Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Onia! witamy w naszym gronie:)4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Onia - no to już trochę się staracie...
faktycznie jak nasienie słabe to inseminacja jak najbardziej wskazana.
Miśkowa na którą idziesz na usg?
Ladybird - i co zdecydowałas sie na stymulacje w tym cyklu?
Rocheera jak u ciebie?6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
Witaj Onia wśród starczek Życzę powodzenia z dobrymi efektami lametty
efta z mężem topór wojenny zakopany we wtorek ovitrelle no i od wczoraj serduszkujemy.
Od piątku do niedzieli będziemy na zlocie motocyklowym, więc trochę się rozerwę i nie będę myślała czy pęcherzyki pękły czy nie pękły prosto ze zlotu praktycznie jadę na podglądanko -
efta wrote:Onia - no to już trochę się staracie...
faktycznie jak nasienie słabe to inseminacja jak najbardziej wskazana.
Miśkowa na którą idziesz na usg?
Ladybird - i co zdecydowałas sie na stymulacje w tym cyklu?
Rocheera jak u ciebie?
Nie zdecydowalam. W niedZiele mam wizytę u lekarza bo chce te plamienia wyjaśnić. Będzie to 10 dc moze przy okazji mi powie gdzie będzie owulacja choć moje wypadają na19 dc i nie wiem czy będzie juz dominujący??
Ten lekarz to jakiś profesor. Nie byłam jeszcze nigdy u niego -
Efta dopiero wieczorem przed 20, a w zasadzie jak skończy ze wszystkimi pacjentkami (więc nie wiadomo kiedy dokładnie bo ten doktorek -mój wcześniejszy zanim trafiłam do profesorka- naprawdę poświęca dużo czasu każdej pacjentce). Stresuję się tylko, że jeśli nawet już coś urosło to nie pęknie do weekendu, a w niedzielę rano wyjeżdżam i boję się że nie zdążymy, jakby co, podziałać... Dam znać wieczorem albo jutro rano.
Lady powodzenia, może ten lekarz będzie umiał Ci jakoś bardziej pomóc.
Rocheera super! I co mąż się postarał i wyciągnął rękę?4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Rocheera wrote:Przepraszam nie usłyszałam -taki TYP z niego ale nie mogę teraz wojować. Niech tylko w ciążę zajde to się odegram
Jak dasz radę Miśkowa to napisz jeszcze dzisiaj
Jak nie będzie zbytniej "obsuwy" u lekarza to napiszę, bo o 21 kibicujemy:)4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
mmmarita - tak cichutko siedzisz. @ przyszła?
A ja powiem wam dziewczyny, że ciągle głodna chodze. jem, a raczej wpierdzielam. Zganiam winę na luteinę - zawsze po niej miałam większy apetyt ale teraz to normalnie przegięcie. Może to objaw ciązy?
Chyba jutro sikańca zrobie, bedzie dopiero 9 dpo no ale może mnie to oprzytomni z tym jedzeniem.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
Rocheera - no to działajcie , owocnych starań, Zazdroszcze zlotu . "za młdego" uwielbiałam takie imprezy.
Lady - ciekawe co ci powie ten prof. może znajdzie przyczynę.
Miśkowa - trzymam kciuki. wieczorem jeszcze odpalę kompa, żeby sprawdzic co napisałas.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
Mam wyniki mutacji genowych!!!!!!!! Tych na krzepliwość krwi.
Płakać mi się chce.......
Nie mam pojecia co znaczą wyniki ale stwierdzono u mnie 2 mutacje genowe.
Detekcja mutacji C677T w genie MTHFR - heterozygota CT
Detekcja mutacji A1298C w genie MTHFR heterozygota AC
dzwoniłam do kliniki, moja gin juz dzis nie pracuje. chciałam się umówić na konsultacje telefoniczną na jutro. I dupa pani z infolinii poniformowała mnie, że taka konsultacja na omowienie wyników kosztuje 150zł . żart jakiś. zadzwonie jutro i podam inny powód konsultacji.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
mmmarita wrote:Dziewczyny ile dni po owu macie@? ja przez ostatnie dwa cykle mialam 17 dnia.
moj przykład nie bedzie dobry bo ja mam po luteinie. Ale 17 to bardzo dużo.
Ty rób kochana test ciążowy6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
A więc piszę "na gorąco", właśnie wróciłam od doktorka. Jednym słowem D***PA!!! Po pęcherzyku ani śladu a endo dziś 3 mm... Płakać mi się chce.4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Onia wrote:Dziękuję za miłe przyjęcie do grona. Trochę mnie to podnosi na duchu.
A czy któraś z Was miała inseminację? Słyszałam, że wcześniej trzeba zrobić szereg badań, a to pewnie znowu mnóstwo czasu pochłonie...
tu chyba żadna z nas nie miała. z tego co czytałam to wyrobisz się w jednym cyklu przygotowawczym o ile wyniki bedą dobre.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
mmmarita wrote:Dziewczyny ile dni po owu macie@? ja przez ostatnie dwa cykle mialam 17 dnia.4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Miśkowa wrote:A więc piszę "na gorąco", właśnie wróciłam od doktorka. Jednym słowem D***PA!!! Po pęcherzyku ani śladu a endo dziś 3 mm... Płakać mi się chce.
to popłaczemy dziś razemMiśkowa lubi tę wiadomość
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
Efta kochana dziękuję Ci bardzo i Wam wszystkim razem i każdej z osobna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 20:45
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Lady jak dla mnie to jest bardzo dziwne i muszę rozwikłać dlaczego tak się dzieje (wczoraj był 15 dc). Biorę leki na stymulacje i nic nie rośnie, estrogeny i dalej nie ma poprawy endometrium... musi być jakaś przyczyna. Teraz sobie myślę, że może mam jakiś problem z receptorami hormonów i one "nie widzą" że w organizmie są te związki. Podobno na poprawę tego stanu rzeczy może wpłynąć metformina ale żaden lekarz nie chciał mi jej dać do tej pory, muszę to skonsultować jeszcze z jakimś doktorkiem.
Efta z tego co kojarzę to mutacje w genie MTHFR podobno powodują że kwas foliowy i chyba witamina b podawane w "normalnej" formie są toksyczne dla płodu i wtedy kobieta musi brać inne suplementy (te które zawierają metafoline np femibion) lub w ogóle z nich zrezygnować. Tak mi się ostatnio obiło o uszy jak byłam na wykładzie dietetyczki o chorobach autoagresywnych. Ale jak będziesz miała już większą wiedzę to daj znać co i jak. No i Kochana nie poddawaj się, jakaś mutacja nie pokona Cię w dążeniu do upragnionego celu. Masz już jednego Szkraba więc i z drugim się uda, pomimo trudności.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 08:40
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)