X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • Rocheera Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmarita przykro mi :-( a na betę nie pójdziesz jak @ nie ma?

Efta sikańce sikańcami, wiesz że nieraz nie wychodzą, a Bąbel rośnie. Trzymam kciuki za Ciebie.

A ja od dziś luteina 2xdziennie za ponad tydzień beta, jak ujemna odstawiam i @, albo dodatnia ;-))))

• mmmarita Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam bete tydzien temu i byla ujemna a okresu nie ma dalej. Robilam test z czułością 10. No nic początkukam jeszcze pare dni i najwyzej udam sie do lekarza

Styczen 2010 - urodzil sie Synek, piczety naturalnie w 3 cyklu staran.
    Starania od sierpnia 2014
    Letrozol od kwietnia 2016
    Hsg lipiec 2016
  • efta Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krew oddana, po 11:00 wynik

mam zaległosci ide zrobić sobie kawkę i poczytam co u was

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna :( 2 IUI :(
    3IUI grudzień 2016 :) serduszko bije :) pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
    km5sio4phtw80xcg.png
  • Ladybird:) Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta wrote:
    krew oddana, po 11:00 wynik

mam zaległosci ide zrobić sobie kawkę i poczytam co u was
    Oj trzymam mocno kciuki !!!

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam wczoraj u gina. Wiecie co sie okazało ? Ze on to partner mojej ginki. Myslalam ze ona samotna choć fajna dupa ale kiedyś mi mówiła ze Maz ja zostawił dla byłej miss czy cos a ten prof ze oni juz 11 lat razem żyją haah
    No ale nic. Zbadał mnie. Szyjka idealna i mowi ze w macicy super ze mięśniaków nie ma. Mowi ze moze dawka 100 mg progesteronu jest za mała i trzeba będzie oznaczyć znowu mimo brania 21 dc około i wtedy zwiększa mi dawkę ewentualnie.

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • Rocheera Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady telenowela jak nic ;-)

• Rocheera Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efta i jak wynik?

• efta Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wynik bety 0
    spodziewałam się tego.
    nawet 3 pęknięte pęcherzyki nie pomogły....
    no nic trudno.
    odstawiam leki, w czwartek powinien przyjsc okres a w piątek apiać do kliniki :(
    dziś utopie smutki w wódce, a co!

Jutro, no ewentualnie pojutrze (bo przecież na kacu nie bede szła do lekarza) musze się zarejestrować do lekarza rodzinnego i poprosić o skierowania do hematologa, immunologa, genatyka... w sumie to nie wiem do kogo???... w sprawie tej mojej mutacji w genie.

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    km5sio4phtw80xcg.png
  • Rocheera Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efta :-( :-( nie na taki wynik czekałam
    Jakie te "starania" popieprzone!
    Jak masz rodzinnego kumatego, a nie zwykłą pigułe ;-) to pewnie podpowie gdzie się udać

Wysłany: 4 lipca 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfa wspolczuje.Trzymaj sie jakos. Ja nie wiem wiem czemu tak jest skoro było Az 3. Szansa ogromna ..
    Nigdy nie pojmę tego :(

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • Onia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w środę idę na monitoring ale jak czytam Wasze historię to czarno widzę szansę powodzenia u mnie.... dobrze chociaż , że jest do kogo ponarzekać ;P

c5c9c0e3f3.png
  • efta Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej.
    dzieki dziewczyny za dobre słowo.
    juz się z sobą uporałam.
    stwierdziłam, że do rodzinnego po skierowanie pojdę dopiero po wizycie w klinice. Zobaczę co poradzi mi moja gin.

Onia - każda z nas jest inna , może tobie pójdzie błyskawicznie i długo u nas nie posiedzisz ;)
    życzę powodzenia na jutrzejszym usg!

km5sio4phtw80xcg.png
  • 55monika5 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam do sprzedania cale opakowanie letrozolu firmy apotex, 30 tabletek i do tego mogę dorzucic kilka saszetek inofoliku, ja wykupilam receptę ale okazało się ze się udało:) może dla kogoś tez okażą się szczęśliwe:) cena do uzgodnienia

• Onia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta-dzięki za dobre słowo. Dam znać jutro wieczorem jak poszło na wizycie.
    Najgorsze jest to, że zawsze mam dużo pytań do gin. a teraz pustka w głowie. Na wizycie zamiast rozwiać wątpliwości, to łykam wszystko jak leci, a później się zastanawiać, czy aby na pewno nie naciągają mnie na zbędne wydatki i czy to dobrze, że tak w to wszystko wierze... ehhh
    Czuje w powietrzu, że nic z tego nie będzie w tym cyklu i czeka mnie inseminacja...

c5c9c0e3f3.png
  • efta Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    55monika55 wysłałam zaproszenie

km5sio4phtw80xcg.png
  • Rocheera Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, co u Was?

Mmmarita chodzisz mi po głowie, jak @? Byłaś u lekarza?

Onia trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę, w tym cyklu poszłam do lekarza z nietęgą miną bo nic nie czułam jajec, a one sobie dwa cicho siedziały, także bądź dobrej myśli

• efta Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej

Ja czekam na @ i czytam o tych moich mutacjach. W skrócie to chodzi o przyswajanie kwasu foliowego. Organizm z tą mutacją nie przyswaja go w odpowiedniej dawce mogą wtedy powstawać wady rozwojowe płodu itd. Należy wtedy suplementować go w dużo wiekszej dawce, a do tego przyjmować wit. B. przy odpowiedniej diecie (bezglutenowej) wszystko jest do opanowania. Najważniejsze, żeby spadł mi poziom homocysteiny.
    Swoją drogą ja zjadacz chleba i wszelkich makaronów i innych mącznych rzeczy nie wyobrażam sobie diety bezglutenowej.
    Zobaczymy co powie lekarz....

Rocheera - to już za klika dni testowanie :)
    Co pwiedział lekarz , masz zrobić bete 3 tygodnie od zastrzyku czy wcześniej - tak jak pisałam. Ile dni masz brac luteine?

Onia - tak to jest człowiek chce się przygotować na wizytę, a tu pustka w głowie. U ciebie inseminacja chyba wskazana skoro u męza trochę słabe chłopaki., Ja bym nawet wolała ją zrobić jak najwcześniej i nie marnowała czasu na naturalne starania.

km5sio4phtw80xcg.png
  • Rocheera Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam 3 razy, aż patrzył na mnie jak na świra ;-) na monicie byłam w 16dc i znów powiedział że za 2 tyg beta... Ja pytam jak to tak długo? A on że podczas brania luteiny jak nie będę w ciąży to mogę normalnie dostać @, a jak nie dostanę to robię betę, jak ujemna odstawiam i czekam na @, jak dodatnia biorę dalej

Aleeeee tak sobie myślę że w poniedziałek będę 13 dni po ovitrelle i jakieś 11 dni po owulacji i to będzie 7 dzień brania luteiny.
    Mogę wtedy już zrobić betę? To będzie 24dc (a cykle mam 24-26d)

• mmmarita Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rocheera wrote:
    Hej dziewczyny, co u Was?

Mmmarita chodzisz mi po głowie, jak @? Byłaś u lekarza?

Onia trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę, w tym cyklu poszłam do lekarza z nietęgą miną bo nic nie czułam jajec, a one sobie dwa cicho siedziały, także bądź dobrej myśli

Jeszcze nie bylam.. okresu nadal brak. Dzis 34 dc. Owu była 10-11. Testy negatywne..

Styczen 2010 - urodzil sie Synek, piczety naturalnie w 3 cyklu staran.
    Starania od sierpnia 2014
    Letrozol od kwietnia 2016
    Hsg lipiec 2016
  • efta Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rocheera wrote:
    Pytałam 3 razy, aż patrzył na mnie jak na świra ;-) na monicie byłam w 16dc i znów powiedział że za 2 tyg beta... Ja pytam jak to tak długo? A on że podczas brania luteiny jak nie będę w ciąży to mogę normalnie dostać @, a jak nie dostanę to robię betę, jak ujemna odstawiam i czekam na @, jak dodatnia biorę dalej

Aleeeee tak sobie myślę że w poniedziałek będę 13 dni po ovitrelle i jakieś 11 dni po owulacji i to będzie 7 dzień brania luteiny.
    Mogę wtedy już zrobić betę? To będzie 24dc (a cykle mam 24-26d)

czyli tym razem lekarz powiedział że za 2 tygodnie beta a nie za 3. I to jak dla mnie jest ok.
    10 dni po owu możesz robić bete ale dla pewności ja poczekałabym do wtorku.

km5sio4phtw80xcg.png
‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ