WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam załamke. 12 dzień po zastrzyku od wczoraj ból macicy i jajnika z którego była owu plus ból całych piersi szczególnie sutków. Dzisiaj rano już myślałam że będzie okres tak boli wszystko a jajnik pulsuje co jakiś czas plus bolą ledzwia, w nocy miałam jakieś ukłucia w jajniku. Ból piersi jeszcze się zwiększył. Test - totalna biel... Przeplakalam parę godzin i mam tego po prostu dosyć. Jak zawsze nie chciałam się nakręcać ale do @ mam prawie tydzień a czuję jakby miała być za 10 minut. 😢

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    4.04 mamy bijące serduszko 💗
    11.05 chyba córeczka 💓

Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
    6 cykli stymulowanych lametta
  • Malowana lala Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpacza223 wrote:
    Dziewczyny a ja mam załamke. 12 dzień po zastrzyku od wczoraj ból macicy i jajnika z którego była owu plus ból całych piersi szczególnie sutków. Dzisiaj rano już myślałam że będzie okres tak boli wszystko a jajnik pulsuje co jakiś czas plus bolą ledzwia, w nocy miałam jakieś ukłucia w jajniku. Ból piersi jeszcze się zwiększył. Test - totalna biel... Przeplakalam parę godzin i mam tego po prostu dosyć. Jak zawsze nie chciałam się nakręcać ale do @ mam prawie tydzień a czuję jakby miała być za 10 minut. 😢
    A czemu aż tydzień do @? Masz dłuższe cykle?

• Agusia94 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpacza223 wrote:

No właśnie czemu aż tydzień do @ skoro po zastrzyku 12 dni?
    Ja tak miałam przy pierwszej ciąży. Ból piersi i ciężkość podbrzusza. Ciągle latałam do WC bo myślałam że okres
    .

Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂

"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą"
  • Agusia94 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helcia wrote:
    Dzisiaj 21 dc, ok 10 dpo, 5 dni przed spodziewaną @ i na teście absolutnie nic 😥

Helcia trochę za wcześnie test 😀 mi zanim wyszedł jeden pozytywny to poprzednie 3 w różne dni były białe 🙂

Helcia lubi tę wiadomość

Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂

"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą"
  • Bunia96 Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helcia, spokojnie, tyle dni do @ to ma prawo nic nir wychodzic 😄 wiadomo, że brak nam cierpliwosci i chcemy wiedzieć tu i teraz, ale jeszcze daj sobie pare dni ☺️

Helcia lubi tę wiadomość

• Bunia96 Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpacza223 wrote:

Szpacza223 u Ciebie każdy cykl to zawirowania organizmu, przed @ masz duzo dziwnych i trudnych objawow, tak się zastanawiam ze może po prostu bardzo ciężko przechodzisz stymulację, Twój organizm wariuje i stąd taka karuzela u Ciebie.
    Oczywiście super gdyby to jednak była ciąża, ale wydaje mi się, że lepiej nie nakręcać się tak mocno tymi objawami, stres nie pomoże, zaczekaj na termin @ i wszystko się wyjaśni. Trzymam kciuki 😊

• Bunia96 Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpacza223 a u Ciebie faza lutealna trwa tak długo? Ile dni ?

• Gucik Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helcia wrote:
    Dzisiaj 21 dc, ok 10 dpo, 5 dni przed spodziewaną @ i na teście absolutnie nic 😥

Helciu nie martw sie.
    Jeszcze czas. Moja kolezanka jak zaszla w ciążę mialam 2 testy negatywne w dniu miesiaczki robila potem na kolejny dzien wyszla delikatna kreska i poszla na bete i beta dopiero potwierdzila ciążę 😊 wiec spokojnie nic straconego jeszcze. Badz dobrej mysli!

Czesc dziewczyny ja jestem na lamette 3-7 d.c., 3-4dc 2x2 i 5-7d.c. 1x1. 10dc bylam na monitoringu i na lewym jajniku malutki pecherzyk 0.86cm więc ogolnie nie ruszylo nic praktycznie a na clo mialam 7 pecherzykow przy standardowej dawce.
    Jade dzis na monitoring ale jakos nie jestem podekscytowana, bo kiepsko rosnie ten maluch..
    Endo mialam w 10dc 5,6mm. Wiec powinno dzis porasnąc.
    Na clo i na lamettcie zauwazylam, ze mega mam parcie na jedzenie ale staram sie opanowywac ^^
    Po ovitrelle w poprzednim c.s. mialam wszytskie objawy ciazy wraz z mdlosciami😀
    I test robiłam by sprawdzić bodajze w 9 d.c. to piekne 2 kreski- ale wiedzialam ze to dzialanie ovitrelle. :-) do 2tyg po zastrzyku odradza sie robienie testow bo wychodza niestety sfałszowane. Ale na pokrzepienie serca mozna zrobic z ciekawosci.
    Trzymam kciuki za staraczki!
    Helcia nie smutaj, na razie sie spokojnie nie nastawiaj negatywnie , skoro wszytsko bylo dobrze i edno dobre to nosek do gory bo to naprawde bardzo dobra wiadomosc😊 jest ogromna szansa ze sie udalo. Zrob test w dzien lub dzien po spodziewanej miesiaczce.

Helcia lubi tę wiadomość

Poczatek starań grudzień/styczeń 2021
    -brak swoich owulacji
    -nieregularny okres
    -Stosunek lh do fsh 2.8
    1 stymuacja clo 2x1 5-9d.c.
    Efekt: 7 pecherzykow po 8cm. Torbiele. Duphaston przepisany na caly miesiąc.
    2 stymulacja marzec 2021 zmniejszoną dawką
    2 pecherzyki owu byla dzieki ovitrelle, endometrium kiepskie.
    Brak kropka:(
    3 stymulacja
    Sierpień 2021
    1x stymulacja lamette ze zmniejszona dawką, plus estrofem, pecherzykow brak i endometrium tragedia.
    Kolejna stymulacja 3x1 lamette + estrofem Pecherzyki nie porosly i endometrium 4mm.
    Stymulacja wrzesień 2021: cyclo-progynova biale tabletki tylko, na endometrium, zaniast estrofem,+porzyn włochaty tabl.+ clostybegyt 6-10d.c. + ovitrelle 1amp.+duphsaton (pecherzyk peknal sam bez ovitrelle chyba dzięki porzynowi, endo 12 mm 🤩dzięki mensil, ale ciazy brak..)
    -walczymy dalej:
    Październik 21
    clo+1amp. ovitrelle
    Pecherzyk urósł dopiero po 25 d.c. , kolejny cykl- walka z torbielem.
    12.01.2022 - hsg
    02.2022 2 pecherzyki
  • Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia96 wrote:
    Szpacza223 u Ciebie każdy cykl to zawirowania organizmu, przed @ masz duzo dziwnych i trudnych objawow, tak się zastanawiam ze może po prostu bardzo ciężko przechodzisz stymulację, Twój organizm wariuje i stąd taka karuzela u Ciebie.
    Oczywiście super gdyby to jednak była ciąża, ale wydaje mi się, że lepiej nie nakręcać się tak mocno tymi objawami, stres nie pomoże, zaczekaj na termin @ i wszystko się wyjaśni. Trzymam kciuki 😊

Chyba tak... Zastrzyk miałam w 13 DC dzisiaj 25 DC. Flo pokazuje do miesiączki 7 dni i tak było w tamtym miesiącu jak dla mnie to min 5 max właśnie 7. Nie nastawiałam się nadto w tym cyklu ale to co teraz odczuwam zupełnie inaczej wygląda niż w poprzednich stymulacjach co znów powoduje wariowanie.

Helcia to tak samo jak u mnie 10 dni po owu mam nadzieję że jednak skończy się to szczęśliwie. Ja już wiem że na pewno odpuszczam we wrześniu może wrócę w listopadzie do stymulacji mam tego tak strasznie dość że łzy same mi się cisną do oczu.

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    4.04 mamy bijące serduszko 💗
    11.05 chyba córeczka 💓

Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
    6 cykli stymulowanych lametta
  • Gucik Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpacza223 wrote:
    Chyba tak... Zastrzyk miałam w 13 DC dzisiaj 25 DC. Flo pokazuje do miesiączki 7 dni i tak było w tamtym miesiącu jak dla mnie to min 5 max właśnie 7. Nie nastawiałam się nadto w tym cyklu ale to co teraz odczuwam zupełnie inaczej wygląda niż w poprzednich stymulacjach co znów powoduje wariowanie.

Helcia to tak samo jak u mnie 10 dni po owu mam nadzieję że jednak skończy się to szczęśliwie. Ja już wiem że na pewno odpuszczam we wrześniu może wrócę w listopadzie do stymulacji mam tego tak strasznie dość że łzy same mi się cisną do oczu.

Polecam odpuszczenie, wraca sie do stymualcji z czysta glową:) nie jest sie juz tak napalonym . Bedzie to bedzie a jak nie bedzie to trudno.
    Ale fakt jak dochodzą nowe dolegliwosci (mi cykl wydluzyl sie do 2 miesiacy) to znow wraca wariacja i pytanie dlaczego ja.

Trzymam kciuki by sie udalo! A jesli nie tym razem to moze przerwa i wrocic z czystą glowa i na spokojnie sobie brac te tabletki w danym dniu.

Szpacza223 lubi tę wiadomość

-brak swoich owulacji
    -nieregularny okres
    -Stosunek lh do fsh 2.8
    3 stymulacja
    Sierpień 2021
    1x stymulacja lamette ze zmniejszona dawką, plus estrofem, pecherzykow brak i endometrium tragedia.
    Kolejna stymulacja 3x1 lamette + estrofem Pecherzyki nie porosly i endometrium 4mm.
    Stymulacja wrzesień 2021: cyclo-progynova biale tabletki tylko, na endometrium, zaniast estrofem,+porzyn włochaty tabl.+ clostybegyt 6-10d.c. + ovitrelle 1amp.+duphsaton (pecherzyk peknal sam bez ovitrelle chyba dzięki porzynowi, endo 12 mm 🤩dzięki mensil, ale ciazy brak..)
    -walczymy dalej:
    Październik 21
    clo+1amp. ovitrelle
    12.01.2022 - hsg
    02.2022 2 pecherzyki
  • Bunia96 Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak stosujecie olej z wiesiołka? Taki w płynnej formie. Jakie ilości ? I czy po prostu na łyżkę i łykacie czy z czymś ?
    To ze do owulacji to wiem 🙂

Paulik_30 lubi tę wiadomość

• Paulik_30 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia96 wrote:
    Dziewczyny jak stosujecie olej z wiesiołka? Taki w płynnej formie. Jakie ilości ? I czy po prostu na łyżkę i łykacie czy z czymś ?
    To ze do owulacji to wiem 🙂

Ja pije łyżeczkę raz dziennie i popijam wodą żeby nie było tego posmaku w ustach 😉

Bunia96 lubi tę wiadomość

• Mujer Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helcia wrote:

Helcia, spokojnie, jeszcze jest czas na pozytywny test. Poczekaj te kilka dni 😘

Helcia lubi tę wiadomość

• Bunia96 Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, ja chyba będę musiała z czymś mieszać ten olej. Nie potrafię przyswajać tak z lyczeczki, zaraz mam odruch wymiotny na ta oleista konsystencje. Muszę dodawać do jakiegoś smoothie czy jogurtu.

• Ves Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia96 wrote:
    Kurczę, ja chyba będę musiała z czymś mieszać ten olej. Nie potrafię przyswajać tak z lyczeczki, zaraz mam odruch wymiotny na ta oleista konsystencje. Muszę dodawać do jakiegoś smoothie czy jogurtu.
    Bunia z tego co pamiętam to jest nawet zalecane brać olej razem z posiłkiem. Ja tak robiłam raz dziennie - łyżeczka wiesiołka + od razu jakieś jedzenie.

Bunia96 lubi tę wiadomość

Starania od 8.2019
    12.2019 - cb
    5.2020 - 8tc - puste jajo
    11.2020 - cb
    28.06.21 - 💓

3-5.2021 Aromek 2x1
    Od 5.2021 Neoparin 1x1

Kariotypy ✔️
    🧖‍♀️
    PAI-1 heterozygotyczny
    MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
    TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
    💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
    f2w3tqywqeqf09uu.png
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę olej z wiesiolka w kapsułkach. Co prawda trzeba go łykać 2 lub 3 razy dziennie po 2 tabletki, ale też nie mogłabym łykać z łyżeczki oleju 😁 i tak ovarin biorę rano i wieczorem to i kapsulki wiesiolka łykam przy okazji. A jak przypomni mi się w trakcie dnia to wtedy 3 razy biorę.
    W przednim cyklu pierwszy raz brałam wiesiolka tak właśnie 2-3 razy dziennie i zdecydowanie miałam inny śluz w owulacji, dużo bardziej wodnisty, a nie gesty jak zawsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2021, 19:35

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przeziębienie postępuje, więc pewnie wielkie G będzie z tego cyklu 😣
    Czytałam, że nawet jeśli owu będzie to jajo może nie być zdolne do zapłodnienia, bo będzie słabej jakości.
    😢😢😢

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpacza223 wrote:
    Też się tak nastawiłam, kłucie jajnika, ból podbrzusze, humory, zachcianki itd. Niestety Ovitrelle chyba tak paskudnie działa 😥 dzisiaj test zrobiłam, też biało , nie wiem może za wcześnie, ale jakoś mi się wydaje że za wiele się nie zmieni...

Starania naturalne od 2019r.
    Ona, on- badania ok
    Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, macica dwurożna, polip- łyżeczkowanie

8.03.2023r. test pozytywny (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)

14.11.2023r. synuś ♥

23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)

Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie! ❤
    Zobaczymy w takim razie w poniedziałek...

Ja wiesiołek biorę w kapsułkach, łyka to 2x dziennie.

Gucik lubi tę wiadomość

Starania naturalne od 2019r.
    Ona, on- badania ok
    Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, macica dwurożna, polip- łyżeczkowanie

8.03.2023r. test pozytywny (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)

14.11.2023r. synuś ♥

23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)

Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥
  • Gucik Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a odnośnie acardu, czy ktoras brala? Nie moge znalezc wątku o acardzie na zagniezdzenie sie zarodka.
    Ja jutro dopiero monitoring dam znac czy urosl pecherzyk. W poniedziałek mial 0.8 cm czyli nawet w tabelce nie zostal wpisany bo jest za maly. Jutro 13d.c. i zobaczymy. Dzis kupilam olej z wiesolka w kapsulkach, acard oraz syrop z gwajafenezyną, czy jakos tak, rozrzedzajacy śluz.
    Jak nic nie podrosnie to bede walczyć w kolejnym cyklu z lametta + ovarin + ovitrelle i + suplementy ovarin + olej z wiesiołka + syrop i byc moze acard.

-brak swoich owulacji
    -nieregularny okres
    -Stosunek lh do fsh 2.8
    3 stymulacja
    Sierpień 2021
    -walczymy dalej:
    Październik 21
    clo+1amp. ovitrelle
    12.01.2022 - hsg
    02.2022 2 pecherzyki
‹‹ 1020 1021 1022 1023 1024 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ