Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Onia witamy skoro masz normalne cykle w tym owulacyjne to lekarz sprawdzał czy pęcherzyki pękają?
Miśkowa może poproś lekarza o zmianę leków tak jak ja... może to kwestia doboru leków po prostu i nie ma co się teraz stresować i zarazem tracić czas ;I Trzymam mocno kciuki!
Efta byłam w szpitalu na 3 dni (dostałam skierowanie) żeby nie płacić za badania. wszystkie miałam wykonane w szpitalu za darmo (te, które trzeba wykonać do 10 tygodnia ciąży). Lekarz sam mi to zaproponował
Dziewczyny przeraża mnie to ile pieniędzy wydajecie na to wszystko. Ja mieszkam w jednym z największych miast, chodzę do lekarza prywatnie i płacę 150zł za wizytę! w tym jest wszystko mogę pytać do woli lekarz odpowiada mi na każde pytanie z uśmiechem na twarzy, mam też badanie na kozetce i usg ciąży. Dostaję recepty i zwolnienia lekarskie. Skierowanie też mi dał od tak i to wszystko ZAWSZE za 150zł! jedyne na co więcej wydam to badania genetyczne u Niego za co bierze 250 zł (łącznie ze zwykłą wizytą...)
Dodam, że na sali leżałam z dziewczyną która wydaje po 360 zł za miesiąc tak naprawdę za podstawy... mieszka poza miastem wiec jeszcze dojazd. Nie warto! Są świetni lekarze nie tylko w tych wielkich prywatnych Salve itp. Proponuje Wam poszukać lekarza który w takim prywatnym pracował bądź pracuje nadal ale przyjmuje tez w innym miejscu prywatnie. Wizyty mają dokładnie taki sam przebieg a płacicie mniej! Nie dawajcie się wykorzystywać na $$$
-
Auris88 wrote:Miśkowa może poproś lekarza o zmianę leków tak jak ja... może to kwestia doboru leków po prostu i nie ma co się teraz stresować i zarazem tracić czas ;I Trzymam mocno kciuki!4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Miśkowa, mój gin robiąc mia na samym początku zarys stymulacji i tego jakimi lekami będzie próbował mówił o clostilbegyt, jak nie będzie działać lametta, jak ta nie będzie działać (na szczęście działa) to menopur (zastrzyki i znacznie droższa zabawa...) nie czytałam, bo nie potrzebuje, ale może podpytaj lekarza co sądzi?
-
efta wrote:moj przykład nie bedzie dobry bo ja mam po luteinie. Ale 17 to bardzo dużo.
Ty rób kochana test ciążowyStyczen 2010 - urodzil sie Synek, piczety naturalnie w 3 cyklu staran.
Starania od sierpnia 2014
Letrozol od kwietnia 2016
Hsg lipiec 2016 -
W najblizszym zasie przeczytam i odpisze Wam na wszystko, bo z reka na sercu przez ostatnie kolka dni nie mialam czasu spraedzic co u Was..Styczen 2010 - urodzil sie Synek, piczety naturalnie w 3 cyklu staran.
Hsg lipiec 2016 -
mmmarita wrote:Owulacje mialam 12 czerwca, najpozniej 13 rano.. nadal nie mam @.. Ale w poniedzialek bete mialam ujemna...4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Rocheera wrote:Miśkowa, mój gin robiąc mia na samym początku zarys stymulacji i tego jakimi lekami będzie próbował mówił o clostilbegyt, jak nie będzie działać lametta, jak ta nie będzie działać (na szczęście działa) to menopur (zastrzyki i znacznie droższa zabawa...) nie czytałam, bo nie potrzebuje, ale może podpytaj lekarza co sądzi?4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Dziwnie to właśnie wygląda, koleżanka z pracy też ma pcos, clo nie podziałało (brała do 3 tab dziennie), lekarz poszedł w hsg, laparoskopie i bez efektu, zaszła w pierwszym cyklu z lamettą (od razu 2 tab) i pregnylem.
Niestety trzeba szukać, błądzić, poświęcać czas, ale warto, bo życie bez dzieci dla mnie nie jest życiem -
Rocheera wrote:Dziwnie to właśnie wygląda, koleżanka z pracy też ma pcos, clo nie podziałało (brała do 3 tab dziennie), lekarz poszedł w hsg, laparoskopie i bez efektu, zaszła w pierwszym cyklu z lamettą (od razu 2 tab) i pregnylem.
Niestety trzeba szukać, błądzić, poświęcać czas, ale warto, bo życie bez dzieci dla mnie nie jest życiem4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Miśkowa patrz na znanym lekarzu bo ta strona jest właśnie po to żeby widzieć opinie innych pacjentek. Skup się na kimś kto się fascynuje leczeniem niepłodności i zobaczymy co powie. Internet internetem ale każdy przypadek jest inny. Może podejdzie do problemu od drugiej strony i zaleci inne badania albo dodatkowy lek. Ja brałam brobergon zapobiegawczo do letrozolu jakby prolaktyna mi skakała.
Mmmarita to nie zrobiłaś jeszcze testu?
Efta na spokojnie, zobaczymy co lekarz powie;) -
Właśnie Mmmarita czekamy
Efta jak tam? masz już jakieś informacje co z tymi mutacjami?
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Właśnie Mmmarita czekamy
Efta jak tam? masz już jakieś informacje co z tymi mutacjami?
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Hej dziewczyny. Wróciłam z weekendu. Jutro rano lecę na betę. Nadziei nie mam. 2 sikance wyszly negatywne. Raczej tylko potwierdze ze ciąży nie ma żeby na spokojnie odstawić leki.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
Efta trzymam kciuki!!
Moj test negatywny.. juz nic z tego nie rozumiem, niepotrzebnie narobilam sobie nadziei.
Czekam wiec spokojnie na @..Styczen 2010 - urodzil sie Synek, piczety naturalnie w 3 cyklu staran.
Hsg lipiec 2016