Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Domma wrote:W wynikach mężach w sumie podstawą jest procent morfologii plemnika
jak jest powyżej 4% to jest zgodne z who czyli ok
Dziewczyny, pomożecie ocenić czy jest dobrze?
Czas trwania abstynencji 7 dzień 2 - 7
Czas upłynnienia 45 min do 60
Sposób upłynnienia samoistne samoistne
Barwa mleczna szarobiała - mleczna
Zapach swoisty swoisty
Objętość ejakulatu 5.00 ml ≥ 1.40
Odczyn (pH) 8.0 ≥ 7.2
Liczba plemników w 1 ml 227.38 mln/ml ≥ 16.00
Liczba plemników w ejakulacie 1136.90 mln ≥ 39.00
Liczba komórek okrągłych 0.40 mln/ml < 5.00
Plemniki o szybkim ruchu 40 % -
postępowym (VSL>11um/s,
VAP>25um/s)
Plemniki o wolnym ruchu 8 % -
postępowym (VSL>11um/s,
25>VAP>5um/s)
Suma plemników o ruchu 48 % ≥ 30
postępowym
Plemniki o ruchu niepostępowym 5 % _
(VSL<11um/s lub VAP<5um/s)
Plemniki nieruchome (VSL=0um/s, 46 % _
VAP=0 um/s)
Plemniki o szybkim ruchu 90.95 mln/ml _
postępowym
Plemniki o wolnym ruchu 18.19 mln/ml _
postępowym
Plemniki o ruchu niepostępowym 11.37 mln/ml _
Plemniki nieruchome 104.59 mln/ml _
Średnia prędkość przeciętnego 34.5 um/s > 23.5
toru (VAP)
Średnia prędkość ruchu 31.6 um/s > 17.3
postępowego (VSL)
Średnia prędkość względem 46.4 um/s > 36.6
zarejestrowanego toru (VCL)
Średnia amplituda bocznych 1.8 um 1.2 - 2.5
odchyleń główki plemnika (ALH)
Średnia częstotliwość bocznych 10.1 Hz > 6.6
odchyleń główki plemnika (BCF)
Prostoliniowość (STR) 86.3 % > 69.7
Liniowość ruchu (LIN) 65.2 % > 46.8
Plemniki żywe 78 % ≥ 54
Plemniki martwe 22 % -
Plemniki o prawidłowej budowie 4 % ≥ 4
Plemniki o nieprawidłowej budowie 96 % _
Plemniki z defektem główki 96 % _
Plemniki z defektem wstawki 16 % _
Plemniki z defektem witki 8 % _
Plemniki z patologicznymi 0 % _
przywieszkami
cytoplazmatycznymi
TZI (teratozoospermia indeks) 1.25 1.17 - 2.07
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2021, 17:49
Starania naturalne od 2019r.
Ona- badania ok
On- badania ok
Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy
8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)
14.11.2023r. synuś ♥ (macica nie jest dwurożna!!)
23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)
Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥ -
Emaa12 wrote:Aktualnie dostałam clo i chyba jest dość często przyjmowane w stymulacji, z tego co widziałam na grupach. Macie jakieś doświadczenia z tym lekiem? Udało się którejś z Was po tym zajść w ciążę? Już psychicznie wysiadamy. 4 cylk, a tylko raz wystąpiła owulacja 😔
Ja brałam clo przy 1 ciąży i pomogło. Szwagierka brała jakoś w wakacje i przy 2 cyklu i zastrzyku zaszła w ciążę. Przy obecnych staraniach lekarz odradzał clo i zalecił lamette bo jak określał clo jest dość przestarzały i ma sporo więcej skutków ubocznych niż np lametta. Tak czy siak działa- ale jak skutecznie to już jest pewnie zależne od każdej z nasEmaa12 lubi tę wiadomość
-
Cześć wszystkim 🥰
18tego grudnia lekarz kazał zrobić test ciążowy ale nie mogłam się powstrzymać i zrobiłam już dzisiaj. Jest kreska 😍 mam nadzieje, ze to nie działanie zastrzyku, który dostałam 4go grudnia 😊Anika89, Loko, Malinka2021, OlaOla90 lubią tę wiadomość
-
Emaa12 wrote:Mam nadzieję, że da n to nowa nadzieję, bo jesteśmy już coraz bardziej skłonni by odpuścić. W zasadzia mąż już chce się poddać, ale mi jest mega szkoda.. sam letrazol mi nie pomógł wcale, w drugim cyklu na letrazolu @ przedłużyła się do 11 dni i nie urosło nic ładnego. Z zastrzykiem rekovelle jeden cykl byk jedynym z owulacją, a teraz ten pełen pęcherzyków. Dużych pęcherzyków
-
Caro93 wrote:Cześć wszystkim 🥰
18tego grudnia lekarz kazał zrobić test ciążowy ale nie mogłam się powstrzymać i zrobiłam już dzisiaj. Jest kreska 😍 mam nadzieje, ze to nie działanie zastrzyku, który dostałam 4go grudnia 😊Caro93 lubi tę wiadomość
-
Anika89 wrote:Zrób betke i będzie wszystko jasne 😉. Ja już po cichu gratuluję 😉, chociaż 10 dni po zastrzyku może być jeszcze test na plusie. Trzymam jednak kciuki za ten wspaniały cud na święta!❤️
Dziękuje 🥰 boje się, ze niestety to wynik zastrzyku. Ale ciagle kłuje mnie podbrzusze i prawy bok jak przy owulacji.. No cóż, nie mogę sie chyba nakręcać -
Caro leć na betę może to nie zastrzyk ! Jest nadzieja! I oby na święta.
Dziś miałam wizytę 8tydz.6dzien wszystko z dzidzka dobrze ,rośnie kruszynka między 3 a 18 stycznia mam zrobić prenatalne więc czekam na nie niecierpliwie i będzie z górki!Malinka2021, Pinkiii, Anika89, Loko, Emaa12 lubią tę wiadomość
-
Caro93 wrote:Cześć wszystkim 🥰
18tego grudnia lekarz kazał zrobić test ciążowy ale nie mogłam się powstrzymać i zrobiłam już dzisiaj. Jest kreska 😍 mam nadzieje, ze to nie działanie zastrzyku, który dostałam 4go grudnia 😊
To trzymam kciuki 🤞🤞
Dzisiaj też zrobiłaś test? Jest dalej II? 😊Caro93 lubi tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Caro93 wrote:Jest kreska ale bardzo bardzo słaba, praktycznie niewidoczna
Na tym etapie to tak mogą wyglądać testy, nadzieja jest 😘
A poszłaś wczoraj na betę?
Pokaz zdjęcie testu z wczoraj i dzisiaj 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2021, 11:00
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Malinka2021 wrote:Na tym etapie to tak mogą wyglądać testy, nadzieja jest 😘
A poszłaś wczoraj na betę?
Pokaz zdjęcie testu z wczoraj i dzisiaj 😊
Właśnie wiem.. nie byłam jeszcze, boje się rozczarowania 🙈 co kilka godzin kłuje mnie ten prawy bok. Sama nie wiem 🙈 kurczę, nie umiem dodać tutaj zdjęć 😂 -
Caro93 wrote:Właśnie wiem.. nie byłam jeszcze, boje się rozczarowania 🙈 co kilka godzin kłuje mnie ten prawy bok. Sama nie wiem 🙈 kurczę, nie umiem dodać tutaj zdjęć 😂
Malinka2021 lubi tę wiadomość
-
Anika89 wrote:Na pewno tak będzie, skoro reagujesz na ten lek, to tylko kwestia czasu i pewnie dobrania odpowiedniej dawki, aby było mniej pęcherzyków. Po clo właśnie łatwiej przestymulowac jajniki, też miałam ten problem podczas jego stosowania. Torbiele porobiły się a pęcherzyków też sporo było. Walczcie do końca, skoro włożyliście już tyle wysiłku, to warto doprowadzić to do finału.
-
Anika89 wrote:Na betke leć moja droga 😉 lepiej wiedzieć 😉 rozczarowanie i tak będzie jeśli nie wyjdzie, więc tego nie unikniesz, a może właśnie będzie euforia 😉 i nie warto żyć w stresie.
Czy to trzeba koniecznie rano robić? Czy pora dnia nie ma znaczenia? -
Caro93 wrote:Czy to trzeba koniecznie rano robić? Czy pora dnia nie ma znaczenia?
Nie ma znaczenia przy badaniu z krwi 🙂 tylko te sikane testy najlepiej rano robić, bo wtedy stężenie w moczu jest największe, ale dla stężenia we krwi nie ma pora dnia znaczenia 🙂PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Emaa12 wrote:Wiesz co, ja mam aktualną sytuację po rekovelle. Clo będę stosowała po raz pierwszy. Ale mam nadzieję, że taka sytuacja się nie powtórzy, bo czuję się dramatycznie od wczoraj.. u mnie te leki albo nie działają, albo działają za bardzo. Jedna owulacja na cztery cykle 😔
Emma ja tez mam problem z owulacja tez nie wystepowala zaledwie dwa razy na stymulacji pierwsza na Clo przy 1 tabletce przy pierwsym podejsciu. Jednak clo wyplycalo u mnie endometrium stad zmiana na leki z grupy letrozole. Mi pomaga jak przyjmuje 2 tabletki o jednej porze pojawil sie w tym cyklu pecherzyk to zalecenie nowej lekarki by tak wlasnie przyjmowac
U mnie cykl raczej stracony od 24 dc plamie chyba tylko luteina wstrzymuje okres. Test robilam tez tego dnia i calkowita biel.
Caro trzymam kciuki🤞🤞🍀🍀
Ewela super wiesci ze ciaza dobrze sie rozwija oby tak dalejLoko -
Malinka2021 wrote:Nie ma znaczenia przy badaniu z krwi 🙂 tylko te sikane testy najlepiej rano robić, bo wtedy stężenie w moczu jest największe, ale dla stężenia we krwi nie ma pora dnia znaczenia 🙂
Dziękuje za radę i wsparcie ❤️Malinka2021 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny byłam dzisiaj u ginekologa. Mam skierowanie na HSG. Zrobię pewnie po Nowym Roku. Dr polecił postarać się na dniach bo warunki są idealne i pierwszy raz od sierpnia owu jest z lewego jajnika .
Loko, Malinka2021, Anika89, Szpacza223, Mujer lubią tę wiadomość
Starania naturalne od 2019r.
Ona- badania ok
On- badania ok
Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy
8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)
14.11.2023r. synuś ♥ (macica nie jest dwurożna!!)
23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)
Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥ -
Hej, Caro leć na betę to będziesz miała pewność. U mnie dzisiaj 11t+0 dalej pracuję, we wtorek jadę na prenatalne i strasznie sie stresuję jak tam moje bąbelki po3 tyg od ostatniej wizyty. Od 3 dni strsznie boli mnie glowa i to calymi dniami dzisiaj od 9-16 poten troche przeszlo i caly wieczor meczy... jutro mam nadzieje przekaze obowiazki, mialy kolezanki ponad 2 tyg zeby to zrobic ale olewka na moj oddzial wiec niech sie potem mecza a ja juz sie w pt i pn urlopuje, wpadne tylko na chwile sie pozegnac jak juz sie reszta firmy dowie co bedzie pewnie szokiem jak 9lat bylam non stop
kazda aplikacja pokazuje co innego a tez w ciazy mnogiej moga byc inne wymiary ale obstawiam 5cm bąbelki i staram sie nie myslec negatywnie tylko ze we wtorek w koncu uslysze serduszka
wczesniej lekarz nie chcial maluszkow narazac i tylko z usg odczytywal ilosc uderzen.. zyczę duzo II na Swięta ;*
Malinka2021 lubi tę wiadomość
31l, IO, PCOS, nieregularne cykle, brak owulacji, LUF. Zero ciąż. Laparoskopia 02.2021 udrożnione oba jajowody.
Starania od 07.2019r. Aktualnie:pregna plus 1x1, pregna dha, glucophage 2x850, progesterone besins 3x1, utrogestan 2x1, actifolin 1x1.
06,07.21r. Letrozole 1x1, estrofem 1x1, ovitrelle, distreptaza
08.21r. Letrozole 2x1, estrofem 1x1, distreptaza
09.21r. powtórka + ovitrelle
10.21r. powtórka, owu bez ovitrelle
29.10. (31dc) Beta 1890
16.11. Biją !! Ciąża mnoga potwierdzona 6t+6 ❤❤
30.11. Cudowne 2x2,5cm szczęścia na usg 8t+6 💖💖
21.12. I prenatalne 11t+6 piękne 6 i 6,2 cm na usg 😍
18.01. USG dwóch chłopczyków 165g i 156g -
Helcia wrote:Domma morfologie ma 4%, więc chyba nie jest źle.
Dziewczyny, pomożecie ocenić czy jest dobrze?
Nie bardzo pomogę w interpretacji, ale ostatnio rozmawiałam ze swoją gin o tym ile się staraliśmy itp (teraz już nie korzystam z kliniki niepłodności) i u nas też było 4% prawidłowych plemników, no i ona mówiła że współcześnie takie wyniki to standard, wielu mężczyzn ma takie wyniki, mało który ma ponoć więcej.
U nas po badaniu wjechały suplementy, później juz drugi raz się nie badał, więc nie wiem czy parametry się poprawiły i o ile.Helcia lubi tę wiadomość
12.05.22 👶Wojtuś💙