X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • Nowa93 Debiutantka

Wysłany: 28 lutego 2022, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak myślę, chciałam poznać opinię kogoś bezstronego.. Dziękuję bardzo

• Klarnecistka Znajoma

Wysłany: 28 lutego 2022, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa93 wydaje mi się, że raczej takim standardem jest minimum 6 miesięcy stymulacji... Amh jest okej, więc ja uważam, że nie ma chyba pośpiechu z tak poważną decyzją jaką jest invitro.
    Nie wiem czy robiliście rozszerzone badania nasienia, ale na przykładzie mojego męża mogę powiedzieć, że suplementy i dieta dają bardzo dużo. Z 8.4mln/ml w 2.5 miesiąca doszliśmy do 31mln/ml. Ruch postępowy z 19 na 54%. Co prawda morfologia spadła z 3 na 1%, ale podobno morfologię jest bardzo trudno poprawić. Mąż zmienił styl życia, schudł kilka kg, brał Fertilman Plus i pił codziennie olej z czarnuszki w soku pomidorowym.
    Z tego co napisałaś zwróciłabym też uwagę na witaminę D3, z tego co pamiętam to już poziom 20 jest bardzo niski przy staraniach o ciążę.

• dracaena Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpacza223 wrote:
    Być moze stres dokładnie :) oby szybko przyszła @ jeśli testy negatywne i do dzieła trzymam kciuki ! Polecam jeszcze raz wiesiołek ja brałam 2 tabletki 3 razy dziennie śluzu co raz więcej prawdziwe białko jajka nigdy takiego nie miałam ! Dzisiaj już odstawiam biorąc pod uwagę że owu tuż za rogiem.

Wiesiołek chyba kupię, w tabletkach właśnie. :)

Nowa93, też szukałabym konsultacji u innego lekarza. Mój lekarz tylko pytał na początku o stosunek do in vitro, żeby wiedzieć jakie opcje akceptujemy, ale absolutnie in vitro tylko jeśli byłaby taka konieczność, a od jednej stymulacji do in vitro to długa droga.

👩 31 / 🧔30
    ❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą

Stymulacje (letrozol, NAC, Ovitrelle):
    03.2022, 04.2022, 05.2022, 06.2022 ❌
    08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
    10.09 - beta 204
    12.09 - beta 482
    4.10 - wszystko ok, 1,43 cm człowieczka, mamy ❤️🍀
    2.11 - prenatalne -> 5,38cm fikającego człowieczka, niskie ryzyka 🍀
    4.01 - połówkowe -> 370g ruchliwej już potwierdzonej dziewuchy 🥰🍀 21+1
    22.02 - USG III trymestru, 1150g 🍀 28+1
    21.03 - 2020g ❤️ 32+0
    9.05 - około 3200-3300g panny, której dobrze w brzuchu ❤️ 39+0
    PTP - 16.05.2023

Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3

age.png
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpaczka trzymam kciuki! 🍀

Szpacza223 lubi tę wiadomość

Starania naturalne od 2019r.

Ona- badania ok
    On- badania ok

Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy

8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)

14.11.2023r. synuś ♥ (macica nie jest dwurożna!!)

23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)

Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dracaena może jednak II pokażą się na dniach 🍀🍀🍀
    Szpaczka trzymam kciuki 🤞🤞🤞

Szpacza223 lubi tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarnecistka wrote:
    Nowa93 wydaje mi się, że raczej takim standardem jest minimum 6 miesięcy stymulacji... Amh jest okej, więc ja uważam, że nie ma chyba pośpiechu z tak poważną decyzją jaką jest invitro.
    Nie wiem czy robiliście rozszerzone badania nasienia, ale na przykładzie mojego męża mogę powiedzieć, że suplementy i dieta dają bardzo dużo. Z 8.4mln/ml w 2.5 miesiąca doszliśmy do 31mln/ml. Ruch postępowy z 19 na 54%. Co prawda morfologia spadła z 3 na 1%, ale podobno morfologię jest bardzo trudno poprawić. Mąż zmienił styl życia, schudł kilka kg, brał Fertilman Plus i pił codziennie olej z czarnuszki w soku pomidorowym.
    Z tego co napisałaś zwróciłabym też uwagę na witaminę D3, z tego co pamiętam to już poziom 20 jest bardzo niski przy staraniach o ciążę.
    Ja właśnie zaczynam się tego obawiać że może nie zadbaliśmy o męża i mimo tego że ma świetne wyniki badań te podstawowe to rozszerzone moga rozczarować. Żałuję po prostu że mimo dobrego wstępnie nasienia nie wprowadziliśmy jakiegoś fertilmanu i właśnie czarnuszki czy soku pomidorowego żeby zwiększyć szanse z drugiej strony mój mąż jest szczupły prowadzi zdrowy tryb życia nie choruje praktycznie wiec jakoś nie brałam tego pod uwagę no cóż wszystko można jeszcze poprawić :)

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    4.04 mamy bijące serduszko 💗
    11.05 chyba córeczka 💓

Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
    6 cykli stymulowanych lametta
  • Klarnecistka Znajoma

Wysłany: 1 marca 2022, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, na szczęście akurat nasienie można poprawić bardzo szybko, pewnie nie w każdym przypadku, ale da się ;) na pewno jest dużo łatwiej niż walczyć o jakość komórek jajowych.
    My byliśmy już umówieni na rozszerzone badania nasienia z powodu właśnie tej zaniżonej morfologii. A ja mam jutro pierwsze USG i jestem przerażona.

• Monia115 Znajoma

Wysłany: 1 marca 2022, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! 🥰

Przychodzę do Was z aktualizacją. Byłam dzisiaj na monitoringu 😊
    W sobotę był pęcherzyk 15mm i endo 7. Pęcherzyk urósł do 20 mm i okazało się, że na drugim jajniku też jest pęcherzyk ale 17mm 😊 a dodatkowo endo 9.

Jutro lecę na zastrzyk i mam nadzieję, że w końcu się uda 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2022, 17:34

Malinka2021, Klarnecistka, Szpacza223 lubią tę wiadomość

• Anika89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia115 wrote:
    Cześć! 🥰

Przychodzę do Was z aktualizacją. Byłam dzisiaj na monitoringu 😊
    W sobotę był pęcherzyk 15mm i endo 7. Pęcherzyk urósł do 20 mm i okazało się, że na drugim jajniku też jest pęcherzyk ale 17mm 😊 a dodatkowo endo 9.

Jutro lecę na zastrzyk i mam nadzieję, że w końcu się uda 😍
    Wspaniałe wieści 😉 natura wie, co robi 😉. Powodzenia i owocnych starań życzę 😉.

Monia115 lubi tę wiadomość

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarnecistka powodzenia, daj znać co i jak po USG 😊
    Monia świetne wiadomości 😊 również powodzenia!
    🍀🍀🍀

Monia115 lubi tę wiadomość

12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba owulacja zaczął mnie boleć jajnik i zaraz po tym już cała macica masakra strasznie boli przykładam termofor ale tym razem nie panikuje bo dopiero byłam na monitoringu i wiadomo że pęcherzyk nie urósł do torbieli w jeden dzień także no. Starania były piątek sobota i poniedziałek dzisiaj poprawimy i już wystarczy :D

Malinka2021 lubi tę wiadomość

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    11.05 chyba córeczka 💓

• dracaena Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie za to niekolorowo, trafiłam na izbę przyjęć z coraz bardziej bolącą torbielą. Z plusów: pani dr na izbie postarała się, żeby pękła w trakcie badania i pękła, i nie było to nic powazniejszego, bo lekarz moj mnie wyslal na izbe od razu, powiedzial, ze jakby to byl skret jajnika to i tak nic nie zrobi z nim w gabinecie.
    Z minusów: 3 godziny z życia wyjęte i stres, i fakt, że lekarka należała do kategorii niemiłych lekarek, o czym już nawet nie chce mi się pisać. :<
    No i czekam na okres, bo już będzie leciał 32 dc i ani widu ani słychu, a zanim wezmę letrozol, ma mnie widzieć lekarz w pierwszy dzień okresu na kontrolę.

👩 31 / 🧔30
    ❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą

08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
    10.09 - beta 204
    12.09 - beta 482
    21.03 - 2020g ❤️ 32+0
    PTP - 16.05.2023

age.png
  • Joke Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2022, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Dawno nie pisałam, ale na bieżąco śledzę Wasze losy. Szpacza trzymam kciuki, aby to był ten szczęśliwy cykl! ❤️ Ja, tak jak Ty, miał w tym cyklu piękny śluz, białko jaja - wiesiołek działa. Oprócz tego czułam kłucie jajnika i był skok temperatury, więc staraliśmy się ostro z mężem. Wyszło nieco niefortunnie, chyba przez presję, że pierwszy raz on miał problem z wytryskiem. Więc ostatnie pełne przytulanki były dzień przed owu. Wiem z tego, co pisałyście, że i to może wystarczyć. Zobaczymy. W tym cyklu jestem bez stymulacji, łykam tylko, a w zasadzie aż, te wszystkie suplementy. W odczuciach, mam wrażenie, że bez stymulacji lepiej sobie mój organizm poradził, bo tak jak pisałam, śluz, ból jajnika, skok temp i nabrzmiałe piersi. No ale to tylko moje gdybanie, bo zupełnie nie byłam u lekarza. Mój gin okazało się, że nie ma wolnych terminów w najbliższym czasie, wizyta dopiero przed owu kolejnego cyklu. Trochę odpoczywam teraz psychicznie przed tym, co dla mnie przygotował po tych czterech stymulacjach. Umówiłam się jeszcze na wizytę do szpitala, w ramach jakiegoś programu dla par, ale to dopiero 11 kwietnia.
    A teraz pozostaje mi tylko trzymać za Was wszystkie kciuki i za siebie też 😊 ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2022, 07:04

Malinka2021 lubi tę wiadomość

5513179891.png
    2 lata starań
    32 lata - 2022r
    AMH=0.86
    4 stymulacje letrozole
    drożność - 04.2022
    pozytywny test 08.05
    10.05 - betaHCG 476
    serduszko 19.05.2022
    Julia na pokładzie 08.01.2023

2 pozytywny test 23.03.2024
  • Klarnecistka Znajoma

Wysłany: 2 marca 2022, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że mamy prawie 8mm człowieka z bijącym sercem :) z OM 6t+2, z USG 6t+4.
    Żeby nie było tak kolorowo, to wysoka jak na ciążę glukoza i duże dawki metforminy przed ciąża spowodowały, że mam jak najszybciej sprawę omówić z diabetologiem, więc w poniedziałek wizyta.

Joke, Malinka2021, dracaena, Szpacza223, Helcia lubią tę wiadomość

• Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoć ostatnio wyszły nowe wyniki badań dosłownie kilka dni temu że glucophage konkretnie nie metformax czy siofor dopuszczono do leków bezpiecznych w ciąży może ktoś skorzysta z tej informacji. Ja od tych całych starań dostałam zapalenia pęcherza pierwszy raz w życiu wiec się trochę mecze zastanawiam się czy powinnam brać te furagine biorąc pod uwagę że teraz się będą działy ważne rzeczy mam nadzieję . Miałam iść na monitoring ale jutro nie mogę muszę iść do pracy a w piątek nie ma mojej lekarki ... I teraz nie wiem czy odpuścić i zacząć po prostu brać dupka w piątek czyli 2 pelnw doby po owu czy jednak iść np w poniedziałek . Śluz już dzisiaj biały niepłodny, zaczęła się wrażliwość sutków wiec juz po owu na pewno. Jeśli pękł tylko jeden pęcherzyk to i tak nic się nie da zrobić z tym drugim. Ból wczoraj ustal dość szybko po 15 min i były ostatkami sił starania wiec wstrzelilismy się pierwszy raz chyba w sama owulację .

Klarnecistka mimo to gratuluję i bardzo się cieszę bardzo !! Myślę że dacie radę zwalczyć problemy cukrowe :)

Klarnecistka lubi tę wiadomość

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    11.05 chyba córeczka 💓

• Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dracaena wrote:
    U mnie za to niekolorowo, trafiłam na izbę przyjęć z coraz bardziej bolącą torbielą. Z plusów: pani dr na izbie postarała się, żeby pękła w trakcie badania i pękła, i nie było to nic powazniejszego, bo lekarz moj mnie wyslal na izbe od razu, powiedzial, ze jakby to byl skret jajnika to i tak nic nie zrobi z nim w gabinecie.
    Z minusów: 3 godziny z życia wyjęte i stres, i fakt, że lekarka należała do kategorii niemiłych lekarek, o czym już nawet nie chce mi się pisać. :<
    No i czekam na okres, bo już będzie leciał 32 dc i ani widu ani słychu, a zanim wezmę letrozol, ma mnie widzieć lekarz w pierwszy dzień okresu na kontrolę.
    Biedna . Nie wiedziałam że można tak mechanicznie spowodować pęknięcie torbieli ale dobrze że już po tym i oby szybko przyszła @ żeby można zacząć stymulację :)

Joko ponoć dzień przed owu lepiej niż w owu :) co do objawów owulacji to śluz u mnie to jedyny sprawdzony objaw. Już od dawna obserwuje im ta owulacja jakby lepsza tym lepiej że śluzem i pierwszy raz jak miałam stymulację letrozolem na 3 tabletkach to już wiedziałam że się udało że coś będzie na rzeczy i wszystko wtedy się ładnie zakończyło piękna owu i ciałkiem żółtym . W innych cyklach miałam problem z tym śluzem właśnie i już teraz wiem że jak miewałam re wielkie bóle parę dni dobrych parę dni po ovitrelle to właśnie była owulacja dużo pozniwj niż przewidywana inwtedu się pojawiał śluz ale mało a my już wtedy Sie nie staraliśmy bo byliśmy pewni że już po wiec tak naprawdę dwa cykle stymulowane były stracone i wczoraj sobie to uświadomiłam bo to był ten sam znajomy ból. Także joko myślę że to mogłabyc piękna naturalna owulacja :)

Joke lubi tę wiadomość

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    11.05 chyba córeczka 💓

• Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joke wrote:
    Hej dziewczyny! Dawno nie pisałam, ale na bieżąco śledzę Wasze losy. Szpacza trzymam kciuki, aby to był ten szczęśliwy cykl! ❤️ Ja, tak jak Ty, miał w tym cyklu piękny śluz, białko jaja - wiesiołek działa. Oprócz tego czułam kłucie jajnika i był skok temperatury, więc staraliśmy się ostro z mężem. Wyszło nieco niefortunnie, chyba przez presję, że pierwszy raz on miał problem z wytryskiem. Więc ostatnie pełne przytulanki były dzień przed owu. Wiem z tego, co pisałyście, że i to może wystarczyć. Zobaczymy. W tym cyklu jestem bez stymulacji, łykam tylko, a w zasadzie aż, te wszystkie suplementy. W odczuciach, mam wrażenie, że bez stymulacji lepiej sobie mój organizm poradził, bo tak jak pisałam, śluz, ból jajnika, skok temp i nabrzmiałe piersi. No ale to tylko moje gdybanie, bo zupełnie nie byłam u lekarza. Mój gin okazało się, że nie ma wolnych terminów w najbliższym czasie, wizyta dopiero przed owu kolejnego cyklu. Trochę odpoczywam teraz psychicznie przed tym, co dla mnie przygotował po tych czterech stymulacjach. Umówiłam się jeszcze na wizytę do szpitala, w ramach jakiegoś programu dla par, ale to dopiero 11 kwietnia.
    A teraz pozostaje mi tylko trzymać za Was wszystkie kciuki i za siebie też 😊 ❤️
    A co do problemu z wytryskiem to właśnie u nas żel się średnio sprawdził bo żel plus to że miałam tego śluzu tym razem mnóstwo sprawiło że było już tego za dużo także weekend z żelem a pon wt bez żelu ciężko też było ale uznaliśmy że damy z siebie wszystko i jakoś poszło jak nigdy mam poczucie że zrobiłam wszystko co mogłam tabletki też pięknie biorę. Dużo osób mówi że ananas wpływa na zagnieżdżenie że ma coś dobrego w sobie jeden już zjadłam przez kilka dni jutro kupuje następny xd

Joke lubi tę wiadomość

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    11.05 chyba córeczka 💓

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpaczka furaginy na pewno nie można w 1 trymestrze, tylko w 2 i do połowy 3 jest dozwolona. Może teleporada? Najlepiej zrobić posiew moczu, żeby było wiadomo co konkretnie leczyć i uderzyć w konkretną bakterie. W 1 trymestrze miałam np przepisany monural, niestety w ciąży ciągle coś się przyplącze.
    Z domowych sposobów to np. żurawina i dużo wody pić 🙂

12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Joke Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2022, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpacza223 wrote:
    A co do problemu z wytryskiem to właśnie u nas żel się średnio sprawdził bo żel plus to że miałam tego śluzu tym razem mnóstwo sprawiło że było już tego za dużo także weekend z żelem a pon wt bez żelu ciężko też było ale uznaliśmy że damy z siebie wszystko i jakoś poszło jak nigdy mam poczucie że zrobiłam wszystko co mogłam tabletki też pięknie biorę. Dużo osób mówi że ananas wpływa na zagnieżdżenie że ma coś dobrego w sobie jeden już zjadłam przez kilka dni jutro kupuje następny xd

Ja też kupiłam ananasa, ale jeszcze nie zaczęłam jeść, chyba leżąc na półce w kuchni nie pomoże 😜 dziś się za niego wezmę! Dzięki za wsparcie, oby się udało 😉

5513179891.png
    2 lata starań
    32 lata - 2022r
    AMH=0.86
    4 stymulacje letrozole
    drożność - 04.2022
    pozytywny test 08.05
    10.05 - betaHCG 476
    serduszko 19.05.2022
    Julia na pokładzie 08.01.2023

2 pozytywny test 23.03.2024
  • dracaena Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpacza223 wrote:
    Biedna . Nie wiedziałam że można tak mechanicznie spowodować pęknięcie torbieli ale dobrze że już po tym i oby szybko przyszła @ żeby można zacząć stymulację :)

Ja się dowiedziałam czekając na wizytę od teściowej, że też kiedyś ją ta wątpliwa przyjemność mechanicznego zduszenia torbieli w trakcie badania. 😅
    No właśnie się boję teraz co z tym cyklem następnym. Mam okres po Duphastonie, a do dziś nic, choć już jest 33dc. Powinnam dostać okres już 5 dni temu. Przez tę torbiel pewnie się rozjechało, gorzej że u mnie bez wywołania to mogę czekać i pół roku. Ale poczekam jeszcze chwilę i najwyżej uderzę do lekarza.

👩 31 / 🧔30

08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
    10.09 - beta 204
    12.09 - beta 482
    21.03 - 2020g ❤️ 32+0
    PTP - 16.05.2023

age.png
‹‹ 1105 1106 1107 1108 1109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ