Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Plapart wrote:Ja już dziś po badaniu progesteronu , jest naprawdę bardzo wysoki ! Aż 28,70ng\ml - 7dpo
Zakres :
Faza folikularna : 0,05-0,19
Faza owulacyjna : 0,06-4,14
Faza lutealna : 4,11-14,5
Miałam 2x pęcherzyk 16mm i 1x 13mm (8dc)
Po tak wysokim progesteronie mogę stwierdzić , że prawdopodobnie pękły dwa pęcherzyki .. bynajmniej tak mi się wydaje , przed stymulacja mój progesteron wynosił od 13 do 17 ng/ml
To bardzo dobre wiadomości ♥️ trzymam kciuki za 2 kreseczki ♥️ ja za tydzień na monitoring. Zobaczymy czy w ogóle coś urosło 🙂
Plapart lubi tę wiadomość
-
Agus8794 wrote:To bardzo dobre wiadomości ♥️ trzymam kciuki za 2 kreseczki ♥️ ja za tydzień na monitoring. Zobaczymy czy w ogóle coś urosło 🙂
Dziękuję ! ☺️
W piątek / sobotę mam zamiar testować
Daj znać koniecznie po monitoringu jak tam pęcherzyki
👩 96 | 🧔92
Starania od 12.2023
05.2024 👼 💔 Aniołek, ciąża zatrzymana 10+1dc
08.2025 pierwsza wizyta w klinice niepłodności
09.2025 HSG -
Agus8794 wrote:Napiszę napiszę jeśli będzie co napisać 🤷🙂 a w piątek ile dni będziesz po zastrzyku?
Bede juz 12 dni po zastrzyku , wiec HCG z zastrzyka powinien do tego czasu sie wypłukać👩 96 | 🧔92
Starania od 12.2023
09.2025 HSG -
OlaOla90 wrote:Magda gratulacje ;*
Uważaj na siebie, faktycznie wydaje mi się że lekarz mało leków zalecił... poszłabym do innego lekarza i koniecznie zbadaj betę i progesteron. Ja jestem w 11tyg ciąży a od 25dnia cyklu udanego biorę 3x progesterone besins w tabletkach i 2x utrogestan dopochwowo a nie mialam żadnych plamień ani nic a jednak lekarz mocno obstawił lekami na podtrzymanie. Też pewnie z uwagi na to że mam ciążę mnogą. Czyli już 7tygodni biorę tak dużo leków... Oczywiście dalej żadnych objawów ciążowych nie mam i strasznie się martwię czy na pewno ciąża się tam dobrze rozwija
usg prenatalne dopiero 21.12. a w pracy juz od 1.12 wiedza ze ide od Świąt na L4 i dzialaja pelna para nad zatrudnieniem nowej osoby i przejeciem moich obowiazkow, w tym tygodniu bedziemy moj oddzial "oddawac" w rece 3 kadrowych z glownego oddzialu
oby na Święta można było reszcie rodziny przekazać dobre wiadomości
trzymajcie się dziewczyny, widzicie ile tu cudów więc wierzę że każdej się uda :*
Nie wiem czy jeszcze zaglądasz na to forum ale mam pytanie czy przy braniu letrozolu i jednocześnie estrofemu zaszłaś w ciążę? " 06,07.21r. Letrozole 1x1, estrofem 1x1, ovitrelle, distreptaza
08.21r. Letrozole 2x1, estrofem 1x1, distreptaza
09.21r. powtórka + ovitrelle
10.21r. powtórka, owu bez ovitrelle
29.10. (31dc) Beta 1890
16.11. Biją !! Ciąża mnoga potwierdzona 6t+6 ❤❤
30.11. Cudowne 2x2,5cm szczęścia na usg 8t+6 💖💖
21.12. I prenatalne 11t+6 piękne 6 i 6,2 cm na usg 😍
18.01. USG dwóch chłopczyków 165g i 156g "?
-
Hej AgusAgus8794 wrote:No hej. I co odważyłas się zrobić test? ♥️ Ja ciągle trzymam kciuki .
Tak, dziś robiłam test, ale niestety negatyw
Owulacja w 12-13dc, dziś 23dc więc 10-11dpo..
będę próbować jeszcze jutro i w niedzielęWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada, 16:48
👩 96 | 🧔92
Starania od 12.2023
09.2025 HSG -
Plapart wrote:Hej Agus
Tak, dziś robiłam test, ale niestety negatyw
Owulacja w 12-13dc, dziś 23dc więc 10-11dpo..
będę próbować jeszcze jutro i w niedzielę
Nie ma okresu to zawsze jest nadzieja. Mi przy stymulacji i monitoringach lekarz pozwolił zrobić test w poniedziałek. Więc zrobiłam test w poniedziałek wtorek czwartek i były negatywne wszystkie. Dopiero w piątek wyszła blada druga kreska. Głowa do góry. 😉 -
Nie tracę nadzieji, chociażby przez tak wysoki progesteron jaki miałam : 28,70ngAgus8794 wrote:Nie ma okresu to zawsze jest nadzieja. Mi przy stymulacji i monitoringach lekarz pozwolił zrobić test w poniedziałek. Więc zrobiłam test w poniedziałek wtorek czwartek i były negatywne wszystkie. Dopiero w piątek wyszła blada druga kreska. Głowa do góry. 😉
Ale zaczęły mi się bóle miesiączkowe
👩 96 | 🧔92
Starania od 12.2023
09.2025 HSG -
Plapart wrote:Nie tracę nadzieji, chociażby przez tak wysoki progesteron jaki miałam : 28,70ng
Ale zaczęły mi się bóle miesiączkowe
Ale co całkiem normalne. Bóle w ciąży przypominają te miesiączkowe także to też nie wyznacznik 🙂
Plapart lubi tę wiadomość
-
Też racja , pamiętam co miałam w zeszłym roku i też myślałam, że miesiączka zaraz przyjdzie , a okazało się, że to ciąża .. niestety doszło do poronienia zatrzymanego w 10tcAgus8794 wrote:Ale co całkiem normalne. Bóle w ciąży przypominają te miesiączkowe także to też nie wyznacznik 🙂

Dziś też zrobiłam test z rana i niestety znów negatyw
Pani doktor mówiła , że jest w tym cyklu się nie uda to możemy pomyśleć przy następnym o inseminacji , bo przy tak dobrych wszystkich wynikach , trzech dominujących pęcherzykach i tak wysokim progesteronie wydaje mi się to wręcz niemożliwec że może się nie udać , i w takim razie coś jest nie tak ..
gdzie staramy się już 2 lata..👩 96 | 🧔92
Starania od 12.2023
09.2025 HSG -
Plapart wrote:Też racja , pamiętam co miałam w zeszłym roku i też myślałam, że miesiączka zaraz przyjdzie , a okazało się, że to ciąża .. niestety doszło do poronienia zatrzymanego w 10tc

Dziś też zrobiłam test z rana i niestety znów negatyw
Pani doktor mówiła , że jest w tym cyklu się nie uda to możemy pomyśleć przy następnym o inseminacji , bo przy tak dobrych wszystkich wynikach , trzech dominujących pęcherzykach i tak wysokim progesteronie wydaje mi się to wręcz niemożliwec że może się nie udać , i w takim razie coś jest nie tak ..
gdzie staramy się już 2 lata..
Domyślam się co czujesz 😔 termin miesiączki kiedy masz? I partner badał parametry nasienia? -
Mam dość krótkie cykle 23-24 dniowe , miesiączka finalnie powinna przyjść dziś lub jutro , ale nie wiem czy przez cykl stymulowany się nie wydłużyAgus8794 wrote:Domyślam się co czujesz 😔 termin miesiączki kiedy masz? I partner badał parametry nasienia?
Tak, mąż badał nasienie , na bardzo dobre wyniki👩 96 | 🧔92
Starania od 12.2023
09.2025 HSG -
Plapart wrote:Mam dość krótkie cykle 23-24 dniowe , miesiączka finalnie powinna przyjść dziś lub jutro , ale nie wiem czy przez cykl stymulowany się nie wydłuży
Tak, mąż badał nasienie , na bardzo dobre wyniki
To rzeczywiście krótkie masz te cykle. Ginekolog nic na to nie mówił? Czy to źle czy dobrze? Endometrium zdążyło ładnie urosnąć jak byłaś na usg? -
Byłam w 8dc to endometrium było 5mm , ale Pani ginekolog powiedziała, ze do 11-12dc na pewno jeszcze urośnieAgus8794 wrote:To rzeczywiście krótkie masz te cykle. Ginekolog nic na to nie mówił? Czy to źle czy dobrze? Endometrium zdążyło ładnie urosnąć jak byłaś na usg?
Odnośnie cykli to powiedziała , że faktycznie krótko ale to nie jest żadne przeciwwskazanie do ciąży , ponieważ, w takich cyklach owulacja występuje szybciej , fazę lutealna też mam w normie
Jedynie co to ma niskie AMH 1,52, więc stąd też ten cykl stymulowany - owulację miałam normalnie swoje, ale chciała je tym jeszcze podkręcić👩 96 | 🧔92
Starania od 12.2023
09.2025 HSG -
Plapart wrote:Byłam w 8dc to endometrium było 5mm , ale Pani ginekolog powiedziała, ze do 11-12dc na pewno jeszcze urośnie
Odnośnie cykli to powiedziała , że faktycznie krótko ale to nie jest żadne przeciwwskazanie do ciąży , ponieważ, w takich cyklach owulacja występuje szybciej , fazę lutealna też mam w normie
Jedynie co to ma niskie AMH 1,52, więc stąd też ten cykl stymulowany - owulację miałam normalnie swoje, ale chciała je tym jeszcze podkręcić
A no widzisz. Nie chcę żeby to źle zabrzmiało ale mój ginekolog endokrynolog zawsze powtarzał, że to strata czasu stymulować owulację wtedy kiedy ona jest, bo skoro jest to znaczy, że problem leży gdzieś indziej i trzeba się skupić na szukaniu przyczyny .
Jeszcze sobie przypomniałam, że wcześniej na tym forum była dziewczyna która też miała swoje owulacje wszystkie inne badania dobre w końcu lekarz zlecił badanie na wrogość śluzu. Okazało się, że śluz zabijał plemniki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada, 13:58
Pcos-ka lubi tę wiadomość
-
O kurcze ;( przykro mi się że się udałoAgus8794 wrote:A ja już po usg. I mimo że mam Bardzo silne objawy zbliżającej się owulacji to mam brak pęcherzyka. Jest ale nawet nie ma 10mm więc cykl stracony 😔😔
Ja też zaczynam nowy cykl bo okres przyszedł
👩 96 | 🧔92
Starania od 12.2023
09.2025 HSG -
No tak, też racja … myślałam o tym , ale skoro udaliśmy się do kliniki to myślałam że robią wszystko dobrzeAgus8794 wrote:A no widzisz. Nie chcę żeby to źle zabrzmiało ale mój ginekolog endokrynolog zawsze powtarzał, że to strata czasu stymulować owulację wtedy kiedy ona jest, bo skoro jest to znaczy, że problem leży gdzieś indziej i trzeba się skupić na szukaniu przyczyny .
Jeszcze sobie przypomniałam, że wcześniej na tym forum była dziewczyna która też miała swoje owulacje wszystkie inne badania dobre w końcu lekarz zlecił badanie na wrogość śluzu. Okazało się, że śluz zabijał plemniki.
Kurczę nie pomyślałbym o tym wrogim śluzie …
👩 96 | 🧔92
Starania od 12.2023
09.2025 HSG -
Plapart wrote:No tak, też racja … myślałam o tym , ale skoro udaliśmy się do kliniki to myślałam że robią wszystko dobrze
Kurczę nie pomyślałbym o tym wrogim śluzie …
Ale wspominałaś o inseminacjii. Decydujecie się w tym cyklu? Może to jest klucz?
A ja czekam na nowy cykl i zaczynam z podwójną dawką letrozolu. Zobaczymy.