Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a ja mam załamke. 12 dzień po zastrzyku od wczoraj ból macicy i jajnika z którego była owu plus ból całych piersi szczególnie sutków. Dzisiaj rano już myślałam że będzie okres tak boli wszystko a jajnik pulsuje co jakiś czas plus bolą ledzwia, w nocy miałam jakieś ukłucia w jajniku. Ból piersi jeszcze się zwiększył. Test - totalna biel... Przeplakalam parę godzin i mam tego po prostu dosyć. Jak zawsze nie chciałam się nakręcać ale do @ mam prawie tydzień a czuję jakby miała być za 10 minut. 😢
Luty/marzec 22
3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
13 dpo beta 71,5 ❤️
4.04 mamy bijące serduszko 💗
11.05 chyba córeczka 💓
Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
6 cykli stymulowanych lametta -
Szpacza223 wrote:Dziewczyny a ja mam załamke. 12 dzień po zastrzyku od wczoraj ból macicy i jajnika z którego była owu plus ból całych piersi szczególnie sutków. Dzisiaj rano już myślałam że będzie okres tak boli wszystko a jajnik pulsuje co jakiś czas plus bolą ledzwia, w nocy miałam jakieś ukłucia w jajniku. Ból piersi jeszcze się zwiększył. Test - totalna biel... Przeplakalam parę godzin i mam tego po prostu dosyć. Jak zawsze nie chciałam się nakręcać ale do @ mam prawie tydzień a czuję jakby miała być za 10 minut. 😢
-
Szpacza223 wrote:Dziewczyny a ja mam załamke. 12 dzień po zastrzyku od wczoraj ból macicy i jajnika z którego była owu plus ból całych piersi szczególnie sutków. Dzisiaj rano już myślałam że będzie okres tak boli wszystko a jajnik pulsuje co jakiś czas plus bolą ledzwia, w nocy miałam jakieś ukłucia w jajniku. Ból piersi jeszcze się zwiększył. Test - totalna biel... Przeplakalam parę godzin i mam tego po prostu dosyć. Jak zawsze nie chciałam się nakręcać ale do @ mam prawie tydzień a czuję jakby miała być za 10 minut. 😢
No właśnie czemu aż tydzień do @ skoro po zastrzyku 12 dni?
Ja tak miałam przy pierwszej ciąży. Ból piersi i ciężkość podbrzusza. Ciągle latałam do WC bo myślałam że okres
.Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂
"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą" -
Helcia wrote:Dzisiaj 21 dc, ok 10 dpo, 5 dni przed spodziewaną @ i na teście absolutnie nic 😥
Helcia trochę za wcześnie test 😀 mi zanim wyszedł jeden pozytywny to poprzednie 3 w różne dni były białe 🙂Helcia lubi tę wiadomość
Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂
"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą" -
Szpacza223 u Ciebie każdy cykl to zawirowania organizmu, przed @ masz duzo dziwnych i trudnych objawow, tak się zastanawiam ze może po prostu bardzo ciężko przechodzisz stymulację, Twój organizm wariuje i stąd taka karuzela u Ciebie.
Oczywiście super gdyby to jednak była ciąża, ale wydaje mi się, że lepiej nie nakręcać się tak mocno tymi objawami, stres nie pomoże, zaczekaj na termin @ i wszystko się wyjaśni. Trzymam kciuki 😊
-
Helcia wrote:Dzisiaj 21 dc, ok 10 dpo, 5 dni przed spodziewaną @ i na teście absolutnie nic 😥
Helciu nie martw sie.
Jeszcze czas. Moja kolezanka jak zaszla w ciążę mialam 2 testy negatywne w dniu miesiaczki robila potem na kolejny dzien wyszla delikatna kreska i poszla na bete i beta dopiero potwierdzila ciążę 😊 wiec spokojnie nic straconego jeszcze. Badz dobrej mysli!
Czesc dziewczyny ja jestem na lamette 3-7 d.c., 3-4dc 2x2 i 5-7d.c. 1x1. 10dc bylam na monitoringu i na lewym jajniku malutki pecherzyk 0.86cm więc ogolnie nie ruszylo nic praktycznie a na clo mialam 7 pecherzykow przy standardowej dawce.
Jade dzis na monitoring ale jakos nie jestem podekscytowana, bo kiepsko rosnie ten maluch..
Endo mialam w 10dc 5,6mm. Wiec powinno dzis porasnąc.
Na clo i na lamettcie zauwazylam, ze mega mam parcie na jedzenie ale staram sie opanowywac ^^
Po ovitrelle w poprzednim c.s. mialam wszytskie objawy ciazy wraz z mdlosciami😀
I test robiłam by sprawdzić bodajze w 9 d.c. to piekne 2 kreski- ale wiedzialam ze to dzialanie ovitrelle. do 2tyg po zastrzyku odradza sie robienie testow bo wychodza niestety sfałszowane. Ale na pokrzepienie serca mozna zrobic z ciekawosci.
Trzymam kciuki za staraczki!
Helcia nie smutaj, na razie sie spokojnie nie nastawiaj negatywnie , skoro wszytsko bylo dobrze i edno dobre to nosek do gory bo to naprawde bardzo dobra wiadomosc😊 jest ogromna szansa ze sie udalo. Zrob test w dzien lub dzien po spodziewanej miesiaczce.Helcia lubi tę wiadomość
Poczatek starań grudzień/styczeń 2021
-brak swoich owulacji
-nieregularny okres
-Stosunek lh do fsh 2.8
1 stymuacja clo 2x1 5-9d.c.
Efekt: 7 pecherzykow po 8cm. Torbiele. Duphaston przepisany na caly miesiąc.
2 stymulacja marzec 2021 zmniejszoną dawką
2 pecherzyki owu byla dzieki ovitrelle, endometrium kiepskie.
Brak kropka:(
3 stymulacja
Sierpień 2021
1x stymulacja lamette ze zmniejszona dawką, plus estrofem, pecherzykow brak i endometrium tragedia.
Kolejna stymulacja 3x1 lamette + estrofem Pecherzyki nie porosly i endometrium 4mm.
Stymulacja wrzesień 2021: cyclo-progynova biale tabletki tylko, na endometrium, zaniast estrofem,+porzyn włochaty tabl.+ clostybegyt 6-10d.c. + ovitrelle 1amp.+duphsaton (pecherzyk peknal sam bez ovitrelle chyba dzięki porzynowi, endo 12 mm 🤩dzięki mensil, ale ciazy brak..)
-walczymy dalej:
Październik 21
clo+1amp. ovitrelle
Pecherzyk urósł dopiero po 25 d.c. , kolejny cykl- walka z torbielem.
12.01.2022 - hsg
02.2022 2 pecherzyki -
Bunia96 wrote:Szpacza223 u Ciebie każdy cykl to zawirowania organizmu, przed @ masz duzo dziwnych i trudnych objawow, tak się zastanawiam ze może po prostu bardzo ciężko przechodzisz stymulację, Twój organizm wariuje i stąd taka karuzela u Ciebie.
Oczywiście super gdyby to jednak była ciąża, ale wydaje mi się, że lepiej nie nakręcać się tak mocno tymi objawami, stres nie pomoże, zaczekaj na termin @ i wszystko się wyjaśni. Trzymam kciuki 😊
Chyba tak... Zastrzyk miałam w 13 DC dzisiaj 25 DC. Flo pokazuje do miesiączki 7 dni i tak było w tamtym miesiącu jak dla mnie to min 5 max właśnie 7. Nie nastawiałam się nadto w tym cyklu ale to co teraz odczuwam zupełnie inaczej wygląda niż w poprzednich stymulacjach co znów powoduje wariowanie.
Helcia to tak samo jak u mnie 10 dni po owu mam nadzieję że jednak skończy się to szczęśliwie. Ja już wiem że na pewno odpuszczam we wrześniu może wrócę w listopadzie do stymulacji mam tego tak strasznie dość że łzy same mi się cisną do oczu.
Luty/marzec 22
3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
13 dpo beta 71,5 ❤️
4.04 mamy bijące serduszko 💗
11.05 chyba córeczka 💓
Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
6 cykli stymulowanych lametta -
Szpacza223 wrote:Chyba tak... Zastrzyk miałam w 13 DC dzisiaj 25 DC. Flo pokazuje do miesiączki 7 dni i tak było w tamtym miesiącu jak dla mnie to min 5 max właśnie 7. Nie nastawiałam się nadto w tym cyklu ale to co teraz odczuwam zupełnie inaczej wygląda niż w poprzednich stymulacjach co znów powoduje wariowanie.
Helcia to tak samo jak u mnie 10 dni po owu mam nadzieję że jednak skończy się to szczęśliwie. Ja już wiem że na pewno odpuszczam we wrześniu może wrócę w listopadzie do stymulacji mam tego tak strasznie dość że łzy same mi się cisną do oczu.
Polecam odpuszczenie, wraca sie do stymualcji z czysta glową nie jest sie juz tak napalonym . Bedzie to bedzie a jak nie bedzie to trudno.
Ale fakt jak dochodzą nowe dolegliwosci (mi cykl wydluzyl sie do 2 miesiacy) to znow wraca wariacja i pytanie dlaczego ja.
Trzymam kciuki by sie udalo! A jesli nie tym razem to moze przerwa i wrocic z czystą glowa i na spokojnie sobie brac te tabletki w danym dniu.Szpacza223 lubi tę wiadomość
Poczatek starań grudzień/styczeń 2021
-brak swoich owulacji
-nieregularny okres
-Stosunek lh do fsh 2.8
3 stymulacja
Sierpień 2021
1x stymulacja lamette ze zmniejszona dawką, plus estrofem, pecherzykow brak i endometrium tragedia.
Kolejna stymulacja 3x1 lamette + estrofem Pecherzyki nie porosly i endometrium 4mm.
Stymulacja wrzesień 2021: cyclo-progynova biale tabletki tylko, na endometrium, zaniast estrofem,+porzyn włochaty tabl.+ clostybegyt 6-10d.c. + ovitrelle 1amp.+duphsaton (pecherzyk peknal sam bez ovitrelle chyba dzięki porzynowi, endo 12 mm 🤩dzięki mensil, ale ciazy brak..)
-walczymy dalej:
Październik 21
clo+1amp. ovitrelle
12.01.2022 - hsg
02.2022 2 pecherzyki -
Bunia96 wrote:Dziewczyny jak stosujecie olej z wiesiołka? Taki w płynnej formie. Jakie ilości ? I czy po prostu na łyżkę i łykacie czy z czymś ?
To ze do owulacji to wiem 🙂
Ja pije łyżeczkę raz dziennie i popijam wodą żeby nie było tego posmaku w ustach 😉Bunia96 lubi tę wiadomość
-
Bunia96 wrote:Kurczę, ja chyba będę musiała z czymś mieszać ten olej. Nie potrafię przyswajać tak z lyczeczki, zaraz mam odruch wymiotny na ta oleista konsystencje. Muszę dodawać do jakiegoś smoothie czy jogurtu.
Bunia96 lubi tę wiadomość
Starania od 8.2019
12.2019 - cb
5.2020 - 8tc - puste jajo
11.2020 - cb
28.06.21 - 💓
3-5.2021 Aromek 2x1
Od 5.2021 Neoparin 1x1
Kariotypy ✔️
🧖♀️
PAI-1 heterozygotyczny
MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
-
Ja biorę olej z wiesiolka w kapsułkach. Co prawda trzeba go łykać 2 lub 3 razy dziennie po 2 tabletki, ale też nie mogłabym łykać z łyżeczki oleju 😁 i tak ovarin biorę rano i wieczorem to i kapsulki wiesiolka łykam przy okazji. A jak przypomni mi się w trakcie dnia to wtedy 3 razy biorę.
W przednim cyklu pierwszy raz brałam wiesiolka tak właśnie 2-3 razy dziennie i zdecydowanie miałam inny śluz w owulacji, dużo bardziej wodnisty, a nie gesty jak zawsze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2021, 19:35
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
U mnie przeziębienie postępuje, więc pewnie wielkie G będzie z tego cyklu 😣
Czytałam, że nawet jeśli owu będzie to jajo może nie być zdolne do zapłodnienia, bo będzie słabej jakości.
😢😢😢PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Szpacza223 wrote:Dziewczyny a ja mam załamke. 12 dzień po zastrzyku od wczoraj ból macicy i jajnika z którego była owu plus ból całych piersi szczególnie sutków. Dzisiaj rano już myślałam że będzie okres tak boli wszystko a jajnik pulsuje co jakiś czas plus bolą ledzwia, w nocy miałam jakieś ukłucia w jajniku. Ból piersi jeszcze się zwiększył. Test - totalna biel... Przeplakalam parę godzin i mam tego po prostu dosyć. Jak zawsze nie chciałam się nakręcać ale do @ mam prawie tydzień a czuję jakby miała być za 10 minut. 😢Starania naturalne od 2019r.
Ona- badania ok
On- badania ok
Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy
8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)
14.11.2023r. synuś ♥ (macica nie jest dwurożna!!)
23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)
Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥ -
Dzięki dziewczyny za wsparcie! ❤
Zobaczymy w takim razie w poniedziałek...
Ja wiesiołek biorę w kapsułkach, łyka to 2x dziennie.Gucik lubi tę wiadomość
Starania naturalne od 2019r.
Ona- badania ok
On- badania ok
Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy
8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)
14.11.2023r. synuś ♥ (macica nie jest dwurożna!!)
23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)
Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥ -
Dziewczyny, a odnośnie acardu, czy ktoras brala? Nie moge znalezc wątku o acardzie na zagniezdzenie sie zarodka.
Ja jutro dopiero monitoring dam znac czy urosl pecherzyk. W poniedziałek mial 0.8 cm czyli nawet w tabelce nie zostal wpisany bo jest za maly. Jutro 13d.c. i zobaczymy. Dzis kupilam olej z wiesolka w kapsulkach, acard oraz syrop z gwajafenezyną, czy jakos tak, rozrzedzajacy śluz.
Jak nic nie podrosnie to bede walczyć w kolejnym cyklu z lametta + ovarin + ovitrelle i + suplementy ovarin + olej z wiesiołka + syrop i byc moze acard.Poczatek starań grudzień/styczeń 2021
-brak swoich owulacji
-nieregularny okres
-Stosunek lh do fsh 2.8
3 stymulacja
Sierpień 2021
-walczymy dalej:
Październik 21
clo+1amp. ovitrelle
12.01.2022 - hsg
02.2022 2 pecherzyki