X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • OlaOla90 Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpacza trzymam kciuki ;*
    Dziewczyny powtarzalam w srode prolaktyne, co prawda znowu sie w liczeniu pomylilam i zrobilam po 3tygidnaich brania polowki dostinexu a nie po 4 tygodniach ;)
    Zanim zaczelam lek to mialam wynik 36 (norma do 26), po 4tyg 1x1 spadla do 1,09 a teraz po 3tygodniach 1x0,5tabl. moja prolaktyna wynosi 1,01... w poniedzialek ide w 17dc na kontrole czy pecherzyk peknal to zobacze co powie lekarz, nie chce calkiem odstawiac dostinexu bo prolaktyna znowu mi skoczy.. sama nie wiem czy byla owu, bralam 3czopki distreptazy i wspolzylismy, cos tam czulam ale to mogl po prostu byc dalszy wzrost pecherzyka. W poniedzialek w 10dc mialam 17mm wiec jesli zadzialalo to juz powinnam byc po owu. Zobaczymy staram sie nie rozmyslac co ma byc do bedzie ;)

Malinka2021, Domma, Helcia, Szpacza223 lubią tę wiadomość

31l, IO, PCOS, nieregularne cykle, brak owulacji, LUF. Zero ciąż. Laparoskopia 02.2021 udrożnione oba jajowody.
    Starania od 07.2019r. Aktualnie:pregna plus 1x1, pregna dha, glucophage 2x850, progesterone besins 3x1, utrogestan 2x1, actifolin 1x1.
    06,07.21r. Letrozole 1x1, estrofem 1x1, ovitrelle, distreptaza
    08.21r. Letrozole 2x1, estrofem 1x1, distreptaza
    09.21r. powtórka + ovitrelle
    10.21r. powtórka, owu bez ovitrelle

29.10. (31dc) Beta 1890
    16.11. Biją !! Ciąża mnoga potwierdzona 6t+6 ❤❤
    30.11. Cudowne 2x2,5cm szczęścia na usg 8t+6 💖💖
    21.12. I prenatalne 11t+6 piękne 6 i 6,2 cm na usg 😍
    18.01. USG dwóch chłopczyków 165g i 156g :)
  • Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety laski ten test tak ma. Uznaje go za negatywny już powinno być coś widać a to chyba kreska kontrolna po prostu przebija. Nie ma różowego paska wiec niestety nie ma co sobie wkręcac ani grama wyraźniej niż wczoraj Najgorzej że dalej strasznie bolą piersi i podbrzusze jak na @ nic się nie zmienia

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    4.04 mamy bijące serduszko 💗
    11.05 chyba córeczka 💓

Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
    6 cykli stymulowanych lametta
  • Malowana lala Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpacza223 wrote:
    Niestety laski ten test tak ma. Uznaje go za negatywny już powinno być coś widać a to chyba kreska kontrolna po prostu przebija. Nie ma różowego paska wiec niestety nie ma co sobie wkręcac ani grama wyraźniej niż wczoraj Najgorzej że dalej strasznie bolą piersi i podbrzusze jak na @ nic się nie zmienia
    A może za wcześnie na test? Obserwuj i ewentualnie powtórz bliżej @

• Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No może, aczkolwiek dupka już odstawiam. Ale raczej sobie nie chce wkręcać że akurat jestem tym przypadkiem który będzie opowiadał później jak to nic mu nie wychodziło a okazało się parę dni później coś innego :D trudno już się z tym pogodziłam parę dni temu i serio jakoś to po mnie dzisiaj spłynęło zupełnie bez emocji

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    11.05 chyba córeczka 💓

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpacza223 wrote:
    No może, aczkolwiek dupka już odstawiam. Ale raczej sobie nie chce wkręcać że akurat jestem tym przypadkiem który będzie opowiadał później jak to nic mu nie wychodziło a okazało się parę dni później coś innego :D trudno już się z tym pogodziłam parę dni temu i serio jakoś to po mnie dzisiaj spłynęło zupełnie bez emocji

Szkoda, ja bym jednak poszła na betę. Nie ufam sikańcom 😕

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka2021 wrote:
    Szkoda, ja bym jednak poszła na betę. Nie ufam sikańcom 😕
    Trudno się dziwić , ten mój widzę w internecie jest za 2 zł wiec jakiś mega słaby. Poczekam jeszcze kilka dni na razie czuję się mega słabo myślę że dzisiaj albo jutro już maksymalnie będzie @ to nie możliwe żeby tyle dni bolało i nic z tego nie było.

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    11.05 chyba córeczka 💓

• Anika89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpacza223 wrote:
    Trudno się dziwić , ten mój widzę w internecie jest za 2 zł wiec jakiś mega słaby. Poczekam jeszcze kilka dni na razie czuję się mega słabo myślę że dzisiaj albo jutro już maksymalnie będzie @ to nie możliwe żeby tyle dni bolało i nic z tego nie było.
    To może chociaż lepiej kupić jakiś inny test, jeśli nie beta? Przynajmniej będzie wiadomo czy odstawić duphaston.

• Helcia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpaczka trzymam kciuki ✊

Starania naturalne od 2019r.

Ona- badania ok
    On- badania ok

Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy

8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)

14.11.2023r. synuś ♥ (macica nie jest dwurożna!!)

23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)

Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥
  • Mujer Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przy becie prawie 100 wyszedł bardzo bardzo jasny pasek więc z tymi sikańcami to tak nie do końca... A test miałam czułości 10 niby 🤷‍♀️

Helcia lubi tę wiadomość

• Helcia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w środę wyszedł test negatywny (13 dzień po Ovitrelle) a wczoraj po bardzo długiej górskiej wędrówce miałam lekko różowy śluz. Małpa regulaminowo powinna przyjść w poniedziałek. Nie wiem czy sobie coś uroiłam, czy może wysiłek fizyczny przyspieszy @. Nie chce się nakręcić...

Ona- badania ok
    On- badania ok

Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy

8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)

• Agusia94 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helcia wrote:
    Mi w środę wyszedł test negatywny (13 dzień po Ovitrelle) a wczoraj po bardzo długiej górskiej wędrówce miałam lekko różowy śluz. Małpa regulaminowo powinna przyjść w poniedziałek. Nie wiem czy sobie coś uroiłam, czy może wysiłek fizyczny przyspieszy @. Nie chce się nakręcić...

Wiesz co pierwsze co przychodzi mi do głowy to powtórz test. Ale z drugiej strony przez te wszystkie hormony organizm wariuje i faktycznie mogą to być skutki leczenie i wysiłku fizycznego. Ale może dla pewności jak nic się nie rozkręci do jutra powtórz ten test. 🙂

Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂

"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą"
  • Anika89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helcia wrote:
    Zmiana klimatu też może mieć wpływ Helcia, ale póki nie ma @ to nic nie jest przesadzone 🙂.

• Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helcia a jak inne objawy ? Ja zaraz oszaleje z bolu piersi przysięgam że nigdy mnie tak nie bolały dzisiaj dodatkowo pieką i szczypią, powiększyły się brodawki, ogólnie mam duży biust ale teraz czuję się jak krowa o.O. I w ogóle dopiero wstałam po tym teście poszłam spać strasznie mnie zmogło, mam jeszcze do niedzieli wolne razem z mężem. Ale co do spania to jestem mega spiochem wiec to norma ale poszłam się położyć bo tak się czuję że nie mam siły siedzieć przez te cycki!!

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    11.05 chyba córeczka 💓

• Agusia94 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpacza223 wrote:
    Helcia a jak inne objawy ? Ja zaraz oszaleje z bolu piersi przysięgam że nigdy mnie tak nie bolały dzisiaj dodatkowo pieką i szczypią, powiększyły się brodawki, ogólnie mam duży biust ale teraz czuję się jak krowa o.O. I w ogóle dopiero wstałam po tym teście poszłam spać strasznie mnie zmogło, mam jeszcze do niedzieli wolne razem z mężem. Ale co do spania to jestem mega spiochem wiec to norma ale poszłam się położyć bo tak się czuję że nie mam siły siedzieć przez te cycki!!

Mi się wydaje że jest coś na rzeczy. W sumie rzadko się zdarza żeby kreska testowa az tak przebijała i to dwukrotnie. Mi się zdarzyło to tylko jeden jedyny raz ale jak test już wysechl. Wstaw może zdjęcie tego testu dzisiejszego na zapodaj. 🙂 może my ujrzymy coś więcej 🥰

Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂

"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą"
  • Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia94 wrote:
    Mi się wydaje że jest coś na rzeczy. W sumie rzadko się zdarza żeby kreska testowa az tak przebijała i to dwukrotnie. Mi się zdarzyło to tylko jeden jedyny raz ale jak test już wysechl. Wstaw może zdjęcie tego testu dzisiejszego na zapodaj. 🙂 może my ujrzymy coś więcej 🥰
    Dzisiaj już mój mąż nic nie widział a wczoraj mam wrażenie że właśnie po wyschnięciu coś było widać bo odłożyłam go i poszłam na 5 minut na dwór i wróciłam i nagle zauważyliśmy także dlatego też nie zrobiłam sobie nadziei gdyby mnie tak strasznie nie bolały piersi i wszystko to bym już dawno odpuściła

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    11.05 chyba córeczka 💓

• Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/694793641ebd2.jpg.html

https://zapodaj.net/3774cc045ea1d.jpg.html

No niestety widać jak mówiłam kreska duch :/

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    11.05 chyba córeczka 💓

• Helcia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady.
    Niestety z bólem informuję, że w południe dostałam miesiączki 😥😥 3 dni wcześniej. Ale wczoraj przedwczoraj miałam duży wysiłek fizyczny. Może przez to 🤷‍♀️
    Ehh 😥

Gucik lubi tę wiadomość

Ona- badania ok
    On- badania ok

• Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helcia bardzo mi przykro.. sama chyba bym już chciała dostać żeby się to skończyło. Na razie ból miesiączkowy mój ustał lekko kłuje piersi trochę też przestały wiec to pewnie wszystko wina duphastonu. Trzymaj się Helcia nie jesteś w tym sama pamiętaj .

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    11.05 chyba córeczka 💓

• Helcia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpacza223 wrote:
    Helcia bardzo mi przykro.. sama chyba bym już chciała dostać żeby się to skończyło. Na razie ból miesiączkowy mój ustał lekko kłuje piersi trochę też przestały wiec to pewnie wszystko wina duphastonu. Trzymaj się Helcia nie jesteś w tym sama pamiętaj .
    😘 dziękuję.
    Trzymam jeszcze kciuki , żeby Twoja 🐒 nie przyszla !

Gucik lubi tę wiadomość

Ona- badania ok
    On- badania ok

• Anika89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpacza223 wrote:
    Faktycznie nie jest zabarwiona ta druga kreska, tylko samo wgłębienie jest. Możliwe, że test po prostu został tak wykonany. Mimo wszystko i tak bym powtórzyła jeszcze z raz innym, zamiast się zastanawiać niepotrzebnie.

‹‹ 1023 1024 1025 1026 1027 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ