X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta wrote:
    Jagna jak u ciebie sytuacja? jestes już na lekach? opowiedz co się tam u ciebie dzieje.
    Tak,jestem dzis 4 dzien na stymulacji,w 6dniu stymulacji w poniedzialek mam podgląd sytuacji.Mam nadzieje ze wiecej niz 10 dni nie bedzie trzeba mnie meczyc zastrzykami,co rano robię 3 w brzuchol i jeden z nich jest niezbyt miły na dodatek siniaki mam po nim,ale wazne by efekt byl.
    Moze za tydzien w poniedzialek jak dobrze pójdzie bedzie punkcja..
    Na dobry początek badania nam dobrze wyszly wiec oby dalej tak do przodu.

Kibicuje wam dziewczyny,sily i wytrwalosci i nigdy nie wątpcie w to ze sie uda,ja pomimo tylu porazek wciąz dàze do spelnienia marzenia

efta, Natuś, Miśkowa lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    think_positive wrote:
    Hej dziewczyny. Gratuluję zafasoklowanym, to naprawdę daje nadzieję, już niedługo czas na nas :) Mówię wam :)

Ja dzisiaj jestem po monitoringu w 8dc. Na lewym jajniku pęcherzyk 18mm, na prawym 2X12mm, endometrium 7mm, więc póki co jest dobrze. Kolejny monit w 14 dc, żeby sprawdzić czy pękł pęcherzyk. Od dzisiaj mam robić testy owulacyjne i dopiero 5 dni po pozytywnym teście zacząć brać luteinę dopochwową 2x1.

Dziewczyny byłam taka zaaferowana tym pęcherzykiem, że zapomniałam dokładnie podpytać. Może to głupie pytanie, ale kiedy najlepiej serduszkować, od razu jak test pozytywny czy dzień po? Totalnie zgłupiałam:) wcześniej od razu po pozytywnym teście kochaliśmy się codziennie, ale w sumie nie wiem czy to dobre, czy może trochę przetrzymać męża? Co o tym sądzicie?
    Mozesz serduszkowac juz w dniu pozytywu,ja ovulacje mialam 20godzin po tescie na którym pisalo ze po 24h ovu powinna wystąpic

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • efta Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna - super że działacie. mocno trzymam za ciebie kciuki!!!

Jagna 75 lubi tę wiadomość

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna :( 2 IUI :(
    3IUI grudzień 2016 :) serduszko bije :) pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
    km5sio4phtw80xcg.png
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Tak,jestem dzis 4 dzien na stymulacji,w 6dniu stymulacji w poniedzialek mam podgląd sytuacji.Mam nadzieje ze wiecej niz 10 dni nie bedzie trzeba mnie meczyc zastrzykami,co rano robię 3 w brzuchol i jeden z nich jest niezbyt miły na dodatek siniaki mam po nim,ale wazne by efekt byl.
    Moze za tydzien w poniedzialek jak dobrze pójdzie bedzie punkcja..
    Na dobry początek badania nam dobrze wyszly wiec oby dalej tak do przodu.

Kibicuje wam dziewczyny,sily i wytrwalosci i nigdy nie wątpcie w to ze sie uda,ja pomimo tylu porazek wciąz dàze do spelnienia marzenia
    Jagna dzięki Kochana! my też trzymamy mocno kciuki za Cibie! Kurdę współczuję Ci tych zastrzyków, ale jak trzeba to trzeba :)

Ja już też wróciłam do gry! od wczoraj łykam letrozol 3x1 a od wtorku zaczynam zastrzyki :) Mąż na badanie idzie w piątek, miał iść jutro ale stwierdził, że poczeka ile się da, bo jeszcze nie minęły 3 miesiące od ostatniego badania a ciągle łyka leki. Trochę się stresuję czy coś ruszy ale jak nie spróbujemy to się nie dowiemy.

Natuś lubi tę wiadomość

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkowa wrote:
    Jagna dzięki Kochana! my też trzymamy mocno kciuki za Cibie! Kurdę współczuję Ci tych zastrzyków, ale jak trzeba to trzeba :)

Ja już też wróciłam do gry! od wczoraj łykam letrozol 3x1 a od wtorku zaczynam zastrzyki :) Mąż na badanie idzie w piątek, miał iść jutro ale stwierdził, że poczeka ile się da, bo jeszcze nie minęły 3 miesiące od ostatniego badania a ciągle łyka leki. Trochę się stresuję czy coś ruszy ale jak nie spróbujemy to się nie dowiemy.
    Powodzenia,moze to bedzie szczesliwy cykl albo przynajmniej cykl dobrych wiesci,trzymam kciuki za armie meza &&

Miśkowa lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Jagna, obyśmy w końcu zostały nagrodzone za tak długie czekanie :)

On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • Ennia Koleżanka

Wysłany: 10 października 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojutrze mam wizytę kontrolną przed planowaną IUI. To mój pierwszy cykl na letrozolu i naturalnych wspomagaczach (olej z wiesiołka, izoflawony sojowe, migdały, orzeszki, ryby, wino, acard).
    Bardzo się już denerwuję. Do tej pory trzymałam się dzielnie, ale im bliżej wizyty w klinice, tym bardziej się boję.
    Obawiam się, że moje endo mogło nie docenić moich starań.

12.2015 Clo
    07.2016 hsg - jajowody drożne, ale poskręcane, zrosty okołojajowodowe
    08.2016 IUI - bezskutecznie
    09.2016 - podejrzenie endometriozy, skierowanie na laparo (termin na luty 2017)
    09.2016 - endometrium znikome => odrzucenie procedury IUI
    10.2016 - letrozol
    12.2016-skaryfikacja endometrium
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ennia... wiem że to zabrzmi banalnie ale nie martw się na zapas, niczego tym nie zmienisz a tylko napędzasz sobie stracha i nerwów. Postaraj się zająć czymś co lubisz albo na co nie miałaś do tej pory czasu. Szybciej Ci zleci i się zrelaksujesz :) Trzymam mocno kciuki żeby wszystko było OK. Oczywiście daj znać po wizycie.

Ennia, efta lubią tę wiadomość

• agape Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ennia musi być dobrze, głowa do góry!

Dziewczyny, czy któraś z Was mierzy temperaturę? Mi właśnie kończy się @ i myślę, żeby zacząć mierzyć temperaturę pierwszy raz w życiu :D Czy macie jakieś praktyczne rady? :)

Ennia, efta lubią tę wiadomość

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mierzę :) najważniejsze to mieć termometr do dwóch cyfr po przecinku (ja mam taki z rosmana za ok 10 zł, od ponad roku i nie narzekam) i mierzyć tempkę zawsze o tej samej porze, przed wstaniem z łóżka (od razu po przebudzeniu).

efta lubi tę wiadomość

• Ennia Koleżanka

Wysłany: 10 października 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny. Staram się zająć myśli czymś innym. To zadręczanie się myślami co będzie jest naprawdę bez sensu, bo przecież i tak będzie co ma być. Oczywiście zdam relację zaraz po wizycie. Lekarza mam w środę popołudniu.
    A temperatury nigdy nie mierzyłam. Jakoś rano zawsze się spieszę :)

12.2015 Clo
    07.2016 hsg - jajowody drożne, ale poskręcane, zrosty okołojajowodowe
    08.2016 IUI - bezskutecznie
    09.2016 - podejrzenie endometriozy, skierowanie na laparo (termin na luty 2017)
    09.2016 - endometrium znikome => odrzucenie procedury IUI
    10.2016 - letrozol
    12.2016-skaryfikacja endometrium
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ennia wiem jak to jest... łatwo się gada a trudniej zrealizować. Jak przypada mi cykl bez stymulacji, kiedy nie muszę liczyć dni i połkniętych tabletek to jakoś łatwiej mi wyluzować. Teraz kiedy znów zaczynam stymulacje sama łapię się na tym, że się zastanawiam czy coś urośnie, czy nie urośnie, czy endo będzie dobre itd. Jednak staram się z całych sił odrzucać te myśli - na tyle ile to możliwe :)

• agape Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkowa wrote:
    Ja mierzę :) najważniejsze to mieć termometr do dwóch cyfr po przecinku (ja mam taki z rosmana za ok 10 zł, od ponad roku i nie narzekam) i mierzyć tempkę zawsze o tej samej porze, przed wstaniem z łóżka (od razu po przebudzeniu).
    mierzysz pod językiem czy w pochwie?

PCO
    wysoka prolaktyna
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape wrote:
    mierzysz pod językiem czy w pochwie?
    w ustach, jakoś pochwa do mnie nie przemawia... choć niby lepszy pomiar.

• efta Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape - ja też zaczealm mierzyc temperaturę. (pierwszy raz w zyciu w tamtym miesiącu) tak jak miśkowa mierze w ustach.

Ennia - trzymam kciuki za piekne pecherzyki.
    ja jade dopiero w piątek.
    tym razem jestem na luzie. już tyle razy to przerabiałam, ze się zdziwie jak nic nie urośnie, choć los bywa przewrotny - w tym cyklu pierwszy raz podchodzimy do iui wiec po raz pierwszy może nic nie urosnąc....

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    km5sio4phtw80xcg.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za rady dziewczyny :) jutro kupię termometr i będę mierzyć :)
    a czy temperatura pokrywała się Wam z testami owu albo z owulacja na monitoringu? Jestem zupełnie zielona w kwestii tych pomiarów.

PCO
    wysoka prolaktyna
  • efta Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape wrote:
    a czy temperatura pokrywała się Wam z testami owu albo z owulacja na monitoringu? Jestem zupełnie zielona w kwestii tych pomiarów.

wielkiego doświadczenia nie mam. (bo tylko jeden cykl z termometrem za mną) ale moja owu była po zastrzyku na pekniecie pecherzyka, sprawdzona na USG i pokryła się idalnie z temperaturą i wyliczoną owulacją przez system.

km5sio4phtw80xcg.png
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape wrote:
    ja po dwóch cyklach z testami przestałam je kupować, bo u mnie nie działają. Raz jak miałam owu to ładny wykres wyszedł potwierdzony monitoringiem i badaniem progesteronu.

• Kasiak621 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja po wizycie u Gina.Ogólnie pomysł na ciąże= ostatni cykl na Letrozolu 2x1 tbl, jesli nie wyjdzie to Laparoskopia, oprócz tego stwierdził ze zapewne na tak wczesne poronienia wpływ ma mutacja ale ogolnie oprocz femibionu nie kazał brac nic innego. Sama juz nei wiem co myślec, zobaczymyt jak ten ostatni cykl na letrozolu

Lipiec 2015- Początek starań
    08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
    MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
    Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
    Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
    1/2/3 IUI :(
    1 IVF:(
    2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak dobrze, że jest jakiś plan ale kurcze nie wiem czy bym jakoś tego lekarza nie przycisnęła bardziej... co do mutacji to na pewno dziewczyny Ci tu dużo podpowiedzą (Efta i Jagna) ale jakoś mi nie daje spokoju, że nic więcej Ci nie powiedział (może dlatego, że się na tym nie znam), jakiś niedosyt mam...

‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ