Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaanaa jasne,ze możliwe
Paula to typowe objawy ciąży
Ja dzisiaj dostałam okres. 29dc jeszcze nigdy nie miałam tak krótkiego cyklu, przeważnie około 35dni. Nie wiem czy to lametta,bromergon,czy ovarin tak wpłynął na cykl.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 15:05
Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
Paulla92 wrote:Wizyta u lekarza zaliczona. Z jego obliczeń jestem w 7tc. Dla pewności w pon idę robić bete.
Tylko ciągle się boję. Boli mnie brzuch. Czuję się jakbym miała być chora. Zero mocy. Problemy ze snem.
Normalne są takie bóle ?
jeszcze raz gratuluje.
jak najbardziej normalne macica się rozszerza wiec mogą wystąpić bóle brzucha takie jak na okres. A zmeczenie i kiepski sen to typowe objawy ciąży. Ja np. miałam tylko bóle brzucha i brakowało mi mocy na cokolwiek. czułam się przemeczona.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
agape wrote:Kaanaa jasne,ze możliwe
Paula to typowe objawy ciąży
Ja dzisiaj dostałam okres. 29dc jeszcze nigdy nie miałam tak krótkiego cyklu, przeważnie około 35dni. Nie wiem czy to lametta,bromergon,czy ovarin tak wpłynął na cykl.
zajrzałam na twoj wykres.
piekny ksiązkowy cykl. wydaje mi się że to dzięki lamettcie. dzieki temu że miałas owulację jesli dobrze pamietam w 14 dzien cyklu to 2 faza trwająca 14 dni dała cykl 29 dniowy. tylko się cieszyc6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
Paulla92 wrote:Wizyta u lekarza zaliczona. Z jego obliczeń jestem w 7tc. Dla pewności w pon idę robić bete.
Tylko ciągle się boję. Boli mnie brzuch. Czuję się jakbym miała być chora. Zero mocy. Problemy ze snem.
Normalne są takie bóle ? -
Czekająca na cud, Kaanaa witam serdecznie
Mam to samo leczenie co Wy, letrozol 3-7 dc i poszło ładnie, w pierwszym cyklu 1 pęcherzyk 25 mm i endo 7 mm, w obecnym drugim cyklu 2 pęcherzyki 22-23 mm i endo 9 mm. Monitoring potwierdził pękanie pęcherzyków. Także ja jestem póki co bardzo zadowolona z letrozolu. Clo całkiem mnie zastopowalo i dopiero w klinice odblokowali mnie duphastonem. Clo hamuje owulacje przy PCOS : http://nt.interia.pl/raporty/raport-medycyna-przyszlosci/medycyna/news-letrozol-nowy-lek-na-nieplodnosc,nId,1475954 -
czekającanacud wrote:Cześć dziewczyny:) DOtychczas przyjmowałam CLO 2x1 i ledwo rósł pęcherzyk. Od nowego cyklu rozpoczynam stymulacje letrozolem 1 tabletkę dziennie od 3dc do 7dc i usg 5dc aby sprawdzić czy rosną. Myślicie, że ten letrozol jest lepszy od CLO? Mi CLO upośledzało endometrium i miałam malutko śluzu w czasie owulacji
Ja też brałam CLO przez dwa miesiące i nic. Przeszłam na letrozol. Wystarczyły 3 mc i udało sięNatuś lubi tę wiadomość
Paulla92 -
Ja brałam przez 3 cykle CLO i nic to nie dało, dopiero letrozol....w 2 cyklu !!! Jej ja nadal nie mogę w to uwierzyć! Chyba bzikuję, bo wózki oglądam.
Paulla- to Ty już byłaś u lekarza? Lekarz kazał zrobić Ci betę? Ja idę w przyszłym tygodniu.....a na dzień dzisiejszy to również boli mnie brzuch i do tego łapie mnie przeziębienie- mam mega katar i czuję się słabo. Ale jeszcze tylko jutro do pracy i weekend- wypocznę i trochę się podkuruję.Natuś lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Gratuluję zafasoklowanym, to naprawdę daje nadzieję, już niedługo czas na nas Mówię wam
Ja dzisiaj jestem po monitoringu w 8dc. Na lewym jajniku pęcherzyk 18mm, na prawym 2X12mm, endometrium 7mm, więc póki co jest dobrze. Kolejny monit w 14 dc, żeby sprawdzić czy pękł pęcherzyk. Od dzisiaj mam robić testy owulacyjne i dopiero 5 dni po pozytywnym teście zacząć brać luteinę dopochwową 2x1.
Dziewczyny byłam taka zaaferowana tym pęcherzykiem, że zapomniałam dokładnie podpytać. Może to głupie pytanie, ale kiedy najlepiej serduszkować, od razu jak test pozytywny czy dzień po? Totalnie zgłupiałam:) wcześniej od razu po pozytywnym teście kochaliśmy się codziennie, ale w sumie nie wiem czy to dobre, czy może trochę przetrzymać męża? Co o tym sądzicie?
20tc - nasz aniołek
-
lucjanka1986 wrote:Ja brałam przez 3 cykle CLO i nic to nie dało, dopiero letrozol....w 2 cyklu !!! Jej ja nadal nie mogę w to uwierzyć! Chyba bzikuję, bo wózki oglądam.
Paulla- to Ty już byłaś u lekarza? Lekarz kazał zrobić Ci betę? Ja idę w przyszłym tygodniu.....a na dzień dzisiejszy to również boli mnie brzuch i do tego łapie mnie przeziębienie- mam mega katar i czuję się słabo. Ale jeszcze tylko jutro do pracy i weekend- wypocznę i trochę się podkuruję.
Gratuluję Lekarz zlecił bete żeby sprawdzić czy rośnie tak jak powinno. Zazwyczaj każdy lekarz zleca bete.
A co do samopoczucia to czuję się podobnie.Paulla92 -
efta wrote:zajrzałam na twoj wykres.
piekny ksiązkowy cykl. wydaje mi się że to dzięki lamettcie. dzieki temu że miałas owulację jesli dobrze pamietam w 14 dzien cyklu to 2 faza trwająca 14 dni dała cykl 29 dniowy. tylko się cieszyc
think_positive ja zawsze mam ten sam dylemat. Ogólnie jest przyjęte,że owulacja od pojawienia się pozytywnego testu powinna wystąpić w ciągu 36-48 godzin.Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
agape wrote:Ogólnie jest przyjęte,że owulacja od pojawienia się pozytywnego testu powinna wystąpić w ciągu 36-48 godzin.
A nie 24-36?
12.2015 Clo
07.2016 hsg - jajowody drożne, ale poskręcane, zrosty okołojajowodowe
08.2016 IUI - bezskutecznie
09.2016 - podejrzenie endometriozy, skierowanie na laparo (termin na luty 2017)
09.2016 - endometrium znikome => odrzucenie procedury IUI
10.2016 - letrozol
12.2016-skaryfikacja endometrium -
Zależy od testu na moich pisał0 36-48h.Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Normalne są takie bóle ?
Kolejne gratulacje!Od lat walka z PCOS
Niedoczynność tarczycy
Czerwiec 2016 - usuniecie torbieli z prawego jajnika i jajowodu. HSG - jajowody drożne, ale prawy bezuźyteczny -
Orientujecie się czy po letrozolu są taj jak po clo tendencje do tworzenia się torbieli?Od lat walka z PCOS
Niedoczynność tarczycy
Czerwiec 2016 - usuniecie torbieli z prawego jajnika i jajowodu. HSG - jajowody drożne, ale prawy bezuźyteczny -
Paulla92 dobrze widze ze 7tc?To powinno serduszko byc,nie pomylilas sie?Bóle to rzecz normalna,z betą zrób progesteron i jesli na tarczyce chorujesz to tez tsh bo lubi podskoczyc a wtedy dawki leku trzeba zwiekszyc.
Powodzenia i gratuluje
Witam calą reszte,podczytuje was tak wiec staram sie byc na bierzàco.Bylam na clo i na letrozole,na oba ładnie reagowalam jednak letrozole zaczely mieszac mi z moim endo co wlasnie na clo bylo normalne.Ja wlasciwie bardziej bylam zadowolona z clo mimo iz ovu mialam dwa dni pózniej niz na letro.
Dziewczyny nie przejmujcie sie co na ulotce,to leki które docelowo majà leczyc co innego a ze dzialajà na nasze jaja to juz inna bajka.Powodzenia wam zycze
Efta,kibicuje && jak dobrze pójdzie to bedziemy razem betowacefta lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagna jak u ciebie sytuacja? jestes już na lekach? opowiedz co się tam u ciebie dzieje.
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota