Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już też brak śluzu skończyło się wczoraj wieczorem i dzisiaj po nocy do teraz już sucho ale też nic tam nie sprawdzam w związku z tym pieczeniem wczensiej. Rano mnie piekło do południa jak zapalenie pęcherza przy sikaniu i bez ale z przeszło nagle. Wczoraj się uparłam że znajdę ta szyjkę macicy i no nie umiem chyba pewnie stąd dzisiaj to pieczenie haha wiec juz to zostawiam . Raz mnie dziisja coś tak krótko ostro tam pociągnęło. Co do zmeczenia to byłam w pracy i miałam okienko pół godziny koło 12 stej i zasnęłam w fotelu w gabinecie i nawet mi się coś przyśniło hahah. A po poludniu miałam mnóstwo pracy właśnie skończyłam i trzyma mnie ostro adrenalina nagle mogłabym góry przenosić. Dalej mam za dużo śliny i w sumie nic więcej cały czas mam bóle takie jak " ból okresowy po tabletce "jakby takie stłumione i to nie przechodzi w ogóle mam to w każdej porze dnia szczególnie jak siadam jak idę to mniej to czuję. Testuję chyba w sobotę rano już będzie 11 dni po owu wiec juz będzie pewność ale tym razem i nie mogę się doczekać a zarazem boje się najbardziej nie chce znów przeżywać tej żałoby ... Już specjalnie zaplanowaliśmy całą sobotę żeby jakoś ją spędzić inaczej niż płacząc w łóżku
Luty/marzec 22
3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
13 dpo beta 71,5 ❤️
4.04 mamy bijące serduszko 💗
11.05 chyba córeczka 💓
Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
6 cykli stymulowanych lametta -
Hej:) jestem nowa na tym forum. Mam pytanie czy której z Was podczas stymulacji lametta w jednym jajowodzie miała dwie komórki a w drugim torbiel i lekarz przerwał leczenie? Co potem? Czy podczas kolejnej stymulacji lametta pojawił się ten sam problem. Niestety dodatkowo ma POCS oraz niedrożny jeden jajowod
-
Hej dziewczyny, ja już po testowaniu - negatywny i dziś przyszła @ więc kolejny cykl stracony. Co więcej dziś mnie rozłożyło jakieś choróbsko i gorączka męczy 😕 zaraz zamawiam olej z wiesiołka bo już mi się skończył i wchodzę w ten cykl z nową nadzieją.
2 lata starań
32 lata - 2022r
AMH=0.86
4 stymulacje letrozole
drożność - 04.2022
pozytywny test 08.05
10.05 - betaHCG 476
serduszko 19.05.2022
Julia na pokładzie 08.01.2023
2 pozytywny test 23.03.2024 -
Eh... Przykro mi Joko. Ja się dzisiaj obudziłam i już kompletnie nigdzie nic nie czuję żadnych objawow a to już 9 dpo także ... Lecia niestety nie umiem Ci pomóc, nie wiem co ci poradzić
Joke lubi tę wiadomość
Luty/marzec 22
11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
13 dpo beta 71,5 ❤️
11.05 chyba córeczka 💓
Udało mi się sprawdzić tę szyjkę i ją znaleźć niestety jest bardzo nisko i otwarta także już chyba nie ma po co testować 🥺
Edit:
Eh chyba panikuje... Teraz doczytałam w artykule że trzeba badać szyjkę w odpowiednim momencie np..nie po kąpieli ciepłej jak to było właśnie w moim przypadku do tego przy tyłozgięciu macicy które mam często jest nisko.... Zbadałam jeszcze raz i chyba jednak nie jest taka otwarta jak mi się wydawało zresztą nie mam kompletnie porównania nie powinnam tak świrować. Eh no coz mimo to wszystko mi opadło ale tylko test albo beta prawdę ci powie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2022, 12:52
Luty/marzec 22
11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
13 dpo beta 71,5 ❤️
11.05 chyba córeczka 💓
Szpacza223 wrote:Udało mi się sprawdzić tę szyjkę i ją znaleźć niestety jest bardzo nisko i otwarta także już chyba nie ma po co testować 🥺
Edit:
Eh chyba panikuje... Teraz doczytałam w artykule że trzeba badać szyjkę w odpowiednim momencie np..nie po kąpieli ciepłej jak to było właśnie w moim przypadku do tego przy tyłozgięciu macicy które mam często jest nisko.... Zbadałam jeszcze raz i chyba jednak nie jest taka otwarta jak mi się wydawało zresztą nie mam kompletnie porównania nie powinnam tak świrować. Eh no coz mimo to wszystko mi opadło ale tylko test albo beta prawdę ci powie... -
No niestety to wszystko wiem a i tak jak zwykle kombinuje chyba się tego nigdy oduczę .
Luty/marzec 22
11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
13 dpo beta 71,5 ❤️
11.05 chyba córeczka 💓
Szpacza223 wrote:No niestety to wszystko wiem a i tak jak zwykle kombinuje chyba się tego nigdy oduczę .
No właśnie, każda z nas wie, że ta analiza nic nie da, ale to silniejsze od nas.. trzymaj się Szpacza. A jak Twoje spotkania z psychologiem? Kontynuujesz je?
Ja jestem chyba obecnie w podobnej sytuacji, co Ty miesiąc temu, czuję sie tragicznie i obawiam się, że covid dopadł i mnie. Zaraz mąż ma wrócić z apteki z testem, to się dowiem..
2 lata starań
32 lata - 2022r
AMH=0.86
4 stymulacje letrozole
drożność - 04.2022
pozytywny test 08.05
10.05 - betaHCG 476
serduszko 19.05.2022
Byłam na dwóch spotkaniach niestety nic na razie się nie dowiedziałam tylko uswiadiono mnie póki co że muszę dbać o męża w tej sytuacji że on cierpi jak płacze. Ale nie dowiedziałam się co mam zrobić jeśli nie chce ranić męża a chce płakać
Joke lubi tę wiadomość
Luty/marzec 22
11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
13 dpo beta 71,5 ❤️
11.05 chyba córeczka 💓
Szpacza223 wrote:Byłam na dwóch spotkaniach niestety nic na razie się nie dowiedziałam tylko uswiadiono mnie póki co że muszę dbać o męża w tej sytuacji że on cierpi jak płacze. Ale nie dowiedziałam się co mam zrobić jeśli nie chce ranić męża a chce płakać
2 lata starań
32 lata - 2022r
AMH=0.86
4 stymulacje letrozole
drożność - 04.2022
pozytywny test 08.05
10.05 - betaHCG 476
serduszko 19.05.2022
No zobaczymy na razie ja mówię a ona słucha aczkolwiek potrzebowałam wsparcia przed tym weekendem i jakieś mam mieszane uczucia czy je dostałam. Mówiłam jej że ciągle o tym myślę nie potrafię zająć myśli i wiadomo szukam objawów ale no jakoś niestety tego nie skomentowała myślałam że dostanę jakiś przynajmniej mini tip co robić żeby trochę zluzować albo podnieść się po tym . także zobaczę co powie po weekendzie bo się spotykamy we wtorki bo wtedy będę na pewno potrzebowała tego wsparcia.
Luty/marzec 22
11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
13 dpo beta 71,5 ❤️
11.05 chyba córeczka 💓
U mnie biel totalna. Obudziłam się z mocnym bólem miesiączkowym okres niby za 5 dni ale chyba przyjdzie wcześniej .
Luty/marzec 22
11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
13 dpo beta 71,5 ❤️
11.05 chyba córeczka 💓
Szpaczka trzymam za Ciebie kciuki za inne dziewczyny rowniez🤞
Co do tipow zastanow sie co daje Ci relaks i oderwanie od myslenia moze goraca kapiel na poprawe nastroju albo zajecie sie pasja swoja ja np. Robie zdjecia, chodze z psem na dlugie spacery szukajac wiosny, nawet zastanawialam sie nad powrotem do malowania.
Moze spotkanie z przyjaciolka ale pomysl tez o mezu moze jemu tez jest potrzebne skupienie tylko na sobie moze on wypad z chlopakami a Ty z dziewczynami calkowicie niezwiazany ze staraniami. Pamietaj ze myslenie tylko o staraniach i leczeniu zabija nas same naszych mezow tez czesto nie wiedza oni jak dac wsparcie...glaszcza przytulaja kobieta mowi odejdz nie pocieszaja mowi ze zimny z niego dran facet nie rozumie zawsze tej hustawki nastrojow i ze raz jedna czynnosc sprawi przyjemnosc a raz doprowadzi do furii.
Zadbajcie o siebie z mezem kazda niech zadba pozwolmy sobie na czas dla siebie na miejsce dla innych ludzi nie musimy z nimi dzielic naszych trosk mozemy z nimi po prostu dobrze spedzic czas wykradakac staraniom chwile normalnosci chwile dla siebie.
Pamietajcie dziewczyny ze macie stac sie domem dla dzidziusia wiec ten dom musi byc szczesliwy i poukladany zadbajcie o siebie...Loko -
Dzięki Loko... Ja już czułam że nic z tego wiec wypłakałam się w nocy jak mąż zasnął wiec dzisiaj ta biel spłynęła po mnie jak po kaczce. Ale nadzieja rano się trochę obudziła bo śnił mi się mój dziadek ulubiony który zmarł już niestety ze zbieraliśmy winogrona także piękny miły sen wiec trochę miałam nadzieję że to jakiś znak że bez względu na objawy czy ich brak może właśnie się uda... No nic.
Co do męża to mamy bardzo dobre kontakty cały czas nigdy mu nic złego nie mówię ani on mnie często się przytulamy rozmawiamy o wszystkim i ocalej sytuacji, dużo czasu spędzamy razem robiąc fajne rzeczy. robię wiele rzeczy odciążających głowę ale już w tych ostatnich dniach przed testem jest ciężko. Weekend mamy cały zaplanowany wiec jeszcze dzisiaj przetrwać i będzie z górki.
Zapisałam się na poniedziałek do gina właśnie bo nie mam ani lametty już ani nie wiem co dalej robić... Nie wiem ile razy można się stymulować mój poprzedni lekarz mówił o 6 razach a to będzie chyba mój 6ty.. Chciałam też przed kolejną stymulacja sprawdzić czy tam nie ma żadnej torbieli a @ teoretycznie nie powinna przyjsc do poniedziałku. No cóż nie poddam się aczkolwiek wczoraj chyba miałam najgorszy dzień buntu i już chciałam to wszystko rzucić.
Luty/marzec 22
11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
13 dpo beta 71,5 ❤️
11.05 chyba córeczka 💓
Hej, to mój kolejny cykl na Letrozole. pęcherzyk w 11 dc miał 20x13 mm, w 14 dc 21x15. Słabo rośnie. Zaraz powinien pęknąć. Lekarz twierdzi, że ciąży z tego nie będzie:(
Niestety mój poprzedni lekarz stymulował mnie sprawdzając wielkość pęcherzyka tylko w 10-12 cyklu - i wtedy wielkość pęcherzyka była zawsze ok. Niestety nigdy nie miałam sprawdzanego pęcherzyka tuż przed owulacją. Dopiero teraz wyszło, że pecherzyki słabo rosną.
Co w takiej sytuacji lekarz może mi zaproponować? Dawka Letrozole i tak jest już duża.
Po weekendzie będę sprawdzić, czy pecherzyki pękł i pewnie dostanę dalsze wytyczne, ale na chwilę obecną jestem podłamana -
Cześć dziewczyny:) bardzo często was czytam kiedy to sama szukam pocieszenia dla własnych niepowodzeń . Za mna dwa cykle stymulowane lametta oba nieudane. W pierwszym stymulowanym lekarz podał mi zastrzyk w kolejnym już powiedział ze nie jest potrzebny. Monitoring miałam tylko 11 dnia cyklu, nie sprawdzał czy pęcherzyk faktycznie pęka . Powiedział mi tez ze jeżeli dwa cykle są nieudane to kieruje mnie do kliniki niepłodności bo nie jest ekspertem. Podjęłam decyzje o wykonaniu wszystkich badań hormonalnych jedynie amh mam za duze (8,12) Po weekendzie jedziemy z mezem na badania nasienia i wtedy z kompletem badań udam się do innego lekarza. Miałam nie brać lamette ale nie wytrzymałam i postanowiłam postulować się jeszcze ten Miesiąc na własna rękę Monitorując cykl u innego gin. Czasami brak mi już sił , mysle ze nie będzie mi dane zostac mama.
-
Ewella głowa do góry, oczywiście, że będzie Ci dane być mamą i to wspaniałą!! Spójrz na to wszystko z tej strony, dobrze, że trafiłaś na uczciwego lekarza, który realnie ocenia swoją wiedzę i nie chce marnować Twoich cykli. Jak trafisz pod właściwe skrzydła, wszystko pójdzie w dobra stronę.
Lupo z tego, co tutaj niektóre dziewczyny pisały, miały zastrzyki z gonadropin na podkręcenie pęcherzyków. Tak więc również głowa do góry, jeszcze nie wszystkie metody zostały zastosowane. Poza tym, choć w tym cyklu okazało się, że pęcherzyki słabo urosły, wcale nie musi oznaczać tego samego w kolejnych cyklach.Malinka2021 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny zrobiłam dzisiaj test i minęło minuta może dwie i poszłam z psem na spacer na 15 minut wróciłam test jest pozytywny.... Gołym okiem widać różowa kreskę na zdjęciach aż tak nie widać różowej ale widać ja naprawdę bez rozbierania testu i bez przyglądania jestem przekonana że pewnie zepsuty test albo wynik nie ważny ale zaraz wrzucę wam zdjęcia. Mój mąż widział też i powiedział że widać jak nigdy nie wiem co myśleć
gonia729, Malinka2021, Joke, Helcia lubią tę wiadomość
Luty/marzec 22
11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
13 dpo beta 71,5 ❤️
11.05 chyba córeczka 💓
https://zapodaj.net/0ae936498fe12.jpg.html
Malinka2021, Joke lubią tę wiadomość
Luty/marzec 22