Staraczki i mamusie z Rzeszowa
-
WIADOMOŚĆ
-
alex_c wrote:Dziewczyny co możecie powiedzieć na temat inofolicu combi? Czy macie doświadczenie, czy coś pomaga?
Mi wspomniał ostatnio o tych tabletkach dr M. w parensie.
W zeszłym roku łykałam przez jakiś czas ten inofolic w saszetkach...
Inozytol wychodzi dużo taniej niż te inofoliki i ovariny.alex_c lubi tę wiadomość
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
alex_c wrote:Dziewczyny co możecie powiedzieć na temat inofolicu combi? Czy macie doświadczenie, czy coś pomaga?
Mi wspomniał ostatnio o tych tabletkach dr M. w parensie.
W zeszłym roku łykałam przez jakiś czas ten inofolic w saszetkach...
Brałam wcześniej z polecenia innej lekarki ovarin, później mio-sitogen i właśnie M. polecił mi ten infolinia combi. To jest podobna substancja co w tym mio-sitogen, tylko wg niego nowocześniejsza. Powiem Ci tak, wydaje mi się, ze po tym mio-autorem trochę cykle mi sie wyrównały, choć brałam i na stymulację leki i duphaston, ale wydaje mi sie, ze poprawa była. Teraz w sumie noe brałam chwile nic i zastanawiam sie, bo zaczęłam brać pregna start i nie wiem czy mogę któryś ten lek brać z tym, bo boje sie ze przedawkuje znowu kwas foliowy. Wcześniej brałam tylko mio-sitogen albo ovarin, bo w jednym i drugim jest kwas foliowy. I ciagle zapominam zapytać doktora a w aptece raz jakoś nieprzekonująco mi odpowiedziala.alex_c lubi tę wiadomość
-
Magda814 wrote:Dziewczyny a polecacie kogoś innego oprócz Ulmana do starań ? Brak ciąży od roku prawdopodobieństwo endometriozy za dwa tyg mam u Ulmana laparoskopie ale myśle potem uderzyć tez do kogoś innego na konsultacje . Dajcie znać
Chyba prócz Ulmana i Magonia nie ma typowo specjalistów na Podkarpaciu od niepłodności. Początki leczenia może poprowadzić jeszcze zwykły lekarz, ale później chyba pozostają tylko oni. A szkoda. Choć zastanawiam się jeszcze jakie doświadczenie maja lekarze, którzy pracują W tej przychodni w szpitalu na Lwowskiej - tam gdzie właśnie leczą niepłodność i państwo od niedawna to finansuje. -
KatWomanDo wrote:O kurcze, może coś jest faktycznie na rzeczy... Że tego nie zauważył? Heh...
No a ten pan dr M???? Macie jakieś "namacalne" opinie? Ja tylko z neta.
Jak nie, ja jeszcze myślę o dr Przybycieniu, przyjmuje też w Tarnowie, podobno jest bardzo dobry... No i myślę, że w Krakowie też by się ktoś znalazł. Choć jedna z dziewczyn lecząca się w którejś z krakowskich klinik powiedziała, że dopiero w Katowicach zobaczyła jak to wszystko powinno wyglądać, kurcze szkoda gadać..
A pamiętasz u kogo w Katowicach? Ja w Krakowie byłam u Chrostiwskiego na jednej wizycie, wrażenia bardzo pozytywne i pewnie niedługo dalej tam uderze. -
A gdzie kupić sam inozytol? Zażywam narazie inofem ale właśnie myślałam żeby kupić sam inozytol a dobrego pregna start albo femibion 0.wszamanka wrote:Inofolicu nie brałam, kiedyś na początku zażywałam ovarin. A przed in vitro kupiłam sam inozytol. Niby poprawia pracę jajników. Brałam jeszcze koenzym q10, Wit D3, Wit B complex i kwas foliowy 0,8. Mąż miał garść swoich suplementów. Nie wiem które z tego, czy suma wszystkich, ale udało mi się wyhodować do ivf ładne komórki, z których powstały ładne zarodki. A serio miałam obawy że z naszymi wynikami nie będzie żadnego, więc myślę że te suple pomogły.
Inozytol wychodzi dużo taniej niż te inofoliki i ovariny. -
Paulas wrote:Chyba prócz Ulmana i Magonia nie ma typowo specjalistów na Podkarpaciu od niepłodności. Początki leczenia może poprowadzić jeszcze zwykły lekarz, ale później chyba pozostają tylko oni. A szkoda. Choć zastanawiam się jeszcze jakie doświadczenie maja lekarze, którzy pracują W tej przychodni w szpitalu na Lwowskiej - tam gdzie właśnie leczą niepłodność i państwo od niedawna to finansuje.
Nie idz do tej poradni. Ktos pisał o tym na wątku smiech na sali...a nie poradnia. Totalny brak organizacji....na wyniki czeka sie miesiacami i lekarze ogolnie maja Cie w d...pie.
Szkoda Twoich nerwow.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2019, 07:51
wszamanka, KatWomanDo lubią tę wiadomość
polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
22.03 - crio ;(
06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm -
Właśnie tak bo byliśmy tam z mężem. Na badanie nasienia trzeba czekać dwa miesiące, moje badania ok szybko bo w najbliższym cyklu ale to strasznie długo wszystko schodzi a babka potraktowała nas nie fajnie trochę 😏 byliśmy w kwietniu na pierwszej wizycie następna byłaby dopiero w lipcu .. oboje z mężem stwierdziliśmy ze trochę za długo czekać na diagnozęsucharek85 wrote:Nie idz do tej poradni. Ktos pisał o tym na wątku smiech na sali...a nie poradnia. Totalny brak organizacji....na wyniki czeka sie miesiacami i lekarze ogolnie maja Cie w d...pie.
Szkoda Twoich nerwow. -
sucharek85 wrote:Nie idz do tej poradni. Ktos pisał o tym na wątku smiech na sali...a nie poradnia. Totalny brak organizacji....na wyniki czeka sie miesiacami i lekarze ogolnie maja Cie w d...pie.
Szkoda Twoich nerwow. -
Dzwoniłam do Przybycienia i pani w recepcji kazała dzwonić 21 sierpnia bo wtedy przyjmują zapisy na wizyty dotyczące niepłodności z terminem na wrzesień.Palomka wrote:Jak to nie problem daj znać co się dowiedziałaś o najbliższych terminach do tych lekarzy.
-
O widzisz a mi powiedzieli ze jeśli staramy się krócej niż rok to nas nie przyjmą. I ze w między czasie niw mogę nic robić na własna rękę bo albo szukam przyczyny u nich albo gdzie indziej..alex_c wrote:Ja tam nie byłam, ale kiedyś dzwoniłam i powiedzieli, że jeżeli już miałam jakieś badania i starania są od dłuższego czasu (wtedy od ok. roku) to mnie nie przyjmą. To jest tylko poradnia "pierwszego kontaktu" dla par zaczynających starania. Więc faktycznie raczej szkoda czasu.
-
Paulas wrote:A pamiętasz u kogo w Katowicach? Ja w Krakowie byłam u Chrostiwskiego na jednej wizycie, wrażenia bardzo pozytywne i pewnie niedługo dalej tam uderze.
-
Magda814 wrote:Dzwoniłam do Przybycienia i pani w recepcji kazała dzwonić 21 sierpnia bo wtedy przyjmują zapisy na wizyty dotyczące niepłodności z terminem na wrzesień.
Zapisałaś się? To ja już też dzwonię heh ... -
KatWomanDo wrote:Aaaaaaa...
Zapisałaś się? To ja już też dzwonię heh ... -
Magda814 wrote:O widzisz a mi powiedzieli ze jeśli staramy się krócej niż rok to nas nie przyjmą. I ze w między czasie niw mogę nic robić na własna rękę bo albo szukam przyczyny u nich albo gdzie indziej..
program jako program nic nie wart, ale może warto spróbować umówić się prywatnie do tej doktor która tam przyjmuje, nie pamiętam nazwiska, jakieś dwuczłonowe A imię Olimpia. Kobieta wydała mi się sensowna i z chęcią pomocy, tylko że warunki programu ją strasznie ograniczałylipa lubi tę wiadomość
Starania od 10.2015.
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
2 ❄❄ -
Magda814 wrote:A gdzie kupić sam inozytol? Zażywam narazie inofem ale właśnie myślałam żeby kupić sam inozytol a dobrego pregna start albo femibion 0.
Starania od 10.2015.
7.08 crio blastki😢
2 ❄❄ -
Paulas wrote:A pamiętasz u kogo w Katowicach? Ja w Krakowie byłam u Chrostiwskiego na jednej wizycie, wrażenia bardzo pozytywne i pewnie niedługo dalej tam uderze.Starania od 05.2014
1 procedura - 4 transfery 😔
2 procedura - 3 ❄️: 1😔
JA: mięśniaki, skopane cytokiny, kir Bx, AMH 2,92,
....i nie wiem co dalej -
Magda814 wrote:O widzisz a mi powiedzieli ze jeśli staramy się krócej niż rok to nas nie przyjmą. I ze w między czasie niw mogę nic robić na własna rękę bo albo szukam przyczyny u nich albo gdzie indziej..