X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam załamke. 12 dzień po zastrzyku od wczoraj ból macicy i jajnika z którego była owu plus ból całych piersi szczególnie sutków. Dzisiaj rano już myślałam że będzie okres tak boli wszystko a jajnik pulsuje co jakiś czas plus bolą ledzwia, w nocy miałam jakieś ukłucia w jajniku. Ból piersi jeszcze się zwiększył. Test - totalna biel... Przeplakalam parę godzin i mam tego po prostu dosyć. Jak zawsze nie chciałam się nakręcać ale do @ mam prawie tydzień a czuję jakby miała być za 10 minut. 😢

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    4.04 mamy bijące serduszko 💗
    11.05 chyba córeczka 💓

Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
    6 cykli stymulowanych lametta
  • Malowana lala Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpacza223 wrote:
    Dziewczyny a ja mam załamke. 12 dzień po zastrzyku od wczoraj ból macicy i jajnika z którego była owu plus ból całych piersi szczególnie sutków. Dzisiaj rano już myślałam że będzie okres tak boli wszystko a jajnik pulsuje co jakiś czas plus bolą ledzwia, w nocy miałam jakieś ukłucia w jajniku. Ból piersi jeszcze się zwiększył. Test - totalna biel... Przeplakalam parę godzin i mam tego po prostu dosyć. Jak zawsze nie chciałam się nakręcać ale do @ mam prawie tydzień a czuję jakby miała być za 10 minut. 😢
    A czemu aż tydzień do @? Masz dłuższe cykle?

• Agusia94 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpacza223 wrote:

No właśnie czemu aż tydzień do @ skoro po zastrzyku 12 dni?
    Ja tak miałam przy pierwszej ciąży. Ból piersi i ciężkość podbrzusza. Ciągle latałam do WC bo myślałam że okres
    .

Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂

"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą"
  • Agusia94 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helcia wrote:
    Dzisiaj 21 dc, ok 10 dpo, 5 dni przed spodziewaną @ i na teście absolutnie nic 😥

Helcia trochę za wcześnie test 😀 mi zanim wyszedł jeden pozytywny to poprzednie 3 w różne dni były białe 🙂

Helcia lubi tę wiadomość

Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂

"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą"
  • Bunia96 Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helcia, spokojnie, tyle dni do @ to ma prawo nic nir wychodzic 😄 wiadomo, że brak nam cierpliwosci i chcemy wiedzieć tu i teraz, ale jeszcze daj sobie pare dni ☺️

Helcia lubi tę wiadomość

• Bunia96 Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpacza223 wrote:

Szpacza223 u Ciebie każdy cykl to zawirowania organizmu, przed @ masz duzo dziwnych i trudnych objawow, tak się zastanawiam ze może po prostu bardzo ciężko przechodzisz stymulację, Twój organizm wariuje i stąd taka karuzela u Ciebie.
    Oczywiście super gdyby to jednak była ciąża, ale wydaje mi się, że lepiej nie nakręcać się tak mocno tymi objawami, stres nie pomoże, zaczekaj na termin @ i wszystko się wyjaśni. Trzymam kciuki 😊

• Bunia96 Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpacza223 a u Ciebie faza lutealna trwa tak długo? Ile dni ?

• Gucik Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helcia wrote:
    Dzisiaj 21 dc, ok 10 dpo, 5 dni przed spodziewaną @ i na teście absolutnie nic 😥

Helciu nie martw sie.
    Jeszcze czas. Moja kolezanka jak zaszla w ciążę mialam 2 testy negatywne w dniu miesiaczki robila potem na kolejny dzien wyszla delikatna kreska i poszla na bete i beta dopiero potwierdzila ciążę 😊 wiec spokojnie nic straconego jeszcze. Badz dobrej mysli!

Czesc dziewczyny ja jestem na lamette 3-7 d.c., 3-4dc 2x2 i 5-7d.c. 1x1. 10dc bylam na monitoringu i na lewym jajniku malutki pecherzyk 0.86cm więc ogolnie nie ruszylo nic praktycznie a na clo mialam 7 pecherzykow przy standardowej dawce.
    Jade dzis na monitoring ale jakos nie jestem podekscytowana, bo kiepsko rosnie ten maluch..
    Endo mialam w 10dc 5,6mm. Wiec powinno dzis porasnąc.
    Na clo i na lamettcie zauwazylam, ze mega mam parcie na jedzenie ale staram sie opanowywac ^^
    Po ovitrelle w poprzednim c.s. mialam wszytskie objawy ciazy wraz z mdlosciami😀
    I test robiłam by sprawdzić bodajze w 9 d.c. to piekne 2 kreski- ale wiedzialam ze to dzialanie ovitrelle. :-) do 2tyg po zastrzyku odradza sie robienie testow bo wychodza niestety sfałszowane. Ale na pokrzepienie serca mozna zrobic z ciekawosci.
    Trzymam kciuki za staraczki!
    Helcia nie smutaj, na razie sie spokojnie nie nastawiaj negatywnie , skoro wszytsko bylo dobrze i edno dobre to nosek do gory bo to naprawde bardzo dobra wiadomosc😊 jest ogromna szansa ze sie udalo. Zrob test w dzien lub dzien po spodziewanej miesiaczce.

Helcia lubi tę wiadomość

Poczatek starań grudzień/styczeń 2021
    -brak swoich owulacji
    -nieregularny okres
    -Stosunek lh do fsh 2.8
    1 stymuacja clo 2x1 5-9d.c.
    Efekt: 7 pecherzykow po 8cm. Torbiele. Duphaston przepisany na caly miesiąc.
    2 stymulacja marzec 2021 zmniejszoną dawką
    2 pecherzyki owu byla dzieki ovitrelle, endometrium kiepskie.
    Brak kropka:(
    3 stymulacja
    Sierpień 2021
    1x stymulacja lamette ze zmniejszona dawką, plus estrofem, pecherzykow brak i endometrium tragedia.
    Kolejna stymulacja 3x1 lamette + estrofem Pecherzyki nie porosly i endometrium 4mm.
    Stymulacja wrzesień 2021: cyclo-progynova biale tabletki tylko, na endometrium, zaniast estrofem,+porzyn włochaty tabl.+ clostybegyt 6-10d.c. + ovitrelle 1amp.+duphsaton (pecherzyk peknal sam bez ovitrelle chyba dzięki porzynowi, endo 12 mm 🤩dzięki mensil, ale ciazy brak..)
    -walczymy dalej:
    Październik 21
    clo+1amp. ovitrelle
    Pecherzyk urósł dopiero po 25 d.c. , kolejny cykl- walka z torbielem.
    12.01.2022 - hsg
    02.2022 2 pecherzyki
  • Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia96 wrote:
    Szpacza223 u Ciebie każdy cykl to zawirowania organizmu, przed @ masz duzo dziwnych i trudnych objawow, tak się zastanawiam ze może po prostu bardzo ciężko przechodzisz stymulację, Twój organizm wariuje i stąd taka karuzela u Ciebie.
    Oczywiście super gdyby to jednak była ciąża, ale wydaje mi się, że lepiej nie nakręcać się tak mocno tymi objawami, stres nie pomoże, zaczekaj na termin @ i wszystko się wyjaśni. Trzymam kciuki 😊

Chyba tak... Zastrzyk miałam w 13 DC dzisiaj 25 DC. Flo pokazuje do miesiączki 7 dni i tak było w tamtym miesiącu jak dla mnie to min 5 max właśnie 7. Nie nastawiałam się nadto w tym cyklu ale to co teraz odczuwam zupełnie inaczej wygląda niż w poprzednich stymulacjach co znów powoduje wariowanie.

Helcia to tak samo jak u mnie 10 dni po owu mam nadzieję że jednak skończy się to szczęśliwie. Ja już wiem że na pewno odpuszczam we wrześniu może wrócę w listopadzie do stymulacji mam tego tak strasznie dość że łzy same mi się cisną do oczu.

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    4.04 mamy bijące serduszko 💗
    11.05 chyba córeczka 💓

Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
    6 cykli stymulowanych lametta
  • Gucik Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpacza223 wrote:
    Chyba tak... Zastrzyk miałam w 13 DC dzisiaj 25 DC. Flo pokazuje do miesiączki 7 dni i tak było w tamtym miesiącu jak dla mnie to min 5 max właśnie 7. Nie nastawiałam się nadto w tym cyklu ale to co teraz odczuwam zupełnie inaczej wygląda niż w poprzednich stymulacjach co znów powoduje wariowanie.

Helcia to tak samo jak u mnie 10 dni po owu mam nadzieję że jednak skończy się to szczęśliwie. Ja już wiem że na pewno odpuszczam we wrześniu może wrócę w listopadzie do stymulacji mam tego tak strasznie dość że łzy same mi się cisną do oczu.

Polecam odpuszczenie, wraca sie do stymualcji z czysta glową:) nie jest sie juz tak napalonym . Bedzie to bedzie a jak nie bedzie to trudno.
    Ale fakt jak dochodzą nowe dolegliwosci (mi cykl wydluzyl sie do 2 miesiacy) to znow wraca wariacja i pytanie dlaczego ja.

Trzymam kciuki by sie udalo! A jesli nie tym razem to moze przerwa i wrocic z czystą glowa i na spokojnie sobie brac te tabletki w danym dniu.

Szpacza223 lubi tę wiadomość

-brak swoich owulacji
    -nieregularny okres
    -Stosunek lh do fsh 2.8
    3 stymulacja
    Sierpień 2021
    1x stymulacja lamette ze zmniejszona dawką, plus estrofem, pecherzykow brak i endometrium tragedia.
    Kolejna stymulacja 3x1 lamette + estrofem Pecherzyki nie porosly i endometrium 4mm.
    Stymulacja wrzesień 2021: cyclo-progynova biale tabletki tylko, na endometrium, zaniast estrofem,+porzyn włochaty tabl.+ clostybegyt 6-10d.c. + ovitrelle 1amp.+duphsaton (pecherzyk peknal sam bez ovitrelle chyba dzięki porzynowi, endo 12 mm 🤩dzięki mensil, ale ciazy brak..)
    -walczymy dalej:
    Październik 21
    clo+1amp. ovitrelle
    12.01.2022 - hsg
    02.2022 2 pecherzyki
  • Bunia96 Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak stosujecie olej z wiesiołka? Taki w płynnej formie. Jakie ilości ? I czy po prostu na łyżkę i łykacie czy z czymś ?
    To ze do owulacji to wiem 🙂

Paulik_30 lubi tę wiadomość

• Paulik_30 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia96 wrote:
    Dziewczyny jak stosujecie olej z wiesiołka? Taki w płynnej formie. Jakie ilości ? I czy po prostu na łyżkę i łykacie czy z czymś ?
    To ze do owulacji to wiem 🙂

Ja pije łyżeczkę raz dziennie i popijam wodą żeby nie było tego posmaku w ustach 😉

Bunia96 lubi tę wiadomość

• Mujer Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helcia wrote:

Helcia, spokojnie, jeszcze jest czas na pozytywny test. Poczekaj te kilka dni 😘

Helcia lubi tę wiadomość

• Bunia96 Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, ja chyba będę musiała z czymś mieszać ten olej. Nie potrafię przyswajać tak z lyczeczki, zaraz mam odruch wymiotny na ta oleista konsystencje. Muszę dodawać do jakiegoś smoothie czy jogurtu.

• Ves Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia96 wrote:
    Kurczę, ja chyba będę musiała z czymś mieszać ten olej. Nie potrafię przyswajać tak z lyczeczki, zaraz mam odruch wymiotny na ta oleista konsystencje. Muszę dodawać do jakiegoś smoothie czy jogurtu.
    Bunia z tego co pamiętam to jest nawet zalecane brać olej razem z posiłkiem. Ja tak robiłam raz dziennie - łyżeczka wiesiołka + od razu jakieś jedzenie.

Bunia96 lubi tę wiadomość

Starania od 8.2019
    12.2019 - cb
    5.2020 - 8tc - puste jajo
    11.2020 - cb
    28.06.21 - 💓

3-5.2021 Aromek 2x1
    Od 5.2021 Neoparin 1x1

Kariotypy ✔️
    🧖‍♀️
    PAI-1 heterozygotyczny
    MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
    TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
    💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
    f2w3tqywqeqf09uu.png
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę olej z wiesiolka w kapsułkach. Co prawda trzeba go łykać 2 lub 3 razy dziennie po 2 tabletki, ale też nie mogłabym łykać z łyżeczki oleju 😁 i tak ovarin biorę rano i wieczorem to i kapsulki wiesiolka łykam przy okazji. A jak przypomni mi się w trakcie dnia to wtedy 3 razy biorę.
    W przednim cyklu pierwszy raz brałam wiesiolka tak właśnie 2-3 razy dziennie i zdecydowanie miałam inny śluz w owulacji, dużo bardziej wodnisty, a nie gesty jak zawsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2021, 19:35

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przeziębienie postępuje, więc pewnie wielkie G będzie z tego cyklu 😣
    Czytałam, że nawet jeśli owu będzie to jajo może nie być zdolne do zapłodnienia, bo będzie słabej jakości.
    😢😢😢

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpacza223 wrote:
    Też się tak nastawiłam, kłucie jajnika, ból podbrzusze, humory, zachcianki itd. Niestety Ovitrelle chyba tak paskudnie działa 😥 dzisiaj test zrobiłam, też biało , nie wiem może za wcześnie, ale jakoś mi się wydaje że za wiele się nie zmieni...

Starania naturalne od 2019r.

Ona- badania ok
    On- badania ok

Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy

8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)

14.11.2023r. synuś ♥ (macica nie jest dwurożna!!)

23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)

Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie! ❤
    Zobaczymy w takim razie w poniedziałek...

Ja wiesiołek biorę w kapsułkach, łyka to 2x dziennie.

Gucik lubi tę wiadomość

Starania naturalne od 2019r.

Ona- badania ok
    On- badania ok

Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy

8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)

14.11.2023r. synuś ♥ (macica nie jest dwurożna!!)

23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)

Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥
  • Gucik Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a odnośnie acardu, czy ktoras brala? Nie moge znalezc wątku o acardzie na zagniezdzenie sie zarodka.
    Ja jutro dopiero monitoring dam znac czy urosl pecherzyk. W poniedziałek mial 0.8 cm czyli nawet w tabelce nie zostal wpisany bo jest za maly. Jutro 13d.c. i zobaczymy. Dzis kupilam olej z wiesolka w kapsulkach, acard oraz syrop z gwajafenezyną, czy jakos tak, rozrzedzajacy śluz.
    Jak nic nie podrosnie to bede walczyć w kolejnym cyklu z lametta + ovarin + ovitrelle i + suplementy ovarin + olej z wiesiołka + syrop i byc moze acard.

-brak swoich owulacji
    -nieregularny okres
    -Stosunek lh do fsh 2.8
    3 stymulacja
    Sierpień 2021
    -walczymy dalej:
    Październik 21
    clo+1amp. ovitrelle
    12.01.2022 - hsg
    02.2022 2 pecherzyki
‹‹ 1020 1021 1022 1023 1024 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ