Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiesz co Malinka u moich koleżanek które miały igg dodatnie i to wysokie bardzo to każdej lekarza mówił że spokojnie bo to znaczy że kiedyś kiedyś była i jest ok ... A ja kurde mam ten wynik o kant tylka
do dodatniego to mi dużo brakuje , i zastanawia mnie co oznacza taki wątpliwy wynik i to jeszcze tak delikatnie ponad ujemny no nic w poniedziałek lekarz to się dowiem
-
Agusia94 wrote:Cześć Malinka, miło że pytasz 🙂
Gdzie będzie Kornelci lepiej jak nie u mamy w brzuszku?
Ale faktycznie na ostatniej wizycie 21.12 lekarz stwierdził że skróciła mi się całkiem szyjka dziecko jest już bardzo nisko i mocno napiera główką stąd moje problemy z chodzeniem bo wszystko mnie po prostu tam na dole już boli i że jest duże prawdopodobieństwo że do następnej wizyty którą mam 04.01 Kornelcia pojawi się na świecie. Miałam robione ktg kontrolne przez tą szyjkę ale nic się na nim nie pisze. I ogólnie jak do 4 stycznia nic się nie ruszy a tak mi się wydaje to już 5 stycznia idę do szpitala ze względu na tą moją cukrzycę ciążową z tym że jeszcze nie wiem czy tylko na obserwacje i czekanie na ten mój termin czy na wcześniejsze wywoływanie. W każdym bądź razie przynajmniej będę wiedziała że sama z tego szpitala już nie wyjdę 🥰
A Ty Malinka przed połówkowym usg? Mówią że to najważniejsze usg w całej ciąży 🙂 czujesz ruchy?
Dawno mnie tu nie było i właśnie weszłam zobaczyć czy już urodziłaśdaj znaka jak sytuacja
ja 2 tygodnie temu miałam wizytę mały 2,9kg szyjka nadal 4cm nic nie chce zejść xD. Teraz mam ogromne problemy z bólem pachwin, byłam już u ortopedy w piątek idę na usg wezadeł, lekarz chce sprawdzić czy nie rozeszło mi się spojenia łonowe... Oby nie.
7go też mam wizytę u Gin jestem ciekawa co powie, mam nadzieję że ta szyjka zacznie coś się skracać bo ona sobie w najlepsze nie rusza 🤣🤣🤣🤣 termin z prenatalnych teoretycznie za 19 dni 🙉🙉🙉🙉🙉Malinka2021, Agusia94 lubią tę wiadomość
👱♀️ 30l.
AMH 2,3 - >1,93 (po laparo)
❌MTHFR - heterozygotyczny (C677T)
❌PAI-1 homozygotyczny
02.21 laparoskopia
Endometrioza 1 st.
Udrożnione jajowody 💪
03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
05.21 -> 2 IUI ❓(bemfola + menopur+ 2x pregnyl) nie pękły ❓
Jakieś cuda!
26.05 beta 6675 ✊
Pawełek 29.01.22 ❤️👶 -
Cześć dziewczyny 🙂
Ja już po wizycie. Mała waży między 3300-3400. Mam dobre 2cm rozwarcia i lekarz mocno mnie zbadał. Mówił że już dzisiaj może mnie coś złapać I tak byłoby najlepiej myślę. Jak nie to jutro kładę się do szpitala a od piątku będą mi robić próbę wywolania. Mam nadzieję że szybko pójdzie 🥰Domma, Malinka2021, Anika89, Helcia lubią tę wiadomość
Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂
"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą" -
Domma wrote:Dawno mnie tu nie było i właśnie weszłam zobaczyć czy już urodziłaś
daj znaka jak sytuacja
ja 2 tygodnie temu miałam wizytę mały 2,9kg szyjka nadal 4cm nic nie chce zejść xD. Teraz mam ogromne problemy z bólem pachwin, byłam już u ortopedy w piątek idę na usg wezadeł, lekarz chce sprawdzić czy nie rozeszło mi się spojenia łonowe... Oby nie.
7go też mam wizytę u Gin jestem ciekawa co powie, mam nadzieję że ta szyjka zacznie coś się skracać bo ona sobie w najlepsze nie rusza 🤣🤣🤣🤣 termin z prenatalnych teoretycznie za 19 dni 🙉🙉🙉🙉🙉
Domma z tym rozejściem spojenia łonowego to w sumie rzadko się zdarza. Sama się nad tym zastanawiam bo już jakiś czas temu gdy pochodziłam to zaczynało mnie bardzo boleć. Ale podobno przy rozejściu łonowym nie możesz stanąć na jedną nogę i nie można wejść po schodach znaczy się można ale to taki podobno ból że nie dajesz rady tego zrobić. Wydaje mi się się przynajmniej lekarz tak tłumaczył że wszystko się tam rozciąga. Miednica cała się przygotowuje. Lepiej jak teraz boli niż jakby przy porodzie miałoby się dopiero rozciągać 🙂Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂
Hej dziewczyny! Po przeczytaniu niezliczonych stron na tym forum postanowiłam dołączyć
staramy sie 5 miesięcy okazało się ze powodem niepowodzeń jest brak owulacji. Za tydzień zaczynam pierwszy cykl stymulacji letrozolem Plus zastrzyk
tak bardzo chciałbym żeby wyszło za pierwszym razem..
Domma, Agusia94, Loko, Gucik lubią tę wiadomość
-
Agusia94 wrote:Cześć dziewczyny 🙂
Ja już po wizycie. Mała waży między 3300-3400. Mam dobre 2cm rozwarcia i lekarz mocno mnie zbadał. Mówił że już dzisiaj może mnie coś złapać I tak byłoby najlepiej myślę. Jak nie to jutro kładę się do szpitala a od piątku będą mi robić próbę wywolania. Mam nadzieję że szybko pójdzie 🥰
Ja mam w piątek wizytęz bólem już zdecydowanie lepiej
Agusia94 lubi tę wiadomość
👱♀️ 30l.
❌PAI-1 homozygotyczny
02.21 laparoskopia
Endometrioza 1 st.
Udrożnione jajowody 💪
03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
Jakieś cuda!
26.05 beta 6675 ✊
Pawełek 29.01.22 ❤️👶 -
Domma wrote:Trzymam kciuki, będę czekać na dobre wieści!
Ja mam w piątek wizytęz bólem już zdecydowanie lepiej
Już się nie mogę doczekać i Już bym chciała być po wszystkim 🙂 ewentualnie chciałabym Już ten piątek by Już zaczęło się coś dziać 🙂
I całe szczęście że z bólem Już lepiej 🙂 ja mam tak że ból odczuwam ciągle. Z tym że po odpoczynku dużo mniejszy.Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂
Agusia94 wrote:Już się nie mogę doczekać i Już bym chciała być po wszystkim 🙂 ewentualnie chciałabym Już ten piątek by Już zaczęło się coś dziać 🙂
I całe szczęście że z bólem Już lepiej 🙂 ja mam tak że ból odczuwam ciągle. Z tym że po odpoczynku dużo mniejszy.
Też bym chciała mieć już poród za sobą, jakoś jak o tym myślę to zbiera się we mnie strach.
Też ostatnio właśnie sporo odpoczywam więc może to dlatego mniej boli
Dziś chciałam mężowi przygotować ubranka na wyjście ze szpitala żeby się nie stresował co ma wziąć i w sumie sama zgłupiałam co mu przygotować jak małego ubrać żeby nie było mu a zimno ani też za ciepło 🙉🙉🙉 przerażające.👱♀️ 30l.
❌PAI-1 homozygotyczny
02.21 laparoskopia
Endometrioza 1 st.
Udrożnione jajowody 💪
Jakieś cuda!
26.05 beta 6675 ✊
Pawełek 29.01.22 ❤️👶 -
Ewella wrote:Hej dziewczyny! Po przeczytaniu niezliczonych stron na tym forum postanowiłam dołączyć
staramy sie 5 miesięcy okazało się ze powodem niepowodzeń jest brak owulacji. Za tydzień zaczynam pierwszy cykl stymulacji letrozolem Plus zastrzyk
Powodzonka! Jak widać sporo z nas się udało. Jeżeli nie występuje normalnie owulacja to wiadomo przy stymulacji są duże duże szansedawaj znać na bieżąco
Gucik lubi tę wiadomość
👱♀️ 30l.
❌PAI-1 homozygotyczny
02.21 laparoskopia
Endometrioza 1 st.
Udrożnione jajowody 💪
Jakieś cuda!
26.05 beta 6675 ✊
Pawełek 29.01.22 ❤️👶 -
Domma wrote:Też bym chciała mieć już poród za sobą, jakoś jak o tym myślę to zbiera się we mnie strach.
Też ostatnio właśnie sporo odpoczywam więc może to dlatego mniej boli
Dziś chciałam mężowi przygotować ubranka na wyjście ze szpitala żeby się nie stresował co ma wziąć i w sumie sama zgłupiałam co mu przygotować jak małego ubrać żeby nie było mu a zimno ani też za ciepło 🙉🙉🙉 przerażające.
Ja właśnie porodu się nie boję. Po prostu chciałabym już wiedzieć że na pewno wszystko jest i będzie dobrze 🙂
A co do ciuszków to ja zapakowałam body na długi rękaw pajaca z misia i kombinezon polarowy i oczywiście czapeczka. Oczywiście w foteliku otulacz 🙂Domma lubi tę wiadomość
Agusia94 wrote:Ja właśnie porodu się nie boję. Po prostu chciałabym już wiedzieć że na pewno wszystko jest i będzie dobrze 🙂
A co do ciuszków to ja zapakowałam body na długi rękaw pajaca z misia i kombinezon polarowy i oczywiście czapeczka. Oczywiście w foteliku otulacz 🙂👱♀️ 30l.
❌PAI-1 homozygotyczny
02.21 laparoskopia
Endometrioza 1 st.
Udrożnione jajowody 💪
Jakieś cuda!
26.05 beta 6675 ✊
Pawełek 29.01.22 ❤️👶 -
Ewella wrote:Hej dziewczyny! Po przeczytaniu niezliczonych stron na tym forum postanowiłam dołączyć
Trzymamy kciuki! Jak pisala kolezanka wyżej wielu udaje się po 1 stymulacji jak np mi 😂 ale nawet jeśli potrwa to dłużej nie zrażaj się
A co do strachu o poród.. mimo że mam 2 córki to porodu nadal boję się jak cholercia, oba byly koszmarne 😂😂😂KwiatekOla lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny 😁
Jestem tu nowa, i jak większość z was jestem na stymulacji. To jest mój pierwszy cykl z letrozolem, cykle mam dość nieregularne, okres powinnam dostać 30.12, spóźnia mi się 6 dni, robiłam dwa testy ciążowe z moczu- wynik negatywny. Dziś zrobiłam beta 5,35mlU/ml. Czy to oznacza ciążę ? -
KwiatekOla wrote:Cześć dziewczyny 😁
Jestem tu nowa, i jak większość z was jestem na stymulacji. To jest mój pierwszy cykl z letrozolem, cykle mam dość nieregularne, okres powinnam dostać 30.12, spóźnia mi się 6 dni, robiłam dwa testy ciążowe z moczu- wynik negatywny. Dziś zrobiłam beta 5,35mlU/ml. Czy to oznacza ciążę ?
Niekoniecznie niestety.. wynik beta zależy między innymi od dnia cyklu a stymulacja tez moze mieć na to wpływ. Żeby mieć pewność powinnaś powtórzyć badanie beta po 2 dniach -
KwiatekOla wrote:A czy w takim razie po letrozolu może się wydłużyć cykl ? Nigdy takich długich cykli nie miałam, aktualnie jestem w 38 dc .
A miałaś monitoring owulacji? Wiesz kiedy mniej więcej była? Jeżeli około 15-16 dc to beta 6 dni po terminie @ powinna być już wieksza i być może to niestety ciąża biochemiczna/pozostałości po zastrzyku np. ovitrelle (jeżeli bralas)/błąd labolatorium.
Na wyniku z laboratorium masz zakres,ze ciąża jest od wyniku 5?
Ale jeżeli owu się przesunęła i była później to możliwe, że to bardzo wczesny etap ciąży i najlepiej powtórzyć będę po 48 h, jeżeli przyrost będzie około 100% (najlepiej w jakimś kalkulatorze internetowym beta HCG sprawdzić czy przyrost ok), to ciąża jak nic 😊PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Domma ,Agusia szczęśliwego rozwiązania! Czekamy na wieści!! Zazdroszczę ,że to już ..małe ten czas leci!!!
Kwiatek zrób betę ... Teraz to niewiadomo nic :)można gdybać ...ale ta zrobiona teraz myślę że da ci pewność 3mam kciuki!
OLlaOla jak t twoje bliźniaki?
My już po prenatalnych wszytsko ok z dzidzia, oczywiście mam do powtórki ta wątpliwą toksoplazmozę ale lekarz uspokaja więc może to błądjak pani doktor stwierdziła narazie nic nie wisi między nogami ,zobaczymy za miesiąc bo w tym 12 tygodniu to dla mnie trochę wróżenie z fusów 🤣no i muszę pomierzyć ciśnienie bo dziś na wizycie mega wysoko ale myślę że to że stresu i gadulstwa na wizycie
Domma lubi tę wiadomość
-
Mam cukrzycę ciążową. Dzisiaj miałam być w szpitalu by w piątek mi zaczęli wywoływać. A numer taki że test na covid wyszedł mi pozytywny A mam brak objawów. I skierowali mnie na izolatke i miałam nagłą cesarkę. Małej robili też test I wyszedł negatywny. Ale na całe szczęście jest ze mną. I w niedzielę jak nic się nie będzie dziać to wychodzimy.
Z tych emocji chyba nie zasnę 🥰Loko, Domma, Anika89, Mujer, Gucik lubią tę wiadomość
"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą"