Staraczki i mamusie z Rzeszowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Julka1825 wrote:Leczyłam się u dr. Ulmana. Zleca badania w Alab, ale ja zawsze robiłam je na warzywnej. Dzięki temu zaoszczędziłam kilkaset złotych. Podejrzewam, że dr ma z tego profity że pacjentki robią badania w Alabie i dlatego tak naciska.
-
Gosia84 wrote:A na warzywnej jak się nazywa laboratorium ?
W porównaniu z diagnostyką jest trochę taniej, ale od Alabu ceny niektórych badań są o połowę tańsze. Przykładowo badanie Amh na warzywnej z pobraniem kosztuje 100 zł, a w Alabie po promocji u dr ze dwa lata temu płaciłam 180 zł.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2022, 21:29
Starania od 11.2016
Niedoczynność tarczycy
Hiperprolaktynemia
AMH 4,1
Jeden jajowód niedrożny
Usunięta torbiel
Kir AA
Sierpień 2021 IVF Macierzyństwo Kraków dr P.
❄️❄️
18.10. 2022 r 👶 Iga -
Gosia84 wrote:Ja chodzę do dr Szczerby . Miałam ciąże biochemiczna po dwóch miesiącach starań . Byłam na wIzycie kontrolnej ale żadnych badań mi nie zlecił 😢 zrobiłam
W
Diagnostyce na swoją rękę . Pamięta pani ile
Orientacyjnie wychodzi badanie np tsh ? W diagnostyce zniżka jeśli przez internet się kupi 19 zł . A w alab to
Ceny kosmos
Ulman zleca za to dużo badań. Akurat TSH w Alabie nie robiłam więc nie wiem -
Julka1825 wrote:Leczyłam się u dr. Ulmana. Zleca badania w Alab, ale ja zawsze robiłam je na warzywnej. Dzięki temu zaoszczędziłam kilkaset złotych. Podejrzewam, że dr ma z tego profity że pacjentki robią badania w Alabie i dlatego tak naciska.
Na pewno ma profity. Tylko jak ja się pytałam go czy mogę gdzieś indziej badania robić to stwierdził, że nie. I to jest troche nie fair bo nie każdemu widzi się przepłacać tyle kasy. Ja przed nim chodziłam jeszcze do ginekologa-endokrynologa na NFZ, który na szczęście kierował mnie na parę badań, więc miałam robione właśnie na Warzywnej na NFZ i z tymi wynikami poszłam do Ulmana, więc chociaż tych badań podstawowych nie musiałam robić jak TSH, FSH, LH itd. w Alabie. -
Julka1825 wrote:Wojewódzki Zespół Specjalistyczny w Rzeszowie ul Warzywna. To jest duza przychodnia na NFZ, ale badania można wykonywać również prywatnie i dzieje się to całkiem sprawnie. Mają cennik do pobrania na stronie to możesz sobie zobaczyć. Dla mnie plusem jest to, że obok jest od razu laboratorium, więc wyniki są jak najbardziej wiarygodne.
W porównaniu z diagnostyką jest trochę taniej, ale od Alabu ceny niektórych badań są o połowę tańsze. Przykładowo badanie Amh na warzywnej z pobraniem kosztuje 100 zł, a w Alabie po promocji u dr ze dwa lata temu płaciłam 180 zł.
Tak, zgadzam się. Na Warzywnej jest chyba najtaniej w Rzeszowie, nieraz tam robiłam różne badania i ceny są jak najbardziej ok. AMH właśnie też musiałam robić w Alabie i również zapłaciłam 180 zł ,,ze zniżką" Doktora Ulmana. -
Anusia123P. wrote:Tak, zgadzam się. Na Warzywnej jest chyba najtaniej w Rzeszowie, nieraz tam robiłam różne badania i ceny są jak najbardziej ok. AMH właśnie też musiałam robić w Alabie i również zapłaciłam 180 zł ,,ze zniżką" Doktora Ulmana.
-
Anusia123P. wrote:Na pewno ma profity. Tylko jak ja się pytałam go czy mogę gdzieś indziej badania robić to stwierdził, że nie. I to jest troche nie fair bo nie każdemu widzi się przepłacać tyle kasy. Ja przed nim chodziłam jeszcze do ginekologa-endokrynologa na NFZ, który na szczęście kierował mnie na parę badań, więc miałam robione właśnie na Warzywnej na NFZ i z tymi wynikami poszłam do Ulmana, więc chociaż tych badań podstawowych nie musiałam robić jak TSH, FSH, LH itd. w Alabie.Starania od 11.2016
Niedoczynność tarczycy
Hiperprolaktynemia
AMH 4,1
Jeden jajowód niedrożny
Usunięta torbiel
Kir AA
❄️❄️
18.10. 2022 r 👶 Iga -
Gosia84 wrote:Te zniżki to więcej niż 15 % z KDR ?Starania od 11.2016
Niedoczynność tarczycy
Hiperprolaktynemia
AMH 4,1
Jeden jajowód niedrożny
Usunięta torbiel
Kir AA
❄️❄️
18.10. 2022 r 👶 Iga -
Hej Dziewczyny, jestem tutaj nowa. Polećcie mi proszę jakaś dobra Panią doktor do prowadzenia ciąży na NFZ w Rzeszowie. Oraz gdzie rodzic w Rzeszowie. Jestem w tym temacie totalnie ciemna, dodam, że wizyta na NFZ do Pani doktor w Parofamili najblizsza jest za rok... Czy kobiety w ciąży mogą dostac się na NFZ bez kolejki? Jak to było u Was
-
Julka1825 wrote:Wojewódzki Zespół Specjalistyczny w Rzeszowie ul Warzywna. To jest duza przychodnia na NFZ, ale badania można wykonywać również prywatnie i dzieje się to całkiem sprawnie. Mają cennik do pobrania na stronie to możesz sobie zobaczyć. Dla mnie plusem jest to, że obok jest od razu laboratorium, więc wyniki są jak najbardziej wiarygodne.
W porównaniu z diagnostyką jest trochę taniej, ale od Alabu ceny niektórych badań są o połowę tańsze. Przykładowo badanie Amh na warzywnej z pobraniem kosztuje 100 zł, a w Alabie po promocji u dr ze dwa lata temu płaciłam 180 zł.
Wyniki online są ? -
Gosia84 wrote:Wyniki online są ?Starania od 11.2016
Niedoczynność tarczycy
Hiperprolaktynemia
AMH 4,1
Jeden jajowód niedrożny
Usunięta torbiel
Kir AA
❄️❄️
18.10. 2022 r 👶 Iga -
Świeżak wrote:Hej Dziewczyny, jestem tutaj nowa. Polećcie mi proszę jakaś dobra Panią doktor do prowadzenia ciąży na NFZ w Rzeszowie. Oraz gdzie rodzic w Rzeszowie. Jestem w tym temacie totalnie ciemna, dodam, że wizyta na NFZ do Pani doktor w Parofamili najblizsza jest za rok... Czy kobiety w ciąży mogą dostac się na NFZ bez kolejki? Jak to było u Was
6 lat temu w ciąży chodziłam na Warzywną do doktora i jak kobieta była ciąży to zapisywana była poza kolejką na NFZ i maksymalnie się czekało chyba z dwa tygodnie na wizytę z tego co pamiętam - na pewno było pierwszeństwo dla takich kobiet. -
Gosia84 wrote:Kogo polecacie Ulmana czy Homa ?
Ja chodzę do dr Ulmana i jego polecam. Zleca dużo badań, czyli szuka przyczyny. Nigdy nie odczułam żeby próbował mnie naciągnąć na jakieś badania, zawsze pyta czy możemy je zrobić, tzn. czy wyrobie pieniężnie. Co do badań, mi doktor dał możliwość zrobienia ich w innym laboratorium niż alab, wiec nie wiem dlaczego pojawiają się takie głosy, że innym dziewczynom nie pozwolił.
Monitoring kosztuje teraz 90-100 zł