Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • Anika89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpacza a jak dr zalecił starania? Wiem, że w wielu przypadkach jest to inaczej zalecane. U nas było nakazane przed 3 dni pod rząd po zastrzyku Ovitrelle. Owulacja czasami może się przesunąć, tak naprawdę do końca niewiadomo, kiedy wystąpi. Chyba, że jest już potwierdzona na monitoringu, to inna sprawa. Ja na wizyty po owu nie chodziłam.

Helcia lubi tę wiadomość

• Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie powiedziała jak bylam w poniedziałek i mówiłam że się staraliśmy w sobotę i piątek to mówiła że dzisiaj niekoniecznie czyli przy pęcherzykach 20 i 19 ale jutro już na pewno czyli we wtorek. I w sumie tyle nic więcej. I dzisiaj kurde nie byłam bo musiałam iść do pracy a jutro jej nie ma i nie wiem co robić ... Czuję lekko jajnik na pewno ten z którego była owu chyba była :/ sutki wrażliwe i no nie wiem myślę że była wszysyko na to by wskazywało.

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    4.04 mamy bijące serduszko 💗
    11.05 chyba córeczka 💓

Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
    6 cykli stymulowanych lametta
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, byłam dzisiaj na USG III trymestru. Lekarz mówi, że wszystko super . Maluszek waży 1413g 🙂 wszystko w normie. Obrócony jest póki co już główką w dół, jednak ponoć ma jeszcze miejsce żeby się obracać, ale może już tak zostanie 🙂
    Bałam się, że skoro z zajściem w ciążę były problemy, to że w trakcie ciąży coś może być nie tak z moim organizmem, że nie zapewni dziecku prawidłowego rozwoju. Oczywiście po porodzie będzie znany całkowity stan malucha, ale cieszę się że teraz jest bez problemów i mam nadzieję, że tak zostanie 🙂

Kaki21, gonia729, Szpacza223, Monia115, Anika89, Klarnecistka lubią tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje ale to zleciało :O

Malinka2021 lubi tę wiadomość

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    11.05 chyba córeczka 💓

• Kas82 Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2022, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gdybyście miały jakieś leki do stymulacji jajników to ja chxetnie odkupie jeśli już nie potrzebujecie .

[email protected]

• Monia115 Znajoma

Wysłany: 4 marca 2022, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! ❤️

Ja juz chyba wariuję..
    cykle mam 34 dniowe. Dzisiaj jest 19 dzień cyklu.
    We wtorek miałam zastrzyk na pęknięcie. Minęły 4 dni. Boli mnie strasznie podbrzusze jak na miesiączkę i okropnie spuchły mi sutki.. są bardzo tkliwe.. czy to normalny objaw? Miała tak któraś z Was? :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2022, 20:58

• Anika89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia115 wrote:
    Cześć dziewczyny! ❤️

Ja juz chyba wariuję..
    cykle mam 34 dniowe. Dzisiaj jest 19 dzień cyklu.
    We wtorek miałam zastrzyk na pęknięcie. Minęły 4 dni. Boli mnie strasznie podbrzusze jak na miesiączkę i okropnie spuchły mi sutki.. są bardzo tkliwe.. czy to normalny objaw? Miała tak któraś z Was? :(
    Monia myślę, że po zastrzyku może się tak dziać. Zawiera on hormon ciążowy, stąd też test wychodzi pozytywny, tak więc objawy ciążowe też pewnie mogą się pojawić, w zależności od organizmu. Albo to owulacja, niektóre dziewczyny tutaj przechodziły ją dosyć boleśnie. Jednak na 100% tego nie wiemy. Masz monitoring czy owu wystąpiła?

Malinka2021, Monia115 lubią tę wiadomość

• Monia115 Znajoma

Wysłany: 4 marca 2022, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika89 wrote:
    Monia myślę, że po zastrzyku może się tak dziać. Zawiera on hormon ciążowy, stąd też test wychodzi pozytywny, tak więc objawy ciążowe też pewnie mogą się pojawić, w zależności od organizmu. Albo to owulacja, niektóre dziewczyny tutaj przechodziły ją dosyć boleśnie. Jednak na 100% tego nie wiemy. Masz monitoring czy owu wystąpiła?

Tak. Jutro mam monitoring i strasznie się stresuje. Myślę, że tak bardzo chce żeby tym razem się udało… że już sobie wkręcam różne rzeczy do głowy 😔

• Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2022, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać jak po monitoringu! Ovitrelle może dawać takie symptomy niestety. Ja bez zastrzyku a jestem 4 dni po owu i już dwa dni po owu mnie pobolewal jajnik wczoraj miałam jakieś bóle takie lekkie okresowe także hormony po owu skaczą mogą dawać różne objawy miejmy nadzieję że ciążowe :) przerobiłam już wiele cykli z zastrzykami i każdy był inny ale zawsze coś dokuczało niestety bezowocnie co nie znaczy że w twoim przypadku też tak będzie. Myślę że ciężko się czegoś doszukiwać wcześniej przynajmniej w moim przypadku musimy wytrwać przynajmniej do 10 dnia po owu w moim przypadku a w twoim nawet 12 żeby zastrzyk nie zafałszować testu. Trzymam kciuki ❤️❤️

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    11.05 chyba córeczka 💓

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2022, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idzie wiosna, oby z cudownymi wiadomościami 🥰 🍀🍀🍀💚

Szpacza223 lubi tę wiadomość

12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Monia115 Znajoma

Wysłany: 5 marca 2022, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgłaszam się po monitoringu 😊
    Pęcherzyk 21mm z prawego jajnika pękł a więc była owulacja 😊 z lewego ten 17mm jeszcze jest. lekarz mówi, że może pęknąć dziś lub jutro i mamy dalej działać 😁
    Pytałam też o te bóle piersi- powiedział, że to normalne skoro wystąpiła owulacja i nie oznacza to napięcia przedmiesiączkowego. Oby! 😁🤞🏼
    Dodatkowo mam podwyższoną temperaturę: 37 stopni i czuje jakby mnie grypa brała. Mam cichą nadzieję, że to udany cykl 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2022, 19:54

Anika89, Malinka2021, dracaena, Szpacza223, Klarnecistka lubią tę wiadomość

• dracaena Autorytet

Wysłany: 5 marca 2022, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro zaczynam brać letrozol. :)
    Czuję się podekscytowana w ogóle, ale staram się nie nastawiać. 😅

Malinka2021, Anika89, Pinkiii lubią tę wiadomość

👩 31 / 🧔30
    ❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą

Stymulacje (letrozol, NAC, Ovitrelle):
    03.2022, 04.2022, 05.2022, 06.2022 ❌
    08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
    10.09 - beta 204
    12.09 - beta 482
    4.10 - wszystko ok, 1,43 cm człowieczka, mamy ❤️🍀
    2.11 - prenatalne -> 5,38cm fikającego człowieczka, niskie ryzyka 🍀
    4.01 - połówkowe -> 370g ruchliwej już potwierdzonej dziewuchy 🥰🍀 21+1
    22.02 - USG III trymestru, 1150g 🍀 28+1
    21.03 - 2020g ❤️ 32+0
    9.05 - około 3200-3300g panny, której dobrze w brzuchu ❤️ 39+0
    PTP - 16.05.2023

Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3

age.png
  • Pinkiii Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2022, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dracaena wrote:
    Ja jutro zaczynam brać letrozol. :)
    Czuję się podekscytowana w ogóle, ale staram się nie nastawiać. 😅
    Trzymam kciuki😉😉😉 ja w piątek wzięłam ostatnie tabletki. Zobaczymy co bedzie😉

Malinka2021, dracaena lubią tę wiadomość

• Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już też powoli myśli krążą wokół testowania dzisiaj 6 dzień po owu domniemanej eh tak bym chciała żeby się udało .. na razie tylko mam standardowo kłucia w jajniku i trochę mnie tam ciągnie kiedyś zwalałam to na ovitrelle teraz muszę zwalać na duphaston żeby się nie nakręcać :D bo jeszcze trochę za wcześnie na cokolwiek ... Dobrze że jutro mam znów spotkanie z psychologiem może da mi jakiś protip jak nie zwariować do weekendu a później protip jak się podnieść jeśli się nie uda . ..

Pinkiii, dracaena lubią tę wiadomość

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    11.05 chyba córeczka 💓

• Smutnastudentka Debiutantka

Wysłany: 7 marca 2022, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy mogłabym Was prosić o poradę lub opinię? Bo już sama nie wiem jak bardzo jest ze mną źle.
    1. Staramy się z mężem od roku, ciąży brak.
    2. W obecnym cyklu byłam stymulowana letrozolem - 1 tabletka od 3 do 7 dnia cyklu.
    3. Dziś mam 14 dzień cyklu i pęcherzyk 15mm, estradiol na poziomie 45 pq/ml.
    Jestem załamana, czy coś z tego jeszcze może wyjść?
    Dodatkowo FSH i LH w normie w fazie folikularnej, w dolnej granicy normy, AMH 5.8, mój wiek 23 lata.

• Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że 15 mm to całkiem dużo i jasne że może coś być :) !! Ja w pierwszym cyklu stymulowanym miałam 9 mm w 10 DC i była piękna owu finalnie. teraz już chodzę zawsze koło 14-16 dnia. owu zazwyczaj jest 17-18 dzien cyklu zatem licząc że pęcherzyk rośnie ok 2 mm dziennie to wszystko jeszcze się może zdarzyć

Monia115 lubi tę wiadomość

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    11.05 chyba córeczka 💓

• Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia jak tam kiedy testujesz ja 6 dni po owu i już wariacjaaaa. Ogólnie cały czas czuję nie tyle jajnik co cale podbrzusze i mi ciągle gorąco plus sutki wrażliwe ale tak do zniesienia ale nie mierze temperatur ani nic już bym chciała testować kurde mam naprawdę cichą nadzieję że może w końcu ale jednak zaraz myślę że czemu by się miało udać a zaraz czemu by się nie miało wertuje już wszystkie fora nie wiem po co w ogóle bo nic mi to nie daje a z drugiej strony mam potrzebę czytania o tym że ktoś miał podobne objawy i się udało chyba tylko po to to czytam. Ehhhh najgorszy tydzień tworzenia tysiąca scenariuszy w głowie trwa...

Monia115 lubi tę wiadomość

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    11.05 chyba córeczka 💓

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnastudentka wrote:
    Cześć dziewczyny, czy mogłabym Was prosić o poradę lub opinię? Bo już sama nie wiem jak bardzo jest ze mną źle.
    1. Staramy się z mężem od roku, ciąży brak.
    2. W obecnym cyklu byłam stymulowana letrozolem - 1 tabletka od 3 do 7 dnia cyklu.
    3. Dziś mam 14 dzień cyklu i pęcherzyk 15mm, estradiol na poziomie 45 pq/ml.
    Jestem załamana, czy coś z tego jeszcze może wyjść?
    Dodatkowo FSH i LH w normie w fazie folikularnej, w dolnej granicy normy, AMH 5.8, mój wiek 23 lata.

Pewnie, że może 🙂 korzystacie z kliniki niepłodności, czy u zwykłego ginekologa? Polecam udać się od razu do kliniki do lekarza, który specjalizuje się w niepłodności 🙂
    Powodzenia! Gdyby nie udało się jednak za pierwszym razem, to w żadnym razie się nie zrażaj, czasami trzeba kilku stymulacji.

12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Ewka199 Nowa

Wysłany: 7 marca 2022, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Starałam się z mężem ponad 3 lata... Nerwy, zmiana lekarzy, badania hormonów, hsg aż w końcu klinika niepłodności. Mam PCOS, hiperprolaktynemię, brak owulacji. W klinice zaczęłam stymulację lamettą i zastrzyk ovitrelle na pęknięcie. Po 3 miesiącach stymulacji w końcu nam się udało! Obecnie zaczynam 2. trymestr. Piszę, bo jeszcze do niedawna sama szukałam wszelakich informacji na temat komu się udało po stymulacji. Może doda to którejś z Was wiarę, że w końcu się uda 🙂

Szpacza223, Malinka2021, Monia115, Helcia lubią tę wiadomość

• Smutnastudentka Debiutantka

Wysłany: 7 marca 2022, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka2021 wrote:
    Pewnie, że może 🙂 korzystacie z kliniki niepłodności, czy u zwykłego ginekologa? Polecam udać się od razu do kliniki do lekarza, który specjalizuje się w niepłodności 🙂
    Powodzenia! Gdyby nie udało się jednak za pierwszym razem, to w żadnym razie się nie zrażaj, czasami trzeba kilku stymulacji.

Hej, tak, udaliśmy się do kliniki niepłodności, bo wiem, że rok to pewnie dla niektórych mało, ale mi jest już strasznie ciężko, tyle razy już przewijałam te fora, na początku gdy dostałam ten lek, przeczytałam mnóstwo opinii i byłam naprawdę pełna nadziei, a teraz z każdym dniem to u mnie gorzej :( a czy macie może sprawdzone sposoby co oprócz tej stymulacji mogłabym brać? Lub na jaka dietę się przerzucić? Jakie suplementy kupić mężowi?

‹‹ 1106 1107 1108 1109 1110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ