzyk. A wy jakie leki jeszcze bralyscie?

  • Madzik_6 Ekspertka
    Postów: 273 73

    Wysłany: 29 sierpnia 2016, 19:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawa87 wrote:
    Bikinii to fajnie ze juz jakis kroczek do przodu :)
    Ja dzisiaj mam wizytę u zastanawiam się czy dr zmieni mi leki stymulujące czy nadal clo. A u was jak bylo?
    Z ciekawości zrobiłam badanie tarczycy:
    TSH: 1,98 ( 0,270- 4,200)
    FT3: 5,12 (3,13-6,76)
    FT4: 13,37 ( 12,0-22,0)
    Co sadzicie?
    Ja mam TSH 2.2 i biorę leki na zbicie. Gin. chce żebym miała poniżej 1.5

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 20:45

    2 IUI :-(
    Niskie AMH, MTHFR, Hiperprolaktynemia
    IVF - czerwiec :-(
    23.05.2017 moje szczęście przyszło na świat :*
  • BezchmurneNiebo Autorytet
    Postów: 1202 259

    Wysłany: 29 sierpnia 2016, 20:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Ja obecnie TSH mam 1,81 - ogólnie to w styczniu miałam 2,218. Spadło bez jakich kolwiek leków. Podejrzewam że przez zrzucenie zbędnych kilogramów. Prolaktyna też mi spadła :)

    145068ba89.png
    * ANA - ujemne
    * Przeciwciała kardiolipinowe - negatywne
    * Nieprawidłowa mutacja MTHFR
    * Nieprawidłowy czynnik V Leiden
    * TSH -3.05
    *Homocysteina -6.2
    * AntyTG i antyTPO w normie
    * 4.05.20 poronienie 4t4d ;(
    * 20.06.18-laparo
    * 24.03.18 poronienie 6t ;(
    * nasienie po zabiegu ok
    * 08.2017-I IVF :(
    * kariotypy ok
  • ciekawa87 Autorytet
    Postów: 1117 442

    Wysłany: 29 sierpnia 2016, 21:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz potwierdził słowa Lipy - tsh idealne :)
    Dalej Clo dostałam...

  • lipa Autorytet
    Postów: 2971 2685

    Wysłany: 29 sierpnia 2016, 21:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa ktory to cykl z clo?

    r9x9d6w.png
    8ms0gsj.png
  • ciekawa87 Autorytet
    Postów: 1117 442

    Wysłany: 29 sierpnia 2016, 22:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa drugi

  • Bikini31 Ekspertka
    Postów: 202 81

    Wysłany: 30 sierpnia 2016, 16:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Clo. Choć w tym cyklu nie biorę nic, potrzebowaliśmy odpoczynku. Prawie na 100% miałam owulacje bez leków, jestem w lekkim szoku ale się cieszę. Szkoda, że nie poszalałam z mężem, może by coś wyszło, choć przyznam się szczerze, że seks mi obrzydł.
    Ja mam tsh 1.75 przy dawce Eutyrox 175, a co drugi dzień 110. Długo walczyłam o taki wynik, zbijałam z 7.

    ciekawa87 lubi tę wiadomość

    05.2013 rok pierwsze poronienie :(
    10.2015 HSG, jajniki drożne
    02.2016 rok ciąża biochemiczna
    I IUI 28.09.2016 :(
    II IUI 31.10.2016 :(
    starania od 2012 roku, PCOS, Hashimoto
    dalej czekamy...
  • ciekawa87 Autorytet
    Postów: 1117 442

    Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bikinii dlugo juz zażywasz clo?
    Ja troche sie dziwie ze druga iui i znów clo pytalam dr czy nie zmieniamy leków to mowil ze nie ma ich dużo żeby zmieniać wiec nie wiem?

  • Bikini31 Ekspertka
    Postów: 202 81

    Wysłany: 31 sierpnia 2016, 19:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od stycznia bez przerwy.

    05.2013 rok pierwsze poronienie :(
    10.2015 HSG, jajniki drożne
    02.2016 rok ciąża biochemiczna
    I IUI 28.09.2016 :(
    II IUI 31.10.2016 :(
    starania od 2012 roku, PCOS, Hashimoto
    dalej czekamy...
  • BezchmurneNiebo Autorytet
    Postów: 1202 259

    Wysłany: 31 sierpnia 2016, 20:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawa87 wrote:
    Bikinii dlugo juz zażywasz clo?
    Ja troche sie dziwie ze druga iui i znów clo pytalam dr czy nie zmieniamy leków to mowil ze nie ma ich dużo żeby zmieniać wiec nie wiem?

    A z letrozolów nie chciał dać? albo z gonatropin?

    145068ba89.png
    * ANA - ujemne
    * Przeciwciała kardiolipinowe - negatywne
    * Nieprawidłowa mutacja MTHFR
    * Nieprawidłowy czynnik V Leiden
    * TSH -3.05
    *Homocysteina -6.2
    * AntyTG i antyTPO w normie
    * 4.05.20 poronienie 4t4d ;(
    * 20.06.18-laparo
    * 24.03.18 poronienie 6t ;(
    * nasienie po zabiegu ok
    * 08.2017-I IVF :(
    * kariotypy ok
  • ciekawa87 Autorytet
    Postów: 1117 442

    Wysłany: 31 sierpnia 2016, 21:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezchmurna właśnie nie i sama nie wiem co o tym myslec

  • lipa Autorytet
    Postów: 2971 2685

    Wysłany: 31 sierpnia 2016, 22:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clo zaleca sie stosowac do 6 cykli, potem skutecznosc statystycznie spada. Moze sama zasugeruj zmiane leku. Ja musialam to zrobic sama :-/

    r9x9d6w.png
    8ms0gsj.png
  • ciekawa87 Autorytet
    Postów: 1117 442

    Wysłany: 1 września 2016, 07:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa no właśnie mówiłam ale nic to nie dalo. Mysle żeby po 2 iui zmienić jakby się nie udała

  • Bikini31 Ekspertka
    Postów: 202 81

    Wysłany: 1 września 2016, 10:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynałam Clo od dawki 1x1, w następny miesiącu było 1x2, a potem od marca 1x3, po tej dawce wariowałam, ale jajko rosło ;) teraz będę rozmawiać o zmianie leków, myślę, że wyczerpałam już czas przyjmowania Clo mamy wrzesień a ja non stop od stycznia jestem stymulowana...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 10:07

    05.2013 rok pierwsze poronienie :(
    10.2015 HSG, jajniki drożne
    02.2016 rok ciąża biochemiczna
    I IUI 28.09.2016 :(
    II IUI 31.10.2016 :(
    starania od 2012 roku, PCOS, Hashimoto
    dalej czekamy...
  • BezchmurneNiebo Autorytet
    Postów: 1202 259

    Wysłany: 1 września 2016, 19:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Clo zaleca sie stosowac do 6 cykli, potem skutecznosc statystycznie spada. Moze sama zasugeruj zmiane leku. Ja musialam to zrobic sama :-/

    Ja jak zmieniłam lekarza na ta Homę, to sama powiedziała że 3 msc mam żażywac letrozole, potem laparoskopia a na koniec jak się nie uda po laparo, będę na gonatropinach :)

    145068ba89.png
    * ANA - ujemne
    * Przeciwciała kardiolipinowe - negatywne
    * Nieprawidłowa mutacja MTHFR
    * Nieprawidłowy czynnik V Leiden
    * TSH -3.05
    *Homocysteina -6.2
    * AntyTG i antyTPO w normie
    * 4.05.20 poronienie 4t4d ;(
    * 20.06.18-laparo
    * 24.03.18 poronienie 6t ;(
    * nasienie po zabiegu ok
    * 08.2017-I IVF :(
    * kariotypy ok
  • BezchmurneNiebo Autorytet
    Postów: 1202 259

    Wysłany: 1 września 2016, 19:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bikini31 wrote:
    Ja zaczynałam Clo od dawki 1x1, w następny miesiącu było 1x2, a potem od marca 1x3, po tej dawce wariowałam, ale jajko rosło ;) teraz będę rozmawiać o zmianie leków, myślę, że wyczerpałam już czas przyjmowania Clo mamy wrzesień a ja non stop od stycznia jestem stymulowana...

    Bikini kochana uważaj na clo, ja brałam clo 9 msc chyba z jednomiesięczną przerwą. Tak zniszyłam wątrobę, że prawie wylądowałam na zakaźnym w Łańcucie. Na rok musieliśmy przerwać starania, bo nie mogłam brać ZADNYCH leków. Także bądz mądra, i nie daj się lekarzowi wkręcić :) i zrób proby wątrobowe )

    Bikini31 lubi tę wiadomość

    145068ba89.png
    * ANA - ujemne
    * Przeciwciała kardiolipinowe - negatywne
    * Nieprawidłowa mutacja MTHFR
    * Nieprawidłowy czynnik V Leiden
    * TSH -3.05
    *Homocysteina -6.2
    * AntyTG i antyTPO w normie
    * 4.05.20 poronienie 4t4d ;(
    * 20.06.18-laparo
    * 24.03.18 poronienie 6t ;(
    * nasienie po zabiegu ok
    * 08.2017-I IVF :(
    * kariotypy ok
  • Parsleyek Autorytet
    Postów: 1630 1347

    Wysłany: 1 września 2016, 19:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawa87 wrote:
    Z ciekawości zrobiłam badanie tarczycy:
    TSH: 1,98 ( 0,270- 4,200)
    FT3: 5,12 (3,13-6,76)
    FT4: 13,37 ( 12,0-22,0)
    Co sadzicie?

    Z tego co się już naczytałam i nasłuchałam to tsh do 2 ok, ale ft3 i ft4 powinny być na poziomie min. 50%, więc z tym ft4 tu troche mało... Mi wyszło tsh aż ponad 3 i ft'ki też na niskim poziomie i teraz we wrześniu mam wizytę u endokrynologa pierwszy raz. Zobaczę co powie. Choć jak pokazałam ginowi wynik to przepisał euthyrox 25 na zbicie tsh.
    Też biorę clo, to mój trzeci cykl...

    29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego